- 21 Şubat 2017
- 354
- 196
- 103
- 32
- Konu Sahibi DURU_SU_3333
-
Sizlere bir şey sormak istiyorum. Ben 4 aylık evliyim. Eşim uzman asker doğuda. Annemi kaybettim 2016 temmuz ayında ve evin en küçük kızı olduğum için tek kaldım. Babam kayseri ye gider eşim göreve gider annem sonsuzluğa...anlayacağınız çok yalnızım ve yalnızlıktan kafayı yiyorum. Bazı arkadaşlarım çocuğun olsa hamile kalsan bu durumu aşarsın hiçbir şey umrunda olmaz diyor ama kafamda çok soru işareti var. Ben hamile kalsam tek başıma becerebilecek miyim ? ya da hayatım daha mı anlamlı olacak ?yoksa daha mı beter olacak ?
Elbette eşim 4-5 ayda bir gelecek ama bu yeterli olacak mı ? Benim durumumda olan veya çocuk sahibi olan arkadaşlar bana bu konuda fikir verebilir misiniz ?
Çocuk bakmayı becerirsin, Allah kolaylık verir de ama evliliğin oturmadan birbirinizi iyice tanımadan çocuk yapmayın. Birlikte biraz vakit geçirin, sonra anne baba rolü ön plana geçiyor , sevgili aşık durumu ikinci plana atılıyor. Daha çok Yen'i evlisiniz.evet yaş 23. haklısınız çocuk yalnızlık arkadaşı olmamalı. Ben de bu düşüncedeyim ama bir yandan mantıklı gelmedi değil. Hani diyorlar ya çocuğun olunca dünya umrunda olmaz diye. Eminimki öyledir ama bir yandan da çocuk bakmayı beceremem diye korkuyorum.
evet yaş 23. haklısınız çocuk yalnızlık arkadaşı olmamalı. Ben de bu düşüncedeyim ama bir yandan mantıklı gelmedi değil. Hani diyorlar ya çocuğun olunca dünya umrunda olmaz diye. Eminimki öyledir ama bir yandan da çocuk bakmayı beceremem diye korkuyorum.
Çocuk bakmayı becerirsin, Allah kolaylık verir de ama evliliğin oturmadan birbirinizi iyice tanımadan çocuk yapmayın. Birlikte biraz vakit geçirin, sonra anne baba rolü ön plana geçiyor , sevgili aşık durumu ikinci plana atılıyor. Daha çok Yen'i evlisiniz.
Allah kolaylık versin büyüdükleri zaman işler biraz daha kolaylaşıyor. Ben ilk bebeğime 6 aylık evliyken hamile kalmıştım, Allah kızıma uzun ömür versin de hala içimde uktedir biraz daha birbirimizi tanıyıp da olsaydı diye.Kesinlikle katılıyorum canım. Konu sahibine bende izah etmeye çalıştım evlat bambaşka bir duygu ama her zaman önce can, sonra Canan ilkesini savundum canana faydalı olmak için önce canının kıymetini bileceksin şimdi be yapıyorum İnan eşimin sevdiği Sezar salata:)) güzel bir sofra hazırladım yemekten sonra izleyeceğimiz film bir kenarda.. şimdi giyinip süslenmem laızm tabi bunalrı 10 aylık minnak ile yaparken kilo veririm resmen akşam olsada gece uykusuna geçse minnakım...
Ben 2 sene (Doğu görevi olduğu için ) bekledim eşimi, kızım 9 aylıktı gittiğinde , ikisine de zor oldu. Terör tehlikesi filan da cabası.Ben çalışıyorum. Muhasebe de. İşe gelip gitmek bile faydalı tabiki. Ama eve gittiğimde o sessizlik o yalnızlık anlatılmaz yaşanır yani. Bi de üstüne özlem olunca hem anneme hem eşime çok daha zor oluyor. Her gün ağlıyorum. Evet eşimin yanında değilim. Her gün diyorum beni yanına al nolur diye. Ama onun çalıştığı bölge çok farklı.lojman da bile kalmıyor.seni buraya getirsem yanına bile gelemem diyor. Allah izin verirse 2018 temmuz ayına kadar beklicem sonra yanına alabilecek. Dediklerinizde haklısınız sanırım. Yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Dediğiniz gibi biraz daha beklemeliyim o zaman.
O zaman beni en iyi siz anlarsınız eşinizi 2 sene beklemişsiniz. Ben de eşimle ilk tanıştığımdan beri bekliyorum 1 sene oldu. 4 aydır evliyiz. Evlenmeden önce beklemesi bu kadar zor değildi ama evlenince her şey değişti. Demek çocuk olunca daha zor oluyor.Ben 2 sene (Doğu görevi olduğu için ) bekledim eşimi, kızım 9 aylıktı gittiğinde , ikisine de zor oldu. Terör tehlikesi filan da cabası.
Biraraya gelme imkanınız varsa ozaman çocuk olması daha iyi. Yinede hakkınızda hayırlısı olsun
Muhasebe de çalışıyorum zaten onun bile faydası var. Hobi olarak elim saç tasarımına çok yatkın bi de pasta yapmaya. Onun dışında çok anladığım bişey yok. Evde örgü örerim veya bi arkadaşım düğünü olur saç yaparım veya pasta. Öyle işteÇocuk bakmayı öyle yada böyle bir şekilde öğrenirsin .(en çok da annelik içgüdüsü sana yardımcı olur)
Çocuk için daha erken bence. Hem yaşın küçük hem de evliliğin daha yeniymiş. Biraz zaman geçsin evliliğin otursun da bebek için öyle karar verin.
İşe girin, kursa gidin yada kendinizi oyalayacak hobi vs birşey ile uğraşın oyalanırsınız .
Daha zaten hiç birarada kalmamışsınız, birbirinizin huyuna suyuna alışın önce. Aynı evde yaşamak çok farklı oluyor. Birbirine uyum sağlamak zaman alıyor.O zaman beni en iyi siz anlarsınız eşinizi 2 sene beklemişsiniz. Ben de eşimle ilk tanıştığımdan beri bekliyorum 1 sene oldu. 4 aydır evliyiz. Evlenmeden önce beklemesi bu kadar zor değildi ama evlenince her şey değişti. Demek çocuk olunca daha zor oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?