kafam cok karisik

seymikkkkk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
403
64
13
38
Herkese iyi aksamlar arkadaslar. Kafam cok karisik 27aylik bi kizim var ve sorununu bulamiyorum otizm suphesi.. Bi kac cocuk dr sordum yok dediler yinede psikiyatriye git diyen dr oldu.. Kizim cocuklarla oynamiyor anca kovalamali oyun varsa oyuna dahil oluyo ev ici bizle iletisimi fena sayilmaz babasi ve bide yasli babanemiz var cok yalniz buyudu komsumiz yok gelenimiz gidenimiz yok diger insanlarla iletisim kurmaya dogru duzgin firsatida olmadi simdi gorsede insan iletisime gecmiyo pek goz temasimiz yine var cok iyi drgil ama kotu de degil isine gelince veya kizinca uzuncana da bakar adinada bakiyo cogu zaman cok hareketli bi cocuk soguk bi tavri var bu ara sevindiren devamli ne ne diye sormasi herseyi.. Kelime sayisi 200 e yakin cumlede tek tuk var yine.. Digil digilida cok.. Bu ne kizim diye sordugumda bildigi neslere cevap verebiliyor kalem gibi vs topitopu kim verdi teyze diyo su ne diye sormasi ve sordugum nesnelerin adini soylemesi guzel bence isaret parmaginida kullaniyo dikkatini ceken seyleri elindeki nesneyi getirip gosterir falan.. Ama su basina buyruk davranmasi goz temasinin az olmasi kafam cok karisik

Erken çocukluk uzmanıyım.
Çoçuğunuzun sosyal gelişimi yetişkinlerle ve yaşıtlarıyla kısıtlı ilişki kurması nedeniyle yaşına göre geriden geliyor olabilir.
36 ay öncesi çocukların yaşıtlarıyla oyun kurup sürdürmesini beklemeyiz zaten.
Bu aya kadar çocuklar arasında karşılıklı kısa etkileşimler olsa da anlamlı ve uzun süreli oyunlar gündeme gelmez.
Ayrıca mizaç olarak başka insanlara ve ortamlara geç ısınan bir çocuk da olabilir.

Otizm bulgularından bir kısmı genellenebilse de otizm tanısı alan her çocuk ayrı bir dünyadır ve bazı karakteristik davranışlar dışında otistik çocuklar farklı tutum ve davranışlar sergileyebilirler.
Asperger sendromu, yaygın gelişimsel bozukluk vb gibi durumlar da otizmle yakın durumlardır.

Bir kaç doktor otizm bulgusu yok demesine rağmen içiniz rahat etmiyor anladığım kadarıyla.
Çocuk-ergen psikiyatristi hocalarımızdan birine muayene olup görüş almanızda fayda var.
Hangi şehirde olduğunuzu yazarsanız isim önerisinde bulunabilirim.
Yavrunuza sağlıklı ve güzel günler dilerim.

Cok sagolun istanbuldayim daha onceleri bi arkadasim vardi ve kizimla yasit kizi vardi onlara alistiktan sonra baya iletisim kuruyodu annesiyle ve kiziyla cok sicak bi iletisim olmasada vardi annesiyle kustuk aslinda biriyle iletisim kurmasi icin zaman gecmesi gerekli

derin sularda derin sularda
Merhaba,

Yegenim 3 yaşında. Anne baba diyor yeni yeni.
Anlaşılır hiç bir kelimesi yok.
Her talebi yerine getiremiyor . Örneğin sehpayi onun oturduğu yere koyacaktım ordan kalkmasını söyledim , işaret ettim bana baktı baktı sonra yerdeki önünde olan objeyi aldı oynamaya devam etti .

Bir obje getir dediğimde anlamiyor cogu zaman.
Göz teması iyi, oyuncu , hareketli bir bebek.

15 aylık bir kızım var 30 kadar kelimesi var , iki kelimelik cümle kuruyor nadiren. Her dediğimi yapar. Çöpe at derim atar, bezini getir derim odasından alır getirir . Getir dedigimde her objeyi tanır bilir getirir , hareketli oyuncu bir bebek . Ama aşırı sinirli. Kendisine vurup parmağını ısırıyor , saçını çekiyor , objelere zarar veriyor. Kendisini sıkıp titriyor gibi yapıyor.

Bunu gören bir kac kisi normal değil dedi. Otizm olabilir (zeka geriligi dendi hatta ) doktora götür dediler . Randevu alacağım.

Her iki bebekte otizm şüphesi var mı ?

Özür dilerim çok uzun olmuş. Yanıtlarsaniz memnun olurum.

sonCamene sonCamene Her iki çocuğumuzu da görmeden,belli bir süre gözlemeden ve ebeveynlerinden doğumdan itibaren kısa bir gelişim öyküsü almadan kesin bir şey söylemem doğru olmaz.

Yeğeninizin cinsiyeti nedir? Tek çocuk mu?
Akran etkileşimi var mı?
Sanki dil gelişimindeki gecikme nedeniyle yaşından geri beceriler sergiliyor.
Yönergeleri anlamadığı yani alıcı dili geri kaldığı için konuşma yani verici dil de gecikmiş.
Bir uzmana görünmesinde yarar var.

Kızınızda otizm şüphesi uyanmadı bende bununla birlikte kendisine vurması ve agresif tutumlarının altında yatan sebepler tespit edilmeli.
Sanırım kendini sıkıp titremesi sizi ve etrafı daha çok endişelendiriyor.
Bununla birlikte bu davranış da vurma,ısırma gibi öfkeyi dışa vurma yollarından biridir ve sadece otizmli çocuklara özgü değildir.
Umarım kısmen de olsa size yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
Cok sagolun istanbuldayim daha onceleri bi arkadasim vardi ve kizimla yasit kizi vardi onlara alistiktan sonra baya iletisim kuruyodu annesiyle ve kiziyla cok sicak bi iletisim olmasada vardi annesiyle kustuk aslinda biriyle iletisim kurmasi icin zaman gecmesi gerekli
İstanbul'da Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Prof.Yankı Yazgan alanında en iyi isimlerden.
Yönlendirdiğimiz çok ailemiz oldu.
Muayeneleri biraz maliyetlidir.
Mali anlamda çok açılmayalım derseniz Üniversite hastaneleri de güzel bir alternatif olabilir.
Siz elbette Google arama motorundan farklı isimlere de ulaşabilirsiniz.
Doktorlarla ilgili hasta görüşlerine yer veren siteler var. Ordan da bilgi alabilirsiniz.

Her iki çocuğumuzu da görmeden,belli bir süre gözlemeden ve ebeveynlerinden doğumdan itibaren kısa bir gelişim öyküsü almadan kesin bir şey söylemem doğru olmaz.

Yeğeninizin cinsiyeti nedir? Tek çocuk mu?
Akran etkileşimi var mı?
Sanki dil gelişimindeki gecikme nedeniyle yaşından geri beceriler sergiliyor.
Yönergeleri anlamadığı yani alıcı dili geri kaldığı için konuşma yani verici dil de gecikmiş.
Bir uzmana görünmesinde yarar var.

Kızınızda otizm şüphesi uyanmadı bende bununla birlikte kendisine vurması ve agresif tutumlarının altında yatan sebepler tespit edilmeli.
Sanırım kendini sıkıp titremesi sizi ve etrafı daha çok endişelendiriyor.
Bununla birlikte bu davranış da vurma,ısırma gibi öfkeyi dışa vurma yollarından biridir ve sadece otizmli çocuklara özgü değildir.
Umarım kısmen de olsa size yardımcı olabilmişimdir.

Yegenim erkek, yeni kardeşi oldu. Ama annesi güzel bakıyor yani ihmal etmiyor oğlunu. Kızımla hemen hemen her gün oyun oynuyorlar . Annesini doktora götürmesi konusunda ikna edemedim ben kızımı götüreceğim . Çok teşekkür ederim yardımınız için

Yegenim erkek, yeni kardeşi oldu. Ama annesi güzel bakıyor yani ihmal etmiyor oğlunu. Kızımla hemen hemen her gün oyun oynuyorlar . Annesini doktora götürmesi konusunda ikna edemedim ben kızımı götüreceğim . Çok teşekkür ederim yardımınız için
Rica ederim.
Erkek çocuklarında konuşma gecikmesi sık rastladığımız bir durum.
Özellikle tv ve tablete daha çok maruz kalan çocuklar daha büyük risk altında.
36 ay dolana kadar konuşma gecikmesi normal karşılanıp tolere edilebilir, bu aydan sonra alarm vermek lazım.
Yeğeninizin öncelikle işitmesi kontrol edilmeli, duymada sorun yoksa çocuğumuzla bol bol sohbet edilmeli, yaşına uygun kitap okunmalı, kitabın resimleri hakkında konuşulmalı.
Etkileşimli oyunlar oynanmalı.

Yeğeninizin haftada 3 gün 2 saat oyun grubuna devam etmesini öneririm.
Oyun grubuna 2-2,5 ay düzenli devam etmesine rağmen sözel ve sosyal iletişiminde ilerleme görülmezse mutlaka uzmana başvurmalı ailesi.
Sağlıkla ve sevgiyle kalın.

Cok sagolun derin sularda derin sularda ins gotrcem pskiyatriye ama o dediginiz dr biliyorum onlar butcemizi asar.. sonCamene sonCamene yegeniniz icin kardesinizi ikna edin bencede ama otizm gibi degil yinede gotrsun benim kizim 2 yasinda getir dedigim nesneyi getirir komut almasi fena degil

derin sularda derin sularda yani 36 aylik oluncaya kadar oynamamasinda sikinti yok diyosuniz cogu dr da boyle diyo ama bazilarida oynamali diyo

derin sularda derin sularda yani 36 aylik oluncaya kadar oynamamasinda sikinti yok diyosuniz cogu dr da boyle diyo ama bazilarida oynamali diyo
Farklı bakış açıları olabilir elbette, benim bakış açım ve yıllardır okul öncesi kurumlarda edindiğim tecrübe; çocukların 32-34 ay civarında sosyalleşmeye başladığı ve 36 ay itibariyle sosyal gelişimin davranışlara daha iyi yansıdığı yönünde.

Bu aylardan önce dikkat ederseniz birlikte oyun kurma becerisi zayıf, oynama süresi kısadır, daha çok paralel oyun gözlenir.
Yani aynı ortamda bulunsalar da çocuklar kendi oyuncaklarıyla kendi başlarına oynarlar.

Şu durum da dikkate alınmalı, gelişimde bireysel farklılar vardır yani her çoçuğun gelişim hızı birbirinden farklıdır.
Ailenin sosyo-kültürel düzeyi,çoçuğun aileden gördüğü ilgi ve bakımın niteliği,kardeş-akran etkileşimi,bakım veren kişinin tutumları gibi
şu anda yazamadığım gibi pek çok faktör çocukların bütün alanlardaki gelişimini etkiler.

Cok sagolun dedigim gibi cok yalniz biyudu gelenimiz gidenimiz yok gurbetteyiz birazfa karakter olarak cekingen bi cocuk

Back
X