• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadir Şeker'in kurtardığı kadının yaptığı adilik

Dikiş tutmaz değil bu. Dikiş tutmaz, kolay saplanır, bir bıçak için ince ve uzun formda olur, şişten hallicedir, ince bir yerden direkt derine indiği için dikiş tutmaz adı, parçalamaz, iç organ deler. Onu ayıralım.

Hatta direkt foto koyayım:
Eki Görüntüle 2589575

Bu. Gizlemesi kolay da üstelik.

Çocuğun kullandığı parçalayanlardan ama herhalde ucuna baksana.

Çocuğun kullandığı parçalayanlardan ama herhalde ucuna baksana.

Yandan sustalı o bıçak. Meyve bıçağı olarak da kullanılır da evdeki meyve bıçağı değil elbette.
İşi zor.

Tekinsiz yerden geçerken "Korkutmak ve kendini korumak" için almıştır, ama kullandı maalesef.

Ben konuyu tam anlamadım. Yani gerçekten anlamadım.
19 sabıkası olan adam dışarıda gezerken bir gencin bıçak taşıması neden garip geliyor herkese?
Ben de bazen maket bıçağı taşıyorum. Daha geniş olduğu için yaralayıcılığı daha az olabilir ve iş icabı yanımda bulundurmam da gayet normal sayılabilir, bilmiyorum.
Ama burası 19 sabıkası olan adamların elini kolunu sallayarak gezdiği bir yerse kim, neden bıçak taşımasın?

En iyisi konuyu takipten çıkayım.
Fazlasıyla sinir bozucu hale gelmeye başladı.

19 sabıkası olan adam dışarıda gezerken bir gencin bıçak taşıması neden garip geliyor herkese?
Ben de bazen maket bıçağı taşıyorum. Daha geniş olduğu için yaralayıcılığı daha az olabilir ve iş icabı yanımda bulundurmam da gayet normal sayılabilir, bilmiyorum.
Ama burası 19 sabıkası olan adamların elini kolunu sallayarak gezdiği bir yerse kim, neden bıçak taşımasın?

Olay bıçak taşıyıp taşımaması değil aslında, olayın nefsi müdafaa olarak değerlendirilip değerlendirilememesi. Adil bir yargılama yapacaksan bu olaya duygusal yaklaşamazsın. Çocuk iyi niyetli olabilir ama kendini savunmaya mı çalıştı yoksa kendisi gidip adalet sağlamaya mı çalıştı, önemli olan bu. İkincisiyse eğer yaptığının cezası olmalı. Çünkü herkes kendi adaletini kendisi sağlamaya çalışırsa bunun önünü alamayız. Bıçak yanlışlıkla bacağına koluna girse yaralasa tamam senin dediğin gibi ama direkt kalbine saplayarak öldürmüş bu çocuk. Sonuç olarak bu bir gerçek, kazayla ya da değil ve nefsi müdafaanın da bazı kuralları vardır. Hukuk sistemi duygusal ilerleyemez maalesef, belirli kalıp kurallar çerçevesinde ilerlemek zorundadır. Dilerim durumu da göz önünde bulundurularak az ceza alır.

Bu haberi yayınlayanda suçlu millet artık öldüğünü görse ambulans çağırmayacak

Valla ablacım bazen burada da anne babalarla ilgili konular açılıyor ya hani, annesinden veya babasından nefret ettiğini söyleyenler oluyor tepki görüyorlar, ben kızamıyorum hak veriyorum, herkes anne baba olmasın sözü de söyleniyor buna da katılıyorum, mesela bu haberdeki kadın doğruysa 3 çocuğunu adam için terk etmiş, Şeyma'nın annesi kızına yanmak yerine kocasına yanıyor:KK43:
Sonra minicik bebeğini evde beşikte bırakıp ailesinin yanına tatile giden bir kadın vardı, biyolojik olarak o da doğurmuş, o da anne ama bebeğini göz göre göre ölüme terk eden anne midir şimdi ?
Ya da bir kadın vardı olay yaşandığı vakit ülkede resmen infial yaşanmıştı, unuttum o sıfatsızın ismini, küçücük oğlunu sevgilisiyle öldürmüştü hani:KK43:

Duygularımızı köreltiyor böyle insanlar ve duyarsızlaşmaya başlıyoruz ki bu çok üzücü.
Biz kendi ailelerimizi yakınlarımızı düşünüyoruz ama kimisi yanındaki adamı tutabilmek için yapmayacağı şey yok
Bende onu diyeceğim
İki karısını üst üste öldüren adam üçüncüyü aramaya programlara çıktı
Kendi oğlunu sevgilisiyle beraber tarlaya bırakan öldüren kadın 4.5 yıl hapis cezası almış ve çıkmış(burada okudum)

19 yaşındaki gence bıçak taşıyor diye 19 sene mi verecekler

Bir de işin hukuki yanını bilmiyorum ama bu dava nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın toplum vicdanında yara olarak kalacak

Kadını kurtarmaya çalışan gence şu kadar hapis cezası verildi
O Kadın ise arkadan bir gencin yanında bıçağın ne işi var dedi diye kodlanacak

Emine bulut öldürülürken müdahale etmeyen bir lokanta dolusu insana kimse bir şey dememeli o zaman

Ne olursa olsun yargıya intikal etmiş konulara böyle tek taraflı ve duygusal yaklaşılmasini çok saçma buluyorum. Yahu orda miydiniz olay olurken? Kadin "kocam beni dovuyodu" deseydi kadının beyanı esas olucakti, dovmuyo deyince neden aşağılık kadın, yazıklar olsun oluyo? Ayrıca kime de ne kadının 3 çocuğunu bırakıp sabıkalı adama gitmesinden. Bu kadın söylediklerinin tam tersini soyleseydi böyle iğrenç bı ahlakcilikla yargiliycak miydiniz? Belki olay gerçekten öyle oldu? Belki çocuk gerçekten durduk yere kavga çıkardı? Belki tamamen bı yanlış anlasilmaydi ya da gerçekten de adam kadını dovuyodu. Herkes kendince bı masal yaziyo, vah yazık dünyalar iyisi bı çocuk, aşağılık kadın zaten 3 çocuğunu da terketmiş, adamın da zaten 19 tane suç kaydı varmış iyi olmuş gebermis. Bu senaryoya uymayan her söylemi de linç ediyosunuz ya siz kendinizi ne zannediyorsunuz? Yargı misiniz, Allah misiniz? İnsan uzulse sinirlense dahi bire bir şahit olmadığı olay için dur bakiym neler olucak, mahkeme nasıl ilerliycek diye bı bekler. Hakimler her davada bu saçma sapan sosyal medya lincleriyle karar vericek olsalardı memlekette insanlar modaya uygun giyinmedikleri için bile hapse atılırdı. Daha önce de bı adam böyle linç edilmişti kızını dovuyo diye, sonra ortaya çıktı ki kız psikopatmis adama yapmadığını bırakmamış. Ondan sonra da "ya durduk yere gaza geldik bak neymiş meğerse" oluyo ama yeni bı linç malzemesi bulunca onları da unutuyosunuz tabii

kadıre ceza verılmezse herkes kendı adaletını saglamaya kalkmaz muz cumhurıyetınde yasamıyoruz cunku

esi kendısını sattıgı ıcın kocasını olduren kadın serbest bırakıldı nezarettı kaldıgı gune sayıldı
bu sekılde cok dava var kımse hah bu dava sonucuna gore bende kocamı oldureyım benı satıyordu der kurtulurum demıyor sonucta

kadırın yaptıgı nefsı mudafaa cunku kadırın bogazına saldırmıs yuzunun gozunun halıne bakın adamın , elınden kurtulmak ıcın puskurtmek ıcın kullanmıs
ben olsam bende kullanırdım napayım 19 sabıkası olan bırının benı oldurmesını mı bekleyeyım
tabıkı nefsı mudafa sebebıyle cezası azaltılacak oraya o adamı bıcaklamaya gıtmedıgı asikar .

kadının ıfade degıstırmede sasırmanıza sasırdım 19 sabıkalı bır adamın aılesı cennet de melek degıldır heralde ? hem de o adam ıcın colugunu cocugunu bırakmıs bır kadının anormal calısan beynını hakımler goz onune alır heralde :)

Olay bıçak taşıyıp taşımaması değil aslında, olayın nefsi müdafaa olarak değerlendirilip değerlendirilememesi. Adil bir yargılama yapacaksan bu olaya duygusal yaklaşamazsın. Çocuk iyi niyetli olabilir ama kendini savunmaya mı çalıştı yoksa kendisi gidip adalet sağlamaya mı çalıştı, önemli olan bu. İkincisiyse eğer yaptığının cezası olmalı. Çünkü herkes kendi adaletini kendisi sağlamaya çalışırsa bunun önünü alamayız. Bıçak yanlışlıkla bacağına koluna girse yaralasa tamam senin dediğin gibi ama direkt kalbine saplayarak öldürmüş bu çocuk. Sonuç olarak bu bir gerçek, kazayla ya da değil ve nefsi müdafaanın da bazı kuralları vardır. Hukuk sistemi duygusal ilerleyemez maalesef, belirli kalıp kurallar çerçevesinde ilerlemek zorundadır. Dilerim durumu da göz önünde bulundurularak az ceza alır.

Tabii ki işin hukuki boyutu farklı. Bıçak kimin, ilk kim saldırdı, görgü tanığı var mı yok mu vs bunların hepsi alacağı cezayı etkileyecektir.

Benim şaşırdığım şey olayın toplum gözündeki durumu. 19 yaşındaki bir gencin bıçak taşımasının sorgulanması ama nedeninin sorgulanmaması.
19 sabıkası olan adamın elini kolunu sallayarak gezmesinin 19 yaşındaki gencin bıçak taşıması kadar garipsenmemesi.
Sadece burası için konuşmuyorum. Her platformda çok garip yorumlar görüyorum ve "ulan hepiniz mi eşinizi/sevgilinizi dövüyorsunuz" diyesim geliyor.

Evet burası dağ başı değil, kimse kendi adalet kurallarına göre insanların canına kast edemez.
Ama bu olay öyle bir olay ki neresinden tutsan elinde kalıyor.
Böyle durumlara müdahale etsen bir dert, etmesen bir dert.
Çocuk ağır bir ceza alsa bir dert, almasa bir dert.
Afedersin her tarafı bklu değnek. Hem çok üzücü hem çok sinir bozucu bir olay.

Görünen köy kılavuz istemiyor, adalet heykelinin gözleri bağlı (Tarafsız) tamam da, kör değil. Tabi bizim ülkeyi düşünürsek... Neyse...

O bıçağı, hepiniz o tekinsiz yerden geçerken yanınızda taşırdınız, "20 yaşında" bu zamanın Türkiye'sini yaşarken. Biraz daha öngörü sahibi olanlarınız bıçağı kullanabileceği anı hayal ederek daha farklı cmde bıçaklar da tercih edebilirdi.

Kadının ilk ifadesindeki ibare "Kurtarmaya çalıştı"
Şimdiki ifade "Biraz tartışıyorduk"

Bu çocuğun hiç sabıkası yok. Karşısındaki kişi ise 19 sabıkasıyla serbest biri ve bir kavgada karşı karşıyalar.

Ben o anı hayal edebiliyorum ki 19 sabıkasına rağmen dışarıda olabilen birinin Kadirle kavga ederken nasıl güç kullanabileceğini tahayyül etmeye çalışın.

19 sabıkam olsa ve hala dışarıda serbestsem (Adam yaralama sabıkam da var diyelim ölen tip gibi), daha cesur(!) vururdum. Neden? Bir şey olsa yine dışarı çıkarım nasılsa diye. 19 kere kuralların canını okumuşum ve hala dışarıdayım, benim "Adalet"ten aldığım mesaj bu olurdu: Öldüresiye döverim, yine dışarı çıkarım nasılsa.

Kadir "Can havli" ile kullandı o bıçağı, kendimi onun da yerine koyabiliyorum.
20 yaşında dersinde yolunda, sabıkasız bir ergen, 13 santimlik bıçağı yanına neden alır? Çünkü bıçağı kullanacağı zamanı düşünmez. "Karşısındakini korkutmaya" oynar, bıçağın boyunu görünce, bulaşmazlar diye düşünür. Kullanmak değil "Göstermenin" yeterli olacağını düşünür. Ancak 19 sabıkası olan biri boğazınıza yapıştığında, ya ölürsünüz ya refleks olarak bıçağı gelişine kullanırsınız.

19, 20, 25 sabıkası olanların serbest dolaştığı yerde, kılıcını kullanmayan Adalet, 20 yaşındaki Kadir'e "Kendi bıçağını taşımayı" öğütlemiştir çoktan.

Tartıda tartılması gerekenler bunlar, benim gördüğüm "Somut" bu.
Tutuksuz yargılanmasını ve nefsi müdafaa almasını diliyorum.

Tabii ki işin hukuki boyutu farklı. Bıçak kimin, ilk kim saldırdı, görgü tanığı var mı yok mu vs bunların hepsi alacağı cezayı etkileyecektir.

Benim şaşırdığım şey olayın toplum gözündeki durumu. 19 yaşındaki bir gencin bıçak taşımasının sorgulanması ama nedeninin sorgulanmaması.
19 sabıkası olan adamın elini kolunu sallayarak gezmesinin 19 yaşındaki gencin bıçak taşıması kadar garipsenmemesi.
Sadece burası için konuşmuyorum. Her platformda çok garip yorumlar görüyorum ve "ulan hepiniz mi eşinizi/sevgilinizi dövüyorsunuz" diyesim geliyor.

Evet burası dağ başı değil, kimse kendi adalet kurallarına göre insanların canına kast edemez.

Diyorum ya durum çok keskin, ceza alsa bir dert almasa bir dert. Geçtiği yolun tekinsiz bir yol olduğu, daha önce tinerciler tarafından yolunun kesildiği ve o yüzden o bıçağı kullandığını söyleyenler var ama dediğim gibi yol nasıldır ne değildir direkt gözümle görmediğim için bilemiyorum. Kadının ifadesine de güvenmiyorum, başta aynı ifadeyi verseydi bir derece ama ifade değiştirmesinden kıllandım.

Bu olay anlık bir şey, nefsi müdafaanın kuralları var. Gerçekten kendini savunmak için can havliyle yaptıysa bu zaten nefsi müdafaa bunun aksi iddia edilemez. Ama ola ki kadının dediği gibi direkt elinde bıçakla geldiyse o zaman nefsi müdafaa olmuyor işte. Çünkü nefsi müdafaada orantısız güç denen bir durum var. Artı dağ başı değil okey ama bu ülkede bu davanın sonucu olumlu çıkarsa bunu kendi çıkarınca negatif kullanabilecek insanlar var mı, var. Bu ülkede bir doktor hamile kadını doğumu sırasında oluşan bir komplikasyon sonucu rahmini alarak ikisini de ölümden kurtardı ama kadın doktor rahmimi aldı diye doktora tazminat davası açtı. Hukukçu değilim, sadece her açıdan artıları ve eksileri ile olaya bakmaya çalışıyorum.

Vicdanen yaklaşırsam Kadir ceza almamalı. Ama hukuk sistemi duygusal düşünmüyor. Gerçekten adil bir yargılama yapılacaksa o kavganın nasıl yaşandığı, Kadir'in o an nasıl geldiği bile önemli. Keşke önce kolluk kuvvetlerini arayıp sonra müdahale etseydi ama onu da gençliğine ve tezcanlılığına veriyorum. Kolluk kuvvetlerini ararsan ve gelmezlerse o esnada cana kastedilen bir durum olursa direkt müdahale etme hakkın var çünkü

Görünen köy kılavuz istemiyor, adalet heykelinin gözleri bağlı (Tarafsız) tamam da, kör değil. Tabi bizim ülkeyi düşünürsek... Neyse...

O bıçağı, hepiniz o tekinsiz yerden geçerken yanınızda taşırdınız, "20 yaşında" bu zamanın Türkiye'sini yaşarken. Biraz daha öngörü sahibi olanlarınız bıçağı kullanabileceği anı hayal ederek daha farklı cmde bıçaklar da tercih edebilirdi.

Kadının ilk ifadesindeki ibare "Kurtarmaya çalıştı"
Şimdiki ifade "Biraz tartışıyorduk"

Bu çocuğun hiç sabıkası yok. Karşısındaki kişi ise 19 sabıkasıyla serbest biri ve bir kavgada karşı karşıyalar.

Ben o anı hayal edebiliyorum ki 19 sabıkasına rağmen dışarıda olabilen birinin Kadirle kavga ederken nasıl güç kullanabileceğini tahayyül etmeye çalışın.

19 sabıkam olsa ve hala dışarıda serbestsem (Adam yaralama sabıkam da var diyelim ölen tip gibi), daha cesur(!) vururdum. Neden? Bir şey olsa yine dışarı çıkarım nasılsa diye. 19 kere kuralların canını okumuşum ve hala dışarıdayım, benim "Adalet"ten aldığım mesaj bu olurdu: Öldüresiye döverim, yine dışarı çıkarım nasılsa.

Kadir "Can havli" ile kullandı o bıçağı, kendimi onun da yerine koyabiliyorum.
20 yaşında dersinde yolunda, sabıkasız bir ergen, 13 santimlik bıçağı yanına neden alır? Çünkü bıçağı kullanacağı zamanı düşünmez. "Karşısındakini korkutmaya" oynar, bıçağın boyunu görünce, bulaşmazlar diye düşünür. Kullanmak değil "Göstermenin" yeterli olacağını düşünür. Ancak 19 sabıkası olan biri boğazınıza yapıştığında, ya ölürsünüz ya refleks olarak bıçağı gelişine kullanırsınız.

19, 20, 25 sabıkası olanların serbest dolaştığı yerde, kılıcını kullanmayan Adalet, 20 yaşındaki Kadir'e "Kendi bıçağını taşımayı" öğütlemiştir çoktan.

Tartıda tartılması gerekenler bunlar, benim gördüğüm "Somut" bu.
Tutuksuz yargılanmasını ve nefsi müdafaa almasını diliyorum.
Olayın olduğu park evime birkaç km uzaklıkta. Hatta o parkın devamındaki parkurda haftanın birkaç günü yürüyüşe çıkarım akşamları. Şehri bölen en büyük caddenin kenarındaki park bu ıssız yerler de değil hani, gündüz gözüyle çok güzel ve kalabalık ama gece vakti hiç tekin bir yer değil, gündüz aileler çekirdek çitlerken akşam profili değişiyor oraların. Ayrıca parkın devamındaki semt (Bosna Hersek Mh) biraz nasıl desem geri kalmış asla değil aksine kafeleri restoranları sineması barı avmsi falan epey canlıdır ama kozmopolit diyeyim, kendi halinde öğrencisi de var (üniversite kampüsüne çok yakın olduğu için öğrenci semti) ama başka yerlerden gelen at hırsızı bir sürü tip de var, şimdi ağzımı bozup rahmetliyi anmayayım ama onun da pek hırlı bir tip olmadığı malum. Normal öğrenci evleri de var konyalı zenginlerin metreslerine açtığı evler de var tarikat evleri de var. Ne ararsan var yani. Konya'nın yerlisi pek kolay kolay oturmaz oralarda. Bıçak taşımasına şaşmamak gerek, ben de yürüyüşte biraz akşama kalsam tedirgin olup yolun karşısına geçiyorum hemen.

Neden o tür bir bıçak taşıyor diye sorulması bana garip geliyor açıkçası, bulunmayacak türde bir bıçak değil ki o. Av merakı olan yakınlarımda çok daha iyileri var misal. Edinmiştir bir yerden merakı da varsa, erkek çocuğu sonuçta. Kadir'in bıçak taşıması çok doğru bir harekettir demiyorum ama sanki bazukayla geziyormuş muamelesi de abes yani. Hele ki ortalık manyak kaynarken, nereden bilecekti böyle bir şeyin başına geleceğini. Görenlerin ifadeleri var çocuk kaçmak istemiş adam kovalamış yakalayıp boynuna çökmüş. Çocuğun ailesi Konya'nın bir ilçesinde ve ailesini tanıyan aile dostlarımız var oralarda, normal kendi halinde insanlarmış yani öyle belalı tipler değiller ki.

Kadir muhakkak bir ceza alacaktır sonuçta ortada bir ölüm var. Ama inşallah hayatı kararmaz sanki kasten cinayet işlemiş gibi bir ceza vermezler.

Ayrıca bıçak taşıması olayına gram şaşırmıyorum çünkü Norveç'te yaşamıyoruz. Bu ülkede gencecik çocuk güya hapisten "izinle" çıkmış iki esrarkeş tarafından para vermediği gerekçesiyle öldürüldü. Ceren Özdemir topluma katiyen salınmaması gereken bir ruh hastası tarafından sırf o anda onun gözüne takıldığı için canice katledildi. Bu çocuğun hâlâ bıçak taşımasına şaşıran varsa bir şey diyemiyorum. Benim baktığım olay sadece nefsi müdafaa olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği.

Müge Anlının proğramında oğlunu arayan bir kadın vardı,Sonra sevgilisinin oğlunu öldürdüğü ortaya çıktı,ikisini birlikte gördüğü için.Sonra kadının da en başından bu cinayati bildiği ortaya çıkmıştı ama beş sene sonra dışardaydı,şimdi bazı olayları düşününce bu çocuğa çok üzüldüm.pisi pisine katil olmuş,Kadın da adam da bulaşacak insanlar değilmiş ama gençlik heyecanı

Duygu kadakal cinayetinde etraftan kaçışan adamlara epey giydirmişti burdaki bir çok üye ama bu olaydan sonra bilemedim .Kadın igade değiştirmeseydi,baştan aynı ifadeyi verseydi neyse ama,ceza almasa bile katil oldu boş yere.Yazık oldu çocuğa,bir ömür bunun ağırlığı olacak üzerinde

Duygu kadakal cinayetinde etraftan kaçışan adamlara epey giydirmişti burdaki bir çok üye ama bu olaydan sonra bilemedim .Kadın igade değiştirmeseydi,baştan aynı ifadeyi verseydi neyse ama,ceza almasa bile katil oldu boş yere.Yazık oldu çocuğa,bir ömür bunun ağırlığı olacak üzerinde
Ya çoluğu çocuğu bırakıp 19 sabıkalı herife kaçan kadına güven mi olur

Back
X