kafam çok karışık ne yapmalıyım? fikirlerinizi bekliyorum

ah be güselim sakın ne akraba evliliği yap nede acele et aynı yastayız benım 2 yasındada bı oglum var erken evlendım de ne oldu???
keske olgun bır yası bekleseydım genclıgının en gusel zamanındasın sakın acele etme mantıklı sevgı dolu bır evlılık yap kısmetın kapanacak bı yastamıısn kı gorende 40 a merdıven dayadın sanar acele etme 35 e kadar yolu var gercekten ben cok pısmanım erken evlendıgıme daha mantıklı olanları gorebılecek yasta evlenseymısım keske bu kadar cahılı cuhelasıyla ugrasmazdım ınsan yası kucukken gozlerı kor oluyor turkıyede kac mılyon erkek var elbet nasbınde bırı vardır kan bagı canın cıgerın kardesınle mı evlenmeye kaldı mantıga bak bızde kardestır dayı cocugu amca cocugu yan gozle bakılmaz ...

çok haklısın...cephe de alacaklar..şu yüzden herkes evlendi bi sen kaldın..yapamaycağım zaten biliyorum...

bak güzelim herkes evlendi sen kaldın mantığını bırak öncelikle Rabbim yazmamışsa sana evlenmeyi zaten olmaz demi o isterse herşey olur..Rabbim kısmetnde yazmşsa olacaktır evlilik. mllet ne derse desin ayy ben bu sebeble bi nişan geçirdm tanımadğm etmedğim dangoz biryle .. çalıştığım şirkette patronun annesinn dayı oğlu diye ailem çevre baskı yaptı durumu ii blmem ne die hayr diyemedm evet dedm nişan oldu adam mal yahu bişeyden anlamıo ondan koca ne olmaz bana ne oldu yani attım nişanı.. o kar eşya ne alınmıştı düşün herşey alnmştı..ama şimdi eşim ve onu dşndkçe hayatımda yaptığm en iyi seçimdi diyorum.. yanlış birşey yapma çevre yüzünden ayrca ne intiharı yahuu Rabbime sığın dua et hakkımda hayırlı olanı ver de

Anlıyorum ailenin ısrarlarına karşı koymak çok yıpratıcı ama sonuna kadar sabret, diren bence. Yani kavga etmeden tabi bilmiyorum durumun zor. Yaşam tarzları herkesin farklıdır o çevreye göre değerlendirmek gerekir, belki evlensen çok mutlu olursun çocukların da sağlıklı olur falan ama benim dilim varmıyor böyle konuşmalar yapmaya. Diyorum ya tam tersi şekilde yetiştiğim için çok zor geliyor. Umarım hakkında en hayırlısı olur ama sakın intiharı düşünme, sen hayata karşı pozitif olucaksın ki o da öyle olsun, başka yolu yok

Öyle kısmet olmaz olsun. İnsan akrabasıyla evlenir muhabbeti yapmayacağım ama baska kız yok gibi önce bi dayıoğlu geliyo sonra da öteki.

Bence evde Falan kalmadın sakın öyle düsünme. Anladığım kadarıyla sende sıcak bakmıyorsun bu işe ama sırf evde kaldım düsüncesiyle kabul etmek istiyorsun. Hayatının hatasını yaparsın.. Biraz Sabret yaşında gayet normal..

Şimdi öncelikle dışardan evliliğe izin var demişsin. Asıl akraba evliliği izinle olması gereken anormal olan durum. Akraba evliliğinde sakat doğum oranı artıyor. Çocuklarınız sakat olacak demiyorum. İhtimal artıyor. Hani çok seviyorsundur. Aşıksındır belki o da belki bu riski almaya değer. Ama madem aşık değilsin. Mantık evliliği yapacaksın. O zaman mantıkla yaklaş biraz.

İyi bir kariyerim olsun diye çabaladım diyorsun. Bunun içn çabalayan bir insanın ben ufkunun biraz daha geniş olmasını beklerim. Bu şekilde evlenecekseniz (falanca seninle evlenmek istiyor bir görüşseniz), o zaman aile dışından hiç mi görücü usulü gelen olmuyor? Onlardan birini değerlendir. İş ortamında hiç mi biri yok? Ya da bir hobi edin kendine. Fotoğrafçılık kursuna git. Arkadaş sayın artsın. Arkadaş ortamlarına gir. Tabi nasip kısmet ama ihtimalleri de artırmak lazım.

Son düzenleme:
ev kızı mısın yoksa bi okul ve çalışma hayatın oldu mu, ev kızları bile görücü usulü evlenmiyo artık hele ki sosyal bi çevren varsa akraba takıntısını hiç anlayamam sevgilin falan olmadı mı

Aileniz de sizin mutlu bir yuva kurmanızı ister elbette ama bunu istemek size hak etmediğiniz davranışları sergileme hakkını vermez onlara. Kuzeninizle evlenince uzak mı olursunuz ailenizle? 26 yaşında gencecik bir kızsınız. Çevre baskısı her yerde var. Örnek vereyim. Şu anda 20 yaşımdayım. Dayımın kızı var 9 yaşında. O bile bana geçen gün 'Esma Abla artık senin de evlilik yaşın geliyor' dedi. Sanki evliliğin bir yaşı varmış gibi. El kadar çocuklarda bile mantık bu. Gel de sinir olma. Okulumu bıraktım ve üniversiteye hazırlanıyorum tekrardan. Okulum bittiğinde 25 yaşımda olacağım. Belki okurken evleneceğim,belki okul bitince hemen evleneceğim,belki de yıllar sonra evleneceğim. Bunlar nasip kısmet işi. Ben 'Okurken asla evlenmem' demiyorum ama istemem yani. Sonuçta öğrencisin ve öğrenciliğini de doya doya yaşaman lazım. Ve gencecik yaşımda kocaman sorumluluklar üstlenmek istemem. Bence evlilik en erken 25 yaşında olmalı. Ondan öncesi çok erken. Siz sırf bu baskı yüzünden lütfen ileride pişman olacağınız hatalar yapmayın. Çalışıyor musunuz? bilmiyorum ama çalışmıyorsanız bir işe başvurun. Sizin için daha iyi olur. Evlilik de nasip kısmet işi. Acele etmeyin. Rab'bim evliliği kaderinize yazdıysa ki İnşAllah vardır sizi bulur kısmetiniz.

Evlilik bu hiç kolay bişey değil. Belkide bir ömür aynı evi, aynı yatağı paylaşacağın insan. Evde kalıcağım korkusuyla evlilik yapmak doğru bir mantık değil bana göre. Hiç sevemediğim bir insanla aman yuvam olsun çoluğum çocuğum olsun diye bir evde durmaktansa yalnız kalırım daha iyidir bana göre.
Birde işin sağlıklı nesiller yetiştirme boyutu var ki akraba evliliklerinde çocukların sağlıklı olmaması da yıllardır bilinen bir gerçek.

o kadar pozitif cana yakın bi insandım ki...bu yaşıma gelipte hem ailemle hem çevremle bu tur sıkıntılar yaşayacağımı inanın bilmiyordum..zor bi imtihan..benimle yüzyüze konuşsanız yahu bu gibi bir insan nasıl böyle düşünr dersiniz...ve bizim ailede çok fazla okuyan kız çocuğu yok hemen hemen hepsi erken yaşta evlenir..ben kariyer yapmak istedim..lakin her gecen zaman aleyhime..bende artık evleneyim ve bitsin istiyorum..ama zoraki evlilikle olacak şey değil...

Merak ediyorum, ailenize şimdiye kadar net bir şekilde, hayır ben istemiyorum dayımın oğullarıyla evlenmeyi dediniz mi?
Yani şu an bize aktardığınız ikileminizden haberleri varsa üstünüze daha da çok geliyolardır.

sakın bu düşünceyle evlenme, mutsuz olursun bu sefer boşanayım desen ailen daha büyük tepki verir öyle bi aileye benziyo sanki, 26 yaş hiçbi şey değil inan, Allahtan hayırlısını iste

evet bu ikilemden haberleri var ve bu yüzden daha fazla baskı uyguluyorlar...baskı derken biri gelsin hemen he deyip verecekler yani o derece.

yabancı olmasın ne demek. yabancı olmasın ,annemle babası kardeş olsun. bumudur doğru olan. kardeş ya. karındaş. senin annenle onun babası kardeş. tekrar hatırlatayım.

Son düzenleme:
evet bu ikilemden haberleri var ve bu yüzden daha fazla baskı uyguluyorlar...baskı derken biri gelsin hemen he deyip verecekler yani o derece.

Sen net olsan, İSTEMİYORUM desen? Ama ağlayıp sızlamadan, gayet mantıklı bir şekilde karşına alıp konuşarak. Ama sanırım önce senin gerçekten net olman gerekiyor, üzgünüm

akraba evliliklerinde herşey sorun, genetik problemleri geçtim anlaşamasan ayrılıcam desen tüm sülale birbirine giriyo, kızlarına çekeceksin diyip çıkıyolar işin içinden

Akraba evliligi yapacagima hic evlenmem sonuna kadar da yalniz yasarim. Cunku ben asla kan bagim olan insanlara o gozle bakamam. Olmaz.

bu durum yüzünden arkadaşlarımla olan diyolaglarım bile bitirme noktasına getirdim..diyorum ya herşey sanki evlilik üzerine yoğunlaştı sıyralamıyorum bu düşünceden..muhasebe sorumlusuyum bir şirkette ama bu düşünceler yüzünden verimli olamıyorum işten çıkıp kafamı dinlemek istiyorum lakin evde kaldığım surece daha çok baskı uygulayacaklar...arkdaşlarım ise çoğu evli çocuklu kariyer sahibi olmayan insanlar ..bu da beni daha çok bunaltıyor..

akraba evliliklerinde herşey sorun, genetik problemleri geçtim anlaşamasan ayrılıcam desen tüm sülale birbirine giriyo, kızlarına çekeceksin diyip çıkıyolar işin içinden

tam düşüncelerimi yazdın canım,
ister istemez görüşmek zorunda kalacaksın
yabancı olunca sen sağ ben selamet durumları

neresinden bakarsan zor akrabayla evlilik yada iş ortaklığı yapmak

Sen net olsan, İSTEMİYORUM desen? Ama ağlayıp sızlamadan, gayet mantıklı bir şekilde karşına alıp konuşarak. Ama sanırım önce senin gerçekten net olman gerekiyor, üzgünüm

deylayt... o kadar netim ki...ama gücüm ailem ve çevrem karsısında yetersiz...aslında çok sevdiğim ve konuştuğum biri vardı..o da beni seviyordu..tam herşey yoluna girecek derken bir anda doktorlar bipolar teşhisi koydu.. çevrem buyu yapılmış dedi..sevdiğim insanla bile kopma noktasına geldik..aslında derdim sevdiğim insanı unutamıyorum yani onu kafamdan atamıyorum bu yüzden diğerlerine o gözle bakamıyorum...ne akraya nede başkasına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…