- 17 Kasım 2008
- 12.049
- 2.246
- 448
- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #2.841
bu ara işlerim acayip yoğun ,bu yoğunlukta bu kitabı nasıl bitirdim bilemiyorum doğrusu
kürt ergenekonu-pkk nın kuruluş aşamasından günümze kadarki sürecini ,kimlerle hangi ilişkiler içerisine girdiği detaylı bir şekilde anlatılmış ..
yakın tarihe ışık tutan bir kitap ..hepimiz pkk yı sadece ismiyle biliyorz yani ezbere ,halbuki nasıl kuruldu ,kimlerden yardım aldı ,bugünlere nasıl geldi öğrenmek isteyenler için detaylı bir kitap tavsiye ederim..
şimdi yeni kitabıma başlayacağım türkçe ezan ve menderes..
sanırım mustafa armağanın tüm kitaplarını okuyacağım ..
öyle güzel bir anlatımı var ki bir kitabını okudukça diğerini alıp okumak istiyor insan...
okumuş olmak için kitap okumak yerine tek bir yazarın bütün kitaplarını okumayı yeğlerim..
okunan kitaplar kadar yazarları da tanıma fırsatı veriyor bu durum çünkü
kaldıki tarih kitapları her kitapta başka bir şeyi anlattığından , her kitap bir ansiklopedi gibi oluyor
zamanında öyle çok her telden kitap okudumki hiçbiri beni tatmin etmedi ,klasikleri sevmiyorum ,çok basit ve yavan geliyor bana , aşk romanlarını zaten hiç sevmiyorum ,geriye kala kala yine bir numaralı favorim tarih kalıyoraartık güncel hayata ve güncel sorunlra kitaplar vasıtasıyla farklı bir bakış açısından bakmanın tadına varmış durumdayım ..
ve anladım ki aslında her telden okumak farklı yazar okumak değil ,bir yazarın bütün kitaplarında farklı tatlar bulup ,aslında her kitabında farklı bir şey anlatıp ,hayata farklı açıdan baktığını kavramakmış..
haftasonu 4-5 tane daha kitap alacağım .vaktim olursa onları da bi çırpıda okumak istiyorum ..
okumak istediğim kitaplar ;abdülhamidin kurtlarla dansı , avrupanın 50 büyük yalanı ,vahdettinden mustafa kemale unutulan gerçekler , yakın tarihin kara delikleri ,iskender...
umarım bu ay 2 tanesini okurum .
bende olabıldıgı kadar farklı yazarlar okumaya, yenı yenı tatlar kesfetmeye çalışırım. cok sevdıgım bır dil kesfettıgımde de dıger kıtaplarını da okumaya devam ederım, hoşuma gıttıgı ıcın. her tarzda okumaya calısırım mesela ama olabıldıgı kadar klasıklerden kacarım nedense benı cekmıyorlar..
Kitaplarım geldi bugün sonundaa
Hepsi yeni gibi
Bugün dışardaydım ve dayanamadım merak ettiğim 3 kitap daha aldımYani şu anda toplam 10 tane yeni kitabım oldu
Merak ediyordum canım. Gözün aydın, güle güle oku.
Bu arada 60tane kitabım oldu kızlar
Bugün okulda stand açılmış,gidip baktım ve set halinde kitaplar gördüm
Felsefe seti,psikoloji seti,biyografi,mitoloji,güncel romanlar,güncel tarih,siyaset gibi setler
Kataloglara baktım her set içinde 13-15 kitap vardı ve 3 ay sonra ödemeye başlanıyordu
Özellikle psikoloji setini çok beğendim tam istediğim aradığım kitaplar vardı
Mitoloji ve güncel tarih de çok güzeldi ben de 4 set aldım
Felsefe setinden okumadığım çok az kitap vardı almadım diğerlerini tek tek de alabilirim
Psikoloji,mitoloji,güncel tarih ve biyografi setini aldım
Taksitle ödeyeceğim ama tedirginim,öğrenci olduğum için borç altına girmek tedirgin etti beni
Kitaplar çok içime sindi zaten her ay 20-30 lira kitap masrafım oluyor taksitler de o civarda
Yani aynı şey olmuş gibi oldu ama toplu aldım diye sanırım stres oldum ödeyemezsem falan diye
Elim çok ağır olacağı için bugün 1 seti getirebildim mitoloji
Kitapları yazayım
Roma Tarihi 1-2
Türkiye'nin eski çağ tarihi ve uygarlıkları 1-2
Siegfried'in Hikayesi
Ortaçağ efsaneleri
Arap Geceleri
Kahramanlık Hikayeleri
Attila
Ithaka Kahramanı Odysseus
Mitler ve mitleri yapanlar
Yeni Dünyanın Mitleri
Babil ve Asur Mitleri
Aralarında okumuş olduklarınız varsa yorumlarınızı bekliyorum
Okuduğun kitaplar hakkında verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım.
Tercihler farklılık göstermeseydi sanırım, kitaplar çeşitli katagorilerde yayınlanmazdı.
Tüm öğünlerimde makarnanın çeşitli soslarla farklı lezzetlerini tüketmek yerine,
arada makarna yeme hakkımı da saklı tutarak, olabildiğince besin çeşidi tüketmekten
hoşlanırım tatlım. Her biri damağımın ayrı noktasını tatmin eder.
Felsefe seti,psikoloji seti,biyografi,mitoloji,güncel romanlar,güncel tarih,siyaset gibi setler
Kataloglara baktım her set içinde 13-15 kitap vardı ve 3 ay sonra ödemeye başlanıyordu
Felsefe setinden okumadığım çok az kitap vardı almadım diğerlerini tek tek de alabilirim
Taksitle ödeyeceğim ama tedirginim,öğrenci olduğum için borç altına girmek tedirgin etti beni
Kitaplar çok içime sindi zaten her ay 20-30 lira kitap masrafım oluyor taksitler de o civarda
Yani aynı şey olmuş gibi oldu ama toplu aldım diye sanırım stres oldum ödeyemezsem falan diye
Kitapları yazayım
Roma Tarihi 1-2
Siegfried'in Hikayesi
Ortaçağ efsaneleri
Arap Geceleri
Kahramanlık Hikayeleri
Attila
Yeni Dünyanın Mitleri
Babil ve Asur Mitleri
İşte gerçek kitap kurdu böyle olur, şu son 2 cümlenin güzelliğine bak
Okuduğun kitaplar hakkında verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım.
Tercihler farklılık göstermeseydi sanırım, kitaplar çeşitli katagorilerde yayınlanmazdı.
Tüm öğünlerimde makarnanın çeşitli soslarla farklı lezzetlerini tüketmek yerine,
arada makarna yeme hakkımı da saklı tutarak, olabildiğince besin çeşidi tüketmekten
hoşlanırım tatlım. Her biri damağımın ayrı noktasını tatmin eder.
Bir yazarın bütün kitaplarını okumayınca,farklı yazarları okuyunca 'okumuş olmak için' mi okunuyor kitaplar?
Tamamen tercih meselesi olan bir durumu kendinize uymuyor diye küçümsemek yersiz olmuş
Bir yazarın hayata kaç farklı yoldan baktığı pek de önemli değil,önemli olan okuyucunun hangi yazarları okursa okusun hayata farklı açıdan bakmalarıdır
Yazar da hali hazırda bir insandır sonuçta,yazarların hayata hangi açılardan ya da kaç farklı açıdan bakmış olması kişiye pek bir şey katmaz
Şahsım adına söyleyeyim benim de çoğu kitabını okuduğum yazarlar çok var,ama bu yazar kaç farklı açıdan bakmış ya da nasıl bakmış beni enterese etmememiştir şimdiye kadar
Bir kitabı okumak ve kavramak: yazar açısından bakıp birebir onun gibi düşünmek değil,yazar bakış açılarını değerlendirip kendi düşünce tarzını oluşturabilmektir
Yoksa dikte makinesinden bir farkımız kalmaz
Klasik,aşk dışında geriye bir tek tarih de kalmıyor ayrıca
Felsefi,sosyolojik,psikolojik,siyasi-politik onlarca tür var bunlar dışında
:
Kızlar sonunda bitirdim kitabımı. Judith ivory'nin Çirkin kitabını. Çok kötü bir kitap. Çeviri rezalet. Zorla bitirdim
sonunda bu ayın ilk kitabını da okumuş bulunuyorum
ben çok düzenli bir insan degilim o yüzden karman çorman okuyorum.bir bakıyorum elim klasiklerden bir esere gitmiş ona başlıyorum hemen .bir bakıyorum çok popüler kitaplardan biri ilgimi çekiyor ona başlıyorum.bazen pek tanınmamış,nedense ilgi duyulmamış yazarların kitaplarını da okuyorum.sözün özü keşke klasiklerden belli başyapıtları bitirebilsem.bunu çok istiyorum.sanırım 2012 için iyi bir hedef olucak bu benim için bakalım
Aynen öyle tatlım. Hislerimi tam tercüme etmişsin. Teşekkürler... Keyifli okumalar...
Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek/70'li Yıllarda Hayatımız . . . Ayfer Tunç Harika bir nostaji; Mükemmel bir zaman yolculuğu; 70 li yılları merak edenler için iyi bir kaynak.
kulitta . . 2
kızlar 1 hafta ızındeydım, ewımdeydım :) 2 kıtap bıtırdım 3,sunu de yarıladım :) keyfım yerındeydı cok sukur..
Küçük Mucızeler Dükkanı, Bay Mukemmel, Şahane Hatalar, Yatağımdaki Serseri bitti :)
kays:4
bende olabıldıgı kadar farklı yazarlar okumaya, yenı yenı tatlar kesfetmeye çalışırım. cok sevdıgım bır dil kesfettıgımde de dıger kıtaplarını da okumaya devam ederım, hoşuma gıttıgı ıcın. her tarzda okumaya calısırım mesela ama olabıldıgı kadar klasıklerden kacarım nedense benı cekmıyorlar..
Klasikler için önyargı oluyor çoğu kişide,hatta bende de vardı taa ki Kamelyalı Kadın'ı okuyana kadar
Mükemmel bir kitaptı bana klasikleri okuma alışkanlığı aşıladı onun gibi sürükleyici klasikler aramaya başladım
Dilini çook sevdiğim bir romancı Paulo Coelho hiç okudun mu?
Ben çoğu kitabını okudum mutlaka okumalısın
Her kitabından sonra bu adam bir filozof diye düşünüyorum
Kitapları yazayım
Roma Tarihi 1-2
Siegfried'in Hikayesi
Ortaçağ efsaneleri
Arap Geceleri
Kahramanlık Hikayeleri
Attila
Yeni Dünyanın Mitleri
Babil ve Asur Mitleri
delikız senin yazdıklarına istinaden kendi düşüncelerini yazmıs lady.ben sendeki sert tutumu onda görmedim.senin düşüncelerini yanlış buldu diyemi bu kadar sinirlendin anlamadım.taraf tutmuyorum kesinlikle ama okudukların sana birşey katmamıs demekte çok ağır olmus.yazı dilin gayet sert olmus.
her iki taraf içinde söylüyorum.kitap topiğimiz kesinlikle bu tarz tartışmalara, ağız dalaşına kapalıdır.bu konunun daha fazla uzamasını istemiyorum.2 kişinin kalan 47 kişinin huzurunu bozmasını istemiyorum..
çok güldüm makarna örneğinize ..
herkes makarnayı farklı sosla yemek zorunda değil hanımefendi ,kimisi farklı sosları sever ,kimisi sade ,farklı sosla yiyen makarnayı tam yemiş oluyor da diğeri olmuyor mu yani ,siz farklı sostan lezzet alırsınız başkası sade yemekten ama siz farklı sostan yemeyi bir bilgelik olarak görürseniz işte ozaman o sosları boşuna yemişsiniz demektir..kaldıki sizin burda yaptığınız da odur..
siz farklı soslarla yemeye devam edin nasılsa işe yaramamış ,kendiniz gibi yemeyenleri makarnanın tadından anlamaynlar olarak ilan etmişsiniz..
üzgünüm ama ben makarnayı isteyen istediği gibi yesin düşüncesindeyim..
tercih meselesi ise neden benim tercihlerimden alıntı alıp fikir sundunuz ..
ben dikkat ederseniz kimseden alıntı yaparak birşey yazmadım kendi fikirlerimi belirttim dolayısıyla benim yaptığım kendi fikirlerimi belirtmek sizinki ise benden alıntı yaptığınız için kişisel bir duruma dönüştü..
görüyorsnuz ki farklı kitaplar okumanız size birşey kazandırmamış..
sizin için yazarları tanımak önemli olmayabilir ,ama benim için bir yazarın önce kendisi önemli ..
önce onu tanımalıyımki sonra kitaplarını daha ii anlayabileyim..
bunu onun gibi düşünmek için değil ,onun neler düşündüğünü neler hissederek bu kitabı yazdığını anlamak için..
kaldıki bir kitap okuyup da yazarları gibi düşünseydik hiç okumamıza gerek yok ozaman..
aradaki ayrımı farkedememişsiniz.
bu durum edebi bir durumdur ,bunu bir araştırın isterseniz edebi konuda pek bir bilginiz yok anladığım kadarıyla ..
buna dikte demek de ayrı bir komedi doğrusu ..
o zaman dünyadaki tüm insanlar dikte yaşıyorlar ,
herkes ilgi alanı neyse o yönde geliştirir kendini ,bu dar kalıplar içerisinde kalmak değil ,herşeyden birşey bilmek yerine ,bir konuda tam anlamıyla uzmanlaşmaktır literatürde ve en makbulu de budur..
nasılki bir film izlediğimizde takip ettiğimiz yönetmenler ya da oyuncular olabiliyorsa kitapta da bu durum mevcut..
şimdi bu düz mantığınızla herkes her çeşit yönetmeni ya da oyuncuyu izlemeli..
bu kadar saçma bir mantık olamaz sanırım ..
kimsi yeterki film olsun diye oturur tvnin başına izler ,aynı şimdiki dizi mantığı gibi..
kimisinin de belirli yönetmenleri oyuncuları vardırki-bunlar kalitelidir-onların filmlerini arar bulur izler..
diğerlerini izlemekle vaktini kaybetmez..
aradaki fark budur..
ayrıca konunun beni ilgilendiren tarafına gelince ben zamanında her telden kitap okudğumu da söylemiştim..
edebiyat konusunda benim ödülüm var ,13 yaşımdan beri yazıyorum ,sanırım bu konuda sizden daha tecrübeliyim..
klişe " her yazarı okuyanlar , dünyası daha gniştir" sözünün arkasına sığınıp da belirli tarzlara yönelenleri kendi mantığınızla dar görüşlü ilan ederseniz onların da size söyleyecek sözleri olacaktır..
kime göre neye göre dar görüş .
bir doktor nasılki hem kadın doğum ,hem cildiye hem kalp doktoru olamayıp sadece içlerinden birisi seçip o dalda yoğunlaşıyorsa hayat da böyledir ,hakeza kitap okuma alışkanlığı da ..
şimdi siz kadın doğumcuya sen o alanda uzmanlaşmışsın ama diğer alanları bilmiyorsun ,o yüzden sen dar kalıplar içerisindesin ,tü kaka diyebilirmisiniz..
dediğim gib iben kimseden alıntı yaparak rencide etmeye çalışmadım kendi fikirlerimi yazdım ,siz de alıntı yapmadan yazsaydınız işte o zaman okuduğunuz farklı türlerin işe yaradığını düşünebilirdim..
lütfen bir daha benden alıntı yapmayın ve dikte diye etiketlendirip sonra da kendiniz gibi olmayanları tü kaka ilan ederek kendi fikirlerinizi başkalarına dikte ettirmeye çalışmayın ..
Çok iyi yapmışsın canım benim, ben de psikoloji seti almıştım. Ödersin hiç merak etme. Ben kütüphanemi üni deyken yaptım. 5 sene boyunca 200 kitap aldım. Bak sana bir yer daha önereyim, kızılayda konur sokakta imge kitabevi var ordan taksitli alışveriş yapabilirsin. 6-7 ay taksit yaparlar sen de çok rahat ödersin. Senin psikoloji kitapların da mavi mi? Aynı seti mi aldık acaba? :)
İşte gerçek kitap kurdu böyle olur, şu son 2 cümlenin güzelliğine bak
Yuppiiiii!!! Cilt cilt kitapların hayırlı, uğurlu olsun.Eki Görüntüle 306146
İyi bir bütçe yapmışsın canımcım. Eminim ödeme güçlüğü çekmeyeceksin.
Ne yazık ki, bir tekini bile okumadım.
malesef böyle kitaplara da denk gelebiliyoruz :44:
bende aynı tarzı üst üste okuyamıyorum.tarz değiştirdikçe daha çok zevk alıyorum okumaktan
ilginç bir kitaba benziyor
tatilinin bol bol keyfini çıkart canımkeyifli okumalar
klasiklerden bende kaçtım hep ama artık okumak istiyorum.merak ediyorum
kamelyalı kadını kulittadan hatırlıyorum sanırım.bende okumak istiyorum.şimdi kampanyaları takip ediyorum.ilk fırsatta alacagım
keyifli okumalar.harika ya bu kadar kitabım olsun istiyorum bende
bu arada presnses peri daha bir iki sayfa önce yazılanlar neden dikkatini çekmedi de benimkielr dikkat çekti ,bu durumda nasıl objektif oluyorsun ..
daha bir kaç sayfa önce birileri tek tip kitap okuyanlar hakkında ileri geri konuşurken bu objektfliğin nerdeydi söylermisin..
onları neden uyarmadın başkalarını da rencide ediyorsunuz diye..
istersen önceki sayfalara da dgöz at ne demek istediğimi anlarsın
benim de bildiğim çok güzel bir söz var :Buraya yazdığınız yazıları herkesinkini takip ettiğim gibi ediyorum
Ama sizde hep bir 'herkesin yapamadığı,herkesin beceremediği,anlayamadığı şeyleri yaparım,bilirim' havası var
Daha önce de farkettim fakat cevap verme gereği duymadım
Ama kulitta,prensesperi,kays34 ile olan farklı kitaplar okuma ile ilgili konuşmamızın üzerine yazdığınız o yorum alıntı yapmanıza gerek bırakmayıp doğrudan bana ve diğer üyelere yapılmış bir yorum
Bunu anlayacak kadar çok kitap okudum mesela
Düşünce kitapları okumanız,türlü romanlar yazmanız düşünce ufkunuzda bir değişim bir genişleme yaratmamış,küçümseme olan bir kafa dar görüşlü bir kafadır
Siz yazarları tanıyın,fikirlerini benimseyin üzerine kendinizden hiçbir şey katmayın,biz farklı farklı kitaplar okuyup kendimize bir şeyler katalım,roman da okuyalım düşünce yazıları da okuyalım,ama en azından aylardır devam eden saygı ortamı bozulmasın değil mi?
Geçmiş sayfaları bir göz gezdirin,hiçbir şekilde bu tür tartışmalar yaşanmadı
Çok sevdiğim bir söz vardır;' herkes üzerine geliyorsa sen ters yöndesin demektir' diye
Gerçekten akıl dolu
tabiki burdaki insanlarla bir geçmişiniz var ve hata olsa bile söylemeyeceksiniz bunun mantığı bu ..
ben bu konuya yazılan tüm mesajları tek tek okuyorum.elimden geldiğince cevap yazmaya çalışıyorum.bahsettiğin tek tip kitap okuma mesajlarını da okudum ve orda hiçbir art niyet görmedim.kimse kimseye sataşmamış.sizin yönlendirmenizle mi birilerine mesaj yazacagım.
burda bu kadar zamandır.herkes kendi halinde kitaplarını okuyor yorumlar yapıyor.daha şimdiye kadar hiç böyle kimseyle tartışmaya girmedik.siz hariç.haliyle daha öncede dediğim gibi huzurumuzun bozulmasını istemiyorum.o yüzden sizden konumuza tekrar gelmemenizi rica edeceğim.biz ugraşamayız sizinle..bizim ugraşlarımız kitaplar..bu konu kitap konusu.haliyle bunun dışındaki tartışmalara kapalıdır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?