kafa karışıklığı-kapalılık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben kapalılıkla alakası var demek istemedim.doktor bana uygun bir ortam varsa boynun ve kollarını güneş ışığı alsın dedi. ama ben kapalı olduğum için ve ortam olarak da bunu uygulayabileceğim bir yer olmadığı için yapamadım. herkesin d vitamini farklıdır bilemem. kapalı olduğum için D vitaminim az demiyorum herkes öyle anlamış.açık olsam da az olabilirdi.
Ben sizin söylediğinize değil doktorun söylediğine takılmıştım.

Bence siz bahanelere sığınmadan yalnızca içinizden geleni yapın Allah ile sizin aranızda bunlar. Tesettürlü Prof hocam var çok aktif hiçbir yerde dışlanmıyor bana da hiçbir yerde engel olmuyor giyinişim. İsteyipte yapamadığım hiçbir şey olmadı. Evet vitamin eksikliği var ama bunlar rahatsız edici seviyedeyse doktor bana ilaç takviyesi lazım Güneş görerek düzelmez dedi. O zmn tesettürlü hanımların hepsi hasta olurdu. Diğer vitamin eksikliğim için de D vitaminine kullandığım gibi ilaç kullanıyorum. Sizin yaşadığınız gelgitler genelde ilk başlardan olan şeyler. Ama olduysa da bi çözüm bulmadan rahat edemezsiniz. İç huzur için iç sesinizi dinleyin. Bi arkadaşım tatile fln gidip açılıp sosyal medyadan paylaşmıştı sonra da herkes alışmıştı.

Merhaba arkadaşlar benim bir derdim var.derdim çok da bu da bir tanesi işte. 12 yıldır başörtülüyüm. ailem çok taraftar olmasa da kendim isteyerek inanarak kapandım çok da mutluydum. son 3-4 yıldır bu konuda kafam karışık.bu arada yaşım 34. artık başımı örtmek istemiyorum kendimi iyi hissetmiyorum ancak açınca da iyi hissedeceğimden emin değilim. açılırsam kendi içimde mutsuz olur muyum bilmiyorum. çevrenin tepkisi de apayrı bir şey zaten. kalabalık bir çalışma ortamım ve kalabalık bir sülalem var nasıl tepki alacağımı bilmiyorum.kapalıyken birçok yerde hayatım kısıtlanıyor zorlanıyorum artık. bazı sosyal ortamlara giremiyorum girsem bile rahat edemiyorum. beni evimde açık görenler ne kadar farklısın çok hoş görünüyorsun diyorlar. baş örtüsü beni teyze abla pozisyonuna sokuyormuş 5 yaş yaşlı görünüyormuşum. yakın arkadaşlarım yüzün çok solgun makyaj yap diyorlar ben kapalıyım makyaj yapamam hoş olmuyor o şekilde diyorum. başkalarını bilmem ama ben o şekilde sevmiyorum doğru bulmuyorum. evlenme arefesinde olduğum birisi vardı onunla kafede otururken bi falcı geldi ve bana 40 yaşında varsın dedi.çok kötü oldum. görüştüğüm kişi ise yaşıtım olmasına rağmen oldukça genç gösteriyordu. bana başını açar mısın dedi kimse için açmam kendim istersem yaparım dedim ona. zaten onunla da ayrıldık bitti. buna benzer çok olay yaşadım. Geçen gün doktora gittim D vitaminim hiç yok neredeyse. doktor direkt güneş ışığı görecek şekilde boynunu kollarını muhakkak güneşlendir dedi mesela bunu bile doğru dürüst yapamadım. Belki de saçmalıyorum kafam gerçekten karışık galiba. düşüncelerinizi yorumlarınızı dini boyuta girmeden yazabilir misiniz? konum kapanmasın.teşekkür ederim.
Ben sizi anlamadım.
Elelam kapalısın yaşlı dedi, elalem açıkken gençsin dedi, görüştüğünüz elin adamı açık olmanızı istedi, arkadaşlarınız, sülaleliniz, girdiğiniz ortamlar vs tüm hayatınızı "elalem ne der" diye yaşıyorsunuz gibi bir izlenim oluştu bende.

Yani başınızı açarken, kapatırken kriteriniz "Allah ne der?" değilse başınızın açık kapalı olması önemsiz, bence.

Ayrıca her kış d vitamini takviyesini bana doktor önermişti. Eğer Ege veya Akdeniz'de yaşamıyorsan güneşlenmek yetmez demişti.

ben genelde bol rahat giymeye çalışıyorum.başım kapalı olup üstüm başım dar olduktan kısa olduktan sonra anlamı olmaz benim için.belki de yanlış kıyafetler tercih ediyorum bilemiyorum. doktor ilaç da verdi ama bunu da yapmam gerektiğini söyledi.

Valla ben de bol giyiyorum:) iki beden rahat bol.ama şimdi gençler zaten böyle giyiyor

Kapalı olduğum için bazı ortamlara giremiyorum diyorsun ya ya da makyaj yapamıyorum giremediğine göre o ortamlar zaten müslümanların girmemesi gereken ortamlar ya da dışarı çıkarken makyaj yapmamak tüm kadınların dikkat etmesi gereken bir şey. Namaz oruç gibi tesettür de ibadettir. Tesettürden çıkınca diğer şeyleri yapabileceğin anlamına gelmez. Kapalı olan yapamaz açık olan yapabilir sadece insanların zannıdır

Anladığım kadarıyla insanların yaşlı göstermenle ilgili yorumları üzmüş seni o yüzden kafan karıştı. Bende kapalıyım hayatım boyunca insanlar çirkin olduğumu söyledi yine de makyaj yapmadım. Hatta daha da kapandım. Belki de benim imtihanımda budur. Allah bilir

Not: kapalı olduğum için çirkin olduğum söylenmedi yalnız, doğuştan😁
evet bütün kadınların yapmaması gerekiyor.bana göre kapalıyken makyaj gerçekten hoş olmuyor açık olsam yapardım. ben absürt ortamlardan bahsetmiyorum mesela çalıştığım yerde bir tane spor salonu var karışık. gitsem bile rahat rahat sporumu yapamıyorum rahatsız oluyorum bunun gibi şeylerden bahsediyorum. açık olan her şeyi yapar mantığında değilim yanlış yorumluyorsunuz tesettürlü olmak insana bazı kısıtlamalar getiriyor bu bir gerçek.

Mutsuzluğun sebebi kapalı veya açık olmak değil depresyon belirtisi gibi geldi. Çevrenizin ne söylediğinin bir önemi yok sizin hissiyatinizönemli bence acilsaniz da sizin için birşey değişmeyecektir. Çevrenizdeki insanların mutluluklarını izleyip kendinizi kısıtlanmış hissediyorsanız önce maddi/manevi kendinize yatırım yapın. Yeni hobiler arkadaşlar edinin. Gerekirse bir psikologdanyardim alın. Ama geçici bir durum zaman zaman herkes hayatını sorgular. Üzülmeyin inşallah kısa sürede atlatırsınız
çok teşekkür ederim beni çok iyi anlamışsınız. inşallah atlatırım.

Yaşadıklarınızın bir kısmını yaşadım ve açılınca da içinizin rahat etmeyeceğini söyleyebilirim..durumunuzun açıklıkla kapalılıkla alakası yok daha farklı boyutta sıkılmışlık vb ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Yeni hobi kursları vs iyi gelir bence.

Merhaba arkadaşlar benim bir derdim var.derdim çok da bu da bir tanesi işte. 12 yıldır başörtülüyüm. ailem çok taraftar olmasa da kendim isteyerek inanarak kapandım çok da mutluydum. son 3-4 yıldır bu konuda kafam karışık.bu arada yaşım 34. artık başımı örtmek istemiyorum kendimi iyi hissetmiyorum ancak açınca da iyi hissedeceğimden emin değilim. açılırsam kendi içimde mutsuz olur muyum bilmiyorum. çevrenin tepkisi de apayrı bir şey zaten. kalabalık bir çalışma ortamım ve kalabalık bir sülalem var nasıl tepki alacağımı bilmiyorum.kapalıyken birçok yerde hayatım kısıtlanıyor zorlanıyorum artık. bazı sosyal ortamlara giremiyorum girsem bile rahat edemiyorum. beni evimde açık görenler ne kadar farklısın çok hoş görünüyorsun diyorlar. baş örtüsü beni teyze abla pozisyonuna sokuyormuş 5 yaş yaşlı görünüyormuşum. yakın arkadaşlarım yüzün çok solgun makyaj yap diyorlar ben kapalıyım makyaj yapamam hoş olmuyor o şekilde diyorum. başkalarını bilmem ama ben o şekilde sevmiyorum doğru bulmuyorum. evlenme arefesinde olduğum birisi vardı onunla kafede otururken bi falcı geldi ve bana 40 yaşında varsın dedi.çok kötü oldum. görüştüğüm kişi ise yaşıtım olmasına rağmen oldukça genç gösteriyordu. bana başını açar mısın dedi kimse için açmam kendim istersem yaparım dedim ona. zaten onunla da ayrıldık bitti. buna benzer çok olay yaşadım. Geçen gün doktora gittim D vitaminim hiç yok neredeyse. doktor direkt güneş ışığı görecek şekilde boynunu kollarını muhakkak güneşlendir dedi mesela bunu bile doğru dürüst yapamadım. Belki de saçmalıyorum kafam gerçekten karışık galiba. düşüncelerinizi yorumlarınızı dini boyuta girmeden yazabilir misiniz? konum kapanmasın.teşekkür ederim.
Yanlış anlaşılmak istemem baş örtüsüne inananlara saygım var ama önemli olan insanın ahlak örtüsüdür. Başı kapalı her ahlaksızlığı yapan insanlarda var(herkes değil) başı açık ve ahlaklı insanlarda var yani baş örtüsüyle değil insanın yüreğiyle alakalı yoksa bir örtü ne işe yaraybilir ki bu kadar anlam yüklememek lazım. Başını açtınız diye dinden uzaklaşmış yada basit kadın olmuyorsunuz. Siz yine aynı sizsiniz. Günahtan sakınmak insanın karakterinde varsa vardır baş örtüsüyle falan olucak şey değil.

Ne yapmanız gerektiğine kendiniz karar vereceksiniz. Yaşınız gereği bu ikilemi yaşıyor olmanız cok ilginc. Üniversiteye başladığım yil kapandım ve hiç bir pişmanlık duymadim ya da hic acilsam su ortama girerim diye düşünmedim. O ortamların hepsinin alternatifi var çünkü. Tabi istersen. Açılmak icin sanki bahanelerin arkasina siginiyorsunuz gibi geldi bana.

Ben sizi anlamadım.
Elelam kapalısın yaşlı dedi, elalem açıkken gençsin dedi, görüştüğünüz elin adamı açık olmanızı istedi, arkadaşlarınız, sülaleliniz, girdiğiniz ortamlar vs tüm hayatınızı "elalem ne der" diye yaşıyorsunuz gibi bir izlenim oluştu bende.

Yani başınızı açarken, kapatırken kriteriniz "Allah ne der?" değilse başınızın açık kapalı olması önemsiz, bence.

Ayrıca her kış d vitamini takviyesini bana doktor önermişti. Eğer Ege veya Akdeniz'de yaşamıyorsan güneşlenmek yetmez demişti.
Allah ne der sorgulamasını ben zaten kendi içimde her konuda yapıyorum.her şeyden herkesten önce bunun sorgulamasını yapıyorum ama buraya" Allah ne der" diye konu açamazdım değil mi? Malum dini konular yasak. Akdeniz'de yaşıyorum.

Ya bir sürü sebep saymışsınız zaten niye açılmak istediğinize dair. Bizi ikna etmeniz gerekmiyor ki. Siz zaten ikna olmuşsunuz, çok haklısın diye destek mi arıyorsunuz?

Hala niye kapalı kaldığınıza tek sebep ise elalem ne der sanırım. Elalemin inanın umrunda değil.

Herkesin çok daha önemli dertleri var. 2 güne unutulur.

Allah ne der sorgulamasını ben zaten kendi içimde her konuda yapıyorum.her şeyden herkesten önce bunun sorgulamasını yapıyorum ama buraya" Allah ne der" diye konu açamazdım değil mi? Malum dini konular yasak. Akdeniz'de yaşıyorum.
Elbette öyle.
Bence düşünürken elalem ne der'i baz almayın.
Çünkü elalemin dedikodusu, eleştirisi bitmez.

Ve bir arkadaşın dediği gibi başı açmak müslümanlıktan çıkmak değil. O yüzden -inancımıza göre haram olduğu için- günah olan eylemler (makyaj, alkol, kıyafet vb) serbest olmuyor. Yani bu yanlış algıya kanmayın.

Belki de saçmalıyorum
Evet saçmalıyorsunuz. Sıraladığınız sudan sebeplerin hepsini geçtim de en absürdü D vitamini muhabbetiydi. Böyle bahanelerin arkasına sığınmanıza gerek yok. Açılmak istemeniz, içinize sinmemesi de gayet yeterli sebepler. Boşverin elalemi. Bir konuşur iki konuşur, sonra unuturlar.

Baya bi acıgım ama D vitaminim benimde eksik hic öyle güneş falanda fayda etmiyor basta doktorunu değiştir
Allah için kapandıgını varsayıyorum peki gercekten acılmak isteme sebebin ne ?
Ortamlara giremiyorum demişsin devlet dairelerinde bile bicok memur kapalı artık nasıl ortamlarki onlar giremedigin
Yaslı durmanın kapalılıkla alakası yok tipin belliki öyle gösteriyor tabi kıyafet secimlerinde etkiliyordur son derece modern kapalılar var onlardan istersen olabilirsin
Burda kimse sana acıl veya kapan diyemez dememeli karar senin vicdan senin din senin ne istiyorsan onu yap ama bahanelerin arkasına sıgınma

Kapalı olduğum için bazı ortamlara giremiyorum diyorsun ya ya da makyaj yapamıyorum giremediğine göre o ortamlar zaten müslümanların girmemesi gereken ortamlar ya da dışarı çıkarken makyaj yapmamak tüm kadınların dikkat etmesi gereken bir şey. Namaz oruç gibi tesettür de ibadettir. Tesettürden çıkınca diğer şeyleri yapabileceğin anlamına gelmez. Kapalı olan yapamaz açık olan yapabilir sadece insanların zannıdır

Anladığım kadarıyla insanların yaşlı göstermenle ilgili yorumları üzmüş seni o yüzden kafan karıştı. Bende kapalıyım hayatım boyunca insanlar çirkin olduğumu söyledi yine de makyaj yapmadım. Hatta daha da kapandım. Belki de benim imtihanımda budur. Allah bilir

Not: kapalı olduğum için çirkin olduğum söylenmedi yalnız, doğuştan😁
Son söylediğinize cok güldüm.. Çok tatlısınız 🤣

Evet saçmalıyorsunuz. Sıraladığınız sudan sebeplerin hepsini geçtim de en absürdü D vitamini muhabbetiydi. Böyle bahanelerin arkasına sığınmanıza gerek yok. Açılmak istemeniz, içinize sinmemesi de gayet yeterli sebepler. Boşverin elalemi. Bir konuşur iki konuşur, sonra unuturlar.
İleri derecedeyse D vitamini eksikliği bir çok hastalığın habercisidir. saçma ve absürt bi neden değil aslında.
Tabi ki tek sebebi kapalılık değil baş örtürü takmayanlarda da oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X