Kafam çok karışık ne yapacağım ben :(

ayguzl

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
59
0
0
İstanbul
Arkadaşlar konuya şöyle gireyim bundan tam 1 sene önce sözlendim sözlüm ögretmenlik okuyordu mezun oldu ve atandı uzak bir yere gitti ailelerde uzak yerde 6 saatlik yol mesafesi var...sözümüz olmadan 1 ay önce sözlümün dedesi vefat etti ve babam orda hemen nişan olsun istedi sözlümün ailesi bizim yasımız var dedi hemen şimdi olmaz dedi ve nişan uzadı tarihi..sonra kurban bayramı geldi sözlümün ailesi bizi çağırdı ev görmeye tanımaya tanışmak için gelin bizim çevreyide görün dedi ve benim annem nişan olmadan kız evi oğlan evine gitmez dedi nişanlımla aram açıldı benim tekrar neyse çok konuşuldu annemde ikna oldu gitmeye karar verdik gittik gördük çok güzel misafiri ağırladılar çok iyi ilgilendiler birde bileklik taktı kayınvalidem bana...sonra sözlüm atandı nişan tarihi yine kaldı benim annem çok istiyor büyük nişan olsun diye bende anneme karşı gelemiyorum sözlümüde çok seviyorum...ve sonra nişan konuşulmaya başlandı sözlümün ailesi ile, sözlümün ailesi dedi tamam tarihini kararlaştırın gelip yapalım... Annem nişanı oglan evi yapar dedi sözlüme söyleyince bu konuda çok tartıştık sözüzlüm nişanı kız evi yapar oğlan evide takacaklarını takar dedi ama ben anneme anlatamıyorum biraz sessiz kalıyorum bu konuda sözlümle baya tartıştık o bana kızdı bağırdı sonra annenin yüzünü görmek istemiyorum dedi bitti benim için dedi bende gittim anneme söyledim..annem düşündü kararını verdi bu iş olmayacak dedi ve oğlan evini aradı kandil günüydü iyi kandiller dedi size bir müjdeli haberim var dedi biz nişanı attık davul bile dengi dengine dedi telefonu kapadı...bende anneme kızdım anne niye öyle söylüyorsun güzelce söyleseydin dedim anneme söz dinletemiyorum sen karışma diyor sizede yaranılmaz diyor ailemide kırmak istemiyorum çok bunalmış vaziyeteyim.. Hiç konuşmadım sözlümde annem bitidi herşeyi bende o gece aradım bitiğini söyledim kapadım telefonuda...yani kısacası böyle...
Bu ramazandan sonra nişanımız olacaktı.... :((

Annenize onun değil sizin nişanlanacağınızı hatırlatsaydınız keşke söylediklerine boyun eğmek yerine :34::34::34:

Nişanı erkek evi mi yapar? İlk defa böyle birşey duyuyorum. Böyle bir nedenden işin bozulması üzücü ama sizde hiç mi çevrenizden usülü görmediniz duymadınız..En azından annenizi ikna ederdiniz.
Bence ilerde yine sıkıntı çekersiniz, sizin adetlerde öyle bile olsa çoğunluğa ayak uydurmanızda fayda var.
Biten bitmiş diyorum..Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin size.

ya anlamıyorum su anneleri babaları ya.niye rahat bırakmıyorlar su gençleri anlamış değilim.daha ilk başta arada soğuk rüzgarlar estirirsen sonra nasıl mutlu olacak o çift nasıl huzur bulacak.sözlün doğru demiş canım ülkenin her yerinde nişanı kız tarafı yapar annen neye dayanarak erkek tarafı yapar dedi bilmiyorum.

Son düzenleme:
nişanı erkek evinin yaptığını ilk defa duyuyorum. anneniz herşeyin istediği gibi olmasını istiyor o devir kapandı bence. yazık nişanlınıza. ben erkek evi olsaydım valla ben atardım nişanı. bence siz ilk önce annenizle konuşun onu karıştırmayın. yoksa kimseyle evlenemezsiniz

Anneniz çok haksız.
Bu kadar işin içine girmesine, nişan atma kararını bile kendi başına almasına izin vererek siz hata yapmışsınız.
Ben sözlünüze çok hak verdim.
Anneniz dominant bir karakter belli ama hayat sizin hayatınız.
Bu işi düzeltmek istiyorsanız annenizle esaslı bir konuşma yapmalısınız.

bu ne yaaaaa...
otoritesi sağlammış annenin gerçekten...
geçerli mazaretleri varmış çocuğunda..
bence boşuna bitmiş ama sen etkilenmiş görünmedin bana anlatma şekline bakılırsa...
nişanıda kız tarafı yapar....

bu kdr uzatmaya gerek yoktu ki söz nişan arasını hem nişanı erkek tarafınn yaptıgı nerede görülmüş..

sözü oğlan evi yapar nişanı kız evi yapar. anneniz yanlış biliyor yada işine öyle geliyor. benim kaynanamda sözü nişanın yerine koyup bize yaptırmaya çalıştı eşime kızdım siz sözü yapın biz nişanı yaparız dedim 1 ay sonra düğün kınayla beraber yaparız kınanın masraflarını karşılarız dedik ama bi nişan yüzüğü bile almadılar bizde yapmadık. herşeyi oğlan evinin üzerine yıkmaya çalışıyor sanırım annen. senin mutluluğunu düşünsün birazcık.

Keşke biraz annenizi kırmayı göze alsaydınız. O kadar geleneklere göre yürüyecekse işler bilmesi lazım, nişanı kız tarafı yapar. Hemen hemen bütün yörelerde böyledir bu. Ama hadi diyelim ki haklı, diyelim ki gerçekten de geleneklere göre haklı birşey istiyor. Gene de bu kadar diretmesi, bu kadar negatif yaklaşması, bu kadar karışması çok yanlış. Yazacağım şeyden üzülmeyin, örnek olarak söylüyorum ama siz bir daha başkasıyla mutlu olamazsanız vebali ona..
Sizde de var hata. Kırmak istemiyorum diye diye aileleri çok sokmuşsunuz herşeye. Hayır ayrıldığınız gün bir açıklama bari yapsaydınız çocukcağıza.
umarım karşınıza yine gönlünüze göre birileri çıkar. Ama bu sefer annenizi frenleyin biraz. Bir kere size danışmadan arayıp söz atmak ne oluyor. "Karar verdi sözü atmaya ve aradı." diyorsunuz. Sizin sözünüz bu. Karar verici sizsiniz. Elbetteki tecrübesinden faydalanın, sözüne kulak verin, saygısılık etmeyin. Ama artık hayatınızın sorumluluğunu kendi başınıza almayı öğrenin. Anneniz de olsa bu kadar ezik olmayın ya.

annen nekadar hatalı. nişanı tabikide kız evi yapar.bide telefon edip müjdeli haber vermiş ha... vay anam vay çok zor bir anneniz var allah kolaylık versin. orta yolu bulmanız gerekiyor bir an önce

enteresan bir durum halini almış sizinkileri.
eğer adete göre hareket edilseymiş zaten böyle olmazmış, hiç birşey böyle gelişmezmiş.
Kaç yaşındasın bu arada?

Öncelikle söz kesildikten sonra, zaten kız evi erkek evine gider.
İadeyi ziyaret denilir buna, tatlı götürür giderken de.

Nişanı kız tarafı üstlenir, sözlünün söylediği doğruymuş.
Bende nişan yaptım, annem istiyor özeniyor diye, tek evlat olduğum için görsün istedim.
Takıları erkek tarafı taktı doğru fakat kız tarafı da takı takar.

Annen biraz fazla müdahale etmiş anlaşılan, baban ne diyordu ki duruma?
Ben böyle durumlarda şunu söylerim hep "ailenin bir büyüğü yok muydu yol gösterecek, fikir verecek"?
Bazen insan burnunun dikine gidince, böyle tatsız sonuçlar doğuyor.

Hakkında hayırlısı olsun, fakat annen hayatına bu şekilde müdahale etmeye devam ederse, işin zor.
Allah yardımcın olsun ne diyelim, olan olmuş zaten... :31:

Ah be ya ne yapmış annen öyle senin.. :50:Sen de sessiz kalmışsın biz böyle davranan erkeklere diyoruz iyi ki kurtulmuşsun diye :31: Konuş bir an evvel sözlünle yeniden bence yoktan yere ayrılıyorsunuz. Nişanı kız tarafı yapar düğünü erkek tarafı yapar bu böyledir.Annenin arayıp da bu iş bitti demesi de çok kötü hele bir önce sen sözlünle ayrılık kararını konuşsaydın ya..Bence haksızsınız yazık ne kadar üzülmüştür karşı taraf.Yerinizde olsam annemle de sözlümle de ayrı ayrı konuşur ortalığı toparlamaya çalışırım.

bende ilk defa duyuyorum nişanı hep kız tarafı yapar.baştan böyle şeylerin olması üzücü ama annen buna karıştıysa sen başkasıyla evlensen onada karışır iş birazda sende bitiyor annen ya da damadı istemiyordu zorluk çıkardı

Sen bu çocuğu seviyor musun bunu sor önce kendine? Nişanı kız tarafı yapar.O aşamaya kadar gelmişsiniz sırf annenin inadına olay bitmiş.Anneni bu kadar ilişkine dahil etme benim annem yapsaydı ortalığı yıkardım valla ben seviyorsam kusura bakmasın sonuçta benim kararım olacak annem onunla aynı evde yaşamıyacak ona göre düşün seviyorsan arayı yapmaya bak.:4:

erkek tarafı iyi bile idare etmiş alttan almış hiç duymadım erkek tarafının nişan yaptığını merak ettim sizin çevrenizde böyle mi gerçekten yoksa anneniz adet mi uyduruyor ? annene karşı neden bu kadar sessiz kaldın anlamadım ben dünyayı yıkardım valla ne biçim telefonda konuşma şekli var ben erkek tarafı olsam annen kapattıktan sonra iyi bi kandil kutlaması yapardım annenize yani

http://www.kadinlarkulubu.com/kendi...hayattan-nasil-davranmaliyim-yardim-edin.html

Bu konu o konu değil mi? Konu sahibi 2 mesaj yazmış sadece, biri bu konuya yazdığı mesaj biri de yukarıda linkini verdiğim konuya yazdığı cevap. Üyelikler karıştı herhalde. Biriyle girip ötekiyle açtığı konuya cevap verdi. Hayır anlamıyorum ki zaten herşeyi ilk üyeliğinde paylaştıysan aynı konu için neden 2. üyelik alınır?

Back
X