Kadınların Kitap Mekanı

Okuduğun kitaplar hakkında verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım.
Tercihler farklılık göstermeseydi sanırım, kitaplar çeşitli katagorilerde yayınlanmazdı.
Tüm öğünlerimde makarnanın çeşitli soslarla farklı lezzetlerini tüketmek yerine,
arada makarna yeme hakkımı da saklı tutarak, olabildiğince besin çeşidi tüketmekten
hoşlanırım tatlım. Her biri damağımın ayrı noktasını tatmin eder.

Hı hı! Ben de uzun süre klasiklere uzak durmuştum nedense.
Ta ki! Martin Eden . . Jack London okuyana kadar.
Uzun süre etkisinden çıkamadığım çarpıcı bir kitaptı canım.
LadyEvilciğimin belirttiği gibi, çok uzun zaman önceden, günümüze
taşındıkları için sanırım dilinin çok ağır olacağı gibi bir önyargı taşıyoruz.
Oysa hemen hepsi yeni basımla okurlara sunuldu, gayet sürükleyici
ve akıcı bir dilleri var.
Kamelyalı Kadın . . . Alexandre Dumas
Adem'den Önce . . . Jack London
Babalar ve Oğulları . . . İvan Sergeyeviç Turgenyev

Okuduğum ve beğendiğim klasiklerdir.

Kitaplarım geldi bugün sonundaa
Hepsi yeni gibi
Bugün dışardaydım ve dayanamadım merak ettiğim 3 kitap daha aldım Yani şu anda toplam 10 tane yeni kitabım oldu

Çok iyi yapmışsın canım benim, ben de psikoloji seti almıştım. Ödersin hiç merak etme. Ben kütüphanemi üni deyken yaptım. 5 sene boyunca 200 kitap aldım. Bak sana bir yer daha önereyim, kızılayda konur sokakta imge kitabevi var ordan taksitli alışveriş yapabilirsin. 6-7 ay taksit yaparlar sen de çok rahat ödersin. Senin psikoloji kitapların da mavi mi? Aynı seti mi aldık acaba? :)

İşte gerçek kitap kurdu böyle olur, şu son 2 cümlenin güzelliğine bak

Son düzenleme:
Bab-ı Esrar Ahmet Ümit

Yazarın okuduğum ikinci kitabı. İstanbul Hatırası'nı da çok beğendiğim gibi buna da bayıldım. Ben Mevlana ve Şems Tebrizi' yi okumayı seviyorum galiba, bu kitabı okurken farkettim. Elimde yok bu tür başka kitap ama alırım umarım bir an önce.

neenone: 4

Sırada Frued' un Rüya yorumları kitabı var, ilk cildini okumaya başlayacağım birazdan. Umarım çok sürünmez elimde :)

Yuppiiiii!!! Cilt cilt kitapların hayırlı, uğurlu olsun.
İyi bir bütçe yapmışsın canımcım. Eminim ödeme güçlüğü çekmeyeceksin.
Ne yazık ki, bir tekini bile okumadım.

Klasikler için önyargı oluyor çoğu kişide,hatta bende de vardı taa ki Kamelyalı Kadın'ı okuyana kadar
Mükemmel bir kitaptı bana klasikleri okuma alışkanlığı aşıladı onun gibi sürükleyici klasikler aramaya başladım
Dilini çook sevdiğim bir romancı Paulo Coelho hiç okudun mu?
Ben çoğu kitabını okudum mutlaka okumalısın
Her kitabından sonra bu adam bir filozof diye düşünüyorum
[/QUOTE]

okudum tabıı canım okumaz mıyım hıc, son zamanlarda benı hayal kırıklıgına ugrattı maalesef kı Simyacı nın yerıne tutan bır kıtabı yok hala benım ıcın

çok güldüm makarna örneğinize ..
herkes makarnayı farklı sosla yemek zorunda değil hanımefendi ,kimisi farklı sosları sever ,kimisi sade ,farklı sosla yiyen makarnayı tam yemiş oluyor da diğeri olmuyor mu yani ,siz farklı sostan lezzet alırsınız başkası sade yemekten ama siz farklı sostan yemeyi bir bilgelik olarak görürseniz işte ozaman o sosları boşuna yemişsiniz demektir..kaldıki sizin burda yaptığınız da odur..
siz farklı soslarla yemeye devam edin nasılsa işe yaramamış ,kendiniz gibi yemeyenleri makarnanın tadından anlamaynlar olarak ilan etmişsiniz..
üzgünüm ama ben makarnayı isteyen istediği gibi yesin düşüncesindeyim..

tercih meselesi ise neden benim tercihlerimden alıntı alıp fikir sundunuz ..
ben dikkat ederseniz kimseden alıntı yaparak birşey yazmadım kendi fikirlerimi belirttim dolayısıyla benim yaptığım kendi fikirlerimi belirtmek sizinki ise benden alıntı yaptığınız için kişisel bir duruma dönüştü..
görüyorsnuz ki farklı kitaplar okumanız size birşey kazandırmamış..
sizin için yazarları tanımak önemli olmayabilir ,ama benim için bir yazarın önce kendisi önemli ..
önce onu tanımalıyımki sonra kitaplarını daha ii anlayabileyim..
bunu onun gibi düşünmek için değil ,onun neler düşündüğünü neler hissederek bu kitabı yazdığını anlamak için..
kaldıki bir kitap okuyup da yazarları gibi düşünseydik hiç okumamıza gerek yok ozaman..
aradaki ayrımı farkedememişsiniz.
bu durum edebi bir durumdur ,bunu bir araştırın isterseniz edebi konuda pek bir bilginiz yok anladığım kadarıyla ..
buna dikte demek de ayrı bir komedi doğrusu ..
o zaman dünyadaki tüm insanlar dikte yaşıyorlar ,
herkes ilgi alanı neyse o yönde geliştirir kendini ,bu dar kalıplar içerisinde kalmak değil ,herşeyden birşey bilmek yerine ,bir konuda tam anlamıyla uzmanlaşmaktır literatürde ve en makbulu de budur..
nasılki bir film izlediğimizde takip ettiğimiz yönetmenler ya da oyuncular olabiliyorsa kitapta da bu durum mevcut..
şimdi bu düz mantığınızla herkes her çeşit yönetmeni ya da oyuncuyu izlemeli..
bu kadar saçma bir mantık olamaz sanırım ..
kimsi yeterki film olsun diye oturur tvnin başına izler ,aynı şimdiki dizi mantığı gibi..
kimisinin de belirli yönetmenleri oyuncuları vardırki-bunlar kalitelidir-onların filmlerini arar bulur izler..
diğerlerini izlemekle vaktini kaybetmez..
aradaki fark budur..
ayrıca konunun beni ilgilendiren tarafına gelince ben zamanında her telden kitap okudğumu da söylemiştim..
edebiyat konusunda benim ödülüm var ,13 yaşımdan beri yazıyorum ,sanırım bu konuda sizden daha tecrübeliyim..
klişe " her yazarı okuyanlar , dünyası daha gniştir" sözünün arkasına sığınıp da belirli tarzlara yönelenleri kendi mantığınızla dar görüşlü ilan ederseniz onların da size söyleyecek sözleri olacaktır..
kime göre neye göre dar görüş .
bir doktor nasılki hem kadın doğum ,hem cildiye hem kalp doktoru olamayıp sadece içlerinden birisi seçip o dalda yoğunlaşıyorsa hayat da böyledir ,hakeza kitap okuma alışkanlığı da ..
şimdi siz kadın doğumcuya sen o alanda uzmanlaşmışsın ama diğer alanları bilmiyorsun ,o yüzden sen dar kalıplar içerisindesin ,tü kaka diyebilirmisiniz..

dediğim gib iben kimseden alıntı yaparak rencide etmeye çalışmadım kendi fikirlerimi yazdım ,siz de alıntı yapmadan yazsaydınız işte o zaman okuduğunuz farklı türlerin işe yaradığını düşünebilirdim..
lütfen bir daha benden alıntı yapmayın ve dikte diye etiketlendirip sonra da kendiniz gibi olmayanları tü kaka ilan ederek kendi fikirlerinizi başkalarına dikte ettirmeye çalışmayın ..

Son düzenleme:
delikız senin yazdıklarına istinaden kendi düşüncelerini yazmıs lady.ben sendeki sert tutumu onda görmedim.senin düşüncelerini yanlış buldu diyemi bu kadar sinirlendin anlamadım.taraf tutmuyorum kesinlikle ama okudukların sana birşey katmamıs demekte çok ağır olmus.yazı dilin gayet sert olmus.

her iki taraf içinde söylüyorum.kitap topiğimiz kesinlikle bu tarz tartışmalara, ağız dalaşına kapalıdır.bu konunun daha fazla uzamasını istemiyorum.2 kişinin kalan 47 kişinin huzurunu bozmasını istemiyorum..

Kızlar sonunda bitirdim kitabımı. Judith ivory'nin Çirkin kitabını. Çok kötü bir kitap. Çeviri rezalet. Zorla bitirdim

sonunda bu ayın ilk kitabını da okumuş bulunuyorum

malesef böyle kitaplara da denk gelebiliyoruz :44:

bende aynı tarzı üst üste okuyamıyorum.tarz değiştirdikçe daha çok zevk alıyorum okumaktan

ilginç bir kitaba benziyor

tatilinin bol bol keyfini çıkart canım keyifli okumalar

klasiklerden bende kaçtım hep ama artık okumak istiyorum.merak ediyorum

kamelyalı kadını kulittadan hatırlıyorum sanırım.bende okumak istiyorum.şimdi kampanyaları takip ediyorum.ilk fırsatta alacagım

keyifli okumalar.harika ya bu kadar kitabım olsun istiyorum bende

****** Kasım ayı derecelerimiz ******

1. miz oyaebrar

2.miz tweetypinar :81: :129:

3. müz samanyolu :81: :128:​

1 Aralık - 31 Aralık 2011

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. LadyEvil ......4........
  2. neenone .......4.......
  3. kays34 .......4.......
  4. eski_bir_masal .......3......
  5. pogopogo .......3.........
  6. EsmerKralice ........2........
  7. pembelii ........2........
  8. kulitta .......2........
  9. samanyolu .......1.......
  10. masal26 .....1.........
  11. hande85 ........1........
  12. oyaebrar ..............
  13. tweetypinar ..............
  14. ameli ................
  15. cemre25 ................
  16. nilayu ................
  17. hasretim34 ................
  18. kaos302 ................
  19. PrensesPeri ................
  20. deli_kiz0606 ................
  21. piolin ................
  22. pamuk_helva ...............
  23. PIRILLL ...............
  24. elclone ................
  25. Duygu.C ................
  26. ilkalp ................
  27. tatlikis ................
  28. prenses_84 ................
  29. pinaran ...............
  30. ozzy06 ...............
  31. forevertogether ................
  32. essss ................
  33. H_İ_S ..............
  34. barro ...............
  35. Bella_n ................
  36. JessicaRabbit ................
  37. maibeyaz ..............
  38. arzuunler ................
  39. rainforest ................
  40. cute_poison ................
  41. GeCe_KuSu ................
  42. ddemir10 ................
  43. sekerlik16 ................
  44. AsiNaz ................
  45. sebebsizim ................
  46. Senkolik ................
  47. umutsuzasik ................
  48. sedefnaz ................
  49. frm ................

tabiki bendeki sert tutum onda olmaz..çünkü ben kimseden alıntı yaparak kişiselliğe girmedim ..
ancak o benden alıntı yaptı ..
alıntı yapmasaydı ben de karşılık vermezdim zaten ..
ama ilk önce başkasını eleştiren o olduğu için ben de sert tepki vereceğim tabiki..
başkasından alıntı yapmak çok kolay ,önemli olan alıntı yapmadan cevap vermek ..
bunun ayrımını yapmak lazım..
bu arada presnses peri daha bir iki sayfa önce yazılanlar neden dikkatini çekmedi de benimkielr dikkat çekti ,bu durumda nasıl objektif oluyorsun ..
daha bir kaç sayfa önce birileri tek tip kitap okuyanlar hakkında ileri geri konuşurken bu objektfliğin nerdeydi söylermisin..
onları neden uyarmadın başkalarını da rencide ediyorsunuz diye..
istersen önceki sayfalara da dgöz at ne demek istediğimi anlarsın

Buraya yazdığınız yazıları herkesinkini takip ettiğim gibi ediyorum
Ama sizde hep bir 'herkesin yapamadığı,herkesin beceremediği,anlayamadığı şeyleri yaparım,bilirim' havası var
Daha önce de farkettim fakat cevap verme gereği duymadım
Ama kulitta,prensesperi,kays34 ile olan farklı kitaplar okuma ile ilgili konuşmamızın üzerine yazdığınız o yorum alıntı yapmanıza gerek bırakmayıp doğrudan bana ve diğer üyelere yapılmış bir yorum
Bunu anlayacak kadar çok kitap okudum mesela
Düşünce kitapları okumanız,türlü romanlar yazmanız düşünce ufkunuzda bir değişim bir genişleme yaratmamış,küçümseme olan bir kafa dar görüşlü bir kafadır
Siz yazarları tanıyın,fikirlerini benimseyin üzerine kendinizden hiçbir şey katmayın,biz farklı farklı kitaplar okuyup kendimize bir şeyler katalım,roman da okuyalım düşünce yazıları da okuyalım,ama en azından aylardır devam eden saygı ortamı bozulmasın değil mi?
Geçmiş sayfaları bir göz gezdirin,hiçbir şekilde bu tür tartışmalar yaşanmadı
Çok sevdiğim bir söz vardır;' herkes üzerine geliyorsa sen ters yöndesin demektir' diye
Gerçekten akıl dolu

Çok saolun kızlar
Öderim değil mi ilk defa taksitli bir borcum oldu ailemi de sıkıntıya sokmadan halletmek istiyorum
neenone'cum mutlaka bakacağım oraya da
Benim psikoloji kitaplarım gri
Freud ve Adler ağırlıklı bi set

tatıldeyken foruma hıc bakmadım dun ve bugun baktıgımda kendımı anlayamadıgım bır tartısmanın okuyucusu olarak buldum. bu topıcte yer alma sebebım herkesın tamamen dostca, keyıfle paylaşım yapması. okudugumuz kıtapları paylaşıp yorum yapmamız. hatta kendımı bıldım bılelı dunya kadar kıtap okumama ragmen hıc lıste tutmadıgım ıcın uzun zaman sonra bir kitabı gordugumde okuyup okumadıgımı hatırlayamam. burada ki lıstede dolayı bende artık kendıme ay ay liste tutuyorum.

herkesın bakış açısı, degerlendırmesi, dusuncelerı farklı olabılır. zaten bu yuzden herkes aynı fıkırlerı savunmaz ve herkes bırbırının aynı olarak yaşamaz hayatta. benım ak dedıgıme sen kara, senın kara dedıgıne ben ak derım.. bu nedenle kendı adıma herkesten rıca edıyorum tartısmalarda herkes daha ılımlı olursa bu topıcte amacına ulaşmıs olur - nacızane fıkrım, sayfa sahıbı olmadıgım ıcın -, ben burada gergın bır ortam okumak ıstemedıgım ıcın bunları yazmak ıstedım..

herkese keyıflı okumalar..

ben bu konuya yazılan tüm mesajları tek tek okuyorum.elimden geldiğince cevap yazmaya çalışıyorum.bahsettiğin tek tip kitap okuma mesajlarını da okudum ve orda hiçbir art niyet görmedim.kimse kimseye sataşmamış.sizin yönlendirmenizle mi birilerine mesaj yazacagım.

burda bu kadar zamandır.herkes kendi halinde kitaplarını okuyor yorumlar yapıyor.daha şimdiye kadar hiç böyle kimseyle tartışmaya girmedik.siz hariç.haliyle daha öncede dediğim gibi huzurumuzun bozulmasını istemiyorum.o yüzden sizden konumuza tekrar gelmemenizi rica edeceğim.biz ugraşamayız sizinle..bizim ugraşlarımız kitaplar..bu konu kitap konusu.haliyle bunun dışındaki tartışmalara kapalıdır..

benim de bildiğim çok güzel bir söz var :
doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ..
neden mi _
çünkü diğer yanlış konuşanlar gibi yanlış konuşmadığın ,onlarla aynı fikri paylaşmadığın ,
kimseye sataşmadığın halde senden alıntı yapıp sana sataşmaya çalışanlara cevap verdiğin için suçlu duruma düşersin ..
çünkü hepiniz tek yönlü okumuyormuşsunuz ,dünyalarınız renkli ,fikirleriniz genişmişya o yüzden sizin savunduğunuz doğru anlamına geliyor..
sizin doğruluktan anladığınız bu kadar anlaşılan..
halbuki okuduğunuz kitaplardan söz yazmak yerine o kitaplardan anlamış olmalıydınız ki ,
bütün bilim adamları ve edebiyatçılar sizin gibi kendisinden olmayanı dar kafalı ilan edip,kendini de ayyy çok farklı kitaplar okuyorum şekerim ,ben süperim ,kafam da geniş edasıyla egosunu tatmin etme sevdasında koşmak yerine ,hep diğer insanlardan farklı düşünen ve farklı yaşayan insanlar arasından çıkmıştır..
birbirinin aynı olanın zaten diğerlerinden bir fakı olamaz..
bu açıdan kitaplarınızı alın yeniden okuyun ,zira ego tatmininizi benimle yapmak yerine o kitaplarda tatmin bulursunuz
tabiki burdaki insanlarla bir geçmişiniz var ve hata olsa bile söylemeyeceksiniz bunun mantığı bu ..
tabiki girmezsiniz bir tartışmaya ,çünkü herkes türlü türlü kitaplar okuyup kendini çokbilmiş ilan ediyorsa neden tartışma çıksın ..
ay şekerim ben çok farklı kitaplar okuyrm geniş kafalıyım ,ayyyy şekerim ben de ben de diye devam eden diyaloglardan zaten neden tartışma çıksın ki ..
zaten tartışma çıkaran arkadaşlar bahsettikleri kadar geniş olsalardı benim sözlerimden ilk başta alıntı yapmazlardı..
sizden farklı düşünen biri olduğu için tabiki tartışma çıkacaktır..
madem bu arkadaşların yazdıklarında sorun yoksa benim de kişisel olarak yazdığım ilk mesajımda bir sorun yoktu aynı onlar gibi ..
ancak mesajımdan alıntı alınınca ben sert tepki verdim..
o çok yönlü arkadaşlarınızdan birisi bana cevap vermeseydi de benim yaptığım gibi belirtseydi fikirlerini..
başkasından alıntı yapıp konuşacaksın sonra ben cevap verince suç olacak öylemi..
siz birbirinizi yağlamaya devam edin o zaman ,anlattıklarım anlayacağınız kadar çünkü..
ayrıca işte kafanızın genişliğini ispat etmiş bulunmaktasınız ...
sizin gibi ben geniş kafalıyım diye sayıklamadığım için benim buraya gelmemi istemiyrsunuz..
kendinizden olmayana tahammülünüz yok ,sizin gib idüşünseydim benden iisi olmayacaktı değilmi ..
işte sizin okuduğunuz kitaplardan hiçbirşey anlamadığınız burdan ortaya çıkıyor..
geniş kafalı insan kendisi gibi olmayana tahammül eden insandır..
aynı benim size tahammül ettiğim gibi ..
ben tahammül etmeseydim dar kafalı olsaydım ben giderdim ama gitmedim tartıştım ,çünkü geniş bir kafa bunu gerektirir..
siz kitaplarınla mutlu olmaya devam edin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…