Kadınların Kitap Mekanı

His'cim arkadaşların dediği gibi ben bir liste hazırlayınca size sunacağım inşallah tabi bir türlü yetişemiyorum yarım kaldı o da. Ama elinizde olan ve uygun olduğunu düşündüğünüz kitapları da seve seve kabul ederiz neden olmasın:)

Tatlım sana nasıl teşekkür etsem inan bilemiyorum ki ben, nasıl zengin bir gönül ki bu...İnan kelimelerin nasıl kifayetsiz kaldığını anlıyorum şu anda.
Bu yaptığın öyle güzel bir şey ki.... Allah razı olsun..İnan nutkum tutuldu, çok çok çoooookkk teşekkür ediyorum hepinize.

canım teşekkür etme ne olur utanmaya başladım insanlık,gönül borcum bu..

secreti bitirdim.kitabın ilerleyen bölümlerini daha çok sevdim.

kendine çekme ile ilgili bir bölüm var.istediğiniz şeye odaklanın ve çekin diyor.küçük bir deneme yaptım.2 şey çektim biri 1 gün biri 2 gün sonra geldi web sitesinde çek varmıs ya onu da çıkartıp buzdolabıma asmak istiyorum.birasda para çekeyim bakayım gelecekmi ha bide aşk çekmek istiyorum.ne çok şey istiyorum dimi gelirlerse yazarım yine

bunu okurken bir taraftanda her çikolata yenmez i okudum bitirdim.kanıt benzeri bir kitap.yurtdışındaki anılarından araştırmalarından yazılmıs.genel kültür öğleride içeriyor.sevdim hem sevil atasoyu hemde kitabını.konusur gibi yazmıs.su gibi akıp gidiyor

PrensesPeri:2

yarın yola çıkarken kürk mantolu madonna yı götürmek istiyorum.dün kitapçıda çok övdü

kronikdeli sende olan kitapları bana özelden yazarsan sevinirim değişim için seni bekleyeceğim

artık gelemem sanıyorum ki.herkesin bayramı mübarek olsun şimdiden umarım huzurlu,mutlu bir bayram olur

Son düzenleme:

******Eylül ayı derecelerimiz ******

1. miz ehlimana,eski_bir_masal

2.miz kulitta :81: :129:

3.müz sudem34,diltesne :81: :128:​

1 ekim - 31 Ekim 2012

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. eski_bir_masal ........6........
  2. LadySubaru .......5........
  3. Ausencia .......4.........
  4. gonca2206 .......4.........
  5. morvent .......4.........
  6. kulitta ........4........
  7. badezuzum .......3........
  8. KRoNiKDeLi .........3.......
  9. AskInihan ......3........
  10. kedi83 .......3.........
  11. diltesne .......3......
  12. gulshenidil ........2........
  13. yelkenlikiz .......2.........
  14. H_İ_S ......2.........
  15. busean ......2........
  16. DisTurBia .......2.........
  17. yorgun savascı ......2..........
  18. PrensesPeri ......2........
  19. DatluCadu .......1.........
  20. orlic .......1.........
  21. roseizmir .......1............
  22. neenone ......1.........
  23. tugcecan ........1........
  24. ehlimana ................
  25. sudem34 ................
  26. yemyesilcit ................
  27. pretty__woman ................
  28. piolin ...............
  29. nuclear .............
  30. YagmurunElleri ................
  31. samanyolu .............
  32. Maip ..............
  33. tweetypinar .............
  34. december90 ................
  35. masal26 ............
  36. cemre25 .................
  37. oyaebrar ..............
  38. melisende ................
  39. gonca2206 ................
  40. LadyEvil .............
  41. Lyre ................
  42. nilayu ................
  43. orchidea ................
  44. bal10 ................
  45. slsn ...............
  46. pinararip ................
  47. pogopogo ..................
  48. pembelii ................
  49. EsmerKralice ...............
  50. Slania ................
  51. cyd86 ................
  52. suprensesi ...............
  53. kays34 ..............
  54. soft85 ................
  55. prenses_84 ................
  56. pinaran ...............
  57. hande85 ................
  58. aydasu ................
  59. ddemir10 ................
  60. sessizhayat ................
  61. nilerr ................
  62. esra4529 ................
  63. seRperiM ................
  64. kalinkaselin ................
  65. mavisko ................
  66. meLiqe34 ................
  67. melikea123 ................
  68. gaydirigubbak ................

hızlı ilerlemiş sayfalar baya dikkat ettim ama gözden kaçırdıgım varsa uyarsın

bide bu ay ne kadar çok kitap okundu topiğimizde maşallahhh maşallahhh

Son düzenleme:

Pericim bu akşam tüm kitaplarımı gözden geçirip senin seçtiklerin dışında kitap ayarlamayı planlıyorum... Eğer olurda aynı kitap olursa sana bilgi veririm

Hanımlar Uçurtma Avcısını ve Bin Muhteşem Güneş kitabını bilenler bilir çok güzel eserler.
Bu kitapları da eklesek mi listeye? Olumsuz etkilenirler mi diye aklıma takıldı ama bilemedim bir danışayım dedim.:26:

Al canım notunu... Suskunlar dizisi zaten Brad Pitt in oynadığı bir film vardı Sleepers diye onun senaryosundan esinlenerek yapılmış bir dizi, konusu da bu kitaptan alınmış canım... Ben de okuyayım dedim

Anladım ablacım o zaman bitirdikten sonra nasıl bir kitap olduğunu burdan paylaşırsan çok sevinirim

MELEKLER VE ŞEYTANLAR/DAN BROWN
woouw çok sürükleyiciydi elimden bırakamadım.(filminden daha güzel).nerde ne olacak diyebüyük bi merakla okudum.aksiyon sevenler için çok iyi bi kurgu

morvent..........5

Son düzenleme:
Günaydınlar

Bu ayki dördüncü kitabım Hande Altaylı-Aşka Şeytan Karışır...Yazarın Kahperengi kitabından sonra çok büyük beklenti içerisine girdim sanırım bu kitabı Kahperengi kadar etkilemedi beni.Okunabilecek bir kitap...

''Sıradan insanlar yoldan çıkmaz, en masumlar günahkar olmaz, iyiler kötülük yapmazdı; eğer aşka şeytan karışmasaydı... Gençliğin verdiği cesaretle zor bir aşkın içine gözü kapalı giriverir Aslı. Toplum kurallarını, ahlakı, vicdanı, ayıbı bir kenara atarak, teyzesinin sevgilisi Ömer’e kaptırır kalbini. Sevgilisinin evli olması bile umurunda değildir ilk başlarda. Ama kıskançlıklar, sorgulamalar, hayaller ve hayal kırıklıklarının ardından çareyi kaçmakta bulur. Yıllar sonra, artık olgun bir kadın olduğunu sandığında Ömer tekrar çıkar karşısına. “İnsanın kaçmak isteyip de koşamadığı rüyalar gibiydi. Büyülenmiş, duruyordu. Onu hayatında ilk kez, bu gece gördüğüne yemin edebilirdi. Kasıkları ateşe verilmiş gibi alev alev yanmaya başladı ve içi korkuyla doldu. Kalbi sıkıştı, niye on altılık bir küçük kız gibi titreyip duruyordu teyzesinin sevgilisinin karşısında? Bu adamı daha önce hiç çekici bulmamıştı ki... Erkek olduğunun bile farkında değildi. Çığlık atmak istiyordu ama gel gör ki, üzerinden geceliği sıyrılırken itiraz etmeyi bile başaramadı. Tanımadığı bir duygu bütün vücudunu sarmıştı. Böyle bir şeyin varlığıyla karşılaşmak bile, dünyanın hiç de güvenilir bir yer olmadığının kanıtıydı. Burası, bizim bildiğimiz, alıştığımız ve tanıdığımızı sandığımız yer değildi. Her köşesinde farklı boyutlara açılan gizli kapılar vardı ve türlü tuzaklarla insanı, ne yapıp edip kendisine yenik düşürüyordu. Yapmam dediğimiz şeyleri yaptıran, söylemem dediğimiz sözleri söyleten bir gücün esiriydik. Ve bu güç, bizim içimizde, tohumlarımızdaydı. Bir sınırın çok yakınına gittiğimizde, o sınırın orada olmadığını görüyorduk. Sınırlar mı sürekli değişiyordu, yoksa zaten onlar bizim var olmasını dilediğimiz seraplar mıydı?''

Kitabın tanıtım yazısından...​

KRoNiKDeLi ===> 4

Son düzenleme:

Dediğin gibi çok güzel kitaplar her ikiside... Ama etkilenebilecekleri kitaplar... Bilemedim bende :26::26:

yüreğine sağlık kesene bereket canım. listen benim içinde fener niteliğinde zira pek çoğunu okumadım. kendime kitap alacağım zaman faydalanırım listenden. şimdiki gençler çok şanslı galiba . bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler. bi beyaz tebeşir kampanyası çıkmıştı Savaş Ay'ın hazırladığı , bizde kendi okulumuzda ona benzer bir proje hazırlayıp kitap istemiştik diğer okullardan ama fazla bir katılım olmamıştı. hatırlıyorum kış günü ne eziyeter çekmiştik.
asknihan anlat bunu öğrencilerine canım. zamanın kıymetini bilsinler.

kaç yaşl grubunda senin öğrenciler canım. özünde savaşın kötülüğünü anlatan kitap ikiside. uçurtma avcısında hasanın başına gelenler biraz olumsuz ama bence çok sorun da olmaz. aklıma gelmişken şunuda söyleyim canım. müdüründe biliyordur ama konuyu milli eğitim müdürlüğüne danışsınlar. gerekirse milli eğitim müdürlüğü bir komisyon kurup kitapları incelesin. belki olurya , bilemeyiz yaş grubunun olumsuz etkileneceği bir kitap yollarız , müfettiş gelir inceleme yapar sorun çıkar başınıza. konuyu kesnlikle milli eğitime danışsınlar. önce sölü danışılsın sorun olmaz derlerse yazılı izin istenebilir. yaptığımız güzel hoş bir olay ama ortada formalitelerde var. yanlış iş yapmayalım.

Son düzenleme:

ben de öyle almış olmalıyım çünkü 5-10 sayfası okunup kalmış kenarda hatırlamıyorum bile ne hakkında olduğunu :44:

tabii ben bayram öncesine uyarlama yapınca biraz komik olmuş şöyle ki eskiden aşırı yoğun çalıştığımdan sadece bayramda çalışmazsam vakit bulurdum dosyaları, kitapları elden geçirmeye ve verilebilecekleri, atılabilecekleri ayırmaya, hani dedim türk anneleri vb malum bayram temizliği zamanı da belki fazla kitapları veriyordur derneklere dedim

Umarım o "oleeeey"i ben de diyebilirim bir gün Kumral Ada, Mavi Tuna önce okunacak, artık eminim.

Kızlar bende bugün Serenad ' a başladım :)

Nasıl gidiyor

Yüreğine sağlık, kesene bereket Prensespericim, İStanbul'da değilsin sanırım ama kıskandığımı itiraf etmem lazım o çarşınızı O kadar çeşidi bulabilmişsin Eminim ince aramaların sonucudur tabii ki, tüm çarşının işleri rast gitsin, daha çok kitap kurdu faydalansın

Bence de bazı kitaplardan birkaç tane olmasının sakıncası olmaz, aynı anda birkaç farklı öğrenci aynı kitabı okuyup tartışabilir de hatta derslere böyle bir etkinlik bile eklenebilir

Henüz okumadığım için yorum yapamıyorum, arkadaşlar yazacaklardır.

Hiç aklıma gelmemişti, aman kaş yapayım derken göz çıkmasın. Biri hakkında gönüllü çalışmasından dolayı soruşturma açılmıştı konuyu tam hatırlamıyorum ama doğru kuralına uygun yapmak lazım :44:

Unutmadan yazayım; her türlü çeviri ve bazı yazım hatalarına rağmen, özellikle 2. yarısı gözlerimi iyice yaşartan "Çocuk Kalbi"ni bitirdim. Eski günlere, anne-babalarımızdan dinlediğimiz okul günlerine ve zamanlara yolculuk yaptırıyor insana ve maalesef günümüz çocuklarının bazı duygulardan (çoğunluk olarak) nasıl habersiz yaşadığı, büyüdüğü gerçeğini yüzümüze çarpıyor... Eğer çocukken okumamışsanız bile şimdi okumanızı öneririm.

yorgun savaşçı :3

Dediğin gibi çok güzel kitaplar her ikiside... Ama etkilenebilecekleri kitaplar... Bilemedim bende :26::26:

Ben de çok kararsız kaldım canım...

Gerçekten şimdi ki çocuklar çok şanslı, unutmazsam anlatayım inşallah. Benim öğrencilerim lise çağında canım... 9-10- 11 ve 12. sınıflar. Ama ilk etapta 9. sınıflara alalım demiştik. Şu müfettiş işi de gözümü korkuttu şimdi. :18::18::18: Müdürüme arkadaşlarım kitap almış dediğimde böyle bir şeyden bahsetmedi hiç, çok sağ olsunlar dedi.
Yani çevreden kitap yardımları da gelmişti o zaman da bu mevzu olmadı. :26::26:

Anlıyorum seni canım, bizde de öyledir
İyi de para yok işin içinde, kitap sonuçta, uf sinir oldum şimdi:26::26:

Bayram öncesi olduğu için çoğu öğrencim gelmese de az çok bir liste oluşturduk hanımlar...
Size çoook selamları vardı, sevgilerini ilettiler

Yüzüncü Ad- Amin Maalouf
La- Sonsuzluk Hecesi- Nazan Bekiroğlu
Çocuk Kalbi/Edmondo de Amicis
Bir Genç Kızın Gizli Defteri- İpek Ongun
80 günde devri alem
Define Adası
Suç ve Caza
Ateşten Gömlek
Beyaz Diş
Leyla İle Mecnun ( Bir öğrencim bunu yazmış, İskender Pala'nın var ama ağır mı gelir bilmiyorum )
Kalp Ağrısı ( Konusuna bakınca kararsız kaldım :) )
Dede Korkut Hikayeleri
İskender Pala- Od
Huzur Sokağı
Ahmet şerif izgören Avcunuzdaki Kelebek
Ahmet şerif izgören Süpermen Türk Olsaydı Pelerinini Annesi Bağlardı
Ahmet şerif izgören Küçük Beyaz Uğur Böceği
Kız kardeşim için-jodi picolut.
Martı-johnatan livingston
Geri döneceksin-maeve binchy
Tomris / Nazire Kutsal
Yalan / Zorz Sari
Yalanım Varsa Ajan Olayım / Ally Carter
Size Katılıyorum Ama Gülmekten / Niyazi Karabulut
Hayat Zor Ama Ben de Kolay Biri Sayılmam / Seçil Çömlekçi
Dağda Macera / Enid Blyton
Saftirik Greg'in Günlüğü Panik Yok! / Jeff Kinney ( Çok mu çocuksu olur sizce? )
Kimsesiz Düşler & Gümüş Ayna / Eser Gündüz
Uçabilen Kız / Victoria Forester
tavuk suyuna çorba serisi
Dan brown dijital kale
Elif şafak -aşk
Gençler Bu kitap Sizin İçin / Hasan Yılmaz
Seni Çok Özledim / Federica de Cesco
İlk Gençlik çağına Öyküler 2 kitap / Selim İleri
Yürüyen Şato / Diana Wynne Jones
Zaman Makinesi / Nick Arnold
Kamp Arkadaşları / Şule İbiş
Ciğerparem / Hanefi Söztutan
Gelibolu - Buket Uzuner-
İki Dirhem Bir Çekirdek / İskender Pala
Fareler ve İnsanlar / John Steinbeck
Küçük kadınlar / Louisa May Alcott
İyi Eşler / Küçük kadınlar II / Louisa May Alcott
Kolaysa Ağlama / Suzan Geridönmez

Sanırım bunlar öğrencilerimizin istediği kitapların listesi tatlım

Listeye bakacak olursak;

Bir Genç Kızın Gizli Defteri- İpek Ongun
Ateşten Gömlek
Gelibolu - Buket Uzuner

elimde olan kitaplar arasında, Çocuk Kalbi de var elimde ama çok eski bir kitap olduğu için göndermek istemiyorum ama tedarik ederim, bunların haricinde kitaplardan da yollayacağım ama....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…