kafa karışıklığı-kapalılık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İleri derecedeyse D vitamini eksikliği bir çok hastalığın habercisidir. saçma ve absürt bi neden değil aslında
D vitamini eksikliği güneş ışığını direkt görmekle giderilen bir problem olsa gayet açık giyinen ve 37 derece enlemlerindeki bir şehirde yaşayan ben bu sorunu çoktan halletmiş olurdum.

Merhaba arkadaşlar benim bir derdim var.derdim çok da bu da bir tanesi işte. 12 yıldır başörtülüyüm. ailem çok taraftar olmasa da kendim isteyerek inanarak kapandım çok da mutluydum. son 3-4 yıldır bu konuda kafam karışık.bu arada yaşım 34. artık başımı örtmek istemiyorum kendimi iyi hissetmiyorum ancak açınca da iyi hissedeceğimden emin değilim. açılırsam kendi içimde mutsuz olur muyum bilmiyorum. çevrenin tepkisi de apayrı bir şey zaten. kalabalık bir çalışma ortamım ve kalabalık bir sülalem var nasıl tepki alacağımı bilmiyorum.kapalıyken birçok yerde hayatım kısıtlanıyor zorlanıyorum artık. bazı sosyal ortamlara giremiyorum girsem bile rahat edemiyorum. beni evimde açık görenler ne kadar farklısın çok hoş görünüyorsun diyorlar. baş örtüsü beni teyze abla pozisyonuna sokuyormuş 5 yaş yaşlı görünüyormuşum. yakın arkadaşlarım yüzün çok solgun makyaj yap diyorlar ben kapalıyım makyaj yapamam hoş olmuyor o şekilde diyorum. başkalarını bilmem ama ben o şekilde sevmiyorum doğru bulmuyorum. evlenme arefesinde olduğum birisi vardı onunla kafede otururken bi falcı geldi ve bana 40 yaşında varsın dedi.çok kötü oldum. görüştüğüm kişi ise yaşıtım olmasına rağmen oldukça genç gösteriyordu. bana başını açar mısın dedi kimse için açmam kendim istersem yaparım dedim ona. zaten onunla da ayrıldık bitti. buna benzer çok olay yaşadım. Geçen gün doktora gittim D vitaminim hiç yok neredeyse. doktor direkt güneş ışığı görecek şekilde boynunu kollarını muhakkak güneşlendir dedi mesela bunu bile doğru dürüst yapamadım. Belki de saçmalıyorum kafam gerçekten karışık galiba. düşüncelerinizi yorumlarınızı dini boyuta girmeden yazabilir misiniz? konum kapanmasın.teşekkür ederim.
Bak canm kuran-i kerimin turkce mealinde okumustum kim ortusunu basini acarsa her attigi adım dagi tasi titretirmis yani bundan bi anlam cikar ki ne kadr buyuk bsy

D vitaminidir yok efendim biri yasli demistir cart curt bunlarin hicbir onemi yok eger icinizden kapanmak gelmiyorsa acabilirsiniz kimseye bir bahane sunmak zorunda da degilsiniz. Bu hayat sizin.nasil yasamak istiyorsaniz oyle yasayin

D vitamini eksikliği güneş ışığını direkt görmekle giderilen bir problem olsa gayet açık giyinen ve 37 derece enlemlerindeki bir şehirde yaşayan ben bu sorunu çoktan halletmiş olurdum.
Mesajıma düzeltme yaptım zaten. D vitamini eksikliği kapalılıktan oluyor dememiştim. D vitamini eksikliğinin küçümsenmemesi gerektiğini vurgulamıştım

D vitaminin sırf kapalı oldugundan kaynaklandıgını düşünmesine sacma dedi bence
ben kapalı olduğum için D vitaminim düşük demedim tekrar okuyunuz. D vitaminim düşük açık olsam da yine düşük olabilir. kapalı olduğum için doktorun tavsiyesini uygulayamadım demiştim.

ben kapalı olduğum için D vitaminim düşük demedim tekrar okuyunuz. D vitaminim düşük açık olsam da yine düşük olabilir. kapalı olduğum için doktorun tavsiyesini uygulayamadım demiştim.
Farketmez
İstersen benim gibi üc ay kısmen anadan üryan güneş altından kalkma eksiklik varsa genede giderilmiyor öyle kol bacak acmayla ;)

Bana mesele kapalıktan ziyade yaş ve yalnızlık bunalımı gibi geldi. Sanki size kendinizi genç ve güzel hissettirecek birileri olsa hayatınızda hiç böyle sorgulamalara girmeyeceksiniz gibi. Başınızı açarak hayatinizdaki diğer meseleler de hallolacak gibi geliyor ama olmayacak. Hepimiz bu tarz buhranlar yaşıyoruz, aslinda şöyle olsa hiç derdim kalmayacak diye saçma sapan şeylere büyük anlamlar yüklüyoruz. Dini olarak artık size anlamsız geliyorsa hemen açılın. Emin olun sizin düşündüğünüz kadar umrunda olmayacaktır insanların. Ama dini bakış açınizda değişen bir şey yok sadece diğer sebepler içinse muhtemelen acilsaniz da hayatınızda bir sihirli değnek etkisi olmayacak.

Farketmez
İstersen benim gibi üc ay kısmen anadan üryan güneş altından kalkma eksiklik varsa genede giderilmiyor öyle kol bacak acmayla :KK66:
bilemiycem ben sadece karşılaştığım bir durumu örnek verdim. zaten ampül kullandım şuan damla kullanıyorum.

Madem saçını açmak istiyorsun ,elalem ne der diye düşünme ,aç saçını .Elalem dediğin çok geçmeden yeni halinize alışır, sadece biraz muhabbet olur işte iyi olmuş ,niye açıldın günah diye ,samimi olmadığın insanlara geçiştirici cevaplar verirsin olur biter.Beni de zorla örtmeye çalışmışlardı ,niye erkekler değil de sadece kadınlar örtünüyor diye çok ağlamıştım :)örtünmedim de zaten.şaka maka hala mantıklı gelir:)

Son düzenleme:
Ben sana açıl haklısın diyemem. Kaldı ki söylediğin şeyleri ben bahane olarak algıladım. Kapalılar için de çok güzel imkan ve kolaylıklar var. Belki çok ağır giyiniyorsun belki kilon var bunlar seni büyük gösteriyor olabilir

bilemiycem ben sadece karşılaştığım bir durumu örnek verdim. zaten ampül kullandım şuan damla kullanıyorum.
Geciyor bi süre sonra devitle merak etme bizim ülkemizde yasamayan özellikle kadın cok azdır ama güneş görmedim doktorun tavsiyesine uymadım sırf kapalıyım diye vs vs deme acsanda olmayınca olmuyor

Mesele başörtüsünü kendi tipinize yakıştırmamanız yazılanlardan bunu anladım ben, genç gösterseydi yinede açılırmıydınız bunu sorgulayın ve zaten zihnen açılmışsınız içinizden gelmeyen örtü bez parçasından ibarettir

ben işitme engelliyim
kapalıyım..
cihazimi çok ötmesine çok rahatsizim hava alamiyor.
açilmayı düşündüm.
açikken hiç ötmüyor evde.
eşime daniştim
cevabi hayır oldu...
gerçekten çok ötüyor nemsiz mi kaliyor bilmiyorum.
ama bekarsin istediğini siz karar verirsin.

D dortusyus Nasıl mutlu olacaksan öyle yap, bu hayat bir kere veriliyor bize ve istemediğimiz bir hayatı yaşamaya gerek yok çünkü ömür o kadar kısa ki bir bakmışsın kendini mutlu etmek için hiçbişey yapmamışsın.. Kilit nokta şu ; nasıl mutlu olacağına karar vermek..

ben işitme engelliyim
kapalıyım..
cihazimi çok ötmesine çok rahatsizim hava alamiyor.
açilmayı düşündüm.
açikken hiç ötmüyor evde.
eşime daniştim
cevabi hayır oldu...
gerçekten çok ötüyor nemsiz mi kaliyor bilmiyorum.
ama bekarsin istediğini siz karar verirsin.
Sizde yetişkin bir bireysiniz ne istediğinize siz karar verin, eşiniz değil. eşlerinizin kuklası olmaktan kurtulun artık

Bazı kıyafetler insani yaşlı gösterir ama bunun başörtüsü ile alakası yok.

Daha spor giyinirseniz daha genç görünürsünüz.

Ben de kapalıyım ve yaşımı duyan hayret eder.en az 5 yaş küçük duruyorum.bunun başörtüsü ile ilgisi yok.

D vitaminine gelince evet bu bizim için sıkıntı güneş görmüyoruz yeteri kadar.d vitamini damlalarından yazsaymış madem dr.

Size acilin ya da kapanın diyemem ama yaşadığınız şeyleri başörtüsüne bağlamayın lutfen
Hepsine katiliyorum..
Ayrica Gunes/D vitamini ellerden, yuzden de alınıyor benim bildigim kadariyla..
Dilediginizi yapmakta özgürsünüz ama alakasiz seyleri başörtüsüne bağlamayın bence de..

Ben üniversitedeysen aynı sınıfta olduğum kapalı bi kız vardı.. 20 yaşındaki kız , çok büyük gösteriyordu.. .. sonra kız son senede açıldı ve biz şok olduk.. meğer çok güzelmiş, çok şirin bi kızmış.. resmen kızın güzelliği ortaya çıkmıştı..bu arada bu sadece benim düşüncem değildi .. 100 kişilik koca sınıf aynı fikirdeydi düşünün.. zaten çok geçmedi birini buldu hemen ve evlendiler 😊..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X