kafada kurma hastalığı

derdimnaz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2023
42
-1
6
30
Merhaba eski konularımdan bilenler bilir toksik bir ilişkim vardı.

yaptığım bazı olayları kendi kafasında kurup her konuyu aldatmaya aldatma girişimlerine getiriyor. Mesela sürekli arkasından bir erkekle konuştuğumu düşünüyor. hani telefonuma bak diyorum bir kanıt bulamazsın asla konuşmuyorum çünkü diyorum. başka telefonun vardır diye cevap geliyor. Sonrada telefonumu alıp kurcalıyor eskiden hiç takmazdım nasılsa korkacağım birşey yok diye. da birşey bulamadıkça bu sefer telefonu değişik kurcalıyor. Uygulama kullanma sürelerine bakıyor insagramda bu kadar ne yapın kesin biriyle konuştun biriyle konuşmazsan bu kadar süre giremezsin.

şu saatte rehbere girmişsin kimi aradın. elim dokunmuştur diyorum. kimle konuştun söyle diyor. Sürekli kendimi kanıtlama çabasındayım. kanıtlayamadıkça deliriyorum gerçekten aklımı kaybedecek oluyorum.
Unutkanlıkda başladı artık çoğu şifremi unutuyorum benden şifremi istiyor unuttum yeniden şifre alayım diyorum. sevgilinle konuşmayı silmek için zaman kazanıyorsun diyor. halbuki gerçekten unutuyorum. her konunun sonu sevgilin var benden başkası var 10 yılda beni kimlerle aldattın diye geçti. ve bunu yapmadığımı kanıtlamakla aslında sevgi filan değil ben haksızlığa gelemiyorum ille kedimi savunucam kanıt sunmam lazım. babam Allaha şükür varlıklı biri şimdiden evim yazlığım arabam herşeyiim var. eskiden onlar için beni bırakmadığını düşünüyordum ama bu hastalık.

artık gerçekten kafada kurma bunun hastalığı adı var mıdır tedavisi böyle biriyle yaşayan oldu mu

peki neden hala böyle bir adamla birliktesin
ben de bunu merak ediyorum?
elin arızalı adamlarına neden bu kadar tahammül ediyorsunuz bacım?
gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum
ülkece kadınlarımızın terapiye ihtiyacı var
güzeli de çirkini de ,varlıklısı da varlıksızı da şu erkeklerden bağını koparamıyorya,yanarım buna yanarım.

Gerçekten kafayı yemek üzereyim. Nasıl ispatlamam lazım. Kimseyle 10 yıldır asla konuşmadım asla ya hani haykırıp bağırıp deliriyorum bazen bağır cağır aglama krizleri... Numara yapıyorsun tamda düşündüğüm gibi bunlar manipülasyon teknikleri ama ben yemem şimdi daha çok emin oldum söyle kimlerle konuştun diyor. Bu esnada artık ben kendimden geçiyorum sinir krizi geçirip bir kez bayıldım, sayıklama krizine girdim. başka olaylar içinde geçerli sadece ill sevgilin var diye değil. gerçek doğru olan şeyleri hayır inanmıyorum doğru söyle deyip ısrarcı oluyor. Buna dayanamayıp bir keresinde evdeki bütün ilaçları içmiş sonra hemen çok pişman lup kusmuştum. sonra annemler doktora götürdü tavuk yedim dokundu falan demiştim.

Sayıklama ve ağlama krizlerim çok olmaya başladı. Nöbetler geçiriyorum doğru söylüyorum çünkü ama yok gerçeği söyle diyor. İnanmıyorum dese kabul edicem inanmamak sana kalmış tecihin diye. Ancak doğruyu söyleceksin diye ısrar hakaret bende kanıtlamaya çalışıyorum. Çok büyük rezilde ettim bu uğurda kendimi arkadaşlarıma yazdım bakın şu gün şurdaydık siz vardınız şu resmi atsanıza bana vb....

Neden bir insan böyle davranır. Neden sürekli kendi bildiği inandığı doğrudur?

bu baya bir toksik ilişki.. bazı insanlar kendi yaptığı şeyleri karşısındakinin de yaptığını düşünürmüş yani bu baya takıntılık seviyesi.. üniversite zamanında senin gibi 4 yıllık ilişkisi olan bir arkadaşım vardı kızın giyiminde tut eve kaçta gireceğine kadar telefonuna herşeyine karışıyordu ve kız ailesi tarafında kısıtlanmayan birisiydi tabi bu zamanlarda biz çocuğun öyle davrandığını bilmiyorduk ayrıldıktan sonra ağlayarak anlatmıştı ve arkadaşımın o cocuga geri dönmemesi için elimden geleni yapmıştım şuan ayrıldığına o kadar mutlu ki hayatını yaşıyor resmen.. onunla beraberken dışardan nasıl gözüktüğünüzü göremiyorsunuz. Kesinlikle bu adamı bırak hatta sana takıntılı olmaması için yavaş yavaş mesajlaşmayı ve görüşmeleri kısıtla sonra birden bitir..

kendisi bunu sorun etse tedavi olmak için bir şeyler zaten yapardı di mi? ayrıca bu hastalık falan değil. kötü yetiştirilen, cahil, yamuk siki yüzünden her şeye hakkı olduğunu zanneden özgüvensiz yurdum erkeği işte. cirkindir bir de, eminim.

şımarık, takıntılı ve durgun zekalı kocalarınızı, sevgililerinizi aklamak için "hastalık" ismi takarak ancak kendini kandırıyorsunuz. onlar da sizin bu salakça bakışa çınızdan yararlanıyorlar. akılsız olduğunu kabul etmek yerine kendini kurban olarak kabul etmek daha kolay sanırım. travma, yetiştirilme tarzı falan filan bir yere kadar insanı yanlış davranmaya iter de 10 sene olmuş hala neden böyle diye sebep arıyorsunuz... bunun adı akılsızlık, kusura bakmayın. sakın ayrılmayın da sevgiliniz olacak terliksi yaratık başkasının başını yakmasın. siz gönüllüsünüz ne de olsa.

İnsanın kendine yaptığı kötülük bir başkası yapmıyor gerçekten.

Sen kendini bildikten sonra kime neyi ispatlayacaksın ki?

Bir an önce ayrıl ve psikolojik destek al.

Böyle psikopat birisine bağlanmak da sağlıklı bir kişinin yapacağı iş değil.

İlk olarak 10 yıllık ilişkiyi bir yere vardiramayan adamdan olmaz. Üstelik sevgililik diye bir statü yok ve bırak telefonunu karıştırmayı neredesin diye bile sormaya hakkı yok. Hayır ne sıfatla!!! Bu nedir biliyor musun, evlenip sorumluluk almayayım, canımın istediği gibi takılayım, kızı manipüle edip kendinden şüphe edecek hale getireyim. Yok öyle bir dünya.. Ayrıca hastaysa gitsin o hastalıklı beynini tedavi ettirsin öyle gelsin. Sen kimseye birşey ispatlamak zorunda değilsin. Kendi her haltı karıştırıp acaba karşımdaki de yapıyor mudur diye merak ediyor söyleyeyim sana. Böyle bir tipoloji var.

Bu toksik ilişki falan değil çocuk şizofren sizinde psikolojini bozmuş sağlıklı davranmıyorsunuz.
Hayatınızdan cıkarmazsanız acaba ben söylediği gibi biri miyim diye kendinizden şüphelenmeye bile başlıcaksınız. Mutlu olma varken böyle adamların dertlerini çekmeyin aynısını bende tecrübe ettim.

Anlatsana biraz neden boyle bir manyakla omrunun harcanacak kadar degersiz olduğunu düşünüyorsun?

Evet aynısı oluyor. Acaba biriyle mesajlaştım ben mi hatırlamıyorum diye şüphe ediyorum kendimden. Ama yok.

Nöbet geçirmelerime bile yalan söyleme belirtileri diyor. hiç arkadaşım yok instagramda çok vakit geçiriyiorum evet ama bu biriyle konuştuğum anlamına gelmiyor ki. İyileşmek istiyorum. Böyle bir insanın var olmasından nefret ediyorum.

Yukarıda ayrıl yazanlar olmuş. Ayrılınca çok daha ağır suçlamalar yapıyor, kanıtlayamıyorum hiçbirini. herşeyi kanıtlayıp ayrılacağım derken 10 sene geçti. hergün savaş kıyamet.

Anlatsana biraz neden boyle bir manyakla omrunun harcanacak kadar degersiz olduğunu düşünüyorsun?
çünkü kendimi çok çirkin değersiz ezik hissettiğim dönemde tanıştık . yavaş yavaş arkadaşlarım dan uzaklaştırdı. ailemlede biraz mesafeliyiz. evden dışarı çıkmadığım için kavgalar ediyoruz. Etrafımda tek o varmış hissindeyim. En büyük problemim de haklı olmaya çalışmak. senelerimi de harcadığım için sanki bu hayat bana cezaymış gibi . Allah işlediğim günahları böyle cezamı veriyor, bu dünyada hesap soruyor gibi geliyor. mahkum edildim sanki bunları yaşamaya gibi hissediyorum.

Yok yok ayrılma bence sakın. Hayatın hep ekşınlı geçer ne güzel bak bayılırım paranoyalı şizofrenli ilişkilere !

Ya hayatının hiç mi değeri yok anlamadım ki.
Kendini niye bu kadar değersiz görüyorsun da böyle bir ilişki içerisindesin ..
Soğuk su çarp yüzüne , aklın belki başına gelir.

Yani herseyin farkindasin?

Peki neden terketmiyorsun? Hakli oldugunu soylemesini mi bekliyorsun yoksa?

ON yil surduyse bu iliski artik sen de normal degilsindir
Bu yasadiginin sebebi aile baglarinin olmayisi ve aile iletisimsizligi
Sen kendini degersiz hissederken onun sana deger verdigini dusundun belki biraz mutlu olmak istedin
Her kadin " seneler oldu bu iliskinin sonu nereye varacak diye dusunur evlilik dsunsun dusunmesin
Cok sevdigini anlasam sevdugin icin devam ettigini dusunurum ama tahmin edebiliyorum basta bu kisiye cok asik oldun onla yaotiklarina ragmen mutluydun gormezdsn geldin
Cunku ailenden bir kacisti eger aile baskisi yoksa da yalniz hissediyordun ve birseylerle avunup mutlu olmak istiyordun
Bu donguden cikmanin tek yolu yalnizligi goze almaktir
Sen yalnizligi goze alip ayrildiginda basta ozleyeceksjn bu adamin senin pesini birakacagiji da sanmiyorum bu arada
Ama emin ol daha guclu olacqksin
Ve sunu unutma herkesin aikesiyle problemleri var msela ben senelerce anneme mesafe koydum ama sundan emin ol ailen sana asla ihanet etmez asla sirtina hancer saplamaz
Bu adam yuzde doksan daha once seni aldatmistir da sen bilmuyorsun guzelim bize anlatmadigin nelere gogus gerdin bilmiyoruz bile
Deger mi kendine eziyet etmene?
Onu dusunecegine arkadaslar edin kendine
Para harca , denize git , sosyal kuluplere gir
Sen kotu biri olsan burada konu acmazdin onun icin elinden geleni yapmissin
Elinden geleni yaptuigina gore ve gicbirsey degismedigine gore artik ayrilma vaktidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…