Bu kadar emeğin, zamanın çöpe gitmesi yazık olur bana göre.
Doktoranızı tamamlamanız kariyeriniz açısından önemli.
Ara verip sonra tekrar yapabilirsiniz belki bilemiyorum prosedürü ama çocuk işin içine girince zaman olarak
Daha fazla sıkıntılar yaşayacaksınız.
Belki bir şekilde çalışmaları hızlandırmanın yolunu bulmak yada tekrar hoca değiştirmek mümkünse düşünülebilir.
Sıkıntılarımız çok benzer ben de bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim ve doktora yapıyorum. Benim en büyük sorunum eşimin bebek istemesi ama ben bebek yaptığım anda bütün emeklerim boşa gidecek. Benim hocamla pek sorunum yok zaten asistanlar içinde en büyük benim o yüzden biraz kafam rahat.
Seni çok iyi anlıyorum ve işin en kötü tarafı önceden özel sektörde duyardık bebek yapmayın dediler diye ayıplardım ben ama şu anda bütün asistan arkadaşlarım böyle bir baskı altında hocaları tarafından. Belki de senin en büyük artın (bana göre tabiki) aynı yerde çalışıp aynı yerde doktora yapman, ben gidiş gelişime bile nerdeyse 3 saat harcıyorum
Maalesef bu sadece özelde yok kamuda da bu baskı var. Bir asistan arkadaş korkusundan evleneceğini söyleyemedi :))
Evet aynı üniversitede çalışıp hem de doktora yapıyorum bu konuda şanslıyım. Tek isteğim bir an evvel yrd.doç. kadrosu almak
denedim canım yüksek lisans ve doktoranın başlarında hep bekledim bir tane kadro geldi o kadar yıl boyunca ona da alınacak kişi belli gibi bir şeydi..Doktora yaptığın yerde araştırma görevlisi olmayı denedin mi?
inşallah canım demek ki 33B'lisin burdan da bunu anlıyorum :) ne güzel.. benim doktora bitince de ne olacağım belli değil malesef
denedim canım yüksek lisans ve doktoranın başlarında hep bekledim bir tane kadro geldi o kadar yıl boyunca ona da alınacak kişi belli gibi bir şeydi..
O zaman şöyle söyleyeyim hoca sadece bana değil herkesin ne zaman çocuk yapması gerektiğine karar veren ve o zaman da hemen olacağını düşünen bir insan. Bir diğer konu ben 30 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim, ve bazı sorunlarımız var bebek yapmakla ilgili. Benim sıkıntım tez yazmak değil keşke o aşamaya gelebilsek ben deneysel çalışan bir insanım tüm gün laboratuarda bulunup deney yapıp veri alıp deneysel çalışmalarımı bitirdikten sonra anca yazabilirim ki o aşamada hamile de olsam halledebileceğimi düşünüyorum.Yani hocalarınızın size baskı yaptığını sanmıyorum bebek hususunda da şöyle bir gerçeklik var, akademik kariyer yapan kadınlar çabuk evlenmezler, geç bebek sahibi olurlar... 30una kadar okuyunca sonuç bu oluyor. Ha hamileyken tez yazan yok mu, o da var ama çok değil.
Tezle ilgili şu kadarını söyleyeyim, bir çok doktora öğrencisi böyle krizler yaşar, tezini bırakmak ister vs. Yani normal bu yaşadıklarınız, ancak danışmanınızla durumunuz endişe verici, aranızın gayet iyi olması lazım tezinizin yürümesi ve sonuçlanması için. gerekiyorsa yine konu değiştirin, yine danışman değiştirin ve çalışmak istediğiniz, sizi heyecanlandıran, daha hızlı ilerleyebileceğiniz konuyu bulun.
Gerekirse işinizi bırakın, kapanın ve yazın. En iyi tez yazılmış bir tezdir neticede...
Dondurursanız da açıkçası çocuktan sonra ben uzak kalacağınızı ve geri dönüşünüzün problem olacağını düşünürüm. Kendinize bir program yaparsanız, tezi x ayda yazıp, onun y ayını da (9 ay) hamilelik için kullanabilirsiniz. Ama yazmaya başlamanız lazım... Esas kriz orada.
Yazmaya başlarsanız bu krizler geçecektir.
evet devlet üniversiteleri bu konuda aşmış durumda şu anda, torpille bölümle ilgisi olmayan bir insanı bile işe alabilirler malesef.Torpil de bu aşamada dönüyor zaten
Siz de malzeme sıkıntısı da vardır. Biyokimya da doktora yapan bir arkadaşım var kız malzeme konusunda isyanda yurt dışına gitmeyi düşünüyor. Almanya'da da çalıştı herşey süper önünde engel yok, insanı yıpratma yok, arkandan iş çeviren yok derdi.
Hangi ildesin bilmiyorum, ben küçük bir ildeyim, büyükşehirlerde kadro çok zor. Bu sorunlar düzelmez, saymakla da bitmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?