- Konu Sahibi guitarhero
-
nasıl anlatsam bilmiorum hiç.. epeydir takip ediyorum burayı benimde bir derdim oldu işin içinden çıkamadım yazayım dedim artık... halamın oğlu aşkı ilan etti bana bundan 3 yıl önce ilk başta duyunca çok büyük tepki gösterdim ve olmaz dedim konu kapandı neyse ardından bu yıl tekrar ablam vesilesiyle ciddi olduğunu ve sevdiğini söylemiş.. biraz konuyu açmam gerekirse; biz halamlarla ne çok samimiyiz ne de çok uzak.. ama ben kuzenim abim diyordum hep o kişiye ilk duyduğumda çok sert tepki vermiştim ..şimdi tekrar söyledğinde kii benimle konuştuğunda söyledikleri mantıklı geldi açıkçası yani kişilk ,karakter olarak , her açıdan evlenebileceğim biri ve kafamı karışıtrdı .. ben aşırı karşı olan bir insandım akraba evliliğine ki hala mantığımm hayır dioo nasıl düşünürsün böyle bir şey falan die ama öbür türlü düşününce de neden olmasın diorum( ailem benim kararıma saygılıdr her zman yani son söz bende bitior bilmiorum sizce napmalıyım
Hmmm, kan uyuşmazlığı na bakmalısın, sağlık açısından bir sorun çıkmazsa neden olmasın, bunu ilerde çocuk için söyledim canım, kan uyuşmazlığı olduğu zaman sakıncalı?? Anlaşabilirim dersen ilk yapacağın iş bu
Bizim ailede akraba evliliği yok. Ancak akraba evliliğinde gebeliklerde risk bazen fazla olabiliyor.
Onun dışında halan aynı zamanda kaynanan olacak. Yiğeni gibi değil, gelini gibi davranacak.
Yarın öbür gün kötü olursanız, aileler çok devreye girecek.
Allah korusun ayrılsanız hiç bi'zaman kopamayacaksınız vs vs.
Bence zor bi'iş ama kader, kısmet
nasıl anlatsam bilmiorum hiç.. epeydir takip ediyorum burayı benimde bir derdim oldu işin içinden çıkamadım yazayım dedim artık... halamın oğlu aşkı ilan etti bana bundan 3 yıl önce ilk başta duyunca çok büyük tepki gösterdim ve olmaz dedim konu kapandı neyse ardından bu yıl tekrar ablam vesilesiyle ciddi olduğunu ve sevdiğini söylemiş.. biraz konuyu açmam gerekirse; biz halamlarla ne çok samimiyiz ne de çok uzak.. ama ben kuzenim abim diyordum hep o kişiye ilk duyduğumda çok sert tepki vermiştim ..şimdi tekrar söyledğinde kii benimle konuştuğunda söyledikleri mantıklı geldi açıkçası yani kişilk ,karakter olarak , her açıdan evlenebileceğim biri ve kafamı karışıtrdı .. ben aşırı karşı olan bir insandım akraba evliliğine ki hala mantığımm hayır dioo nasıl düşünürsün böyle bir şey falan die ama öbür türlü düşününce de neden olmasın diorum( ailem benim kararıma saygılıdr her zman yani son söz bende bitior bilmiorum sizce napmalıyım
evet canım bencede aileler çok içli dışlı olurlar ama bir yandanda halan fazla kaynanalık yapamaz sonuçta kardeşini çocuğu sadece ilerde çocuk düşünürseniz sorun olabilir ama bu tür problemler doktor vasıtasıyla çözülüyo hayat senin hayatın senin karar vermen lazım anlaştıktan sonra neden olmasınki hem avantajın halanın oğlu çok iyi tanıyosundur
teşekkür ederim.. evet olumlu örnekleri çok tabi bu tür evlilklerin.. bu risk faktörleri tabi beni düşündüren nedenler arasında başta gelior.. halamla aram normal ama işte işler o boyuta girerse nasıl olur bilemembenim dayım halasının kızıyla evli, ailede onların aşkı gibi görmedim
ama sen evlenirsen mantık evliliği yapacaksın.
o yüzden artı ve eksileri iyi tartmalısın, mesela onunla anlaşıyorsun da halanla anlaşıyor musun, daha önemlisi annenle halan anlaşıyor mu?çünkü ilişkinize karışmaya meyilli olacaklarını düşünüyorum.
işin birde çocuk kısmı var, genetik hastalıklar çok var mı ailenizde? olmasa bile risk var zaten.
kabul etmediğini var sayarsak, ilerde başkasıyla evlenmeye kalktığında da halanla sorun olabilir.
karar senin, hakkında hayırlısı olsun.
eğer aklına yatıyor ve içine siniyorsa neden olmasın? için rahat edecekse genetik tarama yaptırısınınz ailede kalıtsal bir hastalık olup olmadığını öğrenirsiniz.
olumsuzu düşünerek karar verilmez. ileride anlaşamazsanız kim olursa olsun sorun çıkar. ister kuzen ister 7 kat yabancı.
işte beni en çok olumlu olmasına düşündüren de halamın oğlunu iyi tanımam ve çok iyi biri olduğunu bilmem .. tabi sevgili eş boyutunda bilemem nolur ama.. halam çok kaynanalık yapacak bir tip ama oğluna aşırı düşkün yani oğlu aradaki dengeyi kurduğunda gayet iyi davranabilecek biri.
bu faktörler zaten mantığımın hayır dedği noktalar emin olabilirsin ki bende tasvip etmiordum akraba evliliğini...ama işte duygusal olarakda kaymaya başladımakraba evliliği ben onaylamıyorum. akrabalık ilişkilerde bozuluyor, halanda hala kalmayacak olacak kaynanan, ayrıca doğan çocuk hasta doğacak olabilir , çok riskli, hayatta bu kadar hiç birşey kolay değil,planladığından veya hayal ettiğinden .çok farklı şeyler .çıkabilir, sen polyanacılık mı oynayacaksın ?
insan şaşırıyor gerçekten hayatın ne getireceğini bilemiosun benki büyük konuşmuşum sanırım..yani bu konuyu normalde hiç düşünmeden kestirip atardım ama demek ki bazı düşünceler değişebiliomuş..canım aynı şey benimde başıma gelmişti ama benden küçüktü bir yaş halamda aşırı şekilde kaynanalık yapıcak tip var zaten ozamanda yaşım küçük olduğu için istememiştim ama ilk duyunca şok oluyo insan iyikide olmamaış
bende böyle diyordum ama iş duygusal anlama dökülünce böyle olmuyor işte.. saygı duyuyorum fikrine..Genetik sonuçlar ortada falan filan da benim aklım aile içinde insanların birbirlerine aşık olması, evlenmesi. İnanın benim aklım duruyor. Dünya istemediğiniz kadar insanla dolu. Allah aşkına babanızın kardeşinin çocuğuyla evlenmek nedir? Dünyada insan mı kalmadı?
böyle güzel örnekleri yazmanız sevindirdi beni ne yalan söyleyim yani hep olumsuz şeyleri görüoruz aslına bakarsan olumlu tarflarıda var neticede.. yok zaten duygusal anlamda olmadan olmaz ki ..ne güzel allah mutluluğunuzu daim etsin inşben akraba evliliği yaptım tatlım... ister evet de ister hayır de.. ben buna karışamam ama neden hep ilişkiler bozulacak diye bakılıyor anlamıyorum .. hayır elin 7 kat yabancısıyla evlenipte binbir sorunu olanlar var burada.. bu sadece akrabalıklarda olmuyor ki...
ben kendimden örnek verirsem bizim aile ilişkilerimiz hiç bozulmadı... aramızda ufak bir sorun olmadı.. ben severek evlendim ama sevmeden evlenme bence yazık olur ikinizede...
genetik taramayıda yaptırırsa için rahat olur önünü daha kolay görebilirsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?