- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #2.821
benim kitaplarımda dün geldi
Akşam geç saatte '' En son yürekler Ölür' e başladım bile. Kızımdan kalan vakitlerde tamamlayıp sabırsızlıkla '' Piruze'' ye başlamak istiyorum.
Kitaplarım sabah gelmiiş
Gayet temiz hepsi
Kitaplarım sabah gelmiiş
Gayet temiz hepsi
Bi benim kitaplar kaldı herhalde
Bu arada David Nicholls'un "Bir Gün" kitabını bitirdim bugün. Fena değildi yani ben daha büyük bi beklenti içinde okudum kitabı belki de o yüzden çok ahım şahım gelmedi bana ama konu olarak güzeldi duygusaldı. Her bölümde yılın sadece bir günü anlatılıyodu o bakımdan değişikti. Ama bazı okuyanlar çok ağladım sonunda falan demiş, ama bende öyle ağlayacak kadar olağanüstü bi duygu uyandırmadı:26:
Yeni kitaplarım gelsin onlara başlamak istiyorum artıııkkk
pembelii:2
bu ay 2. kitabımı bitirdim
elimdeki kelebek bir yandan devam ediyor
bunun dışında 2 kitap bitti
1. bir çocuk kitabı -comtesse de segur-sophie nin yaramazlıkları-bordo siyah klasik yayınlardan çıkma basit, zevkli,özellikle ilkokul 4-5 e giden bir çocugun keyifle okuyacagı türden bir kitap.evde yavaş yavaş yegenime okudugum bir kitaptı ama dayanamadım sonuna kadar okudum.190 sayfa civarındaydı sanırım
2. turgenyev-babalar ve ogullar - klasiklerden biri.çok keyifliydi.hiçlik üzerine ve kuşak çatışmaları üzerine.içerisinde hem felsefe hem aşk olan tavsiye edebilecegim bir kitap.müthiş bir keyifle sıkılmadan okudum.380 sayfa civarındaydı yanlış anımsamıyorsam
pogopogo:2
çok sevindim temiz gelmesine.keyifli okumalar
inşallah seninkilerde en kısa sürede gelirbir günü bende aldım.duruyor.daha okuyacagım.o kadar çok kitap varki şu an elimde hangisinden başlayacagımı bilemedim
dünya klasikleri serisini bende okumak istiyorum.ne güzel sende sevmişsin
ben çok düzenli bir insan degilim o yüzden karman çorman okuyorum.bir bakıyorum elim klasiklerden bir esere gitmiş ona başlıyorum hemen .bir bakıyorum çok popüler kitaplardan biri ilgimi çekiyor ona başlıyorum.bazen pek tanınmamış,nedense ilgi duyulmamış yazarların kitaplarını da okuyorum.sözün özü keşke klasiklerden belli başyapıtları bitirebilsem.bunu çok istiyorum.sanırım 2012 için iyi bir hedef olucak bu benim için bakalım
Dediğin gibi ben de aynı yazarın ve aynı tarz kitapları üst üste okumam.
Hiç alakasız tarzlara zıplarım. Her çiçekten bal almayı severim.
Hiç tarzım olmadığı halde aralara, fantastik ve bilim kurgu bile sıkıştırırım.
Ay bu bizim düzensiz olduğumuzu mu yansıtıyor canım? :44:
Eyvah! eyvah!!! Yoksa her konu hakkında bilgi sahibi olma isteğimiz,
hiç bir şey bilmediğimiz anlamına mı geliyor?
Hayır hayır tatlım, bu bizim düzensizlik içinde kendimize has bir düzenimiz
olduğunu gösteriyor.
Katılıyorum kulittacım
İnsanın ruh haline de bağlı biraz
Hep aynı çizgide ilerlenemiyor öyle olmasın da zaten tek yönlülüğü sevmem
Benim okumaktan gerçekten zevk almadığım ve çok sıkıldığım tek bir tür var o da aşk romanları
Onun dışında her şeyi okurum ruh halime göre karışık
Ama bir klasik bir normal gitmeye çalışıyorum çoğunlukla
Klasikleri de böylece bitirmeye çalışıyorum
bu arada kızlar kelebegi hala bir yandan okuyorumkitap 600 küsür sayfa ve hep hapishane öyküsü olunca insan bunalıp başka kitapları da diger yandan okuyor maalesef
dün gece sabahladım.sabahın 5i falandı uyudugumda , şah ve sultanı bitirdim.daha önce başlayıp bitiremedigim bir kitaptı.neden bitirememişim , kitap o kadar akıcı ki.şah ismail ve sultan selimin hikayesi.kitap belki tam tarihi yansıtmıyor tamam belli bir tarihi sıralamaya göre ilerliyor fakat kurgu olduguna inandıgım birçok bölüm var kitapta.kurgu ya da degil kitap çok keyifli.alevilik,islam,osmanlı tarihi ve en önemlisi sevgi üzerine kurulu bir kitap.kitapta kamber can adında bir karakter var sözleri yüregimin en ince tellerini bile titretti.okumadıysanız şiddetle tavsiye ederim.
pogopogo:3
Katılıyorum kulittacım
İnsanın ruh haline de bağlı biraz
Hep aynı çizgide ilerlenemiyor öyle olmasın da zaten tek yönlülüğü sevmem
Benim okumaktan gerçekten zevk almadığım ve çok sıkıldığım tek bir tür var o da aşk romanları
Onun dışında her şeyi okurum ruh halime göre karışık
Ama bir klasik bir normal gitmeye çalışıyorum çoğunlukla
Klasikleri de böylece bitirmeye çalışıyorum
okumuş olmak için kitap okumak yerine tek bir yazarın bütün kitaplarını okumayı yeğlerim..
okunan kitaplar kadar yazarları da tanıma fırsatı veriyor bu durum çünkü
kaldıki tarih kitapları her kitapta başka bir şeyi anlattığından , her kitap bir ansiklopedi gibi oluyor
zamanında öyle çok her telden kitap okudumki hiçbiri beni tatmin etmedi ,klasikleri sevmiyorum ,çok basit ve yavan geliyor bana , aşk romanlarını zaten hiç sevmiyorum ,geriye kala kala yine bir numaralı favorim tarih kalıyoraartık güncel hayata ve güncel sorunlra kitaplar vasıtasıyla farklı bir bakış açısından bakmanın tadına varmış durumdayım ..
ve anladım ki aslında her telden okumak farklı yazar okumak değil ,bir yazarın bütün kitaplarında farklı tatlar bulup ,aslında her kitabında farklı bir şey anlatıp ,hayata farklı açıdan baktığını kavramakmış..
haftasonu 4-5 tane daha kitap alacağım .vaktim olursa onları da bi çırpıda okumak istiyorum ..
okumak istediğim kitaplar ;abdülhamidin kurtlarla dansı , avrupanın 50 büyük yalanı ,vahdettinden mustafa kemale unutulan gerçekler , yakın tarihin kara delikleri ,iskender...
umarım bu ay 2 tanesini okurum .
bende olabıldıgı kadar farklı yazarlar okumaya, yenı yenı tatlar kesfetmeye çalışırım. cok sevdıgım bır dil kesfettıgımde de dıger kıtaplarını da okumaya devam ederım, hoşuma gıttıgı ıcın. her tarzda okumaya calısırım mesela ama olabıldıgı kadar klasıklerden kacarım nedense benı cekmıyorlar..
Aynen öyle tatlım. Hislerimi tam tercüme etmişsin. Teşekkürler... Keyifli okumalar...
Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek/70'li Yıllarda Hayatımız . . . Ayfer Tunç Harika bir nostaji; Mükemmel bir zaman yolculuğu; 70 li yılları merak edenler için iyi bir kaynak.
kulitta . . 2
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?