Kadınlar ve Birbirini Çekememezlik

tubayok

Do not wait!!! Come!
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
1.341
0
116
İstanbul
[Neden biz kadınlar erkeklere göre birbirimizi kollayamıyoruz??

hani klasik bir hikaye vardır....

Kadının eşi eve gelmez.. ve tek tek eşinin arkadaşlarını arar..
ve aldığı cevaplar ilginctir.. eşi birisi ile maç izliyor, birisi ile toplantı da... birisi hastadır felan orada çıkar..

Koca eşini bulamadıgı zaman karısının arkadaşlarını aradığında ise hepsi bilmediğini söylerler... özetle erkeklerin arasındakii habersiz dayanışmayı neden geçemiyoruz??:enbuyukkk:
/B]

Bizim bu çekememe huyunu aşmamız lazım....

ne zaman iki kız arkadaşımızı tanıştırsak onlar daha samimi olsalar kıskanırız...

ama erkeklerin umrunda bile değil...

her bayan için geçerli olmayabilir..
ama birbirimizi çekiştirmeyi severiz,kıyafetini,makyajını her ayrıntı hakkında acımasız eleştiriler yaparız.
kimse bizden daha güzel,daha iyi olmasın isteriz..
istisnalar vardır ama çekemiyoruz birbirimizi çoğu zaman..

Tabii kii bu durum hepimiz için gecerli değil.. hatta herkesi her arkadaşı kıskanmayız...

hergün değişiyoruz....

ama erkeklerin gözünde " kadınlar birbirini çekemez" imajını öyle bir yapmışızki...vay halimize...

Acımasız eleştirilerimiz var.. belki giyinirken kadınlar için giyiniyoruz..
ama erkeklerin de mutlaka içlerinde bir yerlerde başarı ya da para hırsı var...

Evet o hikayeyi biliyorum..
En yakın dostlarım arasında erkekler olmasına rağmen o anlatılanın sadece masaldan ibaret olduğunu düşünüyorum..:uhm:
Erkeklerin de biz kadınların birbirimizi çekemediğimizi iddia ettiğini sanmıyorum..:sm_confused:
En azından benim çevremde böyle bir erkek yok..
Şanslıyım galiba..:1rolleyes:

Birkaç aydır etrafımda beni rahatsız eden iki kişi var.Biri oldukça sinsi,diğeri de patavatsız.Sinsi olana bir sürü yardımım dokundu,ama o ne yaptı?Giydiğim kıyafetten,evime aldığım mobilyaya kadar her şey batmış ona,gidip bir de kocasını fişteklemiş.Samimi değildim,ama artık hiç görüşmüyorum.
2.vakaya gelirsek o başka bir tür.Şimdiye kadar böylesini hiç görmemiştim.Eşimin en yakın arkadaşlarından birinin sevgilisi.Karşılaştığımız an baştan aşağı süzülürüm.Evimdeki ya da üzerimdeki bir şeyin fiyatını ve nerden aldığımı sorar hemen.Mesala salon takımımın fiyatın öğrendikten sonra,biz de salon takımı bakıyoruz,fiyatı 20 bin,diyen biri.Sürekli benle yarış halinde.:1shok:Bu durum beni çok sıkıyor.Mecburen rastlaşıyoruz.Mesafeliyim,ama beni yakın markaja almış durumda.:sm_confused:Nerde benim içten,samimi bi tanecik arkadaşlarım?..:1hug:
Bu tür insanlar beni çok rahatsız eder.Onlarla sahte arkadaşlıklar kuracağıma '' yalnız '' kalmayı tercih ederim.:1closedeyes:Bir erkeğin dostluğunu da böylelerine tercih ederim.

kadınlar erkeklere oranla daha duygusal yaklaşıyor her konuya
birbirini sevmiyorsa bunun için onlarca neden sayabilir size
ama erkekler öyle değil
onlar olaylara daha genel bakarlar
ayrıntıları önemsemezler
ama şöyle de bir çelişki vardır
bir erkek her zaman daha öngörülüdür
kadınların icik cicik ederek baktıkları olaylardan çıkaramadıkları sonuçları erkekler bir bakışta çıkarır
aslında erkekler de birbirini çekemez
ama kadınlar gibi onlarca sebebi yoktur bunun

geçen gün erkek arkadaşım ile şunu konuştuk
bana sordu, "neden ben kız kardeşime bir şey dediğimde annem bana çıkışıyor ?"diye
"aynı şey yüzünden 2 dk sonra annem de kızıyor kardeşime" dedi.
"neden bana kızıyor ama aynı şeyi kendi yapıyor ?"dedi
düşündüm...
biz kadınların gizli iletişim araçları var
bir kelime, bir bakış, bir hareket onlarca sözün yerini tutabiliyor
biz kendi içimizde birbirimizi çekemiyor olabiliriz
ama erkeklere karşı her zaman birbirimizi kolluyoruz :asigim:

Birçok kadın yada bayan kendinden daha güzel olan bir bayanla karşılaşınca çekemiyor kıskançlık yapıyor. (herkes değil elbet bazıları, onlar kendilerini bilirler ) :icecream:
Ben işyerlerinde birbirlerinin ayaklarını kaydırmaya çalışan çoook bayan gördüm malesef.

canım ben lokumgibi hatunum güzel bir mesleğim var mütiş bir evliliğim var altımda arabam gez toz işine git ben olsam bende beni çekemem
şaka bi yana beni kimse çekemiyor yada hasetleri çıkardı hep Allah bence oyüzden bi kaç yönden aynı seviyede olmak gerekiyor arkadasıyla insanın yoksa cekememzlik kaçınılmazzz

İş yerinde terfi alındığında kadınlardan birbirine gelen tebrik cümlesinin ardından...
Benim de terfim şu zaman cümlesi geliyor...

ya da denildiği gibi eve alınan mobilya o da evlenirken aynısını alıyor..
ne bilim ben genelde birşey alıcaksam begensem bile tanıdık birinde varsa vazgeçerim......

Ama aramızda tamam birbimizi süzsek bile bunu hasetle yapmamalıyız...
bir kadın ı en ıyı yıne bır kadın anlar..

kızlar boşverin çekemeyen anten taksın
siz keyfinize bakın

farkettiniz ki birinden zarar var,hemen eli ayağı çekin
sınırınızı koyun...kişi ne yaparsa kendine yapar

Kadınların en büyük düşmanı yine kadınlardır diye boşa dememişler.

Hele işyerlerinde çekememezlik o kadar çok oluyorki. Baya bir süre önce çalıştığım işyerinde benden üst kademede olan birkaç bayan vardı. İnanın günaydın demeden önce baştan aşağı süzerlerdi ve çokda belli ederlerdi. Daha sonra evlendim, yine aynı arkadaşlardan biri üzerimde evlenmeden öncede giydiğim kıyafetler olmasına rağmen bana "yeni evlenince illede çok şıkmı giyinmek lazımmış hıhhh" dedi. Şok oldum, oysa ben herzaman kıyafetime dikkat ederim. Diğer bi taneside bana "sen evlendikden sonra çok neşeli olmaya başladın dedi. Ama bunu söylerken beni eleştirir tarzda söyledi. Hatta cümlesi aynen " kusura bakma ama sana bişey söylüycem , sen evlendikden sonra çok neşeli olmaya başladın" şeklindeydi ve yüzünde bundan mutluluk duymuş birinin ifadesi yoktu.
Yine bir işyerinde bayan olan müdürüm bana neler çektirdi tarif edemem. Yaptığım işi herkes beğeniyordu, o ise sürekli eleştiriyordu. Kendisi makyaj yapmayan, kıyafetine dikkat etmeyen bir tipti. Ben kendime bakmayı seviyorum, benimle çok uğraştı ve inanın iş konusunda hiç bir eksiğim olmamasına rağmen uğraştı. Hatta beni sebepsiz yere işyerinden çıkartmak için müracatlarda bulunmuş ama nasıl çalıştığımı herkes bildiği için bunda başarılı olamamıştı.
Yine başka bir işyerinde çok başarılı ve takdir edilen biriyken sürekli bilgisayarda yaptığım raporlar karışıyordu, eksiliyordu, hatta bilgisayarım bozuluyordu. Sonunda orada çalışan sekreter kızın gizlice benim yaptığım işleri bozduğu, hatta işimi yokuşa sürmek için bilgisayara zarar verdiği bile anlaşılmıştı. Aramız çok iyi sanıyordum, sırf orada taktir edilen biri olmamı hazmedememiş başka bir neden yok.
Yani çoğu bayan kendinden daha çekici, daha havalı, yada daha başarılı birini görünce bir hazımsızlık yaşıyor. Bazıları içinden düşünüyor ama bazıları zarar bile verebiliyor. Yüzüne gülüp arkandan kuyunu kazanlar genelde yine insanın bayan arkadaşları oluyor erkek arkadaşları değil :1no2:
Bu konuda çok şey yaşadığım için çenem düştü. Biz insanlar komplekslerimizi yenmeyi başarsak belki hayata ve hemcinslerimize bakışımız değişicek. a.s.

Son düzenleme:
ay yok allaha sükür öyle bi durumum sadece yildizimin hic uyusmayanlari cekemem oda direk gicikligimdan yani ilk anda yildizim uyusmadiysa sonrada uyusmaz ama kisiligine karakkterine tanimadigim ve cekemedigim icinde konusmam acikcasi ne hali varsa görsün benden uzak olsun yeter
beni sokmayan yilan bin yil yasasin
mesela bana derler ay ..... nolmussun sen böyle dogumdan önce manken gibiydin yok tig gibiydin falan diye baslarlar ailemizin gelinleriyle falan kiyaslamaya sonucda birincisi görülen köy kilavuz istemez ikinciside hep sunu derim fesat ve kiskanc biri olsaydim eger cokdan zayiflardim....
herkezin kendi elinde benim neler cekdigimi kimse bilmiyo sonucda

Cok ünlü modaci Coco Chanelin sözü geldi aklima...

Erkekler kadinlarin hep erkekler icin süslendigni saniyor oysaki kadinlar sadece ve sadece diger kadinlar icin süsleniyorlardir....benneyaptımki

Dogruluk payida var galiba..

Başlıktaki örnekle çekememezlik aynı şey değil bence ya.
Ben de en yakın arkadaşlarımı korurum bu durumlarda kız-erkek farketmez, onlar da beni korur. Yani arkadaşım ufak bi yalan söylemiş olabilir, o bana sorulursa ben de aa haberim yok falan demem ki.. Anlarsam durumu kurtarmaya çalışırım. (Gerçi arkadaşlarım da ben gibi, bu tür olaylar başımıza gelmez, zaten başa ne geliyosa doğruluktan geliyo ya neyse)
Ama çekememezlik olayı doğru.. Bunu da kadınlar diye gruplandırmamak lazım, pekala birbirini hiç çekemeyen, arkadan kuyu kazan çok erkek var çevremde.
Ama kadınlar daha tehlikeli yada aba altından sopa göstermeden alenen yapıyor olabilir.. Bakın erkekler bu konuda da iş birliği içindeler, onlar asla "erkekler birbirini çekemez" demez.
Ben erkeklerin kadınlardan daha çok dedikodu yaptığına da eminim mesela, hem de tehlikeli dedikodular, ama bu da kadınlara mal edilmiştir mesela "erkekler dedikoducudur" demezler..
Biz nedense çuvaldızı kendimize, iğneyi erkeklere batırıyoruz..

Kelebecik işyerindeki olayların üstesnden gelirsin umarım... herkes başarıyı kıskanabilir ama giyim kuşamı neden kıskanır anlamıyorum.. cok istiyolarsa alsınlar onlar da giysinler..

İpeque erkekler özellikle bir kısmı tabiki kesinlikle daha ciddi kuyu kazmalar, dedikodular yapıyorlar ama aralarında erkekler şunu yapar diye dile getirmediklerinden adlarını korumuşlar....

bu çok kötü ama doğru bir tespit malesef, öğrenci evleri de böyledir, kız evleri dağılır, erkek öğrenciler bir arada huzur içinde oturur çoğu zaman, en azından kendi öğrenciliğimde böyleydi, şimdi de öğrencilerim aynı olayları anlatıyor.

çeken çeker çekemeyen alıp başını gider boşveeeeerrrrrr!!!!!!!!!!!!!
çekemeyen anten taksın............

Arkadaşlar bende yeni işe başladım buradaki erkekler her konuda daha yardımseverler ama diğer 2 bayan malesef hiç.Sürekli ne desem beni bozmaya çalışıyolar en ufacık bir şeyde ses tonlarını yükselterek konuşuyolar.Günaydın derim günaydın demezler.Bende hiç umursamıyorum.Evet birde baştan aşağı süzerler ne giydiğime dikkatli bakarlar.:sm_confused:
Gerçekten fesatlar benimde öyle insanlarla hiç işim olmaz konuşmuyorum bende çokta tındı:dilcikar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…