- 21 Kasım 2011
- 839
- 432
- 73
- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #4.961
canımcım konuyu bilhassa bayram sonrasına bıraktım.pazar günü antalyaya gideceğim ben.benim gibi olanlar çok olur.bayram hazırlıgı falan derken istenilen ilgiyi göremeyebiliriz diye düşünüyorum.ama çogunluk açalım derse de pazrtesi günü liste belli olunca yardım melekleri kısmına açabilirsinizyardım meleklerine baktım kitap ihtiyacı olan okullardan öğretmenlerimiz yazmıs ama çok ilgi görmemiş.sürenin önünü açarsak eğer küçük kütüphanemizi açmamız zorlaşır gibi geliyor.15 güne gönderebilen göndersin bence.sonrasında göndermek isteyen nihancıgımla irtibata geçip yine gönderebilir tabi bunlar benim düşüncelerim.herkes fikrini söylesin ki bir orta yol bulalım
bende bugun nihana yazdım özelden kabul ederse 2. el göndermek istiyorum.1 kitap parasına 3 kitap almıs olurum.temizlerinden seçerimbiraz daha bütçe ayırdım.daha çok kitap göndermek istiyorum
kazene ulaşamayınca mune ye yazdım.işin içinde para olmadıgı için konuya izin verdi.para olunca insanlar şüpheye düşebilir belki.gönderiyorum ama nereye kime gidiyor gibi :44: değilse dediğin çok mantıklı.herkesin tek tek ödediği kargo ücretine daha çok kitap alabiliriz ama para konusu sıkıntılı :44:
Evet2+1 85 m2 kutu gibi bir evim var...Ben de bekarken evlendiğimde kitaplığım olacak diye aldım kitapları
Aşkınihan arkadaşımızın öğretmenlik yaptığı okula kitap göndereceğiz inşallah...
prensesçim emneklerin için çok teşekkürler, ben tabii aceleyle dökünce kafamdakileri birkaç şeyi yanlış ifade ettim sanırım. kesinlikle para toplamaktan yana değilim zaten, o tür konularda sorunlar malum. hani eğer ilk etapta yeterli bir sayı olursa, tek kitap gönderecek arkadaşlar bekleyip daha sonraki aylarda her seferinde kargoya verilecek parayı da ekleyip daha çok kitap gönderebilirler demek istemiştim. ama tabii ki yeterli sayının üzerinde olursak yoksa tek tek de olsa gönderelim ki zamanında bu iş gerçekleşsin.
bir de tarihi ertelememek için hani konuyu önce açsak, benim gibi kk ya bayram öncesi bayram süresinde de uğrayabilecek arkadaşlar konuyu günceller belki diye düşünmüştüm ama diğer kampanyalardan haberim yoktu, dediğim gibi sadece daha çok kişiye nasıl ulaşırızı düşünürken aklımdan geçenlerdi.
ben henüz sahaflara bakmadım ama internette çok olumlu yorumlar okudum, korsan alan öğrenciler de yazışıyorlardı, 2. el kitaplar oldukça temiz oluyormuş, zaten kütüphanede ilk seferden sonra hiçbir kitap 0 olmayacak, bunu yıpranacak anlamında demiyorum da hani ben de kütüphanemde hem 0 kitap tutardım ama fiyat farkları böyle çok olursa ben de artık sahaflardan edinebilirim
Kızlar, uğrayamadım birkaç gün ama aklım bu konudaydı hep. Bu arada görüyorum ki kampanya konusunu açmamışız henüz, küçük bir hatırlatma yapma isteği duydum. Ben ara ara evdekileri elden geçirip, dernek ve muhtarlığa ya da başka kampanya noktaları oluyor oraya bırakırım genelde. Hani şimdiden duyarsa kk üyeleri bayram temizliği zamanı fazla kitapları ayıracaklar olursa bizim kampanyaya ayırırverirler diyoruz ne dersiniz
Bir de ben son 2 yıldır kendime kitap almadım sayılır, zaten okumaya ara vermiştim ama hediyeler geldi ve ödünç aldıklarım var. Hediye etmek için baktıklarım da, ya da önceki son yıllarda, indirimli aldığım kitapçıdan alıyordum, her gittiğimde her aradığımı bulamasam da, bir iki gidişte ulaşıyordum. Bu yüzden zamanı 15 gün olarak kısıtlamasak ya da şimdiden liste belli olur mu acaba ona göre baksak?
Bir de yeni edindiğim bir bilgi, sahaflarda neredeyse okunmamış gibi görünen şekilde 2. el romanlar bulunabildiğini ( yani güncel romanlar) duydum, korsanla savaş için de büyük bir adım bence. Çünkü yıllar önce öğrenciyken gidip sorduğumda güncel kitapları bulamamıştım. Bu şekilde de araştırabilirim, liste belli olunca lütfen hemen ekleyin ki araştırma vaktimiz olsun.
Bir diğer nokta da, tek tek kitap göndermek kitap alabileceğimiz parayı kargoya vermeye neden olur mu acaba? Genel bir konu açılırsa Kazen'in de desteğiyle sayı artarsa belki Kargo şirketlerlerinden biri de yardımcı olabilir, ne dersiniz? Bunlar sadece şu birkaç günde aklımdan geçenler, paylaşmak istedim ne olur yanlış anlamayın, süreyi ertelemek değil de kk ya genel konu açmayı erkene alsak, ancak duyulur hani belki daha çok katılım olur. O yaşlarda çocukları olanlar evlerinden 2-3 kitap katar çığ gibi büyür diye düşündüm.
ben bugüne kadar kitap parası için kargo ödemedim hiç. belirli bir sayının üzerinde alınca ödemiyosun kargo. tek kitap gönderilecekse orasını bilemiyorum.canımcım konuyu bilhassa bayram sonrasına bıraktım.pazar günü antalyaya gideceğim ben.benim gibi olanlar çok olur.bayram hazırlıgı falan derken istenilen ilgiyi göremeyebiliriz diye düşünüyorum.ama çogunluk açalım derse de pazrtesi günü liste belli olunca yardım melekleri kısmına açabilirsinizyardım meleklerine baktım kitap ihtiyacı olan okullardan öğretmenlerimiz yazmıs ama çok ilgi görmemiş.sürenin önünü açarsak eğer küçük kütüphanemizi açmamız zorlaşır gibi geliyor.15 güne gönderebilen göndersin bence.sonrasında göndermek isteyen nihancıgımla irtibata geçip yine gönderebilir tabi bunlar benim düşüncelerim.herkes fikrini söylesin ki bir orta yol bulalım
bende bugun nihana yazdım özelden kabul ederse 2. el göndermek istiyorum.1 kitap parasına 3 kitap almıs olurum.temizlerinden seçerimbiraz daha bütçe ayırdım.daha çok kitap göndermek istiyorum
kazene ulaşamayınca mune ye yazdım.işin içinde para olmadıgı için konuya izin verdi.para olunca insanlar şüpheye düşebilir belki.gönderiyorum ama nereye kime gidiyor gibi :44: değilse dediğin çok mantıklı.herkesin tek tek ödediği kargo ücretine daha çok kitap alabiliriz ama para konusu sıkıntılı :44:
ben bugüne kadar kitap parası için kargo ödemedim hiç. belirli bir sayının üzerinde alınca ödemiyosun kargo. tek kitap gönderilecekse orasını bilemiyorum.
canım ben internetten almıyorum kitap, belki doğrudan doğu'ya teslimat yapıyorlardır bilemiyorum. ben kendi aldıklarımı Aşkınihan'ın okuluna ulaştırmak açısından demiştim. ama sitelerden almaya heveslendiğimde belli bir tutarın üzerinde olunca ücretsiz olabiliyordu ya da bazı kitapları alınca ücretsiz kargo oluyordu diye hatırlıyorum.
kedicim senin de yakında okuduğunu anladım diğer mesajtan ama yanlış anlamış olabilirim. benim okumayı kaçırdığım çocuk kitaplarını da okuma kararım sonrası şu anda bu kitabı okuyorum, bir şey sormak isterim. bendeki 44. baskısı, mavi fon üzerine kırmızı kalp olan kapaklı versiyonundan. kitabın dilini düşününce, çocuklar için çok ağır demeyeyim de tutuk gittiğini gördüm, bilemiyorum okurken sürekli şimdiki lise öğrencilerini düşününce onların çok ilgilenmeyeceği ve dilinden sıkılacağını düşünür buldum kendimi, ama bu bendeki baskıdan belki de, yani eski dilde gibi tabii olaylar yıllar öncesinde geçtiği için böyle bir seçim yapılmış olabilir ama sanki çok kelime kelime çeviri yapılmış gibi bir havası var. 2004 baskısı. italya ve insanlık üzerine kesinlikle okunması gereken bir kitap, ortaokul ve ilkokul öğrencilerinin daha ilgi göstereceğini de düşnüüyorum, tabii lise öğrencilerinden de kıymetini bilenlerin çıkmasını umuyorum.
Çoğunlukla ikinci el kitaplarım var benimde. Bazen sayfaların da eski sahiplerinin yazıları oluyor. İkinci el kitaplar daha değerli oluyor benim için nedense. Sıfır aldıklarım, yeni kitaplarda oluyor. Bir ara indirimli kitaplar vardı. Klasikleri toplamıştım sepete koyuyorlardı. Çocuk kalbi de ikinci eldi. Dışı sendeki gibi değildi. Zaten sahafta birkaç farklı çevirisi vardı, çevirisinden dolayı elimdekini vermişti. Hatırlattığın iyi oldu, eğer çocuklar isterlerse ona göre bakarım kitabı. Evet dediğin gibi hepsi sevmeyebilir, sıkılabilir ama kitaplıkta olması iyi olur. Mutlaka seven çıkabilir. Bende çocuk kitaplarını okuyorum arada, kardeşime alıyorum açıyor kitabın birkaç sayfasını okuyor, sonra devamını okumuyor. Sonunu getirdiği kitaplar birkaç tanedir.
Çoğunlukla ikinci el kitaplarım var benimde. Bazen sayfaların da eski sahiplerinin yazıları oluyor. İkinci el kitaplar daha değerli oluyor benim için nedense. Sıfır aldıklarım, yeni kitaplarda oluyor. Bir ara indirimli kitaplar vardı. Klasikleri toplamıştım sepete koyuyorlardı. Çocuk kalbi de ikinci eldi. Dışı sendeki gibi değildi. Zaten sahafta birkaç farklı çevirisi vardı, çevirisinden dolayı elimdekini vermişti. Hatırlattığın iyi oldu, eğer çocuklar isterlerse ona göre bakarım kitabı. Evet dediğin gibi hepsi sevmeyebilir, sıkılabilir ama kitaplıkta olması iyi olur. Mutlaka seven çıkabilir. Bende çocuk kitaplarını okuyorum arada, kardeşime alıyorum açıyor kitabın birkaç sayfasını okuyor, sonra devamını okumuyor. Sonunu getirdiği kitaplar birkaç tanedir.
İnternette bakınca farklı baskıları, ciltleri olanları gördüm; o yüzden sorayım dedim ben de. Resmen çeviri gazisi benim elimdeki baskı iyi ki küçükken okumamışım bu baskıyı:)
İyiki sormuşsun. Yoksa ben unutmuştum. :) Liste belli olunca belki değişebilir, listeden de seçebilirim.
bu arada bir sonraki kitap için fikir danışayım dedim, stok eritiyorum malum
buket uzuner" kumral ada, mavi tuna" ya da ılgın olut "neva" ikisinden hangisi daha sürükleyici olur acaba, neva'ya başlayıp bırakmışım gerçi ama ruh halimden dolayı mı bilemiyorum:44: neyse belki daha sürükleyici bir şey bulurum ama bu kitaplardan okuyan varsa aramızda paylaşırsa yorumunu sevinirim
Neva'yı okumadım ama Kumral Ada'yı beğenerek okumuştum
buket uzuner" kumral ada, mavi tuna" ya da ılgın olut "neva" ikisinden hangisi daha sürükleyici olur acaba, neva'ya başlayıp bırakmışım gerçi ama ruh halimden dolayı mı bilemiyorum:44: neyse belki daha sürükleyici bir şey bulurum ama bu kitaplardan okuyan varsa aramızda paylaşırsa yorumunu sevinirim
canımcım konuyu bilhassa bayram sonrasına bıraktım.pazar günü antalyaya gideceğim ben.benim gibi olanlar çok olur.bayram hazırlıgı falan derken istenilen ilgiyi göremeyebiliriz diye düşünüyorum.ama çogunluk açalım derse de pazrtesi günü liste belli olunca yardım melekleri kısmına açabilirsinizyardım meleklerine baktım kitap ihtiyacı olan okullardan öğretmenlerimiz yazmıs ama çok ilgi görmemiş.sürenin önünü açarsak eğer küçük kütüphanemizi açmamız zorlaşır gibi geliyor.15 güne gönderebilen göndersin bence.sonrasında göndermek isteyen nihancıgımla irtibata geçip yine gönderebilir tabi bunlar benim düşüncelerim.herkes fikrini söylesin ki bir orta yol bulalım
olasılıksızı yarıda bıraktım böyle şizofreniz filan anlatılan kitaplar çok etkiliyo beni
siyah kana geçtim:)
canım tabiki yazacaksın.illa benim dediğim doğru olacak diye birşey yok.herkes fikrini belirtecek ki güzel sonuçlar alalım
bizim burada bir kitap çarşımız var.4 katlı tamamı kitapçı.ekstra olarak alacagım kitaplara oradan bakacagım.20 kitap falan alırım diye tahmin ediyorumumarım daha da çok eder ayırdıgım bütçe ile ben kendi kütüphane mede 2. el alıyorum bazen.birkaç yere soruyorum olmuyor ellerinde bende oraya bakıyorum nihancıgım ne diyecek bir gelsin görsünde ona göre hareket edelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?