Kadir Şeker'in kurtardığı kadının yaptığı adilik

Yeri gelmişken bir şey daha eklemek istiyorum. Size "höt dedim mi oturacaksin,onu giyme,bunu yapma"diyen sesini yükselten erkekler size şiddet uyguluyordur. Şiddet sadece fiziksel olmaz. Psikolojik şiddet en kötüsüdür. Kıskançlıkla sevgi doğru orantılı değildir. Bir insan kıskanabilir ama kısıtlayamaz. Karşınızdaki size saygı duyuyorsa sizi kısıtlamaz. En fazla rahatsızlığını dile getirebilir. Hayat türk dizilerindeki gibi değildir. Önce kendinizi sevin sonra başkasını.

Hakimde akıl varsa kadının ilk ifadesini dikkate alır tabi şimdiki hakim savcılarda kafa yok ki çoğunda ama kadini kesmis olsa serbestti Allah o kadınında belasını versin
Hukuk okumadım tanıdığımda yok ama bir meslek dalını eleştirmek icin onun geçtiği yollardan geçin. Ne demek kafa yok. Onlar o mevkiye gelene kadar ne yollardan yürüyorlar. Onlar kafasına göre hukuk oluşturmuyor. Kanuna göre davranıyorlar.Ben öğretmenim bir öğretmen yanlış bir karar alırsa bu benim suçum değildir. Bir doktor yanlış müdahale yaptı diye bu başka bir doktorun kötü olduğu anlamına gelmez. Bir hakim meslek etiğine aykırı davranırsa bu diğer hakimlerin suçu değildir. Lütfen saygılı olalım.

Hukuk okumadım tanıdığımda yok ama bir meslek dalını eleştirmek icin onun geçtiği yollardan geçin. Ne demek kafa yok. Onlar o mevkiye gelene kadar ne yollardan yürüyorlar. Onlar kafasına göre hukuk oluşturmuyor. Kanuna göre davranıyorlar.Ben öğretmenim bir öğretmen yanlış bir karar alırsa bu benim suçum değildir. Bir doktor yanlış müdahale yaptı diye bu başka bir doktorun kötü olduğu anlamına gelmez. Bir hakim meslek etiğine aykırı davranırsa bu diğer hakimlerin suçu değildir. Lütfen saygılı olalım.
Çoğu demisim zaten hepsi değil haberde görüyoruz dövdü serbest bıçakladı serbest ben onları kastediyorum

Bıçak taşıması nasıl yanlış ben buna katılmıyorum. Etrafta birsürü ne oldugu belli olmayan insanlar var ben taşımasında sorun görmedim açıkçası. Daha geçen senelerde kadın telefonunu vermediği için ve kendini savunamadıgı için öldürüldü neler görüyoruz. Büyük talihsizlik çok üzüldüm gerçekten. Kadını korumaktan ziyade ikisinin kişisel kavgaya döndü olay sanırım
Kanunda taşınabilen bıçak hakkında çeşitli hükümler varmış ben tam olarak bilmiyorum tabi. Ama bıçak var bıçak var şimdi. Çakıyla kelebek bir olmaz. Kendinizi savunmak için ufak çakı taşınabilir. Ama kelebek taşıyan birinin niyeti iyi olamaz.Biber gazı taşınabilir. Hatta "ruhsatlı silah" bile alınabilir. Ben şahsen bıçak taşısam o karmaşada elim ayağıma dolanır kullanamam. Bence de mesele ikisinin şahsi meselesine dönmüş.

Hiçbir iyilik cezasız kalmıyor.Gencecik bir çocuk senin için başına bela almış, minnet duyup ardında duracağına bunları söylemiş, igrendim

Bir çoğunuzun tepkisini anlıyorum. Ülkemizde kadına yapılan şiddette tepkisiz kalmanın isyanı...Ama hukuk sizin düşündüğünüz gibi işlemez. Somut deliller ışığında yol alır.Kadir’in ceza alma olasılığı çok yüksek görünüyor. Bahsedilen bıçak meyve bıçağı değil , sustalı bir bıçak.Kadirin iyi niyetle araya girmek istemesini anlıyorum ama karşındaki kişinin hangi ruh halinde olduğunu bilemiyorsun.Yapılması gereken şey polisi aramaktı.

Herkes niye bıçak taşıdığına bu kadar takılmış anlamadım? Bir ara ben de çantamda sivri uçlu bir makas taşıyordum çünkü bazen dışarıda canım istiyor cips vb. paketli ürünler alıyorum bazen açılması zor oluyor kolayca açabilmek için. Ayrıca bizim arabamızda ön gözde meyve bıçağı da bulunur yani. Ne yani şimdi biz potansiyel katil mi oluyoruz? Ayrıca bıçak taşımak yasak değildir, silah taşımak yasaktır. Çünkü bıçağın bir sürü işlevi var.

Siz bu arkadaşın taşıdığı bıçağı gördünüz mü? Sizin taşıdığınız meyve bıçağından olduğunu zannetmiyorum. Dikiş tutmaz diye tabir edilen bıçaklardan benim gördüğüm kadarıyla. Kaynak da haber siteleri.

Bir çoğunuzun tepkisini anlıyorum. Ülkemizde kadına yapılan şiddette tepkisiz kalmanın isyanı...Ama hukuk sizin düşündüğünüz gibi işlemez. Somut deliller ışığında yol alır.Kadir’in ceza alma olasılığı çok yüksek görünüyor. Bahsedilen bıçak meyve bıçağı değil , sustalı bir bıçak.Kadirin iyi niyetle araya girmek istemesini anlıyorum ama karşındaki kişinin hangi ruh halinde olduğunu bilemiyorsun.Yapılması gereken şey polisi aramaktı.

Ben eşime de kardeşime de, yolda, trafikte, sağda solda karşınıza çıkan ruh hastaları yüzünden ucuz kahramanlığa gerek yok diyorum. Annene, eşine, kardeşine bile sövse tamam de geç, uzaklaş, gerekirse polis çağır. Ama asla yüz yüze gelme, asla muhatap olma, karşılık verme, diklenme. Çünkü hayatın mahvolabilir işte böyle pislik biri için. Kadirin de yapması gereken bence de polisi aramaktı.

Siz bu arkadaşın taşıdığı bıçağı gördünüz mü? Sizin taşıdığınız meyve bıçağından olduğunu zannetmiyorum. Dikiş tutmaz diye tabir edilen bıçaklardan benim gördüğüm kadarıyla. Kaynak da haber siteleri.
Hayır görmedim. Ama meyve bıçağı yazılmış ona istinaden yorum yaptım.

Hayır görmedim. Ama meyve bıçağı yazılmış ona istinaden yorum yaptım.

Meyve bıçağı değil, 13 cmlik kesici kısmı olan 21 cmlik eşek kadar bıçak. Ne amaçla taşıdığını bilemem ama bu bıçak kendini koruma gibi basit bir şeyden dolayı taşınamaz. Kadın belki doğruyu söylüyordur diyeceğim ama ifadeleri çelişkili olduğu için ona da pek güvenemedim. Kadir'e üzüldüm ama ceza verilmesin de diyemem. Neden diyemem, çünkü eğer Kadir'e ceza verilmezse herkes kendi adaletini kendi kesmeye kalkabilir. Bunu emsal alıp suistimal etmeye kalkanlar çıkabilir, eline bıçağı alıp birini öldüren "Karısına saldırıyordu nefsi müdafaayla işledim" diyebilir. Bir yandan da Kadir ceza alırsa bu sefer de "Karısıyla tartışırken birisi gelmiş şekil şükül yapmış öldürmüş" olacak adı, sicili yanacak, az ceza alsa bile bir daha kamu kurumlarında çalışamayacak, psikolojik olarak yıpranacak vesaire. Her şeyi geçtim gencecik çocuğa katil damgası yapıştırılacak, bitti. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.

Meyve bıçağı değil, 13 cmlik kesici kısmı olan 21 cmlik eşek kadar bıçak. Ne amaçla taşıdığını bilemem ama bu bıçak kendini koruma gibi basit bir şeyden dolayı taşınamaz. Kadın belki doğruyu söylüyordur diyeceğim ama ifadeleri çelişkili olduğu için ona da pek güvenemedim. Kadir'e üzüldüm ama ceza verilmesin de diyemem. Neden diyemem, çünkü eğer Kadir'e ceza verilmezse herkes kendi adaletini kendi kesmeye kalkabilir. Bunu emsal alıp suistimal etmeye kalkanlar çıkabilir, eline bıçağı alıp birini öldüren "Karısına saldırıyordu nefsi müdafaayla işledim" diyebilir. Bir yandan da Kadir ceza alırsa bu sefer de "Karısıyla tartışırken birisi gelmiş şekil şükül yapmış öldürmüş" olacak adı, sicili yanacak, az ceza alsa bile bir daha kamu kurumlarında çalışamayacak, psikolojik olarak yıpranacak vesaire. Her şeyi geçtim gencecik çocuğa katil damgası yapıştırılacak, bitti. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.
Allah Allah çok merak ettim o bıçağı, internete yazdım bulamadım. Fotoğrafı varsa atabilir misiniz?

Allah Allah çok merak ettim o bıçağı, internete yazdım bulamadım. Fotoğrafı varsa atabilir misiniz?

2580306_f23a1a934bbf4b30541574f95a4e2059.jpg

Yeni meyve bıçağı modeli sanırım bu..
Eve alayım bir tane, annem portakal doğrasın. :KK53:

Sustalı bildiğin, birisi yukarıda yazmış dikiş tutmaz denenlerden diye aynen onlardan. Soktu mu parçalasın diye. Kim meyve bıçağı diye uydurmuş acaba. Sosyal medya dezenformasyonu işte.

Ya umarim gorgu taniklari vardir ya. Yoksa cocuga yazik olacak. Rabbim yardimcisi olsun.

Sustalı bildiğin, birisi yukarıda yazmış dikiş tutmaz denenlerden diye aynen onlardan. Soktu mu parçalasın diye. Kim meyve bıçağı diye uydurmuş acaba. Sosyal medya dezenformasyonu işte.
Ben başından beri inanmadım zaten bu meyve bıçağı ayrıntısına, klasik sosyal medya çöplüğü.
Zaten internette satılırken dikiş tutmaz sus alı olarak geçiyor. Ben anlamıyorum nasıl bu kadar rahat yazılıyor "dikiş tutmaz" ayrıntısı. Yahu bildiğin adam öldürmek ya da kalıcı hasar bırakmak için tasarlanmış bir bıçak bu. Kendini korumak isteyen insan biber gazı taşısın yani.

Hiç şaşırmadım ki.
Zaten bıçak sırtı bir konu, ceza alması vicdanımızı mahvederken almaması ise bir canın değerinin olmadığını ülkece ispatlamış bulunuruz.
İnsanlıkla adalet arasında çelişkide tabi ki kadın insanlıktan nasibini almamış olacaktı ki içimiz daha ezilsin, mevzu iyice çıkmaza girsin.

Dikiş tutmaz değil bu. Dikiş tutmaz, kolay saplanır, bir bıçak için ince ve uzun formda olur, şişten hallicedir, ince bir yerden direkt derine indiği için dikiş tutmaz adı, parçalamaz, iç organ deler. Onu ayıralım.

Hatta direkt foto koyayım:
D_JUc5uXoAE5UIV.webp

Bu. Gizlemesi kolay da üstelik.

Back
X