kafam çok karışık ne yapacağımı bilemiyorum..

zenku

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2008
948
72
98
Herkese merhaba,
bugünlerde kafam fazlasıyla karışık sizlerden de fikir almak istiyorum. Nedenlerini sayayım size kısaca. Ben bir devlet üniversitesinde doktora yapıyorum ve özel bir üniversitede çalışıyorum. Doktoram bitene kadar işim devam edecek bittiğinde ayrılmak durumundayım buradan sonrası ne olacak zaten bilemiyorum şu anda. Ama bu ara kafamı karıştıran başka şeyler var. Şöyle ki ben işim dolayısıyla haftada tek gün anca gidebiliyorum okuluma ve hocam baştan beri bunu bilip kabul ediyor olmasına rağmen bu ara sorun eder vaziyette. Çünkü konu istediğimiz gibi gitmiyor.
Tabi dert sıkıntı bir değil, ben doktoranın ortasında bazı nedenlerden hocamı ve konumu değiştirmek durumunda kaldım. Şu an çalıştığım konu için bana her şey hazır sadece çalışacak öğrenci lazım dendi ama işin içine girince öyle olmadığını daha iyi gördüm. Her şeyin hazır olmaması bir yana bu konuyu çalışan tek bir insan yok etrafımızda ve ekipman sıkıntımız var. 2 yıldır uğraşıyorum bir arpa boyu yol alamadık desem yeridir. En son hocayla ben önümü göremiyorum diye hararetli bir tartışma yaptık ve ondan beri kafam çok karışık. Eski hocamla neden devam etmediğim konusunu da açıklığa kavuşturayım kendisi 2 yıllığına yurt dışına eğitime gidiyordu. Yaklaşık bir haftadır bıraksam mı diye düşünmekteyim. Ortada bir emek var evet kendi emeğim ama artık psikolojik olarak fazlasıyla yıprandığımı hissediyorum.
Üstelik bebek istiyoruz eşimle ama doktora yaparken o da çok zor ve o konuda da bazı problemlerimiz var. Bir destek, bir fikir verebilen varsa çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden hepinize

Bu kadar emeğin, zamanın çöpe gitmesi yazık olur bana göre.
Doktoranızı tamamlamanız kariyeriniz açısından önemli.
Ara verip sonra tekrar yapabilirsiniz belki bilemiyorum prosedürü ama çocuk işin içine girince zaman olarak
Daha fazla sıkıntılar yaşayacaksınız.
Belki bir şekilde çalışmaları hızlandırmanın yolunu bulmak yada tekrar hoca değiştirmek mümkünse düşünülebilir.

Sıkıntılarımız çok benzer ben de bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim ve doktora yapıyorum. Benim en büyük sorunum eşimin bebek istemesi ama ben bebek yaptığım anda bütün emeklerim boşa gidecek. Benim hocamla pek sorunum yok zaten asistanlar içinde en büyük benim o yüzden biraz kafam rahat.

Çok teşekkür ederim fikirleriniz için. Çocuk işin içine girince bu süreç daha da uzayacak farkındayım ama çocuk işini de çok erteleyecek konumda değiliz çünkü eşim ilaç kullanmak durumunda ve benim de bazı nedenlerden dolayı hamile kalmam sağlığım açısından önemli. Gerçi şu aşamada çocuk değil problem sonuçta ortada yok daha ama zaten ortada gitmeyen bir konu ve yürümeyen bir doktora var. Dondurmak ya da biraz ara vermek iyi olabilir ama bu seferde çok mu geç kalıyorum özel sektör düşüncesi içine giriyorum.

Seni çok iyi anlıyorum ve işin en kötü tarafı önceden özel sektörde duyardık bebek yapmayın dediler diye ayıplardım ben ama şu anda bütün asistan arkadaşlarım böyle bir baskı altında hocaları tarafından. Belki de senin en büyük artın (bana göre tabiki) aynı yerde çalışıp aynı yerde doktora yapman, ben gidiş gelişime bile nerdeyse 3 saat harcıyorum

Son düzenleme:

Maalesef bu sadece özelde yok kamuda da bu baskı var. Bir asistan arkadaş korkusundan evleneceğini söyleyemedi :))

Maalesef bu sadece özelde yok kamuda da bu baskı var. Bir asistan arkadaş korkusundan evleneceğini söyleyemedi :))

çok acı ya Türkiye'de kadın olmak çok zor okusan da okumasan da.. çalışsan da çalışmasan da.. malesef

Evet aynı üniversitede çalışıp hem de doktora yapıyorum bu konuda şanslıyım. Tek isteğim bir an evvel yrd.doç. kadrosu almak

Evet aynı üniversitede çalışıp hem de doktora yapıyorum bu konuda şanslıyım. Tek isteğim bir an evvel yrd.doç. kadrosu almak

inşallah canım demek ki 33B'lisin burdan da bunu anlıyorum :) ne güzel.. benim doktora bitince de ne olacağım belli değil malesef

Yani hocalarınızın size baskı yaptığını sanmıyorum bebek hususunda da şöyle bir gerçeklik var, akademik kariyer yapan kadınlar çabuk evlenmezler, geç bebek sahibi olurlar... 30una kadar okuyunca sonuç bu oluyor. Ha hamileyken tez yazan yok mu, o da var ama çok değil.

Tezle ilgili şu kadarını söyleyeyim, bir çok doktora öğrencisi böyle krizler yaşar, tezini bırakmak ister vs. Yani normal bu yaşadıklarınız, ancak danışmanınızla durumunuz endişe verici, aranızın gayet iyi olması lazım tezinizin yürümesi ve sonuçlanması için. gerekiyorsa yine konu değiştirin, yine danışman değiştirin ve çalışmak istediğiniz, sizi heyecanlandıran, daha hızlı ilerleyebileceğiniz konuyu bulun.
Gerekirse işinizi bırakın, kapanın ve yazın. En iyi tez yazılmış bir tezdir neticede...

Dondurursanız da açıkçası çocuktan sonra ben uzak kalacağınızı ve geri dönüşünüzün problem olacağını düşünürüm. Kendinize bir program yaparsanız, tezi x ayda yazıp, onun y ayını da (9 ay) hamilelik için kullanabilirsiniz. Ama yazmaya başlamanız lazım... Esas kriz orada.

Yazmaya başlarsanız bu krizler geçecektir.

inşallah canım demek ki 33B'lisin burdan da bunu anlıyorum :) ne güzel.. benim doktora bitince de ne olacağım belli değil malesef

Ümitsizliğe kapılmayın bu işlerde de çok torpil dönüyor. Doktora yaptığın bölümün açık kadroları da çok önemli açık kadro varsa geçersiniz diye düşünüyorum.

O zaman şöyle söyleyeyim hoca sadece bana değil herkesin ne zaman çocuk yapması gerektiğine karar veren ve o zaman da hemen olacağını düşünen bir insan. Bir diğer konu ben 30 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim, ve bazı sorunlarımız var bebek yapmakla ilgili. Benim sıkıntım tez yazmak değil keşke o aşamaya gelebilsek ben deneysel çalışan bir insanım tüm gün laboratuarda bulunup deney yapıp veri alıp deneysel çalışmalarımı bitirdikten sonra anca yazabilirim ki o aşamada hamile de olsam halledebileceğimi düşünüyorum.
Esas sıkıntı yolunda gitmeyen deneyler, sonuç alamıyor olmamız

Siz de malzeme sıkıntısı da vardır. Biyokimya da doktora yapan bir arkadaşım var kız malzeme konusunda isyanda yurt dışına gitmeyi düşünüyor. Almanya'da da çalıştı herşey süper önünde engel yok, insanı yıpratma yok, arkandan iş çeviren yok derdi.

malzeme sıkıntısı bir yana en büyük sıkıntı analizleri yapamıyoruz cihaz yok tez de nerdeyse analizler üzerine kurulu.. ricayla minnetle yaptırıyosun başka bölüme onlar da kendi işleri değil ya yapmış olmak için iş yapıyolar.. çok sinir bozucu.. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi tek sıkıntı yazmak olsa keşke.. o zaman zaten bitti tezim derim belki de

Hangi ildesin bilmiyorum, ben küçük bir ildeyim, büyükşehirlerde kadro çok zor. Bu sorunlar düzelmez, saymakla da bitmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…