Kadınların metalaştırılması

Lullaby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2009
3.061
11
0
Kocaeli
kızlar siz nasıl dayanıyorsunuz bilmiyorum.. ama ben artık her klipte, her filmde, her programda açık saçık seksi bi kadın görmekten bıktım ya. ya güzel bi bayan olur ben de bakarım aa ne güzel derim ama bu resmen gözümü taciz ediyor artık bu çıplaklık fln.

hayır tutucu bi insan değilim ama ne biliyim arkadaş ortamı olsun hemen etraftaki kızlar konuşulur yok şu kilo vermiş güzelleşmiş, yok şu ünlü çok taş bilmem ne.
yani bu uyuzluğumu sevgilime bile yansıtıyorum. sinemadayız diyelim bi sevişme sahnesi var.
adamın hiç bi tarafı görünmüyor kadının her yeri meydanda. hele bi son durak 3 e gitmiştik kadının memeleri 3 boyutlu zıplıyordu yaaa
yani ben buna katlanmak istemiyorum artık. etraftaki toplumdaki şeylere olan sinirimi kıskançlık şekline çeviriyorum özellikle sevgilime.
siz napıyorsunuz nası yeniyorsunuz bunu?

isteyen tutucu desin ben de karşıyım buna. pazarlama tekniğinden başka bişey değil. alakasız reklamlarda bile çıplak kadın var. kadın artık insanlıktan çıkarılıp seks objesi olarak gösteriliyor bariz. dikkat ederseniz toplumda da kadına ve dolayısıyla aile kurumuna saygı oldukça azalıyor. buna dur demek gerekir.

ama dersen yobaz oluyosun ayrı mevzu. ehah. ben tvden uzağım uzun süredir, tv izlemeyerek kendi çapımda bundan kaçınıyorum. tavsiye ederim.

Dikkat edersen eski türk filmlerinin bazılarında bile tecavüz sahnelerinde kadınların göğüsleri ortalarda olurdu.Kadın geçmişten bugüne bedenen erkeği tahrik eder düşüncesi ile hep ön plana sürülmüştür.Geçen gün eşim bir filmde kızın gözlerinin nasıl güzel,değişik olduğunu söyledi.Göz bu ya ne var diyeceksin e bende ela gözlüyüm.Artık en ufak birşeyde bak buda çok yakışıklı değil mi ?diyorum.Valla ben kanalı değiştiriyorum desem daha doğru olur.Çünkü beni de çok rahatsız ediyor bu durum

yillardir soylerim reklamlarda filmlerde heryerde gosterilen pur makyaj super harika melek gibi gosterilen muhtesem kadinlar yuzunden erkekler doyumsuz aradigini bulamayan bi sekle donustuler.

Malesef öyle bunun tutuculukla ilgisi yok da insanın feminist damarlarına basıyor, bu hiç bir zaman değişmeyecek, kadın vücudu her zaman ticari meta olarak kullanılmaya devam edecek, asılardır böyle, insanlık tarihindeki ilk cinayet bile bir kadın yüzünden işlenmiştir, yani kadına olan şehvet arzusu yüzünden...

Böyle şeyleri fazla kafaya takıp sevgiline kıskançlık olarak yansıtma derim

Son düzenleme:
valla bu koca bi sektör, tv, reklam, sinama, kozmetik, estetik vs.. vs.., bunlar o kadar pompalanıyo ki, birilerinin cepleri parayla dolup taşarken sömürülenlerde ruh sağlıklarından oluyor
insanlar bunlar yüzünden o kadar şekilci oldu ki üzülüyorum
ama senin canını sıkan kıskançlıksa, duyarsız olcaksın kıskançlık konusunda, başka çaresi yok her yerdeler çünkü
ayrıca artık erkeklerde sergileniyor aynen kadınlar gibi, heryerde şişmiş abdominaller görebilirsin yani
kaydirigubbakcemile3

evet kıskanç olmamaya çalışıyorum. ama benim gibi düşünenler olduğuna sevindim iyice paranoyak feminist gibi hissetmeye başlamıştım kendimi.

günlük hayatta nası peki sinir olmuyorsunuz? biz hiç bayan-erkekler hakkında yorum yapmayız sevgilimle.
ama geçende bi evli çift varmış tanıdıkları kadınlar hakkında aa selüliti var aa şurası güzel diye eleştiriyorlarmış ben o kadar rahat olmak istiyorum senle dedi.
tamam dedim peki tam tersi olsa bi erkeği de eleştirsek uyar o zaman sana?
ee oo farklı dedi. nesi farklı yahuu? sonra vazgeçti dediğinden tabi. belki ben kaldırırdım aktrisler hakkında konuşmayı fln ama erkeklerin kaldırcağını hiç sanmıyorum :)
tabi ya gördükleri şeyin doğal olduğunu sanıyorlar. karpuz büyüklüğünde silikonlar bi ton estetik bi ton makyaj sonra bi ton teşhir.

bazen tam tersi olsa da bi erkek metalaştırılsa nasıl olur diyorum.. erkeklerin o çok sahip oldukları güvenleri kalır mı sizce? bi behlül bi sawyer bi murat boz yetti onlara :))

bence çok iğrenç doc. mahalle karısı gibi ondan bundan dedikodu yapmak diye bir level olabilirmi ilişkide ya. erkekler bizle dalga geçer ama kenidleri daha meraklı dedikoduya. çok iğrenç.

Burada hedef kitle erkeklermiş gibi gözükse de asıl hedef kitle kadınlar.Düşünsenize o kusursuz güzlliklere,erkeklerin dibinin düştüğü hatunlara benzemek için her türlü masrafa hazır milyonlarca kadın...Estetisyenlerin,zayıflama,makyaj,saç sektörünün vs.... ağzının suyunu akıtan: Kadınların kusursuz olmayı arayışı.....Kadınları metalaştıran, bir arkadaşımızın da dediği gibi bu pazarlama tekniği.Hele ki ekonomik özgürlüğünü daha da eline almaya başlayan kadınlarrrr.

doc bence o derece bi seviyeye gelmeyin sevgilinle erkekler genelde yorum yapmayi cok severler ama kadinlar hakkinda. erkekler hakkinda bisey demeyi kaldiramiyorlar.
ayrica etrafiniza degil birbirinize bakin yahu :))
sinemada bile opusme sahnelerinde sevgilim doner bana bakardi niye bakiyosun dedigimde e onlari mi izliyim derdi.
tabi bazen de izlerdi, ama bunun uzerinde konusmazdik yani.
cok takilmamaya calis bu konulara ama hassasiyetlerini de bilmesini onun da hassasiyet olusturmasini saglamaya calis derim..

december bence de iğrenç asla böyle bişeyi katlanamam zaten. o da tersini katlanamaz biliyorum. hatta daha önce bu yönde tek bi sözü bile olmadı. kötü bi niyeti olduğunu düşünmüyorum 2 sene boyunca gözü hiç bi yere kaymadı, ondan ben bunu daha farklı açıdan değerlendirdim
bi kere ayrılmıştık ve o dönemde benim yanımda rahat edemediğini söylüyordu genel anlamda o sıra verdiği rahatlık adına örneklerden biriydi işte. sonra pişman da olduu ohh canıma değsin :)

pamukşekeri evet dediğinde haklısın aslında. biz kadınlar değil miyiz hep güzellikte birbiriyle yarışan.. kıskançlıkla da olsa, iyi niyetle de olsa bi rekabet var işte. ama bence bu kusursuzluk arayışı tam tersi insanın kendine güvenini kaybettiriyor. benim bikaç çatlağım var ne zaman takmadım mutlu oldum. ne zaman kk da bikaç yöntem gördüm deneyeyim dedim gittikçe güvensizleştim resmen. bıraktım sonra lanet olsun dedim. bi insan kusurlu bi yanını düzeltse de içinde güvensizlik kalıyor bence.

canım yok asla gelmem o seviyeye. eski ilişkilerimde ne zaman o tarz bişiler olsa herşey direk kavgaya dönüştü sonu belli yani. 30 yıllık annemle babam bile dizi izlerken inatlaşıyorlar yani :)
hassasiyetimi biliyor allahtan işte bi böyle bi laf etti çok şaşırdım çünkü hem beni tanır hem onu tanıyorum öyle boş konuşan tiplerden değildi hiç. işte rahatlık yönüne yordum bende. ama ben izlemesine bile fırsat bırakamıyorum özellikle sinemada ya öff ama bu benim bu etrafımdakilere gıcık olmamla seviyesi artan bi şekilde oldu. anlatabildim mi bilmiyorum onu biraz yok etsem benimki de döner bakardı başlarda şimdi yasak tatlı olayına getirmeden kendimi de günümüze ayarlamaya çalışıyorumm

işte toplumun şekilci olmaya başlamasından kastım buydu
olurversin canım bi kaç çatlağın, o bi kaç çatlak seni gerçek kadın yapan
zaten evlendikten sonra hastalık var sağlık var, aranızda bu konularda farklı bi samimiyet oluşcak
emin ol, o çatlaklar o zaman onun hiç umrunda olmaz, görmez bile
:hulya:

bende çok kızıyorum. pirelli 2010 takvimini hatırlarsanız tamamen çıplak bayanlardan oluşuyordu her sene gibi. lastikle çıplak kadın temasını işlemişler çok sanatsal olmuş insanın hep pirelli alası geliyor. geçenlerde modifiye motrlarla ilgili videolaara bakıyorduk bir sitede bu motorlar çok güzel diye bir başlık. her motora çıplak kadın binmiş. görünce yuhh dedim. o kadar ucuz ve basitleştiriyolar ki her şeyimiz her bedenimiz her rengimiz ortada.... erkekler daha gizemli.
mesela yazın plajlarda güzeller yarıştı plajlarda turistlerden gözlerini alamadılar falan gibi haberler oluyor. sadece bikinili mayolu kızlar. orada hiç mi slipli boxerli şortlu erkek yok onlardan pek söz edillmez. kadın nufusun çoğunlukta olduğu şu ülkede hep çıplaklar yine kadın izlenen yine kadın. lezbiyenliği bile özendiriyolar. çok kötü bir gidişattayız.

evet canım farkındayım ben de insan ister istemez takmaya başlıyor. ortaokulda fln görsen hiç bi kızı beğenmezdim onun şurası şöle burası böle. ne özgüvense ben prensesim ya:)
sonra büyüdükçe şunun şurası çirkinden başladım bu sefer ay bu aktrisin burası güzel yok şunun şurası güzel demeye :)
sanırım plastik cerrahi de gelişti ben büyüdükçe

gülse birselin bir lafı vardı..
çorap reklamlarını KADINLAR HAZIRLASA NASIL OLUR?
bi kadın çıkar, bakın bu çorap çok sağlam bakın esnetiyorum kaçmıyor alın bunlar da renk seçenekleri der ve reklam biter..
ama biz neden her reklamda sütün gibi bacaklar ve sexi bir çorap giyiş görüyoruz??
çünkü o reklamları erkekler hazırlıyor!!!

ben de en çok tanıtım fuarlarında tanıtılan eşyanın yanında zebellah gibi dikilen hatunları anlamıyorum..
hadi kıyafet fuarı tamam.. makyaj malzemesi tanıtımı ona da ok..
ama arabanın yanında,tencere tavanın yanında, traş makinasının yanında o çıbıl bacakların işi ne yani??
biri anlatabilir miii???

genelde parayı verecek olan erkekler olduğu için çekim alanı yaratıyolar işte, çekim gücü yaşasınkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

İşte böyle düşünmemizi isteyenler de yine bu sektör.Kültür Endüstrisi diye bir kuram var,pazarlama tekniğinin en kapsamlısı bana göre.insanların üzerinde bırakmak istedikleri etki(ler) için kendi ürettikleri kültürcükler..Benim tanımım bu ve kadınları kadınlara pazarlayarak istediklierini çok güzel elde etmektedirler.Bıraktıkları etkilerin sonucunda güvensiz doyumsuz ruhlar.Sonuç içi boşaltılmış sevgi kavramı,güzellik kavramı....
Bir dönem yeşil paketli bir sigara varmış ABD'de sırf o sigaraların satışını arttırmak için yeşil rengi moda yapmışlar adamlar.

evet yaa ben de uyuz oluyorum o takvimlere fln. yok victorias secret fln. güya kadınlar alcak giycek o çamaşırları. gece yılbaşında veriyorlar bi de. erkek olsam yeterince gözüm doyardı valla hiç de sevgili yokluğu çekmezdim gibime geliyor. yani hiç birimiz 1.85 boyunda uzun bacaklı çekik gözlü zapzayıf c kup sütyen takan mankenler değiliz. ama böyle olunması gerektiğinin empoze edilmesinden bıktım ya.

evet canım, eşim bazen der ki, "tvde sokakta işyerinde bacak görmekten gına geldi inan ki hiç çekici gelmiyor, her yer bacak" der..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…