Kafam cok karisik

nil17

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2025
23
-14
1
36
Merhabalar 1 aylik evliyim 2. Evliligim esimle bir sure beraber yasayip evlendik onun 7 yasinda benim 4 yasimda bir kizim var esim cocuguna duskun biriydi evet ama evlendikten sonra daha farkli oldu kizi bizmle yasiyor bazen annesine bir iki gun gidip kaliyor cocuk asiri simarik evde oynamamasi gereken ne varsa oynuyor yapma dedigimde dinlemiyor esime birkac kere soyledim sakin bir sesle bidaha yapma falan dedi ama cocuk israrla yapiyor ben biraz cocugun duyacagi sekilde laf soyledigimde esim istedigini yapar bisi deme psikolojisi bozulur deyip savunma yapiyor benim kizim simardiginda kendisi her turlu lafi soyleyip odaya kapatirim sunu yaparim diyerek tehdit bile ediyor o kucuk anlamaz diyor sonrasinda esimin 7 yasinda olan cocugu yanliz yatmak istemiyor annesi oyle alistirmis babasi da bunun icin bisi yapmiyor cocugun odasina uygun bir yatak yapti beraber yatiyorlar ben genelde yatiyorum arada bir yanima gelse de cocukta onunla geliyor sarilip yanimda uyumaya devam ediyorlar kendimi evin hizmetcisi bakicisi gibi hissediyorum bazen de bunlar normal ben mi sacmaliyorum diyorum nasil dusunmem gerektiğini bilemiyorum artik

Merhabalar 1 aylik evliyim 2. Evliligim esimle bir sure beraber yasayip evlendik onun 7 yasinda benim 4 yasimda bir kizim var esim cocuguna duskun biriydi evet ama evlendikten sonra daha farkli oldu kizi bizmle yasiyor bazen annesine bir iki gun gidip kaliyor cocuk asiri simarik evde oynamamasi gereken ne varsa oynuyor yapma dedigimde dinlemiyor esime birkac kere soyledim sakin bir sesle bidaha yapma falan dedi ama cocuk israrla yapiyor ben biraz cocugun duyacagi sekilde laf soyledigimde esim istedigini yapar bisi deme psikolojisi bozulur deyip savunma yapiyor benim kizim simardiginda kendisi her turlu lafi soyleyip odaya kapatirim sunu yaparim diyerek tehdit bile ediyor o kucuk anlamaz diyor sonrasinda esimin 7 yasinda olan cocugu yanliz yatmak istemiyor annesi oyle alistirmis babasi da bunun icin bisi yapmiyor cocugun odasina uygun bir yatak yapti beraber yatiyorlar ben genelde yatiyorum arada bir yanima gelse de cocukta onunla geliyor sarilip yanimda uyumaya devam ediyorlar kendimi evin hizmetcisi bakicisi gibi hissediyorum bazen de bunlar normal ben mi sacmaliyorum diyorum nasil dusunmem gerektiğini bilemiyorum artik
Bunların hiç biri normal değil. Ne çocukların psikolojisi ne de sizin psikolojiniz için.

İkinizin de başından bir evlilik tecrübesi geçmiş, bir de çocuğunuz var. Bir şekilde yeniden evlenmeye cesaret etmişsiniz. Çocuğun annesi ile uyuması, çocukların huyu suyu, evdeki iş dağılımı vb.bircok detayı öncesinde hiç konuşmadiniz mi? Nasıl sürpriz olmuş gibi yaziyorsunuz?

bir anne gözünden,evlatlık büyümüş bir birey gözünden ve kardeşleri başka bir baba ile yaşamış abla gözünden yazıyorum.

bu psikolojik ortam hiç normal değil
sizin kızınızın tarafından bakıyorum,o insanı asla sevmeyecek ve hep ezilen taraf olacak,ayrımcılığı fark ettiği yaşa geldiğinde sizi suçlayacak ya da evde sürekli tartışmalar çıkacak,baba sıfatında ki bey idare edemediği sürece asla huzur olmayacak bir ortam

diğer çocuğun tarafından bakıyorum,babası böyle devam ettiği sürece söz dinlemez,sizi ve sizin kızınızı şikayet eden ve onunla paylaşmayı öğrenemeyen bir çocuk olacak,bu çocuk için de anne baba boşanması sizin ki için de kolay değil biz anlamasak da onlar yıpranmış birer birey.baba kişisinin sizin otorite kurmasına izin vermesi gerekiyor ve kızınıza böyle tehditler savurmaması

size insanlık adına söyleyeceğim tek şey,kızınıza bu cümleleri söylettirmeyin,eşit yaşınalamayan bir ortam da büyütmeyin,çiçekleri solarsa bir daha yeşermez pişmanlığınız size kalır..eşinizle uzun uzun konuşun o değişmiyorsa siz yaşantınızı değiştirin.

Herkese iyi gunler bir konudan cok bunaldigim icin sizinle paylasmak istedim yakinda evlenicem birkaç haftaya kadar ilk evliligim degil 4 yasinda bir kizim var benimle yasiyor babasi aramiyor gormuyor evlenecegim kisinin de 7 yasinda bir kizi var bir annesi haftada bir gun bazen aliyor bazen almiyor bizimle yasiyor evlenecegim kisi cocuga cok duskun hastalik saplanti gibi bisi olmus zaten bu yüzden zaman icinde annesinden uzaklastirmis kendisi ile kalsin diye geceleri genelde beraber uyuyorlar cocukta babasina oyle adamin elini tutmaya bile zaman bulamıyorum evin icinde bir odadan bir odaya beraber gidiyorlar birkac kez bu durumu konusmaya calistim ama sen kizimi istemiyorsun deyip siddet uyguladi bana yani bu durumda ne yapmaliyim nasil davranmaliyim ileride daha buyuk sorunlar olurmu fikirlerinize ihtiyacim var

Ne diyelim güzel kardeşim...

Evlenme diyeni dinlememişsin, boşan diyeni de dinlemeyeceksin.

Adamın kızına gık desen şiddet göreceğini bildiğin halde, evlenmişsin. Ne diyelim biz şimdi...

Ben 4 yaşındaki bebeğime seni odaya kapatırım diyen adamı ortadan ikiye ayırırım . Maşallah çok rahatsiniz .
Rahat değilim bu konuda surekli tartisiyorum ama kizima bakacak kimse olmadigi icin isimi birakmak zorunda kaldim annem vefat etti babam yurt disinda calisiyor birden kalkip cikacak ekonomik özgürlüğüm yok ne yazik

Kendi kızına laf etmezken, sizin yaşça küçük kızınıza nasıl laf söylüyor? Beraber yaşarken böyle miydi? O zamanda kızınızı tehtid ediyor muydu? Öz babaları bu lafı söylese sinir olurum.
Evlenmeden once bir iki kere boyle bir durum olmustu ama cok siddetli tartistiktan sonra birdaha dikkat edicem dedi ve evlenene kadar boyle birsey olmadi duzeldigini dusunmustum

İkinizinde birbirinizden bir farkı yok. Yani ne akla hizmet evlenirsiniz anlamıyorum. Olan çocuklara oluyor. Siz onun kızını didikliyerek oda sizin kızınızı didikleyerek saçma sapan bir hayata mecbur bırakmışsınız sübyanları.

Evlenmeden once bir iki kere boyle bir durum olmustu ama cok siddetli tartistiktan sonra birdaha dikkat edicem dedi ve evlenene kadar boyle birsey olmadi duzeldigini dusunmustum
Üvey babayı bırakın oğlumun öz babası seni odaya kapatırım dese yapacaklarımdan sorumlu değilim
Eeee evlenmeden önce yapan adam evlendikten sonra arttırarak devam eder göre göre evlenmişsiniz

Beraber yaşarken kızına bu kadar düşkün olduğunu farketmemiş miydiniz? Kızınızı yine tehdit etmemiş miydi?
Farkettim ama bosanmis anne baba cocugu diye normaldir diye dusundum birde calistigim icin cokta fazla hep beraber zaman gecirmedik evde bile kiziyla el ele oturuyorlar saplanti gibi

Ne diyelim güzel kardeşim...

Evlenme diyeni dinlememişsin, boşan diyeni de dinlemeyeceksin.

Adamın kızına gık desen şiddet göreceğini bildiğin halde, evlenmişsin. Ne diyelim biz şimdi...
Büyük konusmakta istemem ama bunu bile bile de evlenilir mi.yarin bir gün çocukları da döver.

Back
X