kafa karışıklığı-kapalılık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

dortusyus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2019
291
416
33
Merhaba arkadaşlar benim bir derdim var.derdim çok da bu da bir tanesi işte. 12 yıldır başörtülüyüm. ailem çok taraftar olmasa da kendim isteyerek inanarak kapandım çok da mutluydum. son 3-4 yıldır bu konuda kafam karışık.bu arada yaşım 34. artık başımı örtmek istemiyorum kendimi iyi hissetmiyorum ancak açınca da iyi hissedeceğimden emin değilim. açılırsam kendi içimde mutsuz olur muyum bilmiyorum. çevrenin tepkisi de apayrı bir şey zaten. kalabalık bir çalışma ortamım ve kalabalık bir sülalem var nasıl tepki alacağımı bilmiyorum.kapalıyken birçok yerde hayatım kısıtlanıyor zorlanıyorum artık. bazı sosyal ortamlara giremiyorum girsem bile rahat edemiyorum. beni evimde açık görenler ne kadar farklısın çok hoş görünüyorsun diyorlar. baş örtüsü beni teyze abla pozisyonuna sokuyormuş 5 yaş yaşlı görünüyormuşum. yakın arkadaşlarım yüzün çok solgun makyaj yap diyorlar ben kapalıyım makyaj yapamam hoş olmuyor o şekilde diyorum. başkalarını bilmem ama ben o şekilde sevmiyorum doğru bulmuyorum. evlenme arefesinde olduğum birisi vardı onunla kafede otururken bi falcı geldi ve bana 40 yaşında varsın dedi.çok kötü oldum. görüştüğüm kişi ise yaşıtım olmasına rağmen oldukça genç gösteriyordu. bana başını açar mısın dedi kimse için açmam kendim istersem yaparım dedim ona. zaten onunla da ayrıldık bitti. buna benzer çok olay yaşadım. Geçen gün doktora gittim D vitaminim hiç yok neredeyse. doktor direkt güneş ışığı görecek şekilde boynunu kollarını muhakkak güneşlendir dedi mesela bunu bile doğru dürüst yapamadım. Belki de saçmalıyorum kafam gerçekten karışık galiba. düşüncelerinizi yorumlarınızı dini boyuta girmeden yazabilir misiniz? konum kapanmasın.teşekkür ederim.

Kapanmak Allah için yapılan bir ibadettir. Başkasını asla bağlamaz.
Böyle düşünerek ,kapanmanızın da zaten (dinimize göre ) size bir artısı yok ki. Yani bu şekilde sevapta da değilsiniz.
Ben bu kadar istemesem başımı kapatmazdım. Çünkü siz zaten zihnen şu an açılmaya kendinizi hazırlamışsınız.

34 yaşında bir kadın da neyi istediğini biliyordur .(umarım)

Sen kapalı olmak istemiyorsun ve kendini ikna etmeye çalışıyorsun gibi geldi bana. Sanki çevreden tepki görmeyeceğini bilsen hemen açılacaksın gibi. Eğer bu içinden gelmiyorsa zaten türbanın bir anlamı yok ki. Biraz cesaretini toplayıp çıkar bence. Mesela hiç tanımadığın bilmediğin bir yere türbansız git bakalım ne hissedeceksin.

Bu kimsenin karar verebileceği ya da yorum yapabileceği bir konu değil bence.
Ama içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın. Kendimden örnek vermek gerekirse ben kapalı rahat edemem. Siz de edemiyorsanız mutlu olacağınız şeyi yapın açılın.

Bazı kıyafetler insani yaşlı gösterir ama bunun başörtüsü ile alakası yok.

Daha spor giyinirseniz daha genç görünürsünüz.

Ben de kapalıyım ve yaşımı duyan hayret eder.en az 5 yaş küçük duruyorum.bunun başörtüsü ile ilgisi yok.

D vitaminine gelince evet bu bizim için sıkıntı güneş görmüyoruz yeteri kadar.d vitamini damlalarından yazsaymış madem dr.

Size acilin ya da kapanın diyemem ama yaşadığınız şeyleri başörtüsüne bağlamayın lutfen

Başınızı açmak isterseniz çokça sebep bulabilirsiniz. Sıraladığınız sebeplere mantıki cevaplar yazabiliriz rahatça.

Burada herkes kendi hayatına, inancına göre yorum yapacak ve bence size faydası olmayacak bu yorumların.

Son düzenleme:
yaş 34 bence artık neyin doğru neyin yanlış oldugunu biliyorsunzdur.
kafa karışıklığını girmişse olay zaten pek bi hayrı kalmamıştır..
yani kısacası kafa içi açıksa dışını kapatmann pek bi alemi yok..(Kafa içi açıksa derken dusuncen o yönde açılma anlamnda dedim )
sen nasıl kapanırken çevre konusmussa açılırkn de konuşacaktır .. Kapanırken takmamışsın yine takmann bi alemi yok..

ben kendimden örnek vereyim ; Açık bi insanım kapalı durumuna karşımıyım zıtmıyım aslaa dini olarak bi kere şart o ayrı.. Ama şöyle bi kendme bakıyorum kapalı olsam yapabilir myım hyr yapamam snrasında açılıım muhtemelen kendmi biliyorum bnu bilerekte kapanmam doğru olmaz ..

Merhaba arkadaşlar benim bir derdim var.derdim çok da bu da bir tanesi işte. 12 yıldır başörtülüyüm. ailem çok taraftar olmasa da kendim isteyerek inanarak kapandım çok da mutluydum. son 3-4 yıldır bu konuda kafam karışık.bu arada yaşım 34. artık başımı örtmek istemiyorum kendimi iyi hissetmiyorum ancak açınca da iyi hissedeceğimden emin değilim. açılırsam kendi içimde mutsuz olur muyum bilmiyorum. çevrenin tepkisi de apayrı bir şey zaten. kalabalık bir çalışma ortamım ve kalabalık bir sülalem var nasıl tepki alacağımı bilmiyorum.kapalıyken birçok yerde hayatım kısıtlanıyor zorlanıyorum artık. bazı sosyal ortamlara giremiyorum girsem bile rahat edemiyorum. beni evimde açık görenler ne kadar farklısın çok hoş görünüyorsun diyorlar. baş örtüsü beni teyze abla pozisyonuna sokuyormuş 5 yaş yaşlı görünüyormuşum. yakın arkadaşlarım yüzün çok solgun makyaj yap diyorlar ben kapalıyım makyaj yapamam hoş olmuyor o şekilde diyorum. başkalarını bilmem ama ben o şekilde sevmiyorum doğru bulmuyorum. evlenme arefesinde olduğum birisi vardı onunla kafede otururken bi falcı geldi ve bana 40 yaşında varsın dedi.çok kötü oldum. görüştüğüm kişi ise yaşıtım olmasına rağmen oldukça genç gösteriyordu. bana başını açar mısın dedi kimse için açmam kendim istersem yaparım dedim ona. zaten onunla da ayrıldık bitti. buna benzer çok olay yaşadım. Geçen gün doktora gittim D vitaminim hiç yok neredeyse. doktor direkt güneş ışığı görecek şekilde boynunu kollarını muhakkak güneşlendir dedi mesela bunu bile doğru dürüst yapamadım. Belki de saçmalıyorum kafam gerçekten karışık galiba. düşüncelerinizi yorumlarınızı dini boyuta girmeden yazabilir misiniz? konum kapanmasın.teşekkür ederim.
20 yıllık kapalılıktan sonra açıldı bir tanıdığım 38 yaşında evli çocuklu idi...kimse bişi demedi, diyemedi...o senin duruşunla alakalı bir durum...soranlara kısa ve net cevap verir kaparsın konuyu...millet 3-5 gün konuşur, sonra unutulur gider...

Cevrenin ne diyecegini bu kadar kafaniza takarken umursarken Yaradanin karsisinda nasil durucam diye hic düsündünüz mü ?

Bu arada benim aklıma hep takılan birşey vardır. Şimdi günümüzde herkes kapalı ;) Ha kötü birşey mi değil tabi herkesin kendi tercihi fakat bu benim dikkatimi çekiyor. 70'li 80'li yılların fotoğraflarına bakıyorum günümüzdeki gibi bir kapalılık yok. Teyzeler falan örtülü ama önden saçları gözüküyor.

Kapalı olduğum için bazı ortamlara giremiyorum diyorsun ya ya da makyaj yapamıyorum giremediğine göre o ortamlar zaten müslümanların girmemesi gereken ortamlar ya da dışarı çıkarken makyaj yapmamak tüm kadınların dikkat etmesi gereken bir şey. Namaz oruç gibi tesettür de ibadettir. Tesettürden çıkınca diğer şeyleri yapabileceğin anlamına gelmez. Kapalı olan yapamaz açık olan yapabilir sadece insanların zannıdır

Anladığım kadarıyla insanların yaşlı göstermenle ilgili yorumları üzmüş seni o yüzden kafan karıştı. Bende kapalıyım hayatım boyunca insanlar çirkin olduğumu söyledi yine de makyaj yapmadım. Hatta daha da kapandım. Belki de benim imtihanımda budur. Allah bilir

Not: kapalı olduğum için çirkin olduğum söylenmedi yalnız, doğuştan😁

Sebeb
Bu arada benim aklıma hep takılan birşey vardır. Şimdi günümüzde herkes kapalı :KK66: Ha kötü birşey mi değil tabi herkesin kendi tercihi fakat bu benim dikkatimi çekiyor. 70'li 80'li yılların fotoğraflarına bakıyorum günümüzdeki gibi bir kapalılık yok. Teyzeler falan örtülü ama önden saçları gözüküyor.
Sebebini açıklardım da durduk yere ban yemeyelim şimdiHoppa

Kapanmak Allah için yapılan bir ibadettir. Başkasını asla bağlamaz.
Böyle düşünerek ,kapanmanızın da zaten (dinimize göre ) size bir artısı yok ki. Yani bu şekilde sevapta da değilsiniz.
Ben bu kadar istemesem başımı kapatmazdım. Çünkü siz zaten zihnen şu an açılmaya kendinizi hazırlamışsınız.

34 yaşında bir kadın da neyi istediğini biliyordur .(umarım)
zihnen hazır olup olmadığımdan emin değilim. ben de isteyerek kapattım ancak sonradan bazı şeyler değişiyor demek ki.

Bazı kıyafetler insani yaşlı gösterir ama bunun başörtüsü ile alakası yok.

Daha spor giyinirseniz daha genç görünürsünüz.

Ben de kapalıyım ve yaşımı duyan hayret eder.en az 5 yaş küçük duruyorum.bunun başörtüsü ile ilgisi yok.

D vitaminine gelince evet bu bizim için sıkıntı güneş görmüyoruz yeteri kadar.d vitamini damlalarından yazsaymış madem dr.

Size acilin ya da kapanın diyemem ama yaşadığınız şeyleri başörtüsüne bağlamayın lutfen
ben genelde bol rahat giymeye çalışıyorum.başım kapalı olup üstüm başım dar olduktan kısa olduktan sonra anlamı olmaz benim için.belki de yanlış kıyafetler tercih ediyorum bilemiyorum. doktor ilaç da verdi ama bunu da yapmam gerektiğini söyledi.

D vitamini eksikliğinin kapalılıkla alakası oluyor muymuş gerçekten? Bebekleri güneşe çıkaracağınız zaman yüzü ve elleri açık olsun, o gerekli güneşi alır derler ya hani. Ya da bu kadar kapalı insan var, acaba çoğu D vitamini eksikliği yaşıyor mu? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Yoksa kapanmak ya da kapanmamak tamamen sizi ilgilendiren bir mesele. Kimseye laf düşmez. Nasıl hissediyorsanız öyle yaşayın. Sorduğunuz için söylüyorum; bana göre öncelikleriniz, bakış açınız değişmiş. İşin manevi boyutu önemini yitirmiş, kaç yaşında gösterdiğiniz, insanların yorumları daha öncelikli hale gelmiş. Yadırgamıyorum, sadece durum tespiti. Hissettiğinizi yaşayın. Hissetmeden, içselleştirmeden yaptığınız şeyler şekilcilikten öteye gitmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X