Kafa karışıklığıı..

Arkadaşlar herkese merhaba, ben 24 yaşındayım.
Nişanlıyım sevgilimle eğitim durumumuz iyi ve aynı, ailelerimiz uyumlu. Anlaşabiliyoruz. Tanıdığım en ılımlı en naif, tatlı insan.
Ama biz başka şehirlerdeyiz. Çok uzak şehirler değil günübirlik gelip gidebiliyor. Bu sayede gerektiği zaman hep yanımda da oldu.
Ben İstanbuldayım, buraya o kadar alışkınım ki. Düğün zamanı yaklaştıkça çok geriliyorum. Aklıma kötü senaryolar geliyo. Başka bir şehir de yapamazsam, ya orada çok sıkılırsam diye ödüm kopuyor. İşler bu duruma gelene kadar daha toz pembeydi hep olumlu yönleri düşünüyordum. Kendimi bazen çok şanssız görüyorum. Sevdiğim insanın başka şehirde olmasına üzülüyorum. Başta mı önlem alıp uzak durmalıydım acaba diyorum :KK43:
İyi bir eş, ailemize yakın olmaktan, doğduğumuz yerden daha önemli kesinlikle ama.. evlenince neler olur insan bilemiyor. Bu yüzden acabalara düştüm.

Sizce bunlar evlilik öncesi kuruntuları mı? Yoksa hata ediyorumda farkında mı değilim.. Başka şehire gidenler nasıllar mutlu musunuz :)
Görüş bildiren herkese şimdiden çok teşekkür ederim
Eğer şu an yaşadığımız şehirdeki imkanlar taşınacağınız şehirde de varsa bir problem olacağını düşünmüyorum. Evlendikten sonra evliliğe, ve yeni evine, adapte olma süreci biraz zorlar. Ama uyum sağlamakta zorlanacağınızı sanmam.

Şu başka şehirde yaşama endişesini hiç anlamıyorum ben. Aynı ülkede iki şehir birbirinden ne kadar farklı olabilir? Aradığınız neyi bulamazsınız mesela başka bir şehirde? Yani bir insanı bir şehire bağlayan yardıma muhtaç ailesidir ya da işidir. Başka bir ihtimal gelmiyor benim aklıma. Bir de istanbul gibi korkunç kalabalık, şehirleşmesi kötü, trafiği kötü, havası kötü bir şehirden neden ayrılmak istemez insan?

Esim biz evlendikten sonra iki kere sehir degistirdi.son olarak benim dogup büyüdügüm sehire tasindik. bence is imkaniniz varsa ve kendinizi yeniliklere fazla kapatmasaniz sorun cikmaz.

Neden o şehir

İş imkanı mı daha uygun size de iş
var mı orada

Bence onun şehri benim şehrim değil de bizim için iyi olacak şehir kriteri belirleyip ona göre hareket etmek lazım

Sen İstanbul'dan nereye gideceksin ?
İç Anadolu, Doğu Anadolu, batı, ege, Trakya ?
Yani neden soruyorum belki İstanbul'dan gidince oh be dünya varmış dersin :)

Arkadaşlar herkese merhaba, ben 24 yaşındayım.
Nişanlıyım sevgilimle eğitim durumumuz iyi ve aynı, ailelerimiz uyumlu. Anlaşabiliyoruz. Tanıdığım en ılımlı en naif, tatlı insan.
Ama biz başka şehirlerdeyiz. Çok uzak şehirler değil günübirlik gelip gidebiliyor. Bu sayede gerektiği zaman hep yanımda da oldu.
Ben İstanbuldayım, buraya o kadar alışkınım ki. Düğün zamanı yaklaştıkça çok geriliyorum. Aklıma kötü senaryolar geliyo. Başka bir şehir de yapamazsam, ya orada çok sıkılırsam diye ödüm kopuyor. İşler bu duruma gelene kadar daha toz pembeydi hep olumlu yönleri düşünüyordum. Kendimi bazen çok şanssız görüyorum. Sevdiğim insanın başka şehirde olmasına üzülüyorum. Başta mı önlem alıp uzak durmalıydım acaba diyorum :KK43:
İyi bir eş, ailemize yakın olmaktan, doğduğumuz yerden daha önemli kesinlikle ama.. evlenince neler olur insan bilemiyor. Bu yüzden acabalara düştüm.

Sizce bunlar evlilik öncesi kuruntuları mı? Yoksa hata ediyorumda farkında mı değilim.. Başka şehire gidenler nasıllar mutlu musunuz :)
Görüş bildiren herkese şimdiden çok teşekkür ederim
Bence olay bir insanla gerçekten güzel ilişkiler kurmakta. Bazen hayatta iyi bir insanla çıkma şansı çok fazla karşınıza çıkmıyor. Gideceğiniz yer çok küçük ve sıkıntılı bir yer değilse sevdiğiniz insanın yanında bence her yere alışırsınız aranızda bir problem yoksa. Benim sevgilim başka şehirde ve onla tanışmadan hiç gitmek yerleşmek istemeyeceğim bir yer. Ama şimdi vakitler uyuşsa da yanına gitsem diye zaman kolluyorum. Seviyorum ve özlüyorum çünkü. Şehre bile alıştım kafamdaki olumsuz imajı gitti diyebilirim.

Ben doğma büyüme Istanbulluyum derim ama aslinda oyle degil tam anlamiyla
son 12 senede 5 sehir değiştirmisim ( simdi hesapladim😄)
Okumak atanmak tayin vs derken hayat insani farklı yerlere surukleyebiliyor
Sifirdan bir hayat kurmak cok zor, simdi taşınma fikri bile beni geriyor çünkü burada bir cevre edindim, arkadaslarim komsularim.hepsine alistim. Ama yasanan bazi sıkıntılardan yine tayin düşünür hale geldim.
Elbette insan kaygilanir, o güvenli alandan cikip bilinmeyen bir yere gitmek insani korkutur ama daha yasiniz cok genç ben 35e yaklaştım. Bir yanim yorgunken diger yanim da düzenim var diye olumsuzluklara katlanmayi da yanlis buluyor. Yani evlilik sebebiyle baska bir yere gidiyor olsaydim düşüncem şu olurdu "en azindan artik tek basina değilim bana destek olacak biri daha var".
Lütfen degisimden korkmayin, ben hiç bilmedigim sehirlerde tek basina yol da buldum, ev de tuttum, nakliyesi aboneligi hepsini de hallettim. Sizin en azindan esiniz olacak ve birlikte bir hayat kuracaksınız neyin korkusu bu ben de tam anlayamadim kusura bakmayin.

Büyükşehirden küçük bir ilin ilçesine geldim evlenince. Kendi şehirime yakın, başta çok sıkıldım zorlandım. Ama şimdi memlekete gidip gelince oh be diyorum. O kalabalık, trafik beni yoruyor. Çocuklarım burda çok daha rahat, okullar sakin, sokaklar sakin

Ben direkt Bursa diye düşündüm nedense :) aklima ilk o geldi sonra digerleri de gecti icimden
Yalova da olabilir bak 😊
Nokta atışı olmuşş :) aslında gerçekten çok güzel bir şehir. Belki çok severim.. ama tüm ailem arkadaşlarım tanıdığım herkes burda.. ve bana her şeyyy burda gibi geliyor.. hiç başka şehirde 10 günden fazla kalmadım. İş imkanıda var, mesleğim için gayet iyi bi konum aslında.. ama ana kuzuluğu mu yapiyorum :)

Gurbet kolay birşey değil..tabiiki çok zor ama sen şimdiden bu tarz kaygılar yaşıyorsan eminmi değilsin diye düşündüm.ben ailemi çok özlüyorum mesela ama kardeşim aileme çok yakın oturuyordu evlendi çok mutsuz oldu eşi ile boşanma kararı aldı.yani kalbine mukabil bir kalp varsa ve karakteri duzgunse bence sıkılmak falan aileden ayrı olmak bunlar aşılır diye düşünüyorum

Ya bence siz bir şey olsun da derdini çekeyim diyorsunuz. Ya da başka sorun var bu şekilde dışa vuruyorsunuz. Eskiden olsa gidip gelmez zordu şimdi 3-5 saate ülke içinde rahat geziyor insan.

Nokta atışı olmuşş :) aslında gerçekten çok güzel bir şehir. Belki çok severim.. ama tüm ailem arkadaşlarım tanıdığım herkes burda.. ve bana her şeyyy burda gibi geliyor.. hiç başka şehirde 10 günden fazla kalmadım. İş imkanıda var, mesleğim için gayet iyi bi konum aslında.. ama ana kuzuluğu mu yapiyorum :)
Boşanırsın takma kafaya .

Endişe edilmeyecek bi konuda çok fazla endiselisiniz çünkü
Haklısınız. Evlilik öncesi korku başladı herhalde takılacak yer arıyorum. Geçen burada şehir dışına evlenenler başlığını okumuştum herkes pişmanmış gibi geldi. Çok üzüldüm. Kafamda kötü senaryolar oluşturdum.

Back
X