Aynı fikirdeyimSebeb
Sebebini açıklardım da durduk yere ban yemeyelim şimdi
Yani?Bu arada benim aklıma hep takılan birşey vardır. Şimdi günümüzde herkes kapalıHa kötü birşey mi değil tabi herkesin kendi tercihi fakat bu benim dikkatimi çekiyor. 70'li 80'li yılların fotoğraflarına bakıyorum günümüzdeki gibi bir kapalılık yok. Teyzeler falan örtülü ama önden saçları gözüküyor.
çevreyi önemsiyor görünebilirim ama bu kafa karışıklığımdan dolayı kalben de rahat hissetmiyorum kendimi.Millet ne der kaygısıyla bu konuda bi karar almaya çalışmayın bence. Kendi kalbinizi dinleyin. İki seçeneğiniz de ortak gerekçesi çevre ! Asıl siz ne istiyorsunuz bunu sorgulayın.
Nasıl yani? Dikkatimi çeken bir şeyi yazdım sadece.
Yaradanın karşısına nasıl çıkacağımı zaten her konuda her an düşünüyorum sadece bu konuyla ilgili değil.Cevrenin ne diyecegini bu kadar kafaniza takarken umursarken Yaradanin karsisinda nasil durucam diye hic düsündünüz mü ?
Türkiye de 10 kişiden 9'unda d vitamini eksikliği görülür. Kadınlarda daha yaygın. Ben tesettürlü değilim bende de var. Kızımda da var. Hem dediğiniz gibi en iyi emilim avuç içinden oluyor tesettür engel değil.D vitamini eksikliğinin kapalılıkla alakası oluyor muymuş gerçekten? Bebekleri güneşe çıkaracağınız zaman yüzü ve elleri açık olsun, o gerekli güneşi alır derler ya hani. Ya da bu kadar kapalı insan var, acaba çoğu D vitamini eksikliği yaşıyor mu? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Yoksa kapanmak ya da kapanmamak tamamen sizi ilgilendiren bir mesele. Kimseye laf düşmez. Nasıl hissediyorsanız öyle yaşayın. Sorduğunuz için söylüyorum; bana göre öncelikleriniz, bakış açınız değişmiş. İşin manevi boyutu önemini yitirmiş, kaç yaşında gösterdiğiniz, insanların yorumları daha öncelikli hale gelmiş. Yadırgamıyorum, sadece durum tespiti. Hissettiğinizi yaşayın. Hissetmeden, içselleştirmeden yaptığınız şeyler şekilcilikten öteye gitmez.
konu sahibinin sorusuyla direkt alakası yok ama şunu söyliyim , D vitamini damlası iğnesi hapı neyini alırsan al D vitamini güneş görmeden aktive olmaz.İstersen 1 litre D vitamini damlası iç güneş görmezsen olduğu gibi atarsın.Bazı kıyafetler insani yaşlı gösterir ama bunun başörtüsü ile alakası yok.
Daha spor giyinirseniz daha genç görünürsünüz.
Ben de kapalıyım ve yaşımı duyan hayret eder.en az 5 yaş küçük duruyorum.bunun başörtüsü ile ilgisi yok.
D vitaminine gelince evet bu bizim için sıkıntı güneş görmüyoruz yeteri kadar.d vitamini damlalarından yazsaymış madem dr.
Size acilin ya da kapanın diyemem ama yaşadığınız şeyleri başörtüsüne bağlamayın lutfen
He işte ben de ondan dediydim. =)) Doktorun söyledikleri pek mantıklı gelmedi de.Türkiye de 10 kişiden 9'unda d vitamini eksikliği görülür. Kadınlarda daha yaygın. Ben tesettürlü değilim bende de var. Kızımda da var. Hem dediğiniz gibi en iyi emilim avuç içinden oluyor tesettür engel değil.
Ben de tam tersine çokça şahit oldumDini boyutuna gırmeyecegım kapalı bır kac kısıyı daha sonra acık gordum. Gozlerıme ınanamadım ne kadar guzeller, gercekten kapanmak boyle bısey dıye dusundum
Yorumunuzu tam olarak anlayamadim ama evet kapali bi cok insan gercekten acikken cok guzeller.. kapanip guzelleigini sadece sana helal olan esinle ve ailenle paylasmak ayrica guzelDini boyutuna gırmeyecegım kapalı bır kac kısıyı daha sonra acık gordum. Gozlerıme ınanamadım ne kadar guzeller, gercekten kapanmak boyle bısey dıye dusundum
Din kendini sorgulatmayan, temelleri çok sağlam atılan, sarsılması çok zor bi olgu. Ki bizim toplumda 'genelde' bu kavram ceza ve korku ile empoze ediliyor. Şimdi burada 10 kişiden 9u da size testtürü çıkarmalısın dese bile bunu dikkate almamalısınız. İnancınızı kendiniz şekillendirmediğiniz sürece aldığınız hiç bi karar içinize sinmeyecek. Bu inanca çok derin araştırmalar sonucu hakim olsaydınız çevre sizi etkileyemezdi. Eğer yaşam şeklinizi inancınıza göre sürdürecekseniz daha fazla araştırma yapıp kafanızda soru işaretleri olmadan tercih yapabilirsiniz belki.çevreyi önemsiyor görünebilirim ama bu kafa karışıklığımdan dolayı kalben de rahat hissetmiyorum kendimi.
Bak guzel kardesim actigin konu uzar gider.. cunku burda her gorusten insan var.ben 28 yasindayim. 5 senedir de kapaliyim. Arkadas ortamim esimin ailesi herkes kaplaliydi.ama benim ailem ve sosyal ortamimda kimse kapali degil ben ilk ve tekim kimsede kapanmayi dusunmuyo.mezhep ayriligi diyelim... anlamissindir.bekarken acikligin dibine vurmus bi insandim ha bundan kastim mini etek mini sort bikini cart curt yasam tarzim herseyim bu sekildeydi hic pisman olmadim da cnku bunda absürt bi durum yok.kapali olmak gonul isidir.bende yeni kapandigim siralarda olmicak yapamicam ddigm cok oldu heleki su sicaklarda insana bi seyler basiyo valla bi de 3 cocukluysan..Merhaba arkadaşlar benim bir derdim var.derdim çok da bu da bir tanesi işte. 12 yıldır başörtülüyüm. ailem çok taraftar olmasa da kendim isteyerek inanarak kapandım çok da mutluydum. son 3-4 yıldır bu konuda kafam karışık.bu arada yaşım 34. artık başımı örtmek istemiyorum kendimi iyi hissetmiyorum ancak açınca da iyi hissedeceğimden emin değilim. açılırsam kendi içimde mutsuz olur muyum bilmiyorum. çevrenin tepkisi de apayrı bir şey zaten. kalabalık bir çalışma ortamım ve kalabalık bir sülalem var nasıl tepki alacağımı bilmiyorum.kapalıyken birçok yerde hayatım kısıtlanıyor zorlanıyorum artık. bazı sosyal ortamlara giremiyorum girsem bile rahat edemiyorum. beni evimde açık görenler ne kadar farklısın çok hoş görünüyorsun diyorlar. baş örtüsü beni teyze abla pozisyonuna sokuyormuş 5 yaş yaşlı görünüyormuşum. yakın arkadaşlarım yüzün çok solgun makyaj yap diyorlar ben kapalıyım makyaj yapamam hoş olmuyor o şekilde diyorum. başkalarını bilmem ama ben o şekilde sevmiyorum doğru bulmuyorum. evlenme arefesinde olduğum birisi vardı onunla kafede otururken bi falcı geldi ve bana 40 yaşında varsın dedi.çok kötü oldum. görüştüğüm kişi ise yaşıtım olmasına rağmen oldukça genç gösteriyordu. bana başını açar mısın dedi kimse için açmam kendim istersem yaparım dedim ona. zaten onunla da ayrıldık bitti. buna benzer çok olay yaşadım. Geçen gün doktora gittim D vitaminim hiç yok neredeyse. doktor direkt güneş ışığı görecek şekilde boynunu kollarını muhakkak güneşlendir dedi mesela bunu bile doğru dürüst yapamadım. Belki de saçmalıyorum kafam gerçekten karışık galiba. düşüncelerinizi yorumlarınızı dini boyuta girmeden yazabilir misiniz? konum kapanmasın.teşekkür ederim.
ben kapalılıkla alakası var demek istemedim.doktor bana uygun bir ortam varsa boynun ve kollarını güneş ışığı alsın dedi. ama ben kapalı olduğum için ve ortam olarak da bunu uygulayabileceğim bir yer olmadığı için yapamadım. herkesin d vitamini farklıdır bilemem. kapalı olduğum için D vitaminim az demiyorum herkes öyle anlamış.açık olsam da az olabilirdi.D vitamini eksikliğinin kapalılıkla alakası oluyor muymuş gerçekten? Bebekleri güneşe çıkaracağınız zaman yüzü ve elleri açık olsun, o gerekli güneşi alır derler ya hani. Ya da bu kadar kapalı insan var, acaba çoğu D vitamini eksikliği yaşıyor mu? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Yoksa kapanmak ya da kapanmamak tamamen sizi ilgilendiren bir mesele. Kimseye laf düşmez. Nasıl hissediyorsanız öyle yaşayın. Sorduğunuz için söylüyorum; bana göre öncelikleriniz, bakış açınız değişmiş. İşin manevi boyutu önemini yitirmiş, kaç yaşında gösterdiğiniz, insanların yorumları daha öncelikli hale gelmiş. Yadırgamıyorum, sadece durum tespiti. Hissettiğinizi yaşayın. Hissetmeden, içselleştirmeden yaptığınız şeyler şekilcilikten öteye gitmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?