- 3 Eylül 2018
- 403
- 64
- 13
- 38
- Konu Sahibi seymikkkkk
-
İstanbul'da Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Prof.Yankı Yazgan alanında en iyi isimlerden.Cok sagolun istanbuldayim daha onceleri bi arkadasim vardi ve kizimla yasit kizi vardi onlara alistiktan sonra baya iletisim kuruyodu annesiyle ve kiziyla cok sicak bi iletisim olmasada vardi annesiyle kustuk aslinda biriyle iletisim kurmasi icin zaman gecmesi gerekli
Her iki çocuğumuzu da görmeden,belli bir süre gözlemeden ve ebeveynlerinden doğumdan itibaren kısa bir gelişim öyküsü almadan kesin bir şey söylemem doğru olmaz.
Yeğeninizin cinsiyeti nedir? Tek çocuk mu?
Akran etkileşimi var mı?
Sanki dil gelişimindeki gecikme nedeniyle yaşından geri beceriler sergiliyor.
Yönergeleri anlamadığı yani alıcı dili geri kaldığı için konuşma yani verici dil de gecikmiş.
Bir uzmana görünmesinde yarar var.
Kızınızda otizm şüphesi uyanmadı bende bununla birlikte kendisine vurması ve agresif tutumlarının altında yatan sebepler tespit edilmeli.
Sanırım kendini sıkıp titremesi sizi ve etrafı daha çok endişelendiriyor.
Bununla birlikte bu davranış da vurma,ısırma gibi öfkeyi dışa vurma yollarından biridir ve sadece otizmli çocuklara özgü değildir.
Umarım kısmen de olsa size yardımcı olabilmişimdir.
Rica ederim.Yegenim erkek, yeni kardeşi oldu. Ama annesi güzel bakıyor yani ihmal etmiyor oğlunu. Kızımla hemen hemen her gün oyun oynuyorlar . Annesini doktora götürmesi konusunda ikna edemedim ben kızımı götüreceğim . Çok teşekkür ederim yardımınız için
Farklı bakış açıları olabilir elbette, benim bakış açım ve yıllardır okul öncesi kurumlarda edindiğim tecrübe; çocukların 32-34 ay civarında sosyalleşmeye başladığı ve 36 ay itibariyle sosyal gelişimin davranışlara daha iyi yansıdığı yönünde.derin sularda yani 36 aylik oluncaya kadar oynamamasinda sikinti yok diyosuniz cogu dr da boyle diyo ama bazilarida oynamali diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?