- Konu Sahibi guitarhero
-
ne güzel allah mutluluğunuzu artırsın canımm maş:) kesinlikle olacak şey başımıza gelecek şey nerde olsa kimle olsa olur ama işte bunu bile bile gtmek ne derece doğru:/ kalp sesi evet tam bu noktada devreye giren şeyMerhaba canimm, galiba seni en iyi anlayacak ve yardimci olabilecek kisi benim, cunki ben halamin ogluyla evliyimm :)
Arkadaslar ne yorumlar yazmislar hepsini okuyamadim, sana tek soyleyebilecegim kalbinin sesini dinle.. Ben esimle evleneli 1 sene olduu ve dunyaya birdaha gelsem yine onunla evlenirim, hala ilk gunki gibi asigiz birbirimize.. Ha tabiki tartisiyoruz her evde oldugu gibi ama ne o nede ben hicbirzaman ailelerimizi katmiyoruz olaya, ben halama hala hala diyorumm oda babama dayi bizde anne baba olayi yok yani :) Ha cocukk olayina gelince rabbim buyuk, ondan gelen herseye raziyiz, yok sakat olur fln diyenler oluo ama saglikli insanlar icinde gecerli hickimsenin bi garantisi yokki.. Oyuzden sen kalbinin sesini dinle.. Banada gelince hicbirgun pisman olmadim, tavsiye ederim sanada :)
böyle güzel örnekleri yazmanız sevindirdi beni ne yalan söyleyim yani hep olumsuz şeyleri görüoruz aslına bakarsan olumlu tarflarıda var neticede.. yok zaten duygusal anlamda olmadan olmaz ki ..ne güzel allah mutluluğunuzu daim etsin inş
nasıl anlatsam bilmiorum hiç.. epeydir takip ediyorum burayı benimde bir derdim oldu işin içinden çıkamadım yazayım dedim artık... halamın oğlu aşkı ilan etti bana bundan 3 yıl önce ilk başta duyunca çok büyük tepki gösterdim ve olmaz dedim konu kapandı neyse ardından bu yıl tekrar ablam vesilesiyle ciddi olduğunu ve sevdiğini söylemiş.. biraz konuyu açmam gerekirse; biz halamlarla ne çok samimiyiz ne de çok uzak.. ama ben kuzenim abim diyordum hep o kişiye ilk duyduğumda çok sert tepki vermiştim ..şimdi tekrar söyledğinde kii benimle konuştuğunda söyledikleri mantıklı geldi açıkçası yani kişilk ,karakter olarak , her açıdan evlenebileceğim biri ve kafamı karışıtrdı .. ben aşırı karşı olan bir insandım akraba evliliğine ki hala mantığımm hayır dioo nasıl düşünürsün böyle bir şey falan die ama öbür türlü düşününce de neden olmasın diorum( ailem benim kararıma saygılıdr her zman yani son söz bende bitior bilmiorum sizce napmalıyım [/QUO
,annem babamla kuzen dort kardesiz hepimizde saglikliuyiz,teyzem kuzeniyle evli uc tane cocugu var saglikli, en yakin arkadasim teyzesinin ogluyla evli kan uyusazligida var ilk bebegini dogurduk sonra bir igne vurundu iki tane daha cocugu oldu ucude sapasaglam, ne diye takinti yapiyorsunuz anlamis degilim ilk insan adem ve havva dan sonra nasil buyuduk fazlalastik saniyorsunuz,sakat cocuklarin sebebi akraba evliligidegil alkolu yatmak,uyusturucu kullanmak,ters iliski sonucu cocuk sakat dogar,yedi kat eli bastaci yapacagina en yakinini yap bin kat iyi,akrabadir sonunda ailece akraalik bagi oldugundan en ufak seyde senden once kosacaktir,ben yedi kat elinen evliyim anam babam olse umrunda degil arayip hatir sormaz,selamlari var derim selamlarini almaz,simdiki aklim olsa ya teyzemin ogluna ya halamin ogluna varirdim yeminle........zaten simdi yas ageregi evlilik oncesi kan verilip uyusmazliga bakiliyor ama buda engel degil artik evlilige ilk dogumdan sonra vurulan igneyle oda ortadan kalkiyor,
,annem babamla kuzen dort kardesiz hepimizde saglikliuyiz,teyzem kuzeniyle evli uc tane cocugu var saglikli, en yakin arkadasim teyzesinin ogluyla evli kan uyusazligida var ilk bebegini dogurduk sonra bir igne vurundu iki tane daha cocugu oldu ucude sapasaglam, ne diye takinti yapiyorsunuz anlamis degilim ilk insan adem ve havva dan sonra nasil buyuduk fazlalastik saniyorsunuz,sakat cocuklarin sebebi akraba evliligidegil alkolu yatmak,uyusturucu kullanmak,ters iliski sonucu cocuk sakat dogar,yedi kat eli bastaci yapacagina en yakinini yap bin kat iyi,akrabadir sonunda ailece akraalik bagi oldugundan en ufak seyde senden once kosacaktir,ben yedi kat elinen evliyim anam babam olse umrunda degil arayip hatir sormaz,selamlari var derim selamlarini almaz,simdiki aklim olsa ya teyzemin ogluna ya halamin ogluna varirdim yeminle........zaten simdi yas ageregi evlilik oncesi kan verilip uyusmazliga bakiliyor ama buda engel degil artik evlilige ilk dogumdan sonra vurulan igneyle oda ortadan kalkiyor,
akraba evliliklerine karÅıyım, akrabalarımdan herhangi birine aÅık olabileceÄimi zannetmiyorum ama velev ki hadi oldum diyelim aÅkımdan ölsem dünyaya sakat bir çocuk getirebilme riskini göze alamam.. dünyaya getireceÄim çocuÄun saÄlıklı olması her Åeyden ama her Åeyden önemlidir benim için.. sırf kendi aÅkım için çocuÄumu riske atamam.. tabii ki akraba evliliÄi olmayan insanlarında çocukları sakat olabiliyor, bu allahın takdiri ama akraba evliliklerinde bu risk çok yüksek ve gerçekten bile bile alınabilir bir risk deÄil. üstelik ortada çok da büyük bir aÅk yok.. sadece aklınıza yatmıŠaÅık bile deÄilsiniz.. bence dünyaya getireceÄiniz çocuÄun hayatını riske atmayın..
akraba evliliklerine karÅıyım, akrabalarımdan herhangi birine aÅık olabileceÄimi zannetmiyorum ama velev ki hadi oldum diyelim aÅkımdan ölsem dünyaya sakat bir çocuk getirebilme riskini göze alamam.. dünyaya getireceÄim çocuÄun saÄlıklı olması her Åeyden ama her Åeyden önemlidir benim için.. sırf kendi aÅkım için çocuÄumu riske atamam.. tabii ki akraba evliliÄi olmayan insanlarında çocukları sakat olabiliyor, bu allahın takdiri ama akraba evliliklerinde bu risk çok yüksek ve gerçekten bile bile alınabilir bir risk deÄil. üstelik ortada çok da büyük bir aÅk yok.. sadece aklınıza yatmıŠaÅık bile deÄilsiniz.. bence dünyaya getireceÄiniz çocuÄun hayatını riske atmayın..
ayrıca konuyu hava ile ademe getirmeyelim o zamanın Åartlarıyla bu zaman aynı mı? bu mantıkla düÅünürsek kardeÅlerin evlenmesini de normal karÅılamamız gerekir. haÅa! ayrıca bazı akraba evliliklerinde sakat çocuk doÄmadı diye herkesin çocuÄu saÄlam olacak diye bir Åey yok.. bilim bunu söylüyor, ilim bunu söylüyor.risk çok yüksek.. yine bir tartma olayı yapsak hesaplar ortada.. sakat çocuk dünyaya getirenler getirmeyenlerden daha çok akraba evliliklerinde.. bu riske deÄmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?