Kadınların Kitap Mekanı

kızlar size kendimden örnek vereyim:

bizim bir öğretmenimiz vardı. gerçekten öğretmendi.bize kitaplarınızı gazete kağıdı ile kaplayın ama kitap alıp okuyun derdi.
kendisi aylık hediye alırdı. o ay en çok kitap okuyan ve okuduklarından sorular sorulduğunda doğru cevap verene hediye verirdi.

o hediye öğretmenimizdendi ya ne hırslanırdık. öğretmen bize bişey vericek kazanmalıyız diye ne çok okurduk. küçükdük. ama işe yaradı. kitap konusunda herkes o kadar azimliydi ki sınıfta herkes kitap okuyordu.
bunu tam 5 yıl devam ettirdi. ama bir farkla artık ödüller maddiden çok maneviydi.
siz artık büyüdünüz zaten doğal olarak kitap okumalısınız bu sizin alışkanlığınız olmalı. alışkanlıklar için ödül beklemek ne kadar doğru? derdi hep bize.

canım öğretmenim

bir de kızlar okumayı sevdirmek için AHMET MARAŞLI- OKUMAYI SEVDİRME PROJESİ iye bir kitap var.

Ahh ah benim öğrencilerim de böyle diyecek mi yıllar sonra merak ediyorum.
Bu hediye fikri de aklımın bir köşesindeydi. Etkisi de oluyormuş ne güzel. . Çok sağ olun kızlar.

mesela ben de anasınıfında staj yaparken mutlaka günde 1 tane kitap okurdum öğrencilerime.

hatta sıkılmasınlar diye kitaplarla ilgili değişik etkinlikler de yapardım.

bir çocuğa kitap okutturmanın başka bir yolu da aileleri teşvik etmektir bence.

mesela haftasonu bir günü çocukla bir kitapçı da değerlendirebilirler.
çocuğun yaşına uygun kısımdan ya da öğretmenin listesinde ki kitapları inceleyerek seçtiği bir kitap daha hevesle okunur.

küçük yaş grubu okuma çetelelerine bayılır.
hani şu diş fırçalama çetelesi gibi olan okuma çeteleleri.

Canım burda kitapçı yok ki.. Kırtasiyelerin bir bölümünde birkaç kitap var o kadar.
Ben lisede görev yapıyorum. Kitap okumak angarya bir çoğu için
Yine herkes kendi zevkine uygun seçsin diyorum ama yok o da olmuyor.
Evet ailenin desteği şart bence de.Malesef burdaki pek çok aile ilgilenmiyor çocuğuyla. Çoğu köyden geliyor, yurtta kalıyor.
Elbette okumayı sevenler, çocuğuyla ilgilenenler de var ancak tersi de az değil malesef.
Lise çağındaki çocukların mutlaka okuması gerek diye düşündüğünüz kitaplar var mı?

öğretmenim sevebilecekleri kitaplar;
ilgilerine,
bulundukları çevreye,
cinsiyetlerine vs. göre değişir.

kütüphane varsa oradan faydalanabilirsiniz.

önceden kütüphane yetkililerine haber verin biz gelmek istiyoruz en tenha saatiniz ne zaman diye? o gün öğrencilerinizle gidin.

gelmek istemeyenler olabilir; o zaman da cebren ve hile ile getirtin. yoklama alıcam artı vericem vs.

ki bazı insanlar sadece bilgisizlikten kütüphaneye gitmiyorlar.
offf nerdedir ki, nereden bulucam, bir de oraya gitmek var gibi düşüncelerle erteliyorlar sürekli.

hatta o gün kart çıkartıp üye bile olabilirler.
ayrıca öğrencilerinizin ilgi alanlarını da öğrenmiş olursunuz. kitap seçimlerini bireysel farklılıklarına göre düzenleyebilirsiniz.
sene başında yapacağınız 1 defalık bu gezi belki okuldan mezun oluncaya kadar işinize yara.

hem ülkeye de yeni okuyucular kazandırırsınız.

sonuçta aileler tarafından kütüphaneye gitmekten çok boş zaman israfı yapabilecekleri yararsız yerlere gidenleri de böyle güzel yerlere yönlendirmiş olursunuz.

ben insnaların ilgilerine göre kitap fikrine katılıyorum
bu yöntemle kazandığım çok öğrencim oldu
erkek çocuklarına daha çok macera ve polisiye kitaplar vermeyi denedim bir öğrencim tamamen farklıydı ona felsefi kitaplar ya da düşünce kitapları veriyordum
kızlar daha duygusal kitapları tercih ediyorlar
tanıdığınız çocuklara ilgi alanlarına göre kitaplar verebilirsiniz
ben gerçekten okuduğuna inandığım dönüt alabildiğim çocukların geçme notlarını da bir not yükseltiyorum ,bunu önemsiyorlar fazlaca
bazen geri getirmeyenler olsa da benim kitaplarımı evime gelir ödünç alırlar istedikleri zaman
benim okulumun yanında kütüphane var bazen okuma saatlerine oraya da gidiyoruz ya da çıkışlarda
ankara da yaşamın avantajı aslında istedikleri kitaplara ulaşabilmek ,bunun farkına varmalarını çok istiyorum çünkü ben yozgatın bir ilçesinde büyüdüm ve birçok kitabı hocalarımdan yalvar yakar aldım kitap yoktu

Son düzenleme:
hocam size katılıyorum.

öğrenciye zorla kitap okutturmaktansa istediği ve yararlı olduğunu bildiğimiz bir kitap daha iyi olur.

uzaklaştırmaktansa yavaş yavaş kitaplara ısındırıp daha sonra istenilen kitapları okumasını sağlamak daha iyi.

ben anasınıfına uygulamıştım bunu:

bir kesem vardı. onun içinde de sınıfımda ki öğrenci sayısı kadar soru vardı. bu soruları gün içinde okuduğum kitaptan bulup yazıyordum. sınıf mevcudumuz fazla değildi o dönem.

kitap bittikten sonra soruyu sormak istediğim öğrenciye keseden bir soru çektirip okuyordum. cevabı söylüyorlardı. tabii ben ipucu veriyordum. bunu hafta da 1 gün yapıyordum. bilene benden şeker vardı.
tabii herkese soru çekme hakkı verdiğim için herkes şeker almış oluyordu.

sizde lise veya ortaokul düzeyinde bunu hazırlayabilirsiniz.
okunan kitaplarla ilgili her okunan kitapla ilgili olacak şekilde soru hazırlayıp bir kutu hazırlayabilirsiniz.
daha sonra siz bir soru çekin ve sınıfa sorun.
zaten kitabı okuyan cevaplandıracaktır.
bilene ne vereceğiniz size kalmış

TESETTÜR YAZILARI/MUSTAFA İSLAMOĞLU
(başörtüsü bu ülkenin bir gerçeğidir.. kitaba bayıldım şiddetle tavsiye ediyorum)

morvent........4

BİR MİLYON KÜÇÜK PARÇA / JAMES FREY

Beklentinizi yüksek tutmadan okuyun. Ama mutlaka okuyun. Sadece okuyun.

Yirmi üç yaşındaki James Frey bir uçakta gözlerini açıyor, dört ön dişi artık yerinde değil. Burnu kırılmış ve yanağında bir delik var.
Uçağın nereye gittiği ve geçen iki hafta boyunca neler olduğu hakkında en ufak bir fikri bile yok. On yıldır alkolik ve üç yıldır da kokain bağımlısı...
BEN BİR ALKOLİĞİM, BİR UYUŞTURUCU BAĞIMLISIYIM VE BİR SUÇLUYUM."
William S. Burroughsun Cankisinden bu yana yazılmış en yırtıcı bağımlılık hikâyesi.

kulitta . . 3

bundan güzel senaryo çıkar

Ben de zaten bu yüzden herkes ilgisine göre okusun diyor ve belli kitap şartı getirmiyorum.
Okumayı bir baskı olarak görmesinler istiyorum.
Burdaki halk kütüphanesi deprem sonrasında bir okula taşınmış. Ziyaret işini konuşmam gerekicek.
Okulumuzun kütüphanesini de el birliğiyle kuracağız inşallah.
Teşekkür ederim fikirlerniz için...

Ahh ah benim öğrencilerim de böyle diyecek mi yıllar sonra merak ediyorum.
Bu hediye fikri de aklımın bir köşesindeydi. Etkisi de oluyormuş ne güzel. . Çok sağ olun kızlar.

Sizin gibi eğitimciler olduğu sürece gençler emin ellerde. Sizi yürekten kuyluyorum.
Okuma alışkanlığı edinebilmek için ilk okunacak kitaplar çok önemli olmalı. İlk kitapların mutlaka ilgi alanı dahilinde, kalın olmayan, dili sade ve akıcı olması gerekir.
Bu dönemdeki öğrencilerin hangi yaş grubundalar AskInihancım. Bildirmiş olabilirsin lakin gözümden kaçmış.
Sınıf mevcudu nedir canım? Burada bir kampanya oluşturarak her öğrencinin en çok okumak istediği kitaba sahip olmasını sağlayabiliriz sanırım.
Daha fazla kitap okumak isteyenler birbirleriyle takas edebilirler.
Kendi adıma 15 öğrenciyi okumak istediği kitapla buluşturmak isterim.
Kitapların listesini verirsen siparişin net'ten adresinize gelmesini sağlarım.
Sizler varken bize bir şey olmaz evelallah...Allah yardımcınız olsun.

Lise öğretmeni olarak kız öğrencilerinize İpek Ongun kitapları önerebilirsiniz,ilgilerini çekecektir.
Okumaya nispeten daha az hevesli erkek öğrenciler için fantastik edebiyat belki ilk adım için ilgi çekici olabilir.

Son düzenleme:
bundan güzel senaryo çıkar

Aynen öyle canım. İlk sayfadan itibaren bunu hissettim.

İlgi alanının öneminden söz etmişsin zaten. Farkında olmadan yukarıdaki mesajımda aynı şeyi vurguladığım için bağışla lütfen.

Sağ ol canım, o kadar mutlu oldum ki bu teklifinle. Yüreğin kocamanmış bunu hissettim, çok çok çok teşekkür ederiz.
Söz konusu gençler ve kitaplar olunca böyle bir teklifi geri çeviremeyeceğim
Eminim öğrencilerim de mutlu olacaktır.
Benim sınıfım 9. sınıf ve 39 kişi. Oldukça kalabalık değil mi?
14-15 yaş grubuna denk geliyor.
Kitap listesini nasıl oluşturalım sence?

İpek Ongun okuyan öğrencilerim vardı evet, ilgilerini çekiyor bu dönemde... Ben de severek okumuştum

İlgi alanının öneminden söz etmişsin zaten. Farkında olmadan yukarıdaki mesajımda aynı şeyi vurguladığım için bağışla lütfen.

Estağfirullah canım, aklın yolu bir diyelim biz buna

Hiç bir şey değil canım. Çok daha fazla katkıda bulunmak isterdim.
Uygun gördüğün şekilde oluşturacağın listeyi ve adresi en kısa zamanda
Özel mesajla bildirirsen sevinirim.

Hiç bir şey değil canım. Çok daha fazla katkıda bulunmak isterdim.
Uygun gördüğün şekilde oluşturacağın listeyi ve adresi en kısa zamanda
Özel mesajla bildirirsen sevinirim.

Tamam canım inşallah bu hafta içinde iletmeye çalışacağım.

Tamam canım inşallah bu hafta içinde iletmeye çalışacağım.

Gençlerle kitapları buluşturma eylemi beni çok heyecanlandırdı tatlım.
Paylaştığım ilk kişiden de 5 kitap katkısı geldi ve 20 kitaplık listeyi beklemeye başladım.

******Eylül ayı derecelerimiz ******

1. miz ehlimana,eski_bir_masal

2.miz kulitta :81: :129:

3.müz sudem34,diltesne :81: :128:​

1 ekim - 31 Ekim 2012

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. SaLLaa_ .......4.........
  2. gonca2206 .......4.........
  3. morvent .......4.........
  4. LadySubaru .......3........
  5. badezuzum .......3........
  6. kulitta ........3........
  7. KRoNiKDeLi .........2.......
  8. DisTurBia .......2.........
  9. yorgun savascı ......2..........
  10. AskInihan ......2........
  11. gulshenidil ........2........
  12. DatluCadu .......1.........
  13. kedi83 .......1.........
  14. orlic .......1.........
  15. H_İ_S ......1.........
  16. busean ......1........
  17. roseizmir .......1.........
  18. diltesne .......1.........
  19. neenone ......1.........
  20. ehlimana ................
  21. eski_bir_masal ................
  22. sudem34 ................
  23. tugcecan ................
  24. yemyesilcit ................
  25. pretty__woman ................
  26. piolin ...............
  27. nuclear .............
  28. YagmurunElleri ................
  29. PrensesPeri ..............
  30. samanyolu .............
  31. Maip ..............
  32. tweetypinar .............
  33. december90 ................
  34. masal26 ............
  35. cemre25 .................
  36. oyaebrar ..............
  37. melisende ................
  38. gonca2206 ................
  39. LadyEvil .............
  40. Lyre ................
  41. nilayu ................
  42. orchidea ................
  43. bal10 ................
  44. slsn ...............
  45. pinararip ................
  46. pogopogo ..................
  47. pembelii ................
  48. EsmerKralice ...............
  49. Slania ................
  50. cyd86 ................
  51. suprensesi ...............
  52. kays34 ..............
  53. soft85 ................
  54. prenses_84 ................
  55. pinaran ...............
  56. hande85 ................
  57. aydasu ................
  58. ddemir10 ................
  59. sessizhayat ................
  60. nilerr ................
  61. esra4529 ................
  62. seRperiM ................
  63. kalinkaselin ................
  64. mavisko ................
  65. yelkenlikiz ................
  66. meLiqe34 ................
  67. melikea123 ................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…