bence kadınların yetiştirdiği çocuklara karşı vereceği eğitim herşeyi çözer .Erkek çocuğunu da kız çocugunu da yetiştiren anneler ve anneler erkek çocuklarına kadınlara saygıyı ve sevgiyi kız çocuğu annelerde haklarını öğretseler gerisi gelir.
Valla kizlar bu boyle gelmis boyle de gider kimse "erkek kadindan ustundur" dusuncesini ortadan kaldiramaz. Birak erkekleri cogu kadinda aynen boyle dusunuyor. Sen farkina vardin, ben vardim, o vardi. Ee?? Simdi ne olacak.. benim 64 yasindaki babaannem hala yeni gelin gibi dedemin etrafinda doner. Yeri gelir dayagini yer. Ne oldu??? Laf lafa gelince "erkektir doverde severde"cumlesi cikar agzindan. .Erkek cocuklarda babalarina bakip " dogru olan babamin yaptigi" diyor ve ayni baski siddeti oda karisina uyguluyor. Bu boyle olmaz. Gercekten anne ve baba bu ilkel davranislardan siyrilip kadinin ne kaar degerli oldugunu cocuklarinin aklina yerlestirebilseler(dusuk bir ihtimal) belki kadin toplumda hak ettigidegeri gorur. Ama bu sartlarda cok zor.. ne erkek kadindan ustundur ne de kadin erkekten. Ikisi esit de degildir. Onlar birbirini tamamlayan bireylerdir. Dinimiz de diyor ki kadin ve erkek birbirinin elbisesidir. Bunu erkeklerimizde kadinlarimizda bir anlayabilse...
Benim de kabullenemediğim bir muamele bu. Bu yaşıma kadar çok ezilen kadın gördüm ve 16-17 yaşlarımdan itibaren sorguladığım durum da şudur bir eve misafir geldiği vakit neden o evde erkekler kıçını devirip yiyip içip yayılırken ev sahibi kadın ya da kadınlar (erkek değil) hizmetçilik ederler, neden o evin erkeği de bir işin ucundan tutmaz, bütün o sofra kurup kaldırma işleri hep birlikte yapılsa o toplantıların tadı daha güzel çıkmaz mı, işte ben islamiyet öncesi Türk tarihi hakkında bilgi sahibi olduktan sonra anladım ki İslamiyeti kabul etmekle daha da önemlisi Arap kültürünü gereğinden fazla benimsemekle Türk Milleti kendisine en büyük kötülüğü yapmış, çünkü İslamiyetten önce Türk ailelerde kadına büyük değer veriliyormuş, ayrıca biz kadınların birbirimize destek çıkmak birbirimize iyi niyet göstermek yerine düşmanca davranmamız da kadınların erkekler karşısında ezik duruma düşmesine sebeptir, en kötüsü de erkekler gibi evleninceye kadar yalvarıp yakarmaktan bitap düşen ama evlendiğinin üzerinden 6 ay geçmeden karısını değiştirmeyi düşünen güvenilmez varlıkların kadınları sadık olmadıkları için eleştirmeleri de asla kabul edilemez!Neden cinsiyet ayrımı yapılıyor? Benim çook uzun zamandır kafama taktığım, üzerine bir ton kitap okuduğum, gözlem yaptığım, bazen bar bar konuştuğum,bazen sus pus oturduğum, ne yapsam içimi rahatlamadığım ve bir çözüm getiremediğim ( tabi ki tek başıma yeterli olmayacaktır getirsem bile) konu tam da bu işte. Kadınların toplumdaki yerinden tutalım da, yolda yürürken uğradıkları sözlü tacize kadar her konuda herkesle bir ton tartışma yaşamışımdır. Amma velakin dünyada bir sürü dert var, problem var. Neden hala cinsiyet ayrımı yapılıyor? Anlayan beri gelsin. Bugüne kadar bu konu hakkında konuştuğum, kadınlara yapılan haksızlığı ve kadınların toplumdaki yerinin adaletsizliği hakkında gösterdiğim her örneği kimse kaale bile almadı. Hatta çoğunluk(ki bu çoğunluğun %70ini de hemcinslerim oluşturuyor) karamsar olduğumu söyleyip şükret diyip geçiştirdiler. Öyle bir milletiz ki başımıza gelmeden anlamıyoruz ne yazık ki. Anlasak bile susmakla yetiniyoruz. Çünkü duyarsızız bu bir gerçek. Bu meseleyi şu an toplumda varolan erkeklerin düşünce yapılarını değiştirerek çözemeyiz. Zira bu çok zor bir şey. Bu gerçeği ancak ve ancak iyi erkek evlat yetiştirerek yapabiliriz -ki ona da şahsen benim gönlüm razı değil. Neden bilmiyorum bu dünyaya bir çocuk bile getirmek istemiyorum bazen. Karamsarlığım oraya kadar varıyor demek ki. Kadın hem çalışıp, hem çocuklarına bakıp, hem temizlikle, bulaşıkla, çamaşırla, ütüyle ilgilenip bir de kocasına hürmet etmekle yükümlü. Bunun yanı sıra kadınlığın getirdiği sancılı bir regl, 9 ay hamilelik, zorlu bir doğum, ağda, sutyen askısı, yok uğraştığın uzun saçı, cinsel ilişkide kaybettiği kızlığının toplum tarafından yargısı ve hatta yergisi, gece dışarı çıksa laf atanı, peşine takılanı hatta tecavüz bile edeni gibi şeyler mevcutken bir de erkeklerin uçkur davası yüzünden kadınların kendilerini kısıtlamalarını adaletsiz buluyorum. Üstüne üstlük kadın bunları yaparken kocayla ilgilenemediyse koca, eşini aldatma hakkını kendinde buluyor ve aldatılan eşi affetme gibi bir duruma bile geliyoruz. Erkekler aldatırsa aa karısı ilgisiz bırakmış oluyor, kadın aldatsa namussuz,vicdansız,ahlaksız oluyor. Aldatmanın cinsiyete özgü bir hassasiyeti olmasını saçma buluyorum. Her türlü vicdansızlık ve ahlaksızlıktır. Keşke erkek ırkına bunu anlatabilsek.
Birbirini tamamlayan bireylerse eşit durumdalardır!
Sakin. Ne kiziyosun :)) birbirini tamamlamalari esit olduklari anlamina gelmiyor. esit degiller kadinda erkekte farklidir. Bir puzzle dusunun.. bu puzzle in parcalari bir birine esit mi? Hayir.. ama birbirini tamamliyor. Tipki kadin ve erkek gibi.
Hangi konuda farkli sizce? Bu farklilik ikisinin ayni haklari sayip olmamalari için bir nedenmidir?
bu sosyal yapının islamiyetle alakalı olduğunu düşünmüyorum bazı kişilerin kendi hayatlarını dinen birkaç maddesini alıp uyarlamasını islamiyete dayandırılmamalı.arastırdığımızda görürüz ki kadının dinen hizmet etme mecburiyeti yoktur bu kadının merhametindendir.bazı erkeklerin bu hakları kötüye kullanması ve gene bir kısım kadınların buna çanak tutmasıyla alakalı bir durumdur.Benim de kabullenemediğim bir muamele bu. Bu yaşıma kadar çok ezilen kadın gördüm ve 16-17 yaşlarımdan itibaren sorguladığım durum da şudur bir eve misafir geldiği vakit neden o evde erkekler kıçını devirip yiyip içip yayılırken ev sahibi kadın ya da kadınlar (erkek değil) hizmetçilik ederler, neden o evin erkeği de bir işin ucundan tutmaz, bütün o sofra kurup kaldırma işleri hep birlikte yapılsa o toplantıların tadı daha güzel çıkmaz mı, işte ben islamiyet öncesi Türk tarihi hakkında bilgi sahibi olduktan sonra anladım ki İslamiyeti kabul etmekle daha da önemlisi Arap kültürünü gereğinden fazla benimsemekle Türk Milleti kendisine en büyük kötülüğü yapmış, çünkü İslamiyetten önce Türk ailelerde kadına büyük değer veriliyormuş, ayrıca biz kadınların birbirimize destek çıkmak birbirimize iyi niyet göstermek yerine düşmanca davranmamız da kadınların erkekler karşısında ezik duruma düşmesine sebeptir, en kötüsü de erkekler gibi evleninceye kadar yalvarıp yakarmaktan bitap düşen ama evlendiğinin üzerinden 6 ay geçmeden karısını değiştirmeyi düşünen güvenilmez varlıkların kadınları sadık olmadıkları için eleştirmeleri de asla kabul edilemez!
bu sosyal yapının islamiyetle alakalı olduğunu düşünmüyorum bazı kişilerin kendi hayatlarını dinen birkaç maddesini alıp uyarlamasını islamiyete dayandırılmamalı.arastırdığımızda görürüz ki kadının dinen hizmet etme mecburiyeti yoktur bu kadının merhametindendir.bazı erkeklerin bu hakları kötüye kullanması ve gene bir kısım kadınların buna çanak tutmasıyla alakalı bir durumdur.
Bu konuda ben erkeklerle çok tartışmışımdır
Eğer bir kadın çalışıyorsa eşi belli oranda yardım edebilirmiş ama yüzde 50-50 olamazmış çünkü erkekler ev işinden anlamazmış!!!
Ama eğer ev hanımıysa, ev şi onun göreviymiş de madem ev işi yapmayacak ve çalışmayacak o kadın niçin alınırmışşşşş
İşin dini yönünü anlatmaya çalıştım bir kadın eşine iyi davranıp çocuğunu layıkıyla yetiştirebiliyorsa tamam ev işi yapmak zorunda değil ama erkek çalışıp eşinin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda (dinen yani) dedim o zaman bir kadın sadece cinsellik için mi alınıyor diye bir cevap aldımev işi kadının ikramıdır mecburiyeti değil-kadın kendini geliştirip çocuklarını da iyi yetiştirmekle yükümlüdür gerekirse eve yardımcı isteyebilir şeklinde güzelce anlattım ama erkekler bu konuda hem kadının yeri evidir mantığında hem de hizmetçilik yapmak zorundaymış gibi bir algıya sahip! Tabii hemcinslerimizin de bu durumu savunması sonucu saf dışı kaldığımı söylemeden geçemeyeceğim
siz düşünmüyorsunuz ama müslümanım diyen birçok erkek peygamberimizin yaptığı gibi benim de 4 eşim olacak çünkü ben bunu yerine getirmekle sünneti yerine getirmiş oluyorum diyerek zayıflığını savunuyor!bu sosyal yapının islamiyetle alakalı olduğunu düşünmüyorum bazı kişilerin kendi hayatlarını dinen birkaç maddesini alıp uyarlamasını islamiyete dayandırılmamalı.arastırdığımızda görürüz ki kadının dinen hizmet etme mecburiyeti yoktur bu kadının merhametindendir.bazı erkeklerin bu hakları kötüye kullanması ve gene bir kısım kadınların buna çanak tutmasıyla alakalı bir durumdur.
Sakin. Ne kiziyosun :)) birbirini tamamlamalari esit olduklari anlamina gelmiyor. esit degiller kadinda erkekte farklidir. Bir puzzle dusunun.. bu puzzle in parcalari bir birine esit mi? Hayir.. ama birbirini tamamliyor. Tipki kadin ve erkek gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?