Kadınların üstündeki yük

Nişanlımla bi konuda tartıştık. Ben onun görüşünü almak için evlenince ev işlerinde yardım edermisin diye sordum.
Çok dağınık bi insan kendisi evlenince böyle dağıtmazsın etrafı diye sordum. Nişanlımda, dağıtırım sen toplarsın dedi senin görevin bu ne diye evleniyoz biz canım isterse yardım ederim istemezse etmem dedi. Ve ben bu laflarını çok sinirlendim. Sen yokken Yemek yerim masayı toplarım ama silmem bunlar senin görevin dedi çok sinir oldum sizce ne yapmalıyım bu insan düzelirmi?
Adam kendisine hizmetci ariyor,hayat arkadasi demek paylasmak demek!
Bir ayari haketmis!

Yahu bunlar konuşulmaz ki yardım edecen mi diye zaten hayat içinde ister istemez o paylaşım oluyor ha olmayada bilir benim eşim her an yardım etme derdinde abim de bir bardak kaldırmaz yapı meselesi sen kaldıra bilcen mi onu düşün

Öncelikle evlenince değişmez, daha kötüye gider. Adam tembelliğinden bu işleri yapmak istemediğini söylemiyor, size görev yüklüyor. Cinsiyetçilik yapıyor. Çok çirkin, iğrenç bir zihniyet bu. Kadın tüm ev işlerini yüklenmeyi de tercih edebilir. Değil işleri paylaşmak, kendisine yardım edilmesini dahi istemeyebilir. Ama dediğim gibi bu sadece kadının tercihi olmalı.

Biz ne dersek diyelim ne kadar uyarırsak uyaralım siz bu kişiyle evleneceksiniz, çok belli, açtığınız başlıktan belli. Ben yerinizde olsaydım şöyle açardım bu başlığı:
Cinsiyetçi (eski*) nişanlımın saçma sapan beklentileri! ya da Beni hizmetçisi sanan eski nişanlım

*Eski diyorum çünkü böyle bana görevimmiş gibi davranan, ben dağıtıcam sen toplayacaksın, annemin evini de temizleyeceksin! diyen bir mağara adamıyla bu sözleri sarf ettiği andan buraya konuyu açana kadar çoktan ayrılmış olurdum.

Sanki tüm erkekler böyleymiş başka türlüsü yokmuş gibi hissediyorsunuz gibi geldi bana yazdıklarınızdan ama durum böyle değil, gerçekten değil. Kadına ev işlerini görev olarak yüklemeyen, hayatı iyi yanlarıyla kötü yanlarıyla ortak paylaşan tüm sorumlulukları ortak alan çiftler var bu dünyada. Sadece bu forumda görebileceğiniz şeyler değil bunlar, gerçekte var olan şeyler. Sadece biraz cesaret. Düzgün bir insan bulabileceğinize dair bir inanç lazım size.

Valla açıkca söylemiş adam yapmam demiş.
Beklentini düşük tut demiş.
Ben sevdim nişanlını :)

Uğraşmaya değmez Koyu ver tekmeyi gitsin :)

Hiç değilse benimki gibi yaparım diyip sonradan yapmamış değil. Açık açık söylemiş sende açıktan sal ipini gitsin kendine göre bulsun.
Bak çok zor oluyor böyle insanlar işe geçinmek. Bi yere gidiyorum ev derli toplu eve geliyorum savaş alanı gibi. Herşeyi geçtim yediğini bile toplamaz. Evi toparlayıp yatıyorum sabah kalkıyorum salonda yatmış yastıklsr her yerde çalışma odasına gitmiş battaniye dağılmış. Mutfakta gece yedikleri. Tuvalet zaten kepaze oluyor paspas bile yamuluyor o paspastan ne istiyor anlamış değilim. Ama anladığım tek şey var doğal ortamını özlüyor bu tipler. Emek emek kurduğunuz evi ahır sanıyorlar malesef.

Kaç guzel kardesim kurtar bu adamdan kendini

Yahu bunlar konuşulmaz ki yardım edecen mi diye zaten hayat içinde ister istemez o paylaşım oluyor ha olmayada bilir benim eşim her an yardım etme derdinde abim de bir bardak kaldırmaz yapı meselesi sen kaldıra bilcen mi onu düşün

Bu konular konusulmali bence.

Konularınızı okudum da,eğer kendinizi seviyorsanız kesinlikle ayrılmalısınız.adam baştan belli etmiş kendini.evlenirseniz hepsini kabul etmiş olacaksınız.

2 yumurta kırıp karnını doyurmaktan, yediği masanın kırıntısını silmekten , çorabını sepete atmaktan aciz ama evleniyor sorsan sorumluluk alacak , sorsan hayat paylaşacak(!) , sorsan yuva kuracak pehhhhh. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Hadi kendini belli etti yapmam dedi eyvallah ta biz neden evleniyoruz o zaman lafından sonra hala nişanlınız olmaya devem etmesi bi ayrı zaten

Bunu neden söylediğinizi az çok tahmin ediyorum. Ama söyleme şekliniz durumu kabullendiğiniz ve normalleştirdiğiniz anlamına geliyor ki bu hiç hoş değil! Kendi kızına tecavüz eden baba vardı. Kızını hamile bırakmıştı. Hatırlıyorum o haberi. Ama bunu düşünerek yazmış değilsiniz bunu da hissediyorum. Siz konuyu farklı anlamışsınız. Normal olarak babanın kızının her şeyiyle ilgilenmesidir. Poposundan kakasından dersinden ödevinden ayakkabısından çantasından her şeyiyle. Lütfen bu durumu kabullenip normalleştirmeyin ve bu tarz şeyler yazmayın. Hoş değil. Okurken ürperdim çünkü 2.5 yaşında bir kızım var. Babası onun her şeyi! Biraz önce kakasını yıkadı bende sütünü yaptım yatırıyorum... hayat ortak, çocuk ortak.
Siz kendi bakış açınıza göre değerlendirmişsiniz, yazdıklarınızdan hiçbiri aklımın ucundan dahi geçmedi söylediğiniz türde bir haber de duymadım aklıma dahi getirmem çok çirkin, ayrıca benim yaşamım da sizinkinden farklı değil eşimle herşeyi ortak yapıyoruz, benim de iki kızım var babası banyolarını da yaptırır, altlarını da açar, yemek de yapar yedirir,hayat ortak tabi ki, ben çalışıyorum, çalışmadığım dönemde de aynı yardımları yapıyordu, benim bahsettiğim gerekli durumlar yokken keyfi durumlar, yani ben keyfime bakıp dizi izlerken ay canım bezini de sen al bu kez demiyorum, bu tür durumlar hoş gelmiyor, yazan kişi sofrayı bile silmem diyen birinden bahsediyor, ama yeri gelir hepsini yapar. bu arada mahremiyet konusunu çok yanlış bi yere çekmişsiniz, bu pedegogların da önermediği şeyler,çocuğun gelişimi açısından, tabi ki gerekli durumlar başkadır,benim kızım da babasıyla çok şey paylaşır ama 3 yaşında tuvalet eğitimi verirken babasını asla kabul etmedi, o tuvaletteyken girmesini dahi istemiyor bu fıtri ve sağlıklı bir durumdur,insanın yaradılışında bu vardır. başka boyutlara lütfen çekmeyin.

hayatta öyle anlar öyle durumlar oluyor ki, yeri geliyor eşim yemek yapar,çocuğa bakar, altını bile almışlığı var,hastalık var başka şartlar var, hayatın ne getireceği belli olmuyor, eşim bu kadar anlayışlı olmasaydı evlilik zulüm gibi gelirdi, belki çok toy belki kaba ama şimdiden bazı şeyleri konuşarak aşın.
İroni mi yaptınız yoksa gerçek mi yazdınız. Eşinin yemek yapması , çocuğun altını bile(!) alması , çocuğa bakması lutuf mu ki. Bunları yapması için illaa "yeri geliyor ki" gibi olağan bir durum mu olması lazım. Sen her gün yemek yapmıyor musun, her gün çocuğun altın almıyor musun. Bunlar senin asli görevin mi. Şunda hemfikir olalım bu saydıklarınız sizin göreviniz ama eşiniz lutuf amaan yardım mı ediyor yoksa zaten hayat ta ev de cocuk da ikinizin olduğuna göre onun da görevimi

İroni mi yaptınız yoksa gerçek mi yazdınız. Eşinin yemek yapması , çocuğun altını bile(!) alması , çocuğa bakması lutuf mu ki. Bunları yapması için illaa "yeri geliyor ki" gibi olağan bir durum mu olması lazım. Sen her gün yemek yapmıyor musun, her gün çocuğun altın almıyor musun. Bunlar senin asli görevin mi. Şunda hemfikir olalım bu saydıklarınız sizin göreviniz ama eşiniz lutuf amaan yardım mı ediyor yoksa zaten hayat ta ev de cocuk da ikinizin olduğuna göre onun da görevimi
kime göre neye göre değişir. eşin çocuğun altını alması kimine göre lütuftur,bana göre hiç değil, yazan kişinin sofrayı bile silmem diyen bir nişanlısı varken altını BİLE alıyor demem bir vurgudur. ben ve eşim de çalışıyoruz bir dönem doğum iznindeyken çalışmıyordum. eşim akşam 7 de geliyor yorgun argın bezgin, bir de ona al hayatım çocuğun bezini de sen aç mı diyeceğim? şartlar ve durumlar değişir. hasta olursun yorgun olursun bir sebebin vardır o zaman eşin işten geldiğinde bile altını açar. ben çalışmıyorken de eşim aynı yardımları yapıyordu çalışıyorken de yapıyor, yazdıklarımın gayet normal olduğunu düşünüyorum, herkes aynı düşünmek zorunda değil, ayrıca burda sorunu olan ben değilim benim yazdıklarıma takılıp dalga geçip eğlenenler kişinin derdine bir çözüm olacaksınız buyrun, konu çok başka yerlere çekiliyor gereksiz yere.

kime göre neye göre değişir. eşin çocuğun altını alması kimine göre lütuftur,bana göre hiç değil, yazan kişinin sofrayı bile silmem diyen bir nişanlısı varken altını BİLE alıyor demem bir vurgudur. ben ve eşim de çalışıyoruz bir dönem doğum iznindeyken çalışmıyordum. eşim akşam 7 de geliyor yorgun argın bezgin, bir de ona al hayatım çocuğun bezini de sen aç mı diyeceğim? şartlar ve durumlar değişir. hasta olursun yorgun olursun bir sebebin vardır o zaman eşin işten geldiğinde bile altını açar. ben çalışmıyorken de eşim aynı yardımları yapıyordu çalışıyorken de yapıyor, yazdıklarımın gayet normal olduğunu düşünüyorum, herkes aynı düşünmek zorunda değil, ayrıca burda sorunu olan ben değilim benim yazdıklarıma takılıp dalga geçip eğlenenler kişinin derdine bir çözüm olacaksınız buyrun, konu çok başka yerlere çekiliyor gereksiz yere.
Kocan aksam eve 7 de yorgun argın bezgin geldiğinde sen 7 ye kadar yan gelip yatmış mı oluyorsun. Evde de iş gün çoluk çocuk yemek uğraşmıyor musun. Kocan 7 den sonra dinlenirken senin dinlenme kendinle ilgilenme yan gelip yarma vaktin hangi saatler aralığında. Siz memnunsanız no problem. Çocuk ikinizin arkadaşım bunu anlamıyorsun. işte 7 de ister 12 de o evde olan herkes o çocukla ilgilenecek altını alacak. Yorgunmuş uykusuzmuş bilmem neymiş fasa fiso bunlar.

Ben iş gereği karşılaşıyorum maalesef. Oldukça iyi okullardan, bölümlerden mezun mesleği olan kadınlar çalışmıyorlar mesela. Kadının işi evidir, çocuğudur diyor. Yeni nesil anneler bunlar, çocuğunu okula götürüp getiriyor altında son model jiple. Belli bir kesim kadının çalışmasına, hayata karışmasına takık durumda. Yani sosyal hayatta karşına çıkmıyorsa da farkındasındır.
dün hastaneye gittim. 19 20 li yaşlarda bi bayanla yan yana oturuyoruz. Jinekoloji bölümü malum hamile misin falan filan muhabbetler. Kadın 2 ay olmamış evleneli. Diyor 1 aydır korunmuyorum ama çocuk olmuyor. Şaka mısın dedin sen çocuksun gez toz evliliğin tadını çıkar dedim. Karşı tarafın ne düşündüğü onemli dedi. Kim o dedim kocam istiyor dedi. Sen istiyor musun peki, önemli değil sonuçta kocam istiyor dedi.
Peki sana destek mi evde dedim
Çok rahatım kimse yok yanımda kaynana kayınbaba bi de biz dedi. kocama gerek yok zaten ben çok rahatım çok iyiyim kocam istiyor ona geldim dedi.
Neresinden tutarsan elinde kalan bir zihniyet.
Goccam ögle istiyir
Ama tabi pipi mühim pipi önemli.
Bizim fazlalıklar bi boka yaramıyor pipi başka tabiiiii

Back
X