- 15 Mayıs 2014
- 2.904
- 3.560
- 178
insanoglu duser kalkar, borclanir oder... bu problem degil, asil sorun evlilik dusundugu insandan boyle birseyi gizlemesi.borc neye yapilmis kesin cevap yok, belirsizlik. Boyle bir adama nasil guvenip de evlenebilirsin ki?Mrb arkadaşlar Benim 5 senelik bir beraberliğim var üniversite de tanıştım aynı sınıftaydık kendisi lise kpss sinden memur olarak atandı ve istanbula göreve başladı bende izmitte yurtta kalıyordum daha sonra bende istanbula geldim ve servislerle gelip gitmeye başladım okuluma biraz onun için birazda ablamla kalmak içindi insanın evi yurt gibi olmuyo haliyle bizim aslında hiçbir problemimiz yoktu cok güzel anlaşıyoruz ve güzel vakit geçiriyorduk.
Sevgilimin ailesi İstanbulda kalmıyordu kendisine ev tuttuk yerlestı falan 2.sınıfa geçtiğimde babasının bazı borçlarından dolayı kredi çekti ve bunu kendisi ödemeye başladı.hem kredi hem ev kirası ve kendi ihtiyaçları derken birazda eli acıktır süreklı borç ustune borç yapmaya başladı.O dönem bende 2.öğt.oldugum için çalışmaya başladım ödemelerinde ilk başlarda sıkıntı yoktu ama gitgide hem ödemelerinde aksamalar hemde kartlarında eksilere düşmeye başladı bende bu zor döneminde elimden geldiğince yardım edıyordum ama kendisi bu durumdan dolayı bunalıma girmeye başladı benimle daha az vakit geçiriyor nerdeyse hiçbisey yapmıyorduk evden dışarı adım atmıyordu.Doğum günümü bile kutlamadığı zamanları biliyorum.Durumunu bildiğim için ne hediye gibi bi beklentim var nede başka bişey.İstediğim sadece en azından evde bi film izlemek yada dişarda dolaşmak küçükte olsa bırlıkte bişeyler yapmak illaki para harcamamıza gerek yok zaten onda yoksa bende oluyodu bende yoksa onda aramızda senin yada benim param olmaması gerekıyordu.beraberliğimiz boyunca sadece 1 senem huzurlu geçti desem yeridir.3sene boyunca bunun borçlarıyla ve problemleriyle uğraştım durdum sabırla kendi sorunlarımı unuttum adeta.
En sonunda borçlardan kurtulduk ailelerimizde biliyor beraberliğimizi ve nişan yapmayı düşünüyorduk.Kendisine dedim ki sen tayinini memleketine aldır hem fazla masrafın olmaz düğün için para biriktirsin.Suan memleketınde görev yapıyor ben arada yanına gıdıyorum.hersey yine eskı halıne dondu zamanında borcu olduğu için yapamadıklarının telafısını bile yapıyordu.Ben oyle büyük suprizler yada beklentiler içinde olan bir insan değilim ailem çok şükür istemesem bile hiçbiseyimi eksık bırakmadı ..
Memleketine gittikten 6 ay sonra bana tel da tam 64 mılyar borcu olduğunu söledi şaştım kaldım.Nereye borçlandın diyorum bilmiyorum diyo insan bu kadar borcun nereye gittiğini bilmez mi ya ailene mı verdin diyorum onların haberi yok diyo gercektende haberlerı yok.ilk önce benden ayrılmak için böyle bişsey yapıyo sandım bi akrabam bankacı ona araştır.dogruymus.ve bu kişi askerliğini bile yapmadı ben bununla evlensem tek başıma nasıl kalkıcam bunun altından az parada değil nereye gittiğinide bilmiyorum allak bullak oldum
sabrınız ve yorumlarınız için teşekkürler