Kadınların Kitap Mekanı

Bi benim kitaplar kaldı herhalde

Bu arada David Nicholls'un "Bir Gün" kitabını bitirdim bugün. Fena değildi yani ben daha büyük bi beklenti içinde okudum kitabı belki de o yüzden çok ahım şahım gelmedi bana ama konu olarak güzeldi duygusaldı. Her bölümde yılın sadece bir günü anlatılıyodu o bakımdan değişikti. Ama bazı okuyanlar çok ağladım sonunda falan demiş, ama bende öyle ağlayacak kadar olağanüstü bi duygu uyandırmadı:26:

Yeni kitaplarım gelsin onlara başlamak istiyorum artıııkkk

pembelii:2

bu ay 2. kitabımı bitirdim
elimdeki kelebek bir yandan devam ediyor
bunun dışında 2 kitap bitti
1. bir çocuk kitabı -comtesse de segur-sophie nin yaramazlıkları-bordo siyah klasik yayınlardan çıkma basit, zevkli,özellikle ilkokul 4-5 e giden bir çocugun keyifle okuyacagı türden bir kitap.evde yavaş yavaş yegenime okudugum bir kitaptı ama dayanamadım sonuna kadar okudum.190 sayfa civarındaydı sanırım
2. turgenyev-babalar ve ogullar - klasiklerden biri.çok keyifliydi.hiçlik üzerine ve kuşak çatışmaları üzerine.içerisinde hem felsefe hem aşk olan tavsiye edebilecegim bir kitap.müthiş bir keyifle sıkılmadan okudum.380 sayfa civarındaydı yanlış anımsamıyorsam
pogopogo:2

Son düzenleme:

****** Kasım ayı derecelerimiz ******

1. miz oyaebrar

2.miz tweetypinar :81: :129:

3. müz samanyolu :81: :128:​

1 Aralık - 31 Aralık 2011

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. LadyEvil ......4........
  2. eski_bir_masal .......3......
  3. neenone .......3.......
  4. EsmerKralice ........2........
  5. pogopogo .......2.........
  6. pembelii ........2........
  7. kays34 .......1.......
  8. kulitta .......1........
  9. samanyolu .......1.......
  10. masal26 .....1.........
  11. oyaebrar ..............
  12. tweetypinar ..............
  13. ameli ................
  14. cemre25 ................
  15. nilayu ................
  16. hasretim34 ................
  17. kaos302 ................
  18. PrensesPeri ................
  19. deli_kiz0606 ................
  20. piolin ................
  21. pamuk_helva ...............
  22. PIRILLL ...............
  23. elclone ................
  24. Duygu.C ................
  25. ilkalp ................
  26. tatlikis ................
  27. prenses_84 ................
  28. pinaran ...............
  29. ozzy06 ...............
  30. forevertogether ................
  31. essss ................
  32. H_İ_S ..............
  33. barro ...............
  34. Bella_n ................
  35. JessicaRabbit ................
  36. maibeyaz ..............
  37. arzuunler ................
  38. rainforest ................
  39. cute_poison ................
  40. GeCe_KuSu ................
  41. ddemir10 ................
  42. sekerlik16 ................
  43. AsiNaz ................
  44. sebebsizim ................
  45. Senkolik ................
  46. umutsuzasik ................
  47. sedefnaz ................
  48. frm ................
  49. hande85 ................

Kitaplarım sabah gelmiiş
Gayet temiz hepsi

çok sevindim temiz gelmesine.keyifli okumalar

inşallah seninkilerde en kısa sürede gelir bir günü bende aldım.duruyor.daha okuyacagım.o kadar çok kitap varki şu an elimde hangisinden başlayacagımı bilemedim

dünya klasikleri serisini bende okumak istiyorum.ne güzel sende sevmişsin

Kızlar sonunda bitirdim kitabımı. Judith ivory'nin Çirkin kitabını. Çok kötü bir kitap. Çeviri rezalet. Zorla bitirdim

sonunda bu ayın ilk kitabını da okumuş bulunuyorum

ben çok düzenli bir insan degilim o yüzden karman çorman okuyorum.bir bakıyorum elim klasiklerden bir esere gitmiş ona başlıyorum hemen .bir bakıyorum çok popüler kitaplardan biri ilgimi çekiyor ona başlıyorum.bazen pek tanınmamış,nedense ilgi duyulmamış yazarların kitaplarını da okuyorum.sözün özü keşke klasiklerden belli başyapıtları bitirebilsem.bunu çok istiyorum.sanırım 2012 için iyi bir hedef olucak bu benim için bakalım

bu arada kızlar kelebegi hala bir yandan okuyorum kitap 600 küsür sayfa ve hep hapishane öyküsü olunca insan bunalıp başka kitapları da diger yandan okuyor maalesef
dün gece sabahladım.sabahın 5i falandı uyudugumda , şah ve sultanı bitirdim.daha önce başlayıp bitiremedigim bir kitaptı.neden bitirememişim , kitap o kadar akıcı ki.şah ismail ve sultan selimin hikayesi.kitap belki tam tarihi yansıtmıyor tamam belli bir tarihi sıralamaya göre ilerliyor fakat kurgu olduguna inandıgım birçok bölüm var kitapta.kurgu ya da degil kitap çok keyifli.alevilik,islam,osmanlı tarihi ve en önemlisi sevgi üzerine kurulu bir kitap.kitapta kamber can adında bir karakter var sözleri yüregimin en ince tellerini bile titretti.okumadıysanız şiddetle tavsiye ederim.

pogopogo:3

Dediğin gibi ben de aynı yazarın ve aynı tarz kitapları üst üste okumam.
Hiç alakasız tarzlara zıplarım. Her çiçekten bal almayı severim.

Hiç tarzım olmadığı halde aralara, fantastik ve bilim kurgu bile sıkıştırırım.

Ay bu bizim düzensiz olduğumuzu mu yansıtıyor canım? :44:

Eyvah! eyvah!!! Yoksa her konu hakkında bilgi sahibi olma isteğimiz,
hiç bir şey bilmediğimiz anlamına mı geliyor?

Hayır hayır tatlım, bu bizim düzensizlik içinde kendimize has bir düzenimiz
olduğunu gösteriyor.

Katılıyorum kulittacım
İnsanın ruh haline de bağlı biraz
Hep aynı çizgide ilerlenemiyor öyle olmasın da zaten tek yönlülüğü sevmem
Benim okumaktan gerçekten zevk almadığım ve çok sıkıldığım tek bir tür var o da aşk romanları
Onun dışında her şeyi okurum ruh halime göre karışık
Ama bir klasik bir normal gitmeye çalışıyorum çoğunlukla
Klasikleri de böylece bitirmeye çalışıyorum

Aynen öyle tatlım. Hislerimi tam tercüme etmişsin. Teşekkürler... Keyifli okumalar...

Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek/70'li Yıllarda Hayatımız . . . Ayfer Tunç Harika bir nostaji; Mükemmel bir zaman yolculuğu; 70 li yılları merak edenler için iyi bir kaynak.

kulitta . . 2

kızlar 1 hafta ızındeydım, ewımdeydım :) 2 kıtap bıtırdım 3,sunu de yarıladım :) keyfım yerındeydı cok sukur..

Küçük Mucızeler Dükkanı, Bay Mukemmel, Şahane Hatalar, Yatağımdaki Serseri bitti :)

kays:4

bu ara işlerim acayip yoğun ,bu yoğunlukta bu kitabı nasıl bitirdim bilemiyorum doğrusu

kürt ergenekonu-pkk nın kuruluş aşamasından günümze kadarki sürecini ,kimlerle hangi ilişkiler içerisine girdiği detaylı bir şekilde anlatılmış ..

yakın tarihe ışık tutan bir kitap ..hepimiz pkk yı sadece ismiyle biliyorz yani ezbere ,halbuki nasıl kuruldu ,kimlerden yardım aldı ,bugünlere nasıl geldi öğrenmek isteyenler için detaylı bir kitap tavsiye ederim..

şimdi yeni kitabıma başlayacağım türkçe ezan ve menderes..

sanırım mustafa armağanın tüm kitaplarını okuyacağım ..

öyle güzel bir anlatımı var ki bir kitabını okudukça diğerini alıp okumak istiyor insan...

okumuş olmak için kitap okumak yerine tek bir yazarın bütün kitaplarını okumayı yeğlerim..

okunan kitaplar kadar yazarları da tanıma fırsatı veriyor bu durum çünkü

kaldıki tarih kitapları her kitapta başka bir şeyi anlattığından , her kitap bir ansiklopedi gibi oluyor

zamanında öyle çok her telden kitap okudumki hiçbiri beni tatmin etmedi ,klasikleri sevmiyorum ,çok basit ve yavan geliyor bana , aşk romanlarını zaten hiç sevmiyorum ,geriye kala kala yine bir numaralı favorim tarih kalıyor aartık güncel hayata ve güncel sorunlra kitaplar vasıtasıyla farklı bir bakış açısından bakmanın tadına varmış durumdayım ..

ve anladım ki aslında her telden okumak farklı yazar okumak değil ,bir yazarın bütün kitaplarında farklı tatlar bulup ,aslında her kitabında farklı bir şey anlatıp ,hayata farklı açıdan baktığını kavramakmış..

haftasonu 4-5 tane daha kitap alacağım .vaktim olursa onları da bi çırpıda okumak istiyorum ..
okumak istediğim kitaplar ;abdülhamidin kurtlarla dansı , avrupanın 50 büyük yalanı ,vahdettinden mustafa kemale unutulan gerçekler , yakın tarihin kara delikleri ,iskender...
umarım bu ay 2 tanesini okurum .

pogopogo aklında bulunsun Kelebek ın devamı Banko.. Banko da kacısından sonrakı hayatını anlatmakta..

bende olabıldıgı kadar farklı yazarlar okumaya, yenı yenı tatlar kesfetmeye çalışırım. cok sevdıgım bır dil kesfettıgımde de dıger kıtaplarını da okumaya devam ederım, hoşuma gıttıgı ıcın. her tarzda okumaya calısırım mesela ama olabıldıgı kadar klasıklerden kacarım nedense benı cekmıyorlar..

Bir yazarın bütün kitaplarını okumayınca,farklı yazarları okuyunca 'okumuş olmak için' mi okunuyor kitaplar?
Tamamen tercih meselesi olan bir durumu kendinize uymuyor diye küçümsemek yersiz olmuş
Bir yazarın hayata kaç farklı yoldan baktığı pek de önemli değil,önemli olan okuyucunun hangi yazarları okursa okusun hayata farklı açıdan bakmalarıdır
Yazar da hali hazırda bir insandır sonuçta,yazarların hayata hangi açılardan ya da kaç farklı açıdan bakmış olması kişiye pek bir şey katmaz
Şahsım adına söyleyeyim benim de çoğu kitabını okuduğum yazarlar çok var,ama bu yazar kaç farklı açıdan bakmış ya da nasıl bakmış beni enterese etmememiştir şimdiye kadar
Bir kitabı okumak ve kavramak: yazar açısından bakıp birebir onun gibi düşünmek değil,yazar bakış açılarını değerlendirip kendi düşünce tarzını oluşturabilmektir
Yoksa dikte makinesinden bir farkımız kalmaz
Klasik,aşk dışında geriye bir tek tarih de kalmıyor ayrıca
Felsefi,sosyolojik,psikolojik,siyasi-politik onlarca tür var bunlar dışında

Klasikler için önyargı oluyor çoğu kişide,hatta bende de vardı taa ki Kamelyalı Kadın'ı okuyana kadar
Mükemmel bir kitaptı bana klasikleri okuma alışkanlığı aşıladı onun gibi sürükleyici klasikler aramaya başladım
Dilini çook sevdiğim bir romancı Paulo Coelho hiç okudun mu?
Ben çoğu kitabını okudum mutlaka okumalısın
Her kitabından sonra bu adam bir filozof diye düşünüyorum

Bu arada 60tane kitabım oldu kızlar
Bugün okulda stand açılmış,gidip baktım ve set halinde kitaplar gördüm
Felsefe seti,psikoloji seti,biyografi,mitoloji,güncel romanlar,güncel tarih,siyaset gibi setler
Kataloglara baktım her set içinde 13-15 kitap vardı ve 3 ay sonra ödemeye başlanıyordu
Özellikle psikoloji setini çok beğendim tam istediğim aradığım kitaplar vardı
Mitoloji ve güncel tarih de çok güzeldi ben de 4 set aldım
Felsefe setinden okumadığım çok az kitap vardı almadım diğerlerini tek tek de alabilirim
Psikoloji,mitoloji,güncel tarih ve biyografi setini aldım
Taksitle ödeyeceğim ama tedirginim,öğrenci olduğum için borç altına girmek tedirgin etti beni
Kitaplar çok içime sindi zaten her ay 20-30 lira kitap masrafım oluyor taksitler de o civarda
Yani aynı şey olmuş gibi oldu ama toplu aldım diye sanırım stres oldum ödeyemezsem falan diye

Elim çok ağır olacağı için bugün 1 seti getirebildim mitoloji
Kitapları yazayım
Roma Tarihi 1-2
Türkiye'nin eski çağ tarihi ve uygarlıkları 1-2
Siegfried'in Hikayesi
Ortaçağ efsaneleri
Arap Geceleri
Kahramanlık Hikayeleri
Attila
Ithaka Kahramanı Odysseus
Mitler ve mitleri yapanlar
Yeni Dünyanın Mitleri
Babil ve Asur Mitleri

Aralarında okumuş olduklarınız varsa yorumlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:

70ler
Yaşamak istediğim dönemlerdendir çok merak ettim kitabı
Alınacaklar listeme ekledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…