Kadınsan susacaksın!...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir tek bizim ülkemizde değil her yer de olan bir sorun bu parmak bastığınız için kendi adıma teşekkür ederim...kadın olmak her zaman derim zor zanaat...okul da,ev de,iş de,sokak da,yatak da...bu sıralama devam eder gider...ama her zaman güçlüyüzdür biz kadınlar her işin altından kalkarız yeter ki kendimize inanıp güvenelim...birilerine ihtiyaç duymadan yaşayabiliriz aslında evet aslında çünkü hayat acımasız davranıyor biz kadınlara çünkü Tekin değil yaşadığımız yerler...yanlız bir ev tutsak komşular tarafından göz hapsine alınırız hem de hem cinslerimiz tarafından...çalışırken azıcık üstümüze başımıza dikkat etsek başka gözle bakılırız...karşı cins ile konuşurken biraz samimi davransak hemen yanlış anlaşılırız...umarım hep böyle gitmiycek...bu hayatta biz de varız....kadınız ama ne tutssağız ne de köleyiz...Biz aslın da sadece Anneyiz...

Hayir sana bunu o kadin yapmadi.sana bunu esin yapti.ben sunu hic anlamadim anlamicam da.evlenmedim hic evlenmeyide düşünüyorum. Ama iliskimde bende aldatildim zamanında. Ama hic o kadini suclamadim cunku benim gözumde suclayacagim kisi sevgilimdi.sonucta ben onu sevdim ona guvendim ama o beni aldatti.o kadin olmasa baskasi olucakti.sonra onuda afettim belki onla daha mutlu olucagini düşündü. Yani demek istedigim su birini seversin o seni birgün bırakıp gidebilir gitmesi içimizi acitsada bunu kabullenmemiz gerekiyor.
Sunu soylemek istiyorum kadin dayanismasinin olmasi gerekiyor ama bizim gibi toplumlarda imkansiz bu.haksizliga ugruyoruz sesimizi cikarsak destek gormuyoruz.taciz ediliyoruz ee sende gitmeseydin acmasaydin bi tarafini yine bunlari diyen kadinlar maalesef. Erkegin elinin kiri kadini fahise yapan yine biziz.o yuzdende ezilmeye mahkumuz.

Ne güzel tespitler yapmışsın ancak şu hesap bilmeme olayına katılmıyorum ablacım erkek dediğin ona da uğraşmalı iradesi olmalı, belki doğası gereği savruktur ama aklı başında olmalı. Ayrıca eşin sana değer verdiği için de çok şanslısın diye düşünüyorum zaten erkek kadına kadın erkeğe gereken değeri verse kim bir diğerinin elini ayağını öpmekten geri durur ki? O bir sevgi gösterisidir zaten sen benim üstümsün demek değil, ayak yıkamak da hep böyle algılanmış ama yanlış

Siz de katıldığınız için ben size teşekkür ederim ben de yorumları bir çırpıda okudum :)

Arkadaşım konunun amacı içimizi dökmek ben de yazınca rahatladım bilinçli kadınları görünce de mutlu oldum

Hayır katılmıyorum , Herkes kendi seçimlerini yapar! hayatta yapılan seçimler kaderimizi belirler.

:) evet canim, ama sinirlenmek bir seyi deyistirseydi bizim dogu toplumlarinda hersey gullik gulistanlik olurdu.

Kadininen buyuk dusmani gene kadin. Erkek deyil bunu unutmayalim. Erkekler ellerindeki gucu sorumsuzca kullaniyorlar bana gore, nede olsa hersey onlardan yana, gucsuz durumda olanin hakkini vermemek kolay tabi. Ama o bencil, vurdumduymaz erkekleride gene kadinlar yetistirdi bugune kadar. Ogullarinin egosunu tavan yaptiran, sirf kendi kiskancliklarindan dolayi, yada kendi hakimiyetlerini genc bayanlarin ustunde kurmak icin ogullarini kullanan kayinvalidelere ne demeli. sorunlarinbircoguna baksan kadinlardan cikiyor gene. onun kizi napmia bunun gelini napmis diye dedikodi cevirip toplumda baski olusturan gene kadinlar. bu sadece egitimsiz yada gelenekci kesimde de deyil ayrica. tanidigim bakan kizi vardi, kizi onun hayat felsefesine uymayan bir hayati yasamak istedi diye, cok modern olan annesi kizin babasina hergun dovduruyordu mesela.

Oncelikle kadinlarin kendilerine ceki duzen vermeleri lazim diye dusunuyorum. Erkeklerin eline hemen hemen tum kozu biz veriyoruz cunku.

Evet çok dogru,guzel bir konu.zaten defalarca deginilmis bunun kadinlarin sucu olduguna.yine soyluyorum yakinarak bir yere varamayiz.salak kadinlar ya.sen kizina is yaptirirken oglunu oturtursan pohpohlayip,goste oglum amcalara derken kizini hep kisitlarsan yapacak bir sey yok.Allahtan oyle bir ailede degilim ya.lutfen arkadaslar ya suna bir dikkat edelim erkek cocuklarimizi egitcek olan biziz.hersey elimizde ama biz bu kafayla..
Birde soyle kadinlar var erkeklere yaranmak icin kadinlari kotuleyen onlarla nasil dalga geciyorum.resmen eziyorum.sanki kendisi erkek ya.Allahin ezigi kadinsin sende(kendilerini ezik olarak gordukleri icin oyle bir atifta bulundum.)

Canim yaaa cok kizmissin sen :)

Ben alistim artik bu tur seylere. Ah su kiskanclik ve haset olmasa. Bu gune kadar basima ne uzucu olay geldiyse kadinlardan geldi. Erkeklerden tekme yemedim dogru duzgun, yada ihanet gormedim. Ama su bahsettigimiz turde kadinlardan toplumda bir iki kotu olsa zaten yetiyo o toplulugun havasini bozmaya.

Keske herkes kendi haline sukretse elindekiyle, sahip oldugu ozellikleriyle mutlu olsa. Keske bizler kiskanmasak bu kadar kolay.

Tatlım böyle konuya parmak basmaktan çok kanattıgın için sana teşekkür ederim içimizi dökme fırsatı verdin
Kanatamak diyorum çüünkü parmak basmaktan çok sürekli kabuk tutan tekrardan kanatılan,kanatıldıkça bizi yaralayan bir konu bu

Justum,seninle özelden de konuştuk,yaşadıgımız bir çok şey hayatın gerçekleri biliyorsun,ben hesap olayını aslında kendi eşim ve babamdan gördüklerim açısından o sonuca bagladım,ki toplumsal olarakta erkek pek hesap bilmeyen varlıktır
Babam ailesinin bir şeyi eksik olsun yemez içmez alır,biz öyle gördük mesela babam ve eşim biz olmadan asla çarşıda karınlarını doyurmazlar,bir adet tatlı alıp yemezler birşey yenecekse mutlaka alınır ailecek yenir,eşim bir yere misafirlige gitsin ben işten geç çıkacak olayım bensiz sofraya oturmaz sensiz bogazımdan geçmez der,babam aynı keza,
Hesap işine gelince,örnegin 3-4 gün evvel çarşıya inmişti,telefon açtı canım X markasının borcamlarında,yemek takımında (hala bir yemek takımım yokta)indirim varmış alayımmı
-Hayır alma canım gerek yok
-Ama bak indirimli imiş alayım işte
-Canım gerek yok dedim alma lütfen
-Tamam
Der telefonu kapatır,eve gelir takımı almamıştır ama benim sevecegim birşeyi mutlaka almıştır
Demem o ki bazen erkelerin hesabını bileninden çok cimrisi ile karşılaşan kadınlar vardır belki ama geneli har vurup harman savuran tiplerdir,işte bu yüzden kadın hem çocuklarının hem geleceginin yatırımını yapmak zorunda,nice kadınlar var 45 tl pazar parasından 3-5 lira ayıran
Nice kadınlar var,kendi ihtiyaçlarını karşılamayıp evlatlarının gelecegi için bir köşeye birikim yapan
Bizlerde öyle olmalıyız,valla ben gördümki bir eve ne kadar çok para giriyorsa o kadar çok çıkıyor ne kadar az giriyorsa kıt kanaat yetiştirilmeye çalışılıp o kadar az çıkıyor
Diyorum ki neden az varken yetiştirilmeye çalışılan para bolken biraz daha rahat yaşayıp yinede yokluk zamanları hatırlanıp biriktirilmez
Dünya telaşesi işte bir kagıt parçası üzerine neler oynanıyor az çok biliyoruz
Oysa dünya han bizler yolcu,önemli olan 3 günlük dünyada insanların eşlerinin birbirlerinde razı olması ki Allah'(cc)da bizden razı olsun

Eşimin bana deger vermesi inan bana benim iyi olmadan çok onun merhametli olmasıdır,yoksa bizimde hayatımız güllük gülüstanlık degildi 14 yıl bitti ama benden eşimden çok şey aldı götürdü,bizimde kavgalarımız günlerce küslüklerimiz ayrı yatmışlıgımız olmuştur,kv yüzünden kendi ailem kardeşlerim yüzünden çoook tartışmalarımız oldu,ama baktım ki olmuyor böyle hayatımı paylaştıgım bir insanı ve en çokta kendimi neden üzeyim ki,oturup konuşamadıgımız çok olmuştur ki,şimdi bile eşimle tartışayım oturup konuşulacak bir tip degildir bakma sen ben öyle diyorum bazı konu yorumlarında ama kelin ilacı misali kendime faydam olmuyor bazen
Eşim biraz bencildir,bunu bu konuda çok uyarmama ragmen artık onu öyle kabullendigimi görünce kendi degişmeye başladı,şimdimi bana nefesimsin,sensiz olamam benden bir gün boşansanda seni kimseye yar etmem diyebilecek kadar da gözü kara
Her neyse erkek kadına saçı uzun aklı kısa diyor ama valla hem saçları kısa hemde akılları,3 kuruşluk aklı olanda ya uçkuruna çalışıyor yada anasının verdigi akılla yaşıyor(hepsi için diyemem tenzih ederim)
Kadın güçlü olabilmeyi başardıgında bunu kabullenmeyecek erkek yoktur,kadının bir erkege her zaman ihtiyacı vardır ama kadının aklı şeyinin başında degildir yani sadece oraya çalışmaz,kadın erkegin en çok merhametine,basını yaslayacagı omuzuna,biri ona birşey dediginde sırtında dag gibi duruşuna ihtiyaç duyar
Yoksa hayat sadece erkegin kadına verdigi harçlık(çok özür kaba tabirle)karnına koydugu çocuk yedigin önünde yemedigin ardında sözleriyle devam etmiyor
Şu hayatta kadın denen varklık olmasaydı dünyayı bok götürürdü kesin,o yüzden yatıp kalkıp bize degil bizi erkege lütuf olarak gönderen Rabbimize hamd etsinler

sen çok tatlısın seyren :))

amın...........

Kadınlar da bir alem:

Bugün öğlen yemeğe bir mantıcıya gittik. Masalarında camın altına daha önce oraya gelmiş insanların notlarını koymuşlar. İşte şiir mi ararsın, teşekkür mü her şey var. Gözüme bir tane ilişti, işte bugün şu oldu bu oldu güzel bir ayakkabı aldım, en sevdiğim arkadaşım beni ziyarete geldi ayakkabımın parasını sevgilim ödedi... Bu ne ya. Yaza yaza bunu mu yazdın yani. Ayakkabının parasını sevgilinin ödemesi mi bugün başına gelen ve insanlarla paylaşmak istediğin olay.

Sonra başka bir gün avmnin birinde yorulmuşuz kenarda oturuyoruz. Bir kız yakınımızda dinlenen sevgilisine yaklaştı. "Aşkıaeeem çok güzel bir kazak beğendim ama kredi kartımı evde unutmuşuuaam" O çemçük ağzına bir tane patlatasım geldi ama şiddete karşıyım.

Biz kadınlar böyle olursak çok da saygı beklememek lazım. eminim burda bunları normal karşılayacak bir sürü insan vardır. Ki zaten erkek evini geçindirecek kadar çalışmak zorunda hayat müşterek lafı dış mihrakların ürünü kafasında bir sürü insan var.

ne kadınnlar var tek ayağının üstünde kırk dolap çeviren katılmıyorum yaa her kadında süt dökmüş kedi değil yani neler var neler

Bana kalırsa bir yerde bir eksiğimiz var.Sosyal paylaşım sitelerinde tartışmakla, sesimizi sadece bu tarz sanal eylemlerle,veya başta türlü eylem ve aktivitelerle duyurmakla olmuyor bu iş.Şuraya iki üç yazı yazmakla bir şeyin değişmediğini fark ettim bu konuda.Tamam aydınlanıyor, birbirimizin fikirleri üstüne bir şeyler katıyoruz ama toplumsal yaşama bu neredeyse hiç yansımıyor. Üç gün önce de,iki gün önce de,bugün de eşi tarafından öldürülen kadınların haberlerini izledik. 12 yaşında evlendirilip,13-14 yaşında öldürülen kız çocuğunun haberini izledik.

Sanırım kadının kurtuluşu bir anlık ayaklanmayla olacak.Bugün aklımdan değişik değişik senaryolar geçti.Mesela bir gün Türkiye çapında şöyle bir eylem olsa:kadınlar gece on ikiden sabahın beşine kadar sokakta kalma,gezme eylemi yapsalar.Üstelik bir çok kadın bunun içinde olacağı için de kimsenin başına bir iş gelmez.Bu eylemin birkaç kez yapılmasıyla insanların kafasındaki kadınların gece dışarıda bulunmasının tuhaf bir şey olduğu yargısı azaltılabilir mesela.Tabi bu çok küçük çaplı,kadınlara yönelik beslenen haksız yüzlerce fikirden sadece bir tanesi.Bunun gibi başka meselelerde de böyle bir ayaklanma süreci başlatılabilir.

bence kadınların yetiştirdiği çocuklara karşı vereceği eğitim herşeyi çözer .Erkek çocuğunu da kız çocugunu da yetiştiren anneler ve anneler erkek çocuklarına kadınlara saygıyı ve sevgiyi kız çocuğu annelerde haklarını öğretseler gerisi gelir.

Konuyu okuyunca bir çok şey aklıma geldi nasıl anlatsam diye düşündüm. :)
Kadın-erkek eşittir düşüncesini hayatmda savunmaya, kadının da en az erkek kadar kendini ifade etme hakkına sahip olduğunu belirtmeye çalışırım. Tamam gerek fiziksel yönden gerekse toplumdaki roller itibariyle yüzde 50-50 eşitlik söz konusu olmayabilir ama birinin de diğerine üstünlüğü yoktur ki genelde "erkek kadından üstündür" düşüncesi hakim malumunuz.
Kendimi bildim bileli hep bir işim olsun ayaklarım üzerinde durayım kimseye minnet etmeyeyim mantığında oldum ve en büyük destekçim de babamdır sağolsun. Ama tabii hayat şartları günümüz koşulları derken ancak 27 yaşında iş sahibi olabildim, buna da şükür... Neyse... insan ilişkilerinde saygıya çok önem veririm ama ne yazık ki insanlarda bu olgu çok yerleşmiş değil...
herkes birbirinin hayatına müdahale etmeyi, kim nerede kiminle ne yapıyor hep merakla sormayı kendine görev edinmiş özellikle hemcinslerimiz... Genç kız öyle davranmaz, şöyle yürür, şu şekilde konuşur ağır olur hanım olur, ev işinin hakkını vermelidir, evlendiğinde kocasından izinsiz adım atmamalıdır vs vs... Bense hep bu konudaki savunmalarımdan dolayı eleştirilmişimdir ama o zamanlar çalışmıyordum sözüm kaale alınmıyordu her ne hikmetse:44: yani bir yandan kadının yeri evidir mantığı güden diğer yandan da çalışan kadına daha saygın bakan bir zihniyette yaşıyoruz ne yaman çelişki değil mi?
geldiğim yer çok dar görüşlü insanların olduğu bir çevreydi ve kadının en büyük düşmanı yine kadındı, hep yorum hep eleştiri hep dedikodu... tabii insanlar istediği gibi yaşarlar saygı duyarım yeter ki benim gösterdiğim saygıyı onlar da bana göstersinler. Sonuçta herkes seçimlerinde ve yaşam tarzında özgürdür.
Benim o çevreden uzaklaşmam mümkün bile değilken şimdi bambaşka bir şehirde tek başına yaşıyorum. Ailem benim en büyük destekçim. İş yerinde de saygınlığımın olduğunu düşünüyorum, erkeklerle çalışıyoruz hele ki sekreter haricinde iyi bir pozisyona sahip tek kadın çalışan benim. Amirim herkese ismiyle hitap ederken ki bana da başlarda adımla hitap ediyordu ben de yeni olduğumdan bişey demiyordum, şimdi bakıyorum bana incilay hanım diyor Yorumları okurken yukarıda anlattığım hayatımla ilgili durumlar aklıma geldi sizinle de paylaşmak istedim

Bir kadın ne olursa olsun kendini yetiştirmeli, toplumda nasıl var olmak istiyorsa o şekilde davranmaya çalışmalı bence... bence kadın kendi yerini kendi belli ediyor. Ezilmeyi hak etmediğine inanıyorsan ezdirmeyeceksin kendini müsaade etmeyeceksin (tabii imkanı olanlar için söylüyorum)
mesela kocam onu giymeme izin vermiyor kıskanıyor gibi bir düşünceye çok kızıyorum sanki kişi kendi nasıl giyinebileceğine karar verecek vasıflara sahip değil. ama çocuk bakmakla yükümlü, kocasına hizmetle yükümlü, kayınvalide nazı çekmek zorunda, ev işini layıkıyla becermek mecburiyetinde vs vs...
kadın çalışır eve gelir, yemek yapar adam gelir yatar kadın sofra kurar bi de adam bağırır yemek neden hazır değil diye, yemek yenir adam tv karşısında dinlenirken kadın mutfağı toplar evi toparlar çocukların derslerine yardımcı olur, onları giydirir uyutur bi de adamın gönlünü edeceğim diye uğraşır ama lafa gelince hayat müşterek... ya çalışma evinde otur ya da çalışıyorsan gıkın çıkmasın!!!

(kızlar aklıma geldikçe yazdım, karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…