Kafam çok karışık ve mutsuzum :(

Yuzugu annen mi takacak ne alaka? Kimin durumu musaitse oncelik onundur, bu Turk filmi kafasi da skti artik insanlari, once ablan,once abin ne bu yahu?

Annene söylemelisin gerçekten ayıp etmiş karşı tarafa. Ayrıca bu işler kısmet işi. Eskidenmiş o abla abi beklemeler. Bence açıkça konuşmalısın. Ablan ayrılsa ve on sene evlenmese on sene bekleyecek mi sevgilin? Aynısını kayınvalide adayın yapsa annen ne hissederdi acaba, kızımı oyalıyorlar ne zaman düğün olacağı belli değil derdi. Çünkü ablanın net bir tarihi de yok. Hani bir sene sonra kesin olsa insanlar da bekler de ortada net bir şey yok. Çok ayıp etmiş

Askere gitmeden bir adım atmayın. Bak ablanın erkek arkadaşı ciddi. Adam askerlik işini hallediyor. Sizinki 6 yılda 6 kere gider dönerdi. Önce askerlik.

12 ay mı bekleyim yani doğuya giderim şehit olurum ben deyip duruyor rüyasında da görmüş ona bu kadar yaklaşmışken yollayamam askere herşey karışır o zaman annemler çok bekletir bizi
Yuzugu annen mi takacak ne alaka? Kimin durumu musaitse oncelik onundur, bu Turk filmi kafasi da skti artik insanlari, once ablan,once abin ne bu yahu?
Kimin durumu musait sence canım
Konuya Göre ikisinin de asker yolu bekleyeceği aşikar...
Birinin 5 yıl
Diğerinin 6 yıl geçmişi var...
Türk filminden ziyade eşitlik gördüm ben..
Ablasının eşi gidip geliyor askere ; konu sahibi ben Sevgilimi askere neyim niye göndermem diyor ? Niye çünkü çok beklerim o zaman diyor niye çünkü sevgilisi rüya görmüş... Ruyayla amel mi edilir?

Zeynepcim senin derdin başka bak. Senin konuna yorum yazmıştım. Sen haklısın senin konunda. Ablanın bir sevdiği dahi yoktu.

Bu konudaki tek benzerliginiz abla kardes olayı...

Konu sahibi; dürüst davranması gereken anda korkudan dürüst olmadı. 6 yıllık ilişkisini gizlediği gibi 1 yıl dedi. Ablası da 5 yıllık tanıdığı ama 3 aydır ciddi bir ilişki içinde...

Ha 5 ya 6 derim o zaman. Benim kardeş benden önce evlendiginde hayatımda eşim yoktu. O sebep izin verdim Zeynepin ablası da vermelidir.

Ama sende ablanda sözlü gibisiniz. Önce abla bana mantıklı geliyor.

Zaman neyi gösterir Allah bilir. Hayırlı işlerde acele edin demiş ama acele ederken ecele gitmeyin diye de bir söz var. Ecelin buradaki manası işleri karıştırmak olarak kullanıyorum. Bu benim kullanış tarzım ama...Gerek yok bence...

AblaN asker bekleyecek ya konu sahibi
O da asker bekleyecek
Onun da sevgilisi askerlik yapmamış

Askerden önce evlenenlerin kv yanında konularıyla dolu burası...

Ben bu kısmı bilmiyordum. Açıkçası her ikisinin de sevgilisi askere gitmemisse birininkine askerden sonra olur diğerine önce olur denilirse arada gercekten nifak çıkar.

Arkadaşlar, herkesin yorumu için ayrı ayrı teşekkür ederim. Ben artık kesin bir karara vardım. Ablamın sevgilisi askerden gelmeden herhangi bir şeye kalkmıyoruz, yani bekleyeceğiz ablamı. Annem ablana önce yüzük takacağım ondan sonra da sana takacağım bekletmeden de 1 ay sonra düğününüzü yaparım dedi. Nihayet ben de ikna oldum. Açıkçası şimdi daha mutluyum. İkinize de hak geçirmedim hiçbir zaman geçirmem de dedi. Bu kararımı sevgilime de anlatıp onun da içini rahatlatacağım. Çok sağolun kızlar, siz de çok mutlu olun inşallah.:KK24:

Siz ablayi onun kardeşi sizi bekleyecek böyle zincirleme üzüntü olmaz ama..
Ablam 1.5 yaş büyük benden. Önce ben evlendim.. 1 yıl sonra o.. babam ona sormuştu ne dersin bu duruma diye.. formaliteden:) ablam da no problem dedi:) hayırlı is bekletmeye gelmez bunu anneniz de bilir.. maddi olarak bilemiyorum tabi 2 kız evlenecek yakın zamanda nasıl yaparız diyorsa o ayrı..

Siz ablayi onun kardeşi sizi bekleyecek böyle zincirleme üzüntü olmaz ama..
Ablam 1.5 yaş büyük benden. Önce ben evlendim.. 1 yıl sonra o.. babam ona sormuştu ne dersin bu duruma diye.. formaliteden:) ablam da no problem dedi:) hayırlı is bekletmeye gelmez bunu anneniz de bilir.. maddi olarak bilemiyorum tabi 2 kız evlenecek yakın zamanda nasıl yaparız diyorsa o ayrı..
Orası öyle tabi, benim evlenmem için gerekli şartlar hazırken beklemek çok üzüyor beni. Ablamın da ben anneme dedikten sonra onun da sevgilisinin olduğunu anneme söylemesi çok ağrıma gitti ama herşeyi sineye çekiyorum Allaha bıraktım artık. Sevgilim de sırf annem işini beğenmedi askerliğini yapmadı diye başka bir işe başvurdu polis olacak inşallah p vesileyle de askerliği aradan çıkarırım düşüncesinde ben de her zaman onun yanındayım geleceğimiz için çabalıyor sırf benim için ona da üzülüyorum çünkü annem bişeye evet dese başka bi sorun çıkartıyor bu da onun moralini bozuyor. Ablam da annemi çok bunaltıyor evlilik konusunda her şeyi evliliğe bağlıyor nerdeyse ben de sıkıldım bu durumdan. Sırf kardeşim diye, ondan önce doğmadım diye arka planda kalmayı haketmiyorum ben... Ama Allaha havale ettim o bilir en güzelini...

Back
X