- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #4.761
kızlar size kendimden örnek vereyim:
bizim bir öğretmenimiz vardı. gerçekten öğretmendi.bize kitaplarınızı gazete kağıdı ile kaplayın ama kitap alıp okuyun derdi.
kendisi aylık hediye alırdı. o ay en çok kitap okuyan ve okuduklarından sorular sorulduğunda doğru cevap verene hediye verirdi.
o hediye öğretmenimizdendi ya ne hırslanırdık. öğretmen bize bişey vericek kazanmalıyız diye ne çok okurduk. küçükdük. ama işe yaradı. kitap konusunda herkes o kadar azimliydi ki sınıfta herkes kitap okuyordu.
bunu tam 5 yıl devam ettirdi. ama bir farkla artık ödüller maddiden çok maneviydi.
siz artık büyüdünüz zaten doğal olarak kitap okumalısınız bu sizin alışkanlığınız olmalı. alışkanlıklar için ödül beklemek ne kadar doğru? derdi hep bize.
canım öğretmenim
bir de kızlar okumayı sevdirmek için AHMET MARAŞLI- OKUMAYI SEVDİRME PROJESİ iye bir kitap var. Eki Görüntüle 532772
mesela ben de anasınıfında staj yaparken mutlaka günde 1 tane kitap okurdum öğrencilerime.
hatta sıkılmasınlar diye kitaplarla ilgili değişik etkinlikler de yapardım.
bir çocuğa kitap okutturmanın başka bir yolu da aileleri teşvik etmektir bence.
mesela haftasonu bir günü çocukla bir kitapçı da değerlendirebilirler.
çocuğun yaşına uygun kısımdan ya da öğretmenin listesinde ki kitapları inceleyerek seçtiği bir kitap daha hevesle okunur.
küçük yaş grubu okuma çetelelerine bayılır.
hani şu diş fırçalama çetelesi gibi olan okuma çeteleleri.
BİR MİLYON KÜÇÜK PARÇA / JAMES FREY
Beklentinizi yüksek tutmadan okuyun. Ama mutlaka okuyun. Sadece okuyun.
Yirmi üç yaşındaki James Frey bir uçakta gözlerini açıyor, dört ön dişi artık yerinde değil. Burnu kırılmış ve yanağında bir delik var.
Uçağın nereye gittiği ve geçen iki hafta boyunca neler olduğu hakkında en ufak bir fikri bile yok. On yıldır alkolik ve üç yıldır da kokain bağımlısı...
BEN BİR ALKOLİĞİM, BİR UYUŞTURUCU BAĞIMLISIYIM VE BİR SUÇLUYUM."
William S. Burroughsun Cankisinden bu yana yazılmış en yırtıcı bağımlılık hikâyesi.
kulitta . . 3
Teşekkür ederim cevabınız için.Evet bu yöntem de etkili olabilir, üniversitede bir hocamız da bize aynısını yapmıştı. Ama birçok çocuğun hevesi yok, ilgisi yok,hedefi yok. O kadar üzücü ki bu.
Hem dediğiniz gibi bu yöntemi uygulasam da nasıl temin edecekler? Sınıfta en fazla 10 kişi bulabilir kitabı.
Ahh ah benim öğrencilerim de böyle diyecek mi yıllar sonra merak ediyorum.
Bu hediye fikri de aklımın bir köşesindeydi. Etkisi de oluyormuş ne güzel. . Çok sağ olun kızlar.
Canım burda kitapçı yok ki.. Kırtasiyelerin bir bölümünde birkaç kitap var o kadar.
Ben lisede görev yapıyorum. Kitap okumak angarya bir çoğu için
Yine herkes kendi zevkine uygun seçsin diyorum ama yok o da olmuyor.
Evet ailenin desteği şart bence de.Malesef burdaki pek çok aile ilgilenmiyor çocuğuyla. Çoğu köyden geliyor, yurtta kalıyor.
Elbette okumayı sevenler, çocuğuyla ilgilenenler de var ancak tersi de az değil malesef.
Lise çağındaki çocukların mutlaka okuması gerek diye düşündüğünüz kitaplar var mı?
Ben de zaten bu yüzden herkes ilgisine göre okusun diyor ve belli kitap şartı getirmiyorum.
Okumayı bir baskı olarak görmesinler istiyorum.
Burdaki halk kütüphanesi deprem sonrasında bir okula taşınmış. Ziyaret işini konuşmam gerekicek.
Okulumuzun kütüphanesini de el birliğiyle kuracağız inşallah.
Teşekkür ederim fikirlerniz için...
bundan güzel senaryo çıkar
İlgi alanının öneminden söz etmişsin zaten.Ben de zaten bu yüzden herkes ilgisine göre okusun diyor ve belli kitap şartı getirmiyorum.
Okumayı bir baskı olarak görmesinler istiyorum.
Burdaki halk kütüphanesi deprem sonrasında bir okula taşınmış. Ziyaret işini konuşmam gerekicek.
Okulumuzun kütüphanesini de el birliğiyle kuracağız inşallah.
Teşekkür ederim fikirlerniz için...
Sizin gibi eğitimciler olduğu sürece gençler emin ellerde. Sizi yürekten kuyluyorum.
Okuma alışkanlığı edinebilmek için ilk okunacak kitaplar çok önemli olmalı. İlk kitapların mutlaka ilgi alanı dahilinde, kalın olmayan, dili sade ve akıcı olması gerekir.
Bu dönemdeki öğrencilerin hangi yaş grubundalar AskInihancım. Bildirmiş olabilirsin lakin gözümden kaçmış.
Sınıf mevcudu nedir canım? Burada bir kampanya oluşturarak her öğrencinin en çok okumak istediği kitaba sahip olmasını sağlayabiliriz sanırım.
Daha fazla kitap okumak isteyenler birbirleriyle takas edebilirler.
Kendi adıma 15 öğrenciyi okumak istediği kitapla buluşturmak isterim.
Kitapların listesini verirsen siparişin net'ten adresinize gelmesini sağlarım.
Sizler varken bize bir şey olmaz evelallah...Allah yardımcınız olsun.
Lise öğretmeni olarak kız öğrencilerinize İpek Ongun kitapları önerebilirsiniz,ilgilerini çekecektir.
Okumaya nispeten daha az hevesli erkek öğrenciler için fantastik edebiyat belki ilk adım için ilgi çekici olabilir.
İlgi alanının öneminden söz etmişsin zaten.Farkında olmadan yukarıdaki mesajımda aynı şeyi vurguladığım için bağışla lütfen.
Sağ ol canım, o kadar mutlu oldum ki bu teklifinle. Yüreğin kocamanmış bunu hissettim, çok çok çok teşekkür ederiz.
Söz konusu gençler ve kitaplar olunca böyle bir teklifi geri çeviremeyeceğim
Eminim öğrencilerim de mutlu olacaktır.
Benim sınıfım 9. sınıf ve 39 kişi. Oldukça kalabalık değil mi?
14-15 yaş grubuna denk geliyor.
Kitap listesini nasıl oluşturalım sence?
Hiç bir şey değil canım. Çok daha fazla katkıda bulunmak isterdim.
Uygun gördüğün şekilde oluşturacağın listeyi ve adresi en kısa zamanda
Özel mesajla bildirirsen sevinirim.
Tamam canım inşallah bu hafta içinde iletmeye çalışacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?