Kadir Şeker'in kurtardığı kadının yaptığı adilik

Simdi bu cocuga bicagi cikarmasaymis katil olmazdi diyorlar. Oyle ise ölen adam da olduresiye saldirmasaymis olmezmis o zaman

Meraktan arama yaptım şimdi,Dilber Fırtına adıyla,küçük kızını sosyal hizmetlere bırakmış ve eski eşinin bir akrabası ile evlenmiş,Fuhuş yaparken gördüğü için sevgilisi tarafından dövülerek öldürülen bir çocuk ve battaniyeye sarıp tarlaya gömülmesine ses çıkarmayan ve 48 gün boyunca ekranlarda oğlum kayboldu diyerek proğramlara katılan bir kadın bu,ve 4, sene sonra dışarda,kızını sosyal hizmetlere bırakmış iyi bari,ben anlamıyorum zaten böyle bir anneye çocuğu neden verirler ki

Olayın olduğu park evime birkaç km uzaklıkta. Hatta o parkın devamındaki parkurda haftanın birkaç günü yürüyüşe çıkarım akşamları. Şehri bölen en büyük caddenin kenarındaki park bu ıssız yerler de değil hani, gündüz gözüyle çok güzel ve kalabalık ama gece vakti hiç tekin bir yer değil, gündüz aileler çekirdek çitlerken akşam profili değişiyor oraların. Ayrıca parkın devamındaki semt (Bosna Hersek Mh) biraz nasıl desem geri kalmış asla değil aksine kafeleri restoranları sineması barı avmsi falan epey canlıdır ama kozmopolit diyeyim, kendi halinde öğrencisi de var (üniversite kampüsüne çok yakın olduğu için öğrenci semti) ama başka yerlerden gelen at hırsızı bir sürü tip de var, şimdi ağzımı bozup rahmetliyi anmayayım ama onun da pek hırlı bir tip olmadığı malum. Normal öğrenci evleri de var konyalı zenginlerin metreslerine açtığı evler de var tarikat evleri de var. Ne ararsan var yani. Konya'nın yerlisi pek kolay kolay oturmaz oralarda. Bıçak taşımasına şaşmamak gerek, ben de yürüyüşte biraz akşama kalsam tedirgin olup yolun karşısına geçiyorum hemen.

Neden o tür bir bıçak taşıyor diye sorulması bana garip geliyor açıkçası, bulunmayacak türde bir bıçak değil ki o. Av merakı olan yakınlarımda çok daha iyileri var misal. Edinmiştir bir yerden merakı da varsa, erkek çocuğu sonuçta. Kadir'in bıçak taşıması çok doğru bir harekettir demiyorum ama sanki bazukayla geziyormuş muamelesi de abes yani. Hele ki ortalık manyak kaynarken, nereden bilecekti böyle bir şeyin başına geleceğini. Görenlerin ifadeleri var çocuk kaçmak istemiş adam kovalamış yakalayıp boynuna çökmüş. Çocuğun ailesi Konya'nın bir ilçesinde ve ailesini tanıyan aile dostlarımız var oralarda, normal kendi halinde insanlarmış yani öyle belalı tipler değiller ki.

Kadir muhakkak bir ceza alacaktır sonuçta ortada bir ölüm var. Ama inşallah hayatı kararmaz sanki kasten cinayet işlemiş gibi bir ceza vermezler.

İnşallah...

Bir başka konuya attığım haberi, burada da paylaşmak istiyorum, (Okudun mu bilmiyorum):

Bunu tahliye ettiren adalet, ardından gelecek cinayeti kendisi işlemiş olur diyorum. Daha da bir şey diyesim gelmiyor.

Son düzenleme:
İnşallah...

Bir başka konuya attığım haberi, burada da paylaşmak istiyorum, (Okudun mu bilmiyorum):

Bunu tahliye ettiren adalet, ardından gelecek cinayeti kendisi işlemiş olur diyorum. Daha da bir şey diyesim gelmiyor.
Bu olay ayrı rezalet.
Anam savcı, babam hakimse tüm suçlar meşru.
Ve annesi oğlunu "kadın şiddeti"nden korumak için çabaladığını iddia ediyor.

Ayrıca bıçak taşıması olayına gram şaşırmıyorum çünkü Norveç'te yaşamıyoruz. Bu ülkede gencecik çocuk güya hapisten "izinle" çıkmış iki esrarkeş tarafından para vermediği gerekçesiyle öldürüldü. Ceren Özdemir topluma katiyen salınmaması gereken bir ruh hastası tarafından sırf o anda onun gözüne takıldığı için canice katledildi. Bu çocuğun hâlâ bıçak taşımasına şaşıran varsa bir şey diyemiyorum. Benim baktığım olay sadece nefsi müdafaa olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği.

Nefsi müdafaa ise umarım gerçekten öyle değerlendirilir.
Diğer mesajında "bu ülkede bu davanın sonucu olumlu çıkarsa bunu kendi çıkarınca negatif kullanabilecek insanlar var mı, var." demişsin ya, haklısın, bu durumu kullanabilecek insanlar var. Ama umarım kadir bu düşünceye kurban verilmez.
Gencecik bir insanın hayatının yaşamayı da, ilişki yaşamayı da bilmeyen iki tip yüzünden kararması çok üzücü.

Zengin ve HAYIR!’ı bilmeden büyütülen, ne yapsa yanına kar olan insanların ceza almadığı bir ülkede yaşıyoruz. Şule Çet cinayetinde, yine Mahmut Emre ve Can Paksoy kardeşlerin otopsi raporu ile kafasına vurup bu halde 10. Kattan atarak işledikleri yönünde kanaat olan- verdikleri ifade bilmem kaç kez değiştirilen- Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun cinayetlerinde, Münevver Karabulut cinayetinde gördüğümüz üzere zanlılar ya serbest bırakılıyor ya da toplum baskısı ile kaçabildikleri kadar kaçıp serbest bırakılmaya, deliller karartılmaya çalışılıyor. Kadınlar hafifleştirilmeye, yok aldattı, yok alkollüydü diyerek konu saptırılmaya çalışılıyor. Keşke Nazlı Sinem için de bir kamuoyu oluşturulsaydı. Görkem Sertaç Gökmen olayı zaten aman oğlum haklıdır, hiç bir şey yapmaz diye diye büyütülen insanların neler yapabileceğini gösteriyor, aynı şekilde diğer örneklerde olduğu gibi oğlanın annesi kızı suçlamış. Yani her şeyi geçtim de bilmem ne kadar suç işleyen, lojmandan bile silahla havaya ateş eden bir insan evladından bahsediyoruz.
Kanım donuyor vallahi...
Bunları bir yana bırakıp kadını kurtarmaya çalışan bir çocuğa ceza veriliyor...

Tamam bıçak taşıması, kendine hakim olmaması vs ama keşke diğer suçlular cezalandırılsa ve birilerinin hamiliği işe yaramasa, adalet mülkün temeli olsa, eşit adelet olsa da biz bunları konuşmasak...

Biraz uzun yazacağım, doluyum çünkü.

Bu kadın öldürülseydi, vah diyecektik tüh diyecektik. anitsayac.com'da Ayşe D. diye 2020 hanesine yeni bir sayı daha eklenecekti, #AyselerOlmesin diye Twitter'da hashtag kasılacaktı. Kadının Kadir lehine verdiği ilk ifadesi ortaya çıktığında sevinmiştim, sonra nişanlım dedi ki "Bu kadın ifadesini değiştirir, istismarcısını koruyan bir ifade verir bak görürsün". Keşke haklı çıkmasaydı.

Burada bizi gecenin bir yarısı hop oturup hop kaldıran bir olay olmuştu, eski üyeler iyi bilir. Kızın nicki bile dün gibi aklımda, Hogatha. İsteyen konuyu bulsun okusun. Amcasının oğlu tarafından kendisine zorla uyuşturucu verilerek tecavüze uğradığını, darp edildiğini, evde bir başına olduğunu, yardıma ihtiyacı olduğunu yazdı. Konuyu ilk görüp inananlardan biriydim, 183 Sosyal Destek Hattı'nın aranması gerektiğini söyledim. Kazen bey kıza ulaştı, 183'ü aradı, kapısına polis ve ambulans geldi, polis kızı kurtarmaya çalışırken biz burada hop oturduk hop kalktık. Herkes kıza destek mesajları yazdı, yanında olduğunu, korkmaması gerektiğini söyledi. Olay Çorlu'da geçiyordu, Çorlu'da oturan bir üye kızla bizzat ilgilendi, polislerle görüştü, kıza mesaj attı, evine gelmesini, onu koruyacağını bile söyledi. Yurtdışında yaşayan bir üye tanıdığı milletvekillerini devreye soktu, savcılarla görüşüldü. Haberlere konu oldu.

Sonuç ne mi oldu? Kız şikayetçi olmadı, hatta Çorlu'da yaşayan üye kızı araştırdığında bu kızın amcasının oğluyla imam nikahlı olduğunu, sürekli bu tarz olayları yaşadıklarını, komşuların kavgalardan illallah ettiğini, defalarca polisin dahil olmasına rağmen kızın şikayetçi olmadığını, eve de tıkılı olmadığını gayet de kafelerde gezdiğini tozduğunu öğrendi. Şikayetçi olmadığı için hiçbir kolluk kuvvetinin yapabileceği bir şey yoktu. Kız sonradan özür dilediğini beyan eden bir konu daha açtı, kendi isteğiyle mi amcasının oğlunun zoruyla mı bilinmez. Daha da haber alınamadı, akıbetleri belli değil.

Bu olaylar üst üste geldikçe ben şunu anladım. Şiddete kadın dur demedikçe, buna bile isteye katlandıkça sonu yok. İster müdahale edin, ister uzaklaştırın, isterseniz ömür boyu koruma verin, kadın istiyorsa bu hayatı hiçbir şey yapamazsınız. Hogatha dayak yemekten, kavga etmekten memnundu. Kadir'in kurtardığı kadın da memnunmuş, o kadar memnunmuş ki çocuklarını bile bırakmış bu 19 suçtan sabıkalı adam için. Zaten 19 suçtan sabıkalı olması kötü bir insan olduğu anlamına gelmiyormuş değil mi? :)

Ben hayatımda hiç şiddet görmedim. Bana sesini yükselten, saygısızca davranan eski sevgilimi terk ettim, arkama bile bakmadım. Çünkü bunun gerisinin gelme olasılığı vardı. Bugün bana sesini yükseltene ses çıkarmazsam yarın beni iterdi, öbür gün tokat atardı, daha da sesimi çıkarmazsam döverdi. Şiddet alışkanlıktır, şiddeti bir yapan gerisini getirir. Öz saygısını yitirmiş insanlar için uğraşmak anca bizi üzüyor, bunu anladım. Bu konuda çalışan bir kamu görevlisi olmadığım sürece ekstra bir uğraşım olmaz artık. Denk gelirsem de kolluk kuvvetlerini arar geçerim.

Bunu bile isteye yaşayan kendi başının çaresine baksın. Psikopat erkeklerle olmak bir seçimdir. Bu seçimi yapıyorsanız yardım dilenmeyin, kendi düşen ağlamaz. 19 suçtan sabıkalı adamın sabıkalı olduğunu anlamamak imkansızdır, hiçbir şey anlamıyorsanız bile adamların sosyal medya profillerinden bile çıkarım yapmak mümkündür. Size saygı duymayan, size şiddet uygulayan/uygulamaya kalkan insanlarla beraber olmayın. Yok "Ben çk svyrm" diyorsanız da kendi başınızın çaresine bakın.
İşte budur! Kesinlikle yüzde yüz katılıyorum.

Back
X