kafam çok karışık

ben de çocuğuma vereceği 500 tl için 2 senedir kıçımı yırtayım burda...

hamfendiciğim, 2000 tl bir çocuğun masraflarına gayet yeter.
ikinci olarak evi satıp payınızı alıp kendinize yetecek kadar bir ev alabilirsiniz pekala
üçüncü olarak bir işe girip çalışın en az asgari ücret verirler o da size yeter
mis gibi bir hayat daha ne olsun..

yine kendime çeviricem olayı dayanamıyorum örnek olurum belki, 2,5 senedir EŞ KİŞİSİNDEN bir lira para almadan, aslanlar gibi yeri geldi hafta içi 8-5 çalıştığım kamu işimden sonra; evlere temizliğe gittim, yeri geldi marketlerde standlarda çalıştım, çocuk baktım, hem de arkadaşlarımın çocuklarına parasıyla düşünebiliyor musunuz? neyse oğluma da kendime de aslanlar gibi baktım,kaldı ki, kirada yaşıyorum. ve bu ay çok şükür ki kıçımı doğrultabiliyorum.. esas emeklerimin karşılığını misal, ben daha yeni alıyorum yani..
darısı başınıza...

Lüksünüz icin siz de çalışın madem.
Ayrıca çocuğunuzu lüks yetiştirmek yerine, ahlaklı dürüst ve yetinmesini bilen bir çocuk olarak yetiştirin.
Özel okula gitmiyor bu çocuk ve aylık 6000 TL ne gibi bir luks yaşatiyorsunuz çocuğunuza ?
Özel dersler mi aldiriyorsunuz.
Spor, kurs vs var mi?
Sadece adamin çocuğu degil, çalışın siz de katkıda bulunun.
Adam yine iyi insafliymis.

doktor ben yazacaktım sen yazdın

okul parası dedik bir şey demedi

spor kurs bir şey demedi

lüks de lüks

her akşam 250 TL yemek yiyip içki içiyor galiba veliaht

protokole tapunun %50 si gülayın %50 si benim yazmış... evin satışı ve kiralanması söz konusu değil diyor... eğer evden çıkarsan evi ve eşyaları satar parasının yarısını alır giderim, o evi sırf oğlumun huzuru ve düzeni bozulmasın diye bırakıyorum diyor...

tamam zaten oğlunuzun lüksünden uzaklaşmak istemiyorsunuz adam da çocuğun standardını sağlıyor ki doğru

yazın şu vazgeçmek istemediğiniz lüksleri

biz de öğrenelim

belki hayatımıza dahil ederiz

özel okula dahi gitmeyen çocuğun lükslerini cidden merak ettim

bu arda ekleyeyim benim çocuğum özel okula gidiyor

spor ve müzik kursları var

buraların bir bölümüne gerekirse taksi ile gidiyor

ama lüks de lüks demiyorum

özetle 4000 fiks ödemesi var yemesi içmesi giyinmesi vs ayrı

ama ben hala çocuğumun lüks alışkanlıkları var demiyorum

evet pahalı ama okul parasını çıkarınca masraf 1000 TL ye iniyor

2000 de nafaka alırsam makul oluyor

Neyinize güvendiniz de aldattınız? İş güç yok. Hani insanın karşıdaki kişiye eyvallahı olmaz da yapar. Ama siz adama muhtaçsınız. Bence adamın verdiklerine şükretmeniz lazım. Onun yerinde olsam taşınmazı size değil oğluma bırakırım.

Cocugunuz devlet okuluna gidiyor anladigim kadariyla,ne kadar luks aliskanliginiz olabilir ki?
Eger daha fazlasini alabileceginizi dusunuyorsaniz mahkemeden,evi de bolusun,nafaka ve tazminat talebinde de bulunun. Siz ne hatasi yaptiniz bilmiyorum ama esinizin ve ailenizin sizi hatali buluyor olmasi haklarinizdan vazgecmenizi gerektirmez belki de. Durumu bilmedigim icin ortaya konusuyorum yani

Cocugunuz devlet okuluna gidiyor anladigim kadariyla,ne kadar luks aliskanliginiz olabilir ki?
Eger daha fazlasini alabileceginizi dusunuyorsaniz mahkemeden,evi de bolusun,nafaka ve tazminat talebinde de bulunun. Siz ne hatasi yaptiniz bilmiyorum ama esinizin ve ailenizin sizi hatali buluyor olmasi haklarinizdan vazgecmenizi gerektirmez belki de. Durumu bilmedigim icin ortaya konusuyorum yani
Aldatmış

Merhaba. Arama motorundan bulduğum bu forumdan çok etkilendim. Sizlerden beklentim belki bana da yol göstermeniz, fikir vermenizdir.
Ben 41 yaşında, 12 yıllık evli, 9 yaşında bir erkek evlat annesiyim. Eş kişisinden boşanmak üzereyim. Eş kişisinden umudumu kestiğim bir dönemde yaptığım bir hata yüzünden boşanma aşamasında hem ailem hem eş kişisi tarafından suçlu görüldüğüm için bir istekte bulunamıyorum.

Eş kişisi ilk başta her şeyi elinden alıcam dese de sonradan anlaşmalı boşanmayı kabul etti. Şimdi oturduğumuz evi ve eşyalarını (yaklaşık 650bin TL) bana ve oğluma bırakıyor, arabayı ve maddi birikimleri ( yaklaşık 100bin TL) kendine istiyor. Bana herhangi bir nafaka vermeyeceğini oğlumun harcamaları içinse 2000 TL göndereceğini söylüyor. Oturduğumuz ev lüks bir ev ve aidatı, faturaları çok fazla. Ben bir ev hanımıyım ve herhangi bir işte deneyimim yok.

Bir bir iş buldum bana ilk 6 ay, aylık 1700 TL vereceklerini maaşın daha sonra artabileceğini söylediler. Bakıcı masrafını çıkınca elime 2500 TL gibi bir para kalacak ve bu parayla geçinemeyeceğimi düşünüyorum. Eş kişisine evi satıp masrafı daha az , daha küçük bir ev alayım aradaki fark ile de oğluma bir gelecek hazırlayayım diyorum, evi satarsan parasının yarısını alırım giderim sen kalan yarısı ile ne yaparsan yap, ben o evi oğlumun düzeni bozulmasın diye size bıraktım diyor. 2000 TL az diyorum , mahkemeye gitsen ne kadar alabileceğini zannediyorsun diyor.

Eş kişisi şu anda iyi bir maaş alıyor ama ocak ayında yurt dışına gitme durumu var ve eğer giderse 50bin TL gibi bi aylık alacak. Anlaşmalı boşanmalarda daha sonra nafaka miktarının artması için mahkemeye başvurabiliyor muyum ? Evi satıp yarı parası ( yaklaşık 325bin TL ) ile daha küçük bir ev alsam elimde avucumda para kalmıyor ( oğlumun da bir odası olsun diye 2+1 ev almaya kalksam bu fiyatlardan alabiliyorum ). Bu evde kalsam geçinememekten oğlumun alışık olduğu hayatı ona sunamamaktan korkuyorum. Ne yapsam ne etsem kara kara düşünüyorum.
Cok pardon ama cok sinirlendim size. Diyorsunuzki hicbir is deneyimim yok. Eee sizin normal halktan ne farkiniz varda lüks aliskanliklar talep ediyorsunuz? O evi zaten tek basiniza alamazdiniz. Ben cocuga acidim. Sizin yüzünüzden yasayabilecegi hayati yasayamayacak cünkü siz o evi satmak zorunda kalacaksiniz. Kocaniz paranin hepsini alsa bile yeridir. Baskasinin malina evlilikle sahip olunmaz. Neden kadinlar bukadar rahat oluyor anlamiyorum. Ya calisacaksiniz 24 saat o lüksü hakedeceksiniz yada herkes gibi ayaginizi yorganiniza göre uzatacaksiniz. Biraz sacma bir soru sordunuz sizde. Sanki param yok ama lüks yasamak istiyorum dermis gibi. Es kisiside demeniz ayri tuhaf. Anlam veremedim. Sonucta sizin ona karsi bir hataniz olmus. O size ne diye hitap etsin ozaman? Cocugu babasina verinde orda rahat yasasin en azindan. Adam kazaniyorsa 50bin lirayi siz lüks yasayin diye degil. Ogluna verse dahi sizin hakkiniz yok o parada. Ne rahat kadinlar var ya

doktor ben yazacaktım sen yazdın

okul parası dedik bir şey demedi

spor kurs bir şey demedi

lüks de lüks

her akşam 250 TL yemek yiyip içki içiyor galiba veliaht

6.000 tl ile kendisi de beraber faydalanacak tabiki.
O parayla çocugu aylık ne gibi bir lüks yaşıyor merak ettim.
Kira derdi yok.
2000 tl de çocugu özel okula gitmediğine göre gayette yetecek bir para o yaştaki çocuk için.
Kendisi de çalışıp evinin mutfağını, faturalarını ve kendi ihtiyaçlarını karşılayacak.
6.000 tl'yi sadece çocuğunun lüksü için değil kendisi de nemalansın diye istiyor.
Yoksa al ye çocugum ben uzaktan seni izlerim meselesi değil.
Hiç çalışmamış.
Eeee zor geliyor tabiki.
Adam o parayı verse çalışmasına da gerek kalmayacak :)

6.000 tl ile kendisi de beraber faydalanacak tabiki.
O parayla çocugu aylık ne gibi bir lüks yaşıyor merak ettim.
Kira derdi yok.
2000 tl de çocugu özel okula gitmediğine göre gayette yetecek bir para o yaştaki çocuk için.
Kendisi de çalışıp evinin mutfağını, faturalarını ve kendi ihtiyaçlarını karşılayacak.
6.000 tl'yi sadece çocuğunun lüksü için değil kendisi de nemalansın diye istiyor.
Yoksa al ye çocugum ben uzaktan seni izlerim meselesi değil.
Hiç çalışmamış.
Eeee zor geliyor tabiki.
Adam o parayı verse çalışmasına da gerek kalmayacak :)
Ohh ne ala memleket. Uyanık ama yemezler işte 😱

Eğer evlilik kurumunu bitirecek bir durum yasadiysaniz bence fazla bile veriyor , neyse.

Evi size verdikten sonra , boşanma gerçekleştikten sonra yarısını alamaz , bu şekilde biliyorum.

Evet nafaka arttırma talebinde bulunabilirsiniz sonrasında. Yalnız sozlesmenizde bunun aksi bir şey yazması lazım.

Bunun dışında iki kişi masraflar çıktıktan sonra kalan 2500 ile gecinebilir .

Merhaba. Arama motorundan bulduğum bu forumdan çok etkilendim. Sizlerden beklentim belki bana da yol göstermeniz, fikir vermenizdir.
Ben 41 yaşında, 12 yıllık evli, 9 yaşında bir erkek evlat annesiyim. Eş kişisinden boşanmak üzereyim. Eş kişisinden umudumu kestiğim bir dönemde yaptığım bir hata yüzünden boşanma aşamasında hem ailem hem eş kişisi tarafından suçlu görüldüğüm için bir istekte bulunamıyorum.

Eş kişisi ilk başta her şeyi elinden alıcam dese de sonradan anlaşmalı boşanmayı kabul etti. Şimdi oturduğumuz evi ve eşyalarını (yaklaşık 650bin TL) bana ve oğluma bırakıyor, arabayı ve maddi birikimleri ( yaklaşık 100bin TL) kendine istiyor. Bana herhangi bir nafaka vermeyeceğini oğlumun harcamaları içinse 2000 TL göndereceğini söylüyor. Oturduğumuz ev lüks bir ev ve aidatı, faturaları çok fazla. Ben bir ev hanımıyım ve herhangi bir işte deneyimim yok.

Bir bir iş buldum bana ilk 6 ay, aylık 1700 TL vereceklerini maaşın daha sonra artabileceğini söylediler. Bakıcı masrafını çıkınca elime 2500 TL gibi bir para kalacak ve bu parayla geçinemeyeceğimi düşünüyorum. Eş kişisine evi satıp masrafı daha az , daha küçük bir ev alayım aradaki fark ile de oğluma bir gelecek hazırlayayım diyorum, evi satarsan parasının yarısını alırım giderim sen kalan yarısı ile ne yaparsan yap, ben o evi oğlumun düzeni bozulmasın diye size bıraktım diyor. 2000 TL az diyorum , mahkemeye gitsen ne kadar alabileceğini zannediyorsun diyor.

Eş kişisi şu anda iyi bir maaş alıyor ama ocak ayında yurt dışına gitme durumu var ve eğer giderse 50bin TL gibi bi aylık alacak. Anlaşmalı boşanmalarda daha sonra nafaka miktarının artması için mahkemeye başvurabiliyor muyum ? Evi satıp yarı parası ( yaklaşık 325bin TL ) ile daha küçük bir ev alsam elimde avucumda para kalmıyor ( oğlumun da bir odası olsun diye 2+1 ev almaya kalksam bu fiyatlardan alabiliyorum ). Bu evde kalsam geçinememekten oğlumun alışık olduğu hayatı ona sunamamaktan korkuyorum. Ne yapsam ne etsem kara kara düşünüyorum.
bosanın ev sızde kalsın, sonra evı naparsanız yapın.

o da benim salaklığım... eşim sürekli yurt dışında çalışıyor sadece 8-9 ayda 10 günlüğüne geliyor, şu anda ben ankaradayım o istanbulda ama ocak ayında yine gidecek... çok yalnız kaldım, seni de götüreyim dedi yurt dışında yaşamak istemediğim için kabul etmedim, çocuğun okulu falan... şimdi burada açılan konuları okuyunca anlıyorum ki çok büyük hata yapmışım, sadece telefonda kavga ettiğimiz bir gün çok ağlamıştım moralim çok bozulmuştu, o sıradaki duygusal boşluğumdan bir hata yaptım... şimdi telafi de edemiyorum... çok moralim bozuk...
o da yurt dışında aldatti belki

Anladığım kadarıyla eşinizi aldattınız buna rağmen aylık 2 bin lira be lüks bir ev veriyor. Ama siz biz yüksek yaşam standartlarına alışığız diyorsunuz madem öyle neden aldattınız ki kötu de olsa boşanıp bir ilişki yaşayabilirdiniz. Neyse aldatan siz olduğunuz için nafaka veriyor çocuğa veriyor ve bu miktar fazlasıyla iyi bir miktar. Çoğu kadın çocuk için en fazla 1000 alıyor. Sizde lüks yaşamınızdan kısıp kendınızde çalışıp kendınızı geçindiriceksiniz. Yani hem boşanıp hemde sızın masraflarınızı karşılayacak hali yok sizin durumunuzda bir tek çocuğunu karşılar
Mantıklı

Back
X