- Konu Sahibi superisiask
-
ah be güselim sakın ne akraba evliliği yap nede acele et aynı yastayız benım 2 yasındada bı oglum var erken evlendım de ne oldu???merhaba dostlar,
ben 26 yaşındaym.daha önceden dayımın oğlu istemişti beni ama gerek kendimce sebebpler yüzünden hayır dedim şimdi evli ve çocukları var.bense hala bekar.şimdi ise onun ailesinin küs olduğu dayımın oğlu beni istiyor.ne yapmalıyım...evde kaldım deyip illa biriyle evlenmeli miyim? :18:
çok haklısın...cephe de alacaklar..şu yüzden herkes evlendi bi sen kaldın..yapamaycağım zaten biliyorum...
dışardan evlenmeye izin var tabiki.ama kendi içimizde olsun diye..sorun şu önceki dayımın oğluna he demedim şimdikine dersem sıkıntı..bunada demessem hepten kısmetimi kapatır mıyım..walla içim karardı..
evde kalmaktan korkmak...bu yüzden bir yanım evet de bitsin gitsin diyo..ama iş burda bitmiyor evlilik sorumlulukları olan bi durum sonuçta..bir yanımda hayır akraba evliliği olmasın nasip diyo...aslında çevre baskısı yüzünden..can ciğer dediğim ailem sanki öz ailem değil gibi davranıyor...onlarda şöyle haklı..çevredekiler aa senin kızın yokmu bişeyi dediklerinde bişey diyemiyorlar..depresyona girdim resmen...
teşekkür ederim yorumlarınız için..bende pek sıcak bakmıyorum.ama aile ve cevre baskını bak yaşın kaça gelmiş neyi bekliyosun..bu yaşıma kadar iyi bi mesleğim olsun diye çabaladım..ama onca çaba boşaymış gibi.sanki evlilik benden yaşça küçüklerin bile mağrifetiymiş gibi yüzüme çarpmalarından yoruldum..doğrusu bu kafayla evlensem bile ne kadar sağlıklı olur orasıda meçhul..
o kadar pozitif cana yakın bi insandım ki...bu yaşıma gelipte hem ailemle hem çevremle bu tur sıkıntılar yaşayacağımı inanın bilmiyordum..zor bi imtihan..benimle yüzyüze konuşsanız yahu bu gibi bir insan nasıl böyle düşünr dersiniz...ve bizim ailede çok fazla okuyan kız çocuğu yok hemen hemen hepsi erken yaşta evlenir..ben kariyer yapmak istedim..lakin her gecen zaman aleyhime..bende artık evleneyim ve bitsin istiyorum..ama zoraki evlilikle olacak şey değil...
o kadar pozitif cana yakın bi insandım ki...bu yaşıma gelipte hem ailemle hem çevremle bu tur sıkıntılar yaşayacağımı inanın bilmiyordum..zor bi imtihan..benimle yüzyüze konuşsanız yahu bu gibi bir insan nasıl böyle düşünr dersiniz...ve bizim ailede çok fazla okuyan kız çocuğu yok hemen hemen hepsi erken yaşta evlenir..ben kariyer yapmak istedim..lakin her gecen zaman aleyhime..bende artık evleneyim ve bitsin istiyorum..ama zoraki evlilikle olacak şey değil...
Merak ediyorum, ailenize şimdiye kadar net bir şekilde, hayır ben istemiyorum dayımın oğullarıyla evlenmeyi dediniz mi?
Yani şu an bize aktardığınız ikileminizden haberleri varsa üstünüze daha da çok geliyolardır.
yabancı olmasın ne demek. yabancı olmasın ,annemle babası kardeş olsun. bumudur doğru olan. kardeş ya. karındaş. senin annenle onun babası kardeş. tekrar hatırlatayım.bende öyle düşünenlerdenim..o yüzden ilkine hayır demiştim... aile yapımız biraz içe dönük yani yabancıya gitmesin kendi içimizde olsun mantığında..ben ise bugun ekadar hep farklı bir kültüre sahip olsun faklı insanlar olsun istedim..erkek mi kalmadı inan bilmiyorum..kafam çok karışık..şöyle düşün..ailen vereyim gitsin diyo sen olmaz diyosun..intiharı bile düşünür oldum resmen..hayattan yaşamaktan soğudum...
evet bu ikilemden haberleri var ve bu yüzden daha fazla baskı uyguluyorlar...baskı derken biri gelsin hemen he deyip verecekler yani o derece.
İyi bir kariyerim olsun diye çabaladım diyorsun. Bunun içn çabalayan bir insanın ben ufkunun biraz daha geniş olmasını beklerim. Bu şekilde evlenecekseniz (falanca seninle evlenmek istiyor bir görüşseniz), o zaman aile dışından hiç mi görücü usulü gelen olmuyor? Onlardan birini değerlendir. İş ortamında hiç mi biri yok? Ya da bir hobi edin kendine. Fotoğrafçılık kursuna git. Arkadaş sayın artsın. Arkadaş ortamlarına gir. Tabi nasip kısmet ama ihtimalleri de artırmak lazım.
akraba evliliklerinde herşey sorun, genetik problemleri geçtim anlaşamasan ayrılıcam desen tüm sülale birbirine giriyo, kızlarına çekeceksin diyip çıkıyolar işin içinden
Sen net olsan, İSTEMİYORUM desen? Ama ağlayıp sızlamadan, gayet mantıklı bir şekilde karşına alıp konuşarak. Ama sanırım önce senin gerçekten net olman gerekiyor, üzgünüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?