Kadınların üstündeki yük

Oyle bi tartışma aksam bizimde aramizda gecti bende sinir oldum ama yapcak bisi yok erkeklerin doğası bu istedigimiz gibi biri varsa da kesin müzeye kaldirmislardir bize kalmamistir aksam bisiler yemek istedi gece gec geliyo isten neyse tepsiye hazirladim tv karşısinda bi guzel yedi sonra kalkti gitti mutfaga kendine soda aldi dedim giderken gotursen ne olur tezgaha koyuver onuda mi ben yapayim da yok sen ise git ev islerini ben yapayim da ben ne is yaparmisim da aksama kadar falan da filan yani delirmemek elde değil arkadasim simdi yaparım ederim diye en azindan yalan soylememis nisanlin adam dogrudan yapmam demis kendini hazırla yapmazlar yani en azindan dürüst olmus hayat o kadar da müşterek degil malesef 😏
o tepsiyi kalkıp sen mi kaldırdın yanii. Ben olsam ay geçse de almam o tepsiyi ordan o kadar laftan sonra. Sen kendine değer vermeye başla bak bakalım arkası geliyor mu.

Kocan aksam eve 7 de yorgun argın bezgin geldiğinde sen 7 ye kadar yan gelip yatmış mı oluyorsun. Evde de iş gün çoluk çocuk yemek uğraşmıyor musun. Kocan 7 den sonra dinlenirken senin dinlenme kendinle ilgilenme yan gelip yarma vaktin hangi saatler aralığında. Siz memnunsanız no problem. Çocuk ikinizin arkadaşım bunu anlamıyorsun. işte 7 de ister 12 de o evde olan herkes o çocukla ilgilenecek altını alacak. Yorgunmuş uykusuzmuş bilmem neymiş fasa fiso bunlar.
kadınların evde yan gelip yattığını söylemiyorum ama 7 ye kadar işlerimi de yapmaya tv de izlemeye yan gelip yatmaya yetecek kadar da vaktim oluyor. kolaylıklar devrindeyiz bu kadar abartılacak bir durum yok, her şey hazır imkanlarımız sınırsız,7 ye kadar evde köle gibi çalışmıyorum, kendime bunu layık görmüyorum çünkü. ama çalışırken çok başka sabah 7 de çıkıp akşam 7 de geliyorsun, işin yorucu dahi olmasa bi kere evden çıkmış oluyorsun, evde çok yorulsan yarım saat yatayım dersin işler kaçmıyor ya, ama işte yatabileceğin, on dk kafanı koyacağın bir durumun olmuyor. evde seni en fazla çocukların kızdırır strese sokar iki dakika sonra sarılırsın öpersin ne stresin kalır ne bişey, ama işyerinde amirin canını sıkar, müdürün birşey der, stres dolarsın. iş hayatıyla evdeki kadının kocasından beklentileri bu kadar da aynı olamaz. biraz mantıklı olan bunu anlar. ama tabi ki hayat ortak eşin her durumda yardımcıysa sağlam karakterindendir, görevi olduğu için değil

Biz salak miyiz da evleniyoruz o zaman. Çok bostuk da elin adamının arkasını toplamaya mi evleniyoruz. Nasıl bir kafayla buyutuluyor bu adamlar anlayamıyorum.

EVET... ev işlerini severek yapıyorum. Her gün makina açıyorumok hoşuma gidiyor terapi gibi hissediyorum temizlik yapıp da üstüne kahve içtiğimde. Camlarımı ayda bir siliyorum. Yağmurlu günde bile sildiğim oluyor, bulaşık makinaya diziyorum ama anneme gidersem makina ters duruyor elimde hemen yıkıyorum elime yapışmıyor... evde küçük bir koz çocuğum var, onun temiz alanda oyunlar oynaması içimi rahatlatıyor... seviyorum temizlik yapmayı. Eşimin de işime karışmasını sevmiyorum. Hasta olduğumda kendi işini kendi yapar yemeğini onu bunu ama bundan bile hoşlanmayıp hemen iyileşmeye bakıyorum. Kızıma yemek yedirirken bile yerlere döküyor. Beceremiyor. Evrimleşmesini beklemiyorum öyle bir amacım da yok... bana yardım ederken daha çok iş çıkarttığını farkettiğimden beri kendi döküntüsünü toplaması dışında bir şey beklemiyorum da istemiyorum da... annemin bile benim evimin temizliğini yapmasından hoşlanmıyorum. Çünkü kendi sistemim var... düzenimin bozulmasını sevmiyorum. Sabah kalkıp düzenli işlerimi yapıp çocuğumla vakit geçirmeyi seviyorum. Anlatabildim mi? :) daha açık yazmamam artık da benden bu kadar hanımlar :) şimdi isterseniz eşinize ütü yaptırın, isterseniz çamaşır astırın. Ama kimsenin ev işlerine bu kadar “seni tanımayanlara tanıtayım dedim” diye laf atmayın... tanımak isteyen mesaj atabilir bana :) iyi geceleeerrrr 🥰🥰🥰🥰🥰
vayyy bee kadın gibi kadınnn :KK53: :KK53: :KK53: :sampiyon::sampiyon::sampiyon:

Mahremiyet konuları tartışmalı. Yani binlerce farklı görüş var bu konuda. Biraz gözünüzü açın hanımlar heryerde yazan her doktorum diyenin lafına inanmayın. Kendi işlerine gelen şeyi savunuyorlar. Kendi sosyal görüşlerini doğrulayacak bilgileri bizlere bilim diye yutturuyorlar.
çocuklara bakmanın bir yolu var. Beslemek ,temizlemek ,sevmek , barındırmak , eğitmek. Bütün bunları yapan kişi o çocuğun ebeveynidir. Peki yapmıyormu o çocuğun hiçbirşeysi değildir. Bence böyle.
benim eşim de çocuğumun altını açar banyo yaptırır, ama kızım 3 yaşında tuvalet eğitimine başladığımızda babasını kabul etmedi, o tuvaletteyken girmesini asla istemiyor, bunlar fıtri duygulardır, sağlıklıdır, insanın yaradılışında vardır. illa bir pedegogun da demesine gerek yok ben yaradılışa fıtri duygulara inanıyorum. art niyetli bir düşünceyle yazmadım.

Ne diye evleniyoruz ne demek? Kendine hizmetçi tutmak için mi evleniyormuş?

Ben yazacaktım aynısını. Sen benden çok yaşayacaksın demek.
Nasıl YARDIMCI eşler. Hep eşlerine KADIN İŞLERİNDE destek oluyorlar. Yoksa evlilik zulüm gerçekten..:ruh:
genelde sizin gibi kişiler var derdi dinleyip dalga geçen öneriden ziyade önerileni küçük gören. önce algılarınızı açın ve okuduğunuzu iyi anlayın. herşeyi kendi zihninizdeki yere çekerseniz işiniz zor. hayatın tüm yükünü tek başına sırtlanmak tabi ki zulümdür. hiçbir evlilik mükemmel bütün eşler sonsuz anlayışlı değil, hiçbir zaman da olmayacak.

Bu mantıktakı erkekler hep aynı gıder duzelmez ılerdede ben senı nıye aldım ıs yap dıye aldım dıyecek kaldırabılırsen devam et

Şimdi evlenirseniz ve ilerde çok yoruldum biraz yardım etsen desen ben sana önceden demiştim der ve haklı. O yüzden yol yakınken ayrılın derim. Böyle adamla bir ömür geçmez.

Bunlari bile bile evlenirsen suc senin. Adam öküzüm ben diye bagiriyor

Benim esim istisnalar arasında ben çalışmıyorken kendi çalışsa da yardım ederdi illa çalışmıyorsak yardım edemez diye bi durum yok tatlı dille söyleyin canım evde bugün cok yoruldum temizlik yaparak yardım eder mısın sonra sana kahve yaparım diyin bakin nasıl ıyi oluyorlar bilmiyorum yada benim eşim öyle :)
Unutmayın herşey bizim elimizde :)

Nişanlımla bi konuda tartıştık. Ben onun görüşünü almak için evlenince ev işlerinde yardım edermisin diye sordum.
Çok dağınık bi insan kendisi evlenince böyle dağıtmazsın etrafı diye sordum. Nişanlımda, dağıtırım sen toplarsın dedi senin görevin bu ne diye evleniyoz biz canım isterse yardım ederim istemezse etmem dedi. Ve ben bu laflarını çok sinirlendim. Sen yokken Yemek yerim masayı toplarım ama silmem bunlar senin görevin dedi çok sinir oldum sizce ne yapmalıyım bu insan düzelirmi?
Çok nahoş bir açıklama olmuş. Neden böyle yanlış tarz seçmiş onu sorun. Gerçek fikri buysa cinsiyetçi bir hayat tarzı sizi bekliyor demektir. Bi daha düşünün.

Nişanlımla bi konuda tartıştık. Ben onun görüşünü almak için evlenince ev işlerinde yardım edermisin diye sordum.
Çok dağınık bi insan kendisi evlenince böyle dağıtmazsın etrafı diye sordum. Nişanlımda, dağıtırım sen toplarsın dedi senin görevin bu ne diye evleniyoz biz canım isterse yardım ederim istemezse etmem dedi. Ve ben bu laflarını çok sinirlendim. Sen yokken Yemek yerim masayı toplarım ama silmem bunlar senin görevin dedi çok sinir oldum sizce ne yapmalıyım bu insan düzelirmi?
Eger boyle bı koca ıstemıosan ayrılıcan mecbur canım

Neden düzelsin?
Bunları açık açık söyleyebildiği bir kadınla evleniyor.
"Tabii ki yaparım diyeyim de evlenince salarım nasılsa" diyerek kandırma ihtiyacı bile duymadığı bir kadın, bunları bile bile, göre göre evleniyor kendisi gibi bir mağara kaçkınıyla.
Neden düzelsin?
Adam ortada düzeltilmesi gereken bir şey olduğunun farkında bile değil ki. Farkında olsaydı en azından yalan söylerdi.
Ona göre her şey normal, her şey pürüzsüz, her şey tam da olması gerektiği gibi.
Tekrar sorayım; neden düzelsin?

üst katımdaki temizlik hastası kadın daha rahat temizlik yapabilmek için kocasını evden yollamış karşı komşusu olan annesinin evinde kalıyor adam (anneleri de evlerine dönmüyor adam rahat edebilsin diye)

sabahtan akşama kadar temizlik yapıyor yani temizlikin t sini diyenin üstüne atlayasım geliyor ben titiz biriydim artık ev pis olsun kafam temiz olsun kafasına girdim ki alerjim var toza mecbur kalıyorum süpürmeye ona rağmen resmen saldım gitti kadının halini görünce. yani temiz düzenli ev hoş bir şey ama bu uğurda ömür çürütmek koca bir HAYIR!

ayrıca pis ve düzensiz adamların kadınları hizmetçi moduna sokmasına da HAYIR!

Daha nişanlı iken söylemiş bari kaçmak İçin fırsatınız var. Aksi durumda evlilik sonrası burada açacağınız odun başlıklı konuların haddi hesabı kesilmez... Ve şaka olduğunu düşünmüyorum, öyleyse bile her şakada bir gerçek vardır. Ne yazık ki yetişkin bir insan bu saatten sonra onu değiştirmeniz mümkün değil

Back
X