kafa karışıklığı-kapalılık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani?

Mutsuzluğun sebebi kapalı veya açık olmak değil depresyon belirtisi gibi geldi. Çevrenizin ne söylediğinin bir önemi yok sizin hissiyatinizönemli bence acilsaniz da sizin için birşey değişmeyecektir. Çevrenizdeki insanların mutluluklarını izleyip kendinizi kısıtlanmış hissediyorsanız önce maddi/manevi kendinize yatırım yapın. Yeni hobiler arkadaşlar edinin. Gerekirse bir psikologdanyardim alın. Ama geçici bir durum zaman zaman herkes hayatını sorgular. Üzülmeyin inşallah kısa sürede atlatırsınız

Millet ne der kaygısıyla bu konuda bi karar almaya çalışmayın bence. Kendi kalbinizi dinleyin. İki seçeneğiniz de ortak gerekçesi çevre ! Asıl siz ne istiyorsunuz bunu sorgulayın.
çevreyi önemsiyor görünebilirim ama bu kafa karışıklığımdan dolayı kalben de rahat hissetmiyorum kendimi.

D vitamini ile kapaliligin hicbir alakası yok
Allah bir insanı ibadet etti diye sağlığından mı mahrum edecek böyle birşey sozkonusu olamaz

Sadece ellerden ve ayaklardan d vitamininin emilimi daha yüksek oluyormuş bir yerde okumuştum. Zaten oralar da haram olmayan açık olmasında sıkıntı olmayan yerler.

Türkiye de 10 kişiden 9'unda d vitamini eksikliği görülür. Kadınlarda daha yaygın. Ben tesettürlü değilim bende de var. Kızımda da var. Hem dediğiniz gibi en iyi emilim avuç içinden oluyor tesettür engel değil.

konu sahibinin sorusuyla direkt alakası yok ama şunu söyliyim , D vitamini damlası iğnesi hapı neyini alırsan al D vitamini güneş görmeden aktive olmaz.İstersen 1 litre D vitamini damlası iç güneş görmezsen olduğu gibi atarsın.

He işte ben de ondan dediydim. =)) Doktorun söyledikleri pek mantıklı gelmedi de.

Dini boyutuna gırmeyecegım kapalı bır kac kısıyı daha sonra acık gordum. Gozlerıme ınanamadım ne kadar guzeller, gercekten kapanmak boyle bısey dıye dusundum
Yorumunuzu tam olarak anlayamadim ama evet kapali bi cok insan gercekten acikken cok guzeller.. kapanip guzelleigini sadece sana helal olan esinle ve ailenle paylasmak ayrica guzel

çevreyi önemsiyor görünebilirim ama bu kafa karışıklığımdan dolayı kalben de rahat hissetmiyorum kendimi.
Din kendini sorgulatmayan, temelleri çok sağlam atılan, sarsılması çok zor bi olgu. Ki bizim toplumda 'genelde' bu kavram ceza ve korku ile empoze ediliyor. Şimdi burada 10 kişiden 9u da size testtürü çıkarmalısın dese bile bunu dikkate almamalısınız. İnancınızı kendiniz şekillendirmediğiniz sürece aldığınız hiç bi karar içinize sinmeyecek. Bu inanca çok derin araştırmalar sonucu hakim olsaydınız çevre sizi etkileyemezdi. Eğer yaşam şeklinizi inancınıza göre sürdürecekseniz daha fazla araştırma yapıp kafanızda soru işaretleri olmadan tercih yapabilirsiniz belki.

Son düzenleme:
Bahane arıyorsunuz ... o öyle dedi yok çirkin soluk yaşlı gösteriyorum filan yok d vitaminim eksik...yazın en iyi d vitamini alırsınız şöyle kapalı kadin plajlarina gidin güzel bi güneslenin..kimseninde ne dediğine bakmayın.

çocukken yakın bir komşumuz kocasının zorunla hem kendısı hem kızı kapanmıştı
kız buyunce hrıstıyan olacam derdi babasından nefret ederdi ,
sonra gün geldi kız almanya ya gelin gitti anne halaa kapalı ama ,

sonra bir duyduk ki kanser olmuş kadın çok üzüldük
neyse kız almanya ya tedavi için götürdü o arada bu kanserin tamamen psikolojik oldugunu
tespit etmişler bu arada kadın hasta diye adam hemen eve kuma getirmiş zaten sen ölecen demiş ,

kadın açıldı iyi ve ne kemoterapi gördü nede kanser ilaçları içti ,

ve bu bizim 40 senelık komşumuzdu ,
yani gönlün ne istiyorsa onu yap , zorla olacak bir iş değil bu

Bak guzel kardesim actigin konu uzar gider.. cunku burda her gorusten insan var.ben 28 yasindayim. 5 senedir de kapaliyim. Arkadas ortamim esimin ailesi herkes kaplaliydi.ama benim ailem ve sosyal ortamimda kimse kapali degil ben ilk ve tekim kimsede kapanmayi dusunmuyo.mezhep ayriligi diyelim... anlamissindir.bekarken acikligin dibine vurmus bi insandim ha bundan kastim mini etek mini sort bikini cart curt yasam tarzim herseyim bu sekildeydi hic pisman olmadim da cnku bunda absürt bi durum yok.kapali olmak gonul isidir.bende yeni kapandigim siralarda olmicak yapamicam ddigm cok oldu heleki su sicaklarda insana bi seyler basiyo valla bi de 3 cocukluysan.. ama bu benim isime gelmediginde acilcagim bi nokta degil.. cevremde sonradan acilan bi cok insan var gayette mutlular bu isin gorunen kismi gorunmeyen kismina herkes biseyler soler kimse kimseye fetva vermicek tabi.. bu senn secimin ama sonradan pisman olcaksan maddi seyler icin bu secimini biraz daha erteleyebilirsin..

ben kapalılıkla alakası var demek istemedim.doktor bana uygun bir ortam varsa boynun ve kollarını güneş ışığı alsın dedi. ama ben kapalı olduğum için ve ortam olarak da bunu uygulayabileceğim bir yer olmadığı için yapamadım. herkesin d vitamini farklıdır bilemem. kapalı olduğum için D vitaminim az demiyorum herkes öyle anlamış.açık olsam da az olabilirdi.

Şu konuya açıklık getireyim. Kapalı olduğum için D vitaminim az demiyorum tekrar okursanız anlarsınız. açık olsam da az olabilir. doktorun bu konudaki tavsiyesini kapalı olduğum için yapamadığımı söyledim sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…