• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam çok karısık sizce ne yapmalıyım

onların amaç belliymiş yahu, neye denk gelmişin böyle sen.
kaynana kendı kocasıyla boşansın ve bavulunu alsın sadece bakalım ne olacak.
empati yoksunu kadın :47: şu mübarek ayda ağzımı açmak istemıyorum.

ohhhh iyi etmiş eski gelin, allah böyle nasip etmez, ettirmez işte hakkı olmayan şeyi.

bunlara gelen sanki bnların esiri gibi kızın annesi cok gelip gitmez hep beraber yenilsin içilsin gezilsin istediler bende öyle olmayınca kendi bildiğimi yapınca birazda oglu o zamanlar benı desteklıyordu cekemedi şimdide gidince rahat etti sanırım

arkadaşım kusura bakma moralini bozmak istemem ama yaptığın yanlış kaban kıyafet aldım diyosun eşine ihtiyaçlarını söyledin mi peki ? almadı mı hemen altınlara başvurdun belkide açığa çıkmasa harcamaya devam etcektiniz o takılar ikinizin eşin aynısını yapsa ne düşünürdün ?eşinizin size güven problemi olduğunu düşünüyorum açıkcası haklıda yani altın bozdurup kaban almak ama çok abes geldi ha olmaz eşinizede dersiniz almaz son çare neysede bu bana kolaya kaçmak ve arkadan iş çevirmek gibi geldi

Son düzenleme:
arkadaşım kusura bakma moralini bozmak istemem ama yaptığın yanlış kaban kıyafet aldım diyosun eşine ihtiyaçlarını söyledin mi peki ? almadı mı hemen altınlara başvurdun belkide açığa çıkmasa harcamaya devam etcektiniz o takılar ikinizin eşin aynısını yapsa ne düşünürdün ?nizin size güven problemi olduğunu düşünüyorum açıkcası haklıda yani altın bozdurup kaban almak ama çok abes geldi ha olmaz eşinizede dersiniz almaz son çare neysede bu bana kolaya kaçmak ve arkadan iş çevirmek gibi geldi
ben eşi
n

haklısınız oda haklı birşey demiyorun zaten ama sırf bu yüzden ayrılık olmasın diyorum zlaamanla hersyi yoluna koyabiliriz para vermeme durumuna gelincede 10 lira 20 lira veriyordu mesela benım alacagım 30 lira oluyordu o zaman 18 yasındaydım yedi sene oncerki olay yüzünden bu durumdayız biraz cahıllık vardı belki kızgınlık bilemiyorum işte o an düşünemıyorsun mantıklı olarak

Evlilikte sen ben yoktur biz vardır.İki kişi hayatı paylaşırken birinin tutup da diğerinin arkasından iş çevirmesi
yaptığı işi saklaması konuda gördüğümüz gibi vahim sonuçlar doğurur.Altınlar erkek tarafının hakkı değildir
tutupta gelinden istenmesi alınması ayıptır.Gelin hanımında gizlice bozdurup kafasına göre harcaması ve bu yaptığını
saklaması aynı derecede ayıptır.Doğru olan eşlerin tüm gelir ve giderleri hesaplayıp birlikte karar vererek
harcama yapmasıdır.Ben ne yazıkkı konu sahibi sizin yaptığınızı doğru bulmadım.Eşinize ayrılık için çok güzel bir
mazeret sunmuşsunuz.Onunda bu evliliği yürütmeye pek niyeti yokmuş ki çok kolay vazgeçmiş.
Yuvanızın kurtulması için babanız eşinizin babasıyla görüşüp bir cahillik yaptığınızı arada çocuk olduğunu
söylese sizi barıştırmaya çalışsalar.Belki eşiniz ikna olur.Hakkınızda hayırlısı olsun.

eşinin başka hiç bi sebep olmadan böyle bi hatadan dolayı evliliği bitirme kararı almasının altında çok neden yatabilir..çok mu gururlu kendini ihanete uğramış hissettiği için mi böyle yapıyor..paraya mı düşkün ki bu durumu çok gördüm başka bi konuya odaklanması mümkün değil böyleyken..gözünde çok mu kusursuzdun acaba hazmedemedi..keşke yapmasaydın..ama olan olmuş pire yüzünden yorgan yakılmaz..erkek kadın aldatılmayı bile sindirmeye çalışanlar oluyor sevgilerinden ötürü..bana yapılsa kök söktürürdüm çeker giderdim belki hatta barışmamız halinde tekrar yapamasın diye çok kötü şekilde korkuturdum ama blöften ibaret olurdu gönlüm alınsın sevdiğim yerden devam ederdim..inşaallah eşinin de aklı başına gelir..sen üzgün olduğunu dile getir..karşı bi atak yapma hem iyice kızdırırsın hem de içinden çıkılmaz hal alır..Allah yardımcın olsun..o minik kız anne baba huzurunun olduğu evde büyüsün inşaallah

Evlilikte sen ben yoktur biz vardır.İki kişi hayatı paylaşırken birinin tutup da diğerinin arkasından iş çevirmesi
yaptığı işi saklaması konuda gördüğümüz gibi vahim sonuçlar doğurur.Altınlar erkek tarafının hakkı değildir
tutupta gelinden istenmesi alınması ayıptır.Gelin hanımında gizlice bozdurup kafasına göre harcaması ve bu yaptığını
saklaması aynı derecede ayıptır.Doğru olan eşlerin tüm gelir ve giderleri hesaplayıp birlikte karar vererek
harcama yapmasıdır.Ben ne yazıkkı konu sahibi sizin yaptığınızı doğru bulmadım.Eşinize ayrılık için çok güzel bir
mazeret sunmuşsunuz.Onunda bu evliliği yürütmeye pek niyeti yokmuş ki çok kolay vazgeçmiş.
Yuvanızın kurtulması için babanız eşinizin babasıyla görüşüp bir cahillik yaptığınızı arada çocuk olduğunu
söylese sizi barıştırmaya çalışsalar.Belki eşiniz ikna olur.Hakkınızda hayırlısı olsun.

yaptıgım seyı savunmuyorum zaten hata yaptım yanlıs yaptım ama para amaclı nasıl bitirebiliyor 7 senelik evliliği öncesini saymıyorum bile hiç mi sevmedi bu jadar mı katılastı ben annemın evine gelmeden önceki aksam annemleri aramıs kayınpeder gelin diye resmen kızınızı götürün demeye getirdiler bence cunku o gunden bu yana hiç kimse aramadı ben kendimize üzülmuyorum zaten bir sekilde yasarız olan kızıma olacak ,işte

köyden kız alınca ne oluyor merak etmıyor değilim:26:
daha mı saf, temiz oluyor.

bazı akrabalarımdan biliyorum bu tezi kendı kendine çürütenleri biliyorum ben
insan her yerde, her şekilde insandır.

köyden alınca daha itaatkar, daha saf, daha temız kalplı olmuyor maalesef.

Uzun zamandır aile dostumuz olan bir aile köyde yaşıyor, sık sık gidip geliriz. Yıllar önce ailenin kızlarından biri evlenirken geçen bir sohbette "bizim köyle kızla erkek evlenmeden önce de istiyorlarsa birlikte olabilirler" denmişti. Elbette olabilirler ama bunun böyle açıkça uluorta söylenmesi genç kız halimle beni çok şaşırtmıştı. Doğma büyüme İstanbullu olan hem de modern bir ailenin kızı olan ben kendimi ailemi ve çevremi onların yanında fazla!!! muhafazakar bulmuştum. Daha sonra benzer görüşleri başka yerlerden de duydum. Anadoluda bir çok köyde bizim büyük şehirlerde yaşadığımızdan çok daha nasıl diyeyim modern yaşıyorlar. Demek kayınvalide daha modern gelin istiyordu.

eşinin başka hiç bi sebep olmadan böyle bi hatadan dolayı evliliği bitirme kararı almasının altında çok neden yatabilir..çok mu gururlu kendini ihanete uğramış hissettiği için mi böyle yapıyor..paraya mı düşkün ki bu durumu çok gördüm başka bi konuya odaklanması mümkün değil böyleyken..gözünde çok mu kusursuzdun acaba hazmedemedi..keşke yapmasaydın..ama olan olmuş pire yüzünden yorgan yakılmaz..erkek kadın aldatılmayı bile sindirmeye çalışanlar oluyor sevgilerinden ötürü..bana yapılsa kök söktürürdüm çeker giderdim belki hatta barışmamız halinde tekrar yapamasın diye çok kötü şekilde korkuturdum ama blöften ibaret olurdu gönlüm alınsın sevdiğim yerden devam ederdim..inşaallah eşinin de aklı başına gelir..sen üzgün olduğunu dile getir..karşı bi atak yapma hem iyice kızdırırsın hem de içinden çıkılmaz hal alır..Allah yardımcın olsun..o minik kız anne baba huzurunun olduğu evde büyüsün inşaallah

inlaşşah amin ben ondan özür diledikçe sans istedikçe kendini daha vazgecilmez görüyor burnu havalanıyor aynı seyı o bana yapsaydı kızardım tabi haklıda zaten ama kendim evde cezasını verirdim onada diyorum kız küs konusma ama bitirme diye ama dinlemiyor belki öfkesinden dolayı olaylar yeni oldugu için bilemiyorum zaman ne gösterir

Tamam dinen hukuken senindirde o isler oyle olmuyor yari yariya takiliyor hatta erkek ailesinin kimi zaman daha cok katkisi oluyor nasil esinize sormadan onlari bozdurursunuz ne cesaret sizdeki

eşin ailesinin dolduruşuna gelmiş olabilir bence sen ara başbaşa konuşmak istediğini söyle ona hatanı anladıgını filan söyle hala ısrar ederse yoluna bak

yaptıgım seyı savunmuyorum zaten hata yaptım yanlıs yaptım ama para amaclı nasıl bitirebiliyor 7 senelik evliliği öncesini saymıyorum bile hiç mi sevmedi bu jadar mı katılastı ben annemın evine gelmeden önceki aksam annemleri aramıs kayınpeder gelin diye resmen kızınızı götürün demeye getirdiler bence cunku o gunden bu yana hiç kimse aramadı ben kendimize üzülmuyorum zaten bir sekilde yasarız olan kızıma olacak ,işte

Haklısın çok zor ama sen güçlü olduğun sürece kızına da birşey olmaz sana da. Aslan gibi çocuklar büyüten nice yalnız anne var. Sen kocanla mı var oluyorsun? Hayatına bir yön vermeye bak. Yok geri dönerse barışırsanız da çok güzel olur. Ama olmazsa hiçbirşeyin sonu değil.

eşin ailesinin dolduruşuna gelmiş olabilir bence sen ara başbaşa konuşmak istediğini söyle ona hatanı anladıgını filan söyle hala ısrar ederse yoluna bak

onuda denedım ne serefsizliğim kaldı ne alçaklıgım benı orada öylece bırakıp gitti yüzüme bile bakmak istemiyormus artık:43:

Haklısın çok zor ama sen güçlü olduğun sürece kızına da birşey olmaz sana da. Aslan gibi çocuklar büyüten nice yalnız anne var. Sen kocanla mı var oluyorsun? Hayatına bir yön vermeye bak. Yok geri dönerse barışırsanız da çok güzel olur. Ama olmazsa hiçbirşeyin sonu değil.

aynen kızım için güçlü olmaya calısıyorum benım hayatımı caldı unıversiteyi bıraktım onun için ne olursa olsun bakarım ben sana bırakmam diyordu kandık olursa cok iyi olur dediğin gibi ama olmazsada dünyanın sonu degıl bunu anladım önceden co aglıyordum onsuz yapamam yasayamam diye ama kurtuldumm o düşüncelerden

insanlara,özellikle de yakın çevrenize yalan söylemeyin. çünkü güven bir kere yıkıldı mı, geri gelmiyor kolay kolay. kızınıza üzüldüm.

aynen kızım için güçlü olmaya calısıyorum benım hayatımı caldı unıversiteyi bıraktım onun için ne olursa olsun bakarım ben sana bırakmam diyordu kandık olursa cok iyi olur dediğin gibi ama olmazsada dünyanın sonu degıl bunu anladım önceden co aglıyordum onsuz yapamam yasayamam diye ama kurtuldumm o düşüncelerden

İşte bu, doğru bakış açısı bu. Bravo tebrik ediyorum seni canım. Üniversiteye de gitmişsin, birikimin var. Güçlü ol, erkeklerin dayanamadığı şey ona muhtaç olmayan kadındır. Kendin ve kızın için güçlü ol ama bu güçlülük onu sana tekrar da çekebilir. Kısmette ne varsa o gelicek başımıza.

Ben eşini haklı buldum ,sen herkesi aylarca kandırmışsın çalındı diye yaygara verip gizlice kendine harcamışsın ,eşinin güveni cidde şekilde sarsılmış ,senin para için herşeyi yapabileceğini düşünüyordur şuan,
keşke böyle birşey yapmadan önce eşine söyleseydin haklıyken haksız durumuna düşmezdin
evliliğin olmazsa olmazı üç sey sevgi saygı ve güven

İşte bu, doğru bakış açısı bu. Bravo tebrik ediyorum seni canım. Üniversiteye de gitmişsin, birikimin var. Güçlü ol, erkeklerin dayanamadığı şey ona muhtaç olmayan kadındır. Kendin ve kızın için güçlü ol ama bu güçlülük onu sana tekrar da çekebilir. Kısmette ne varsa o gelicek başımıza.

universite hayatım sadece 2 ay sürdü dediğim gibi istemeyince bıraktım salakl gibi ama acık ogretim için calısıyorum bundan sonrajkı hayatım kızım ve benım için olacak tekrar cekersede olmaz demem acıkcası inşallah öyle olmasınıda umarım cunku hala sevıyorum ama sevgıden öncede bir kızım var onun için

Ben eşini haklı buldum ,sen herkesi aylarca kandırmışsın çalındı diye yaygara verip gizlice kendine harcamışsın ,eşinin güveni cidde şekilde sarsılmış ,senin para için herşeyi yapabileceğini düşünüyordur şuan,
keşke böyle birşey yapmadan önce eşine söyleseydin haklıyken haksız durumuna düşmezdin
evliliğin olmazsa olmazı üç sey sevgi saygı ve güven

haksız demedim ki haklı zaten her seferındede bunu soyluyorum farkettıyseniz ama saygısızlıgım olmadı su güne kadar baska bir yanlısımda yok hala seviyorsa egerkı düzelmiyecek birseyde değildi gerekirse terapıye giderdil cok okudum duydum boyle ıken geri dönenleri bu sebepten evlilik bitmez bence hala seviyorsa tabi yada baska bir neden yoksa

o altınlar senındı zaten istedigini yapabılırsın ohhhhhh elıne saglık ne güzel yapmışsın 2 taneke yüzünden sna hırsız dıyen adamı sen isteme bence hödük :47:

haksız demedim ki haklı zaten her seferındede bunu soyluyorum farkettıyseniz ama saygısızlıgım olmadı su güne kadar baska bir yanlısımda yok hala seviyorsa egerkı düzelmiyecek birseyde değildi gerekirse terapıye giderdil cok okudum duydum boyle ıken geri dönenleri bu sebepten evlilik bitmez bence hala seviyorsa tabi yada baska bir neden yoksa

diğer msjlarını okumadım, o zaman şöyle yap eşine mektup yaz yüzyüze gelince daha çok sinirleniyordur,duygusal bir mektup ,altınlarla ilgili böyle bir yol izlemenin nedeni sadece çocuğumuzu onun geleceğini düşündüğüm için yaptım şuan çok pişman olduğunu evladına bırakabilecek başka birşeyin olmadığı hayatın çok kısa olduğunu sırf evladının geleceğini düşündüğünü, böyle bir nedenden ayrılmayı göze alıyorsan sen bilirsin ilerde çocuğumuza ayrılma nedenini anlatırım annesinin ne kadar fedakar olduğunu anlar vs. 10 gün çok uzaklara gideceğim hiç kimsenin baskısı altında kalmadan düşünmesini ve bir karar vermesini iste,telini kapat hiç arayıp sorma gerekirse bir akrabanın yanına git sana ulaşamasın, tamamenn duygusala bağla :)

Back
X