- Konu Sahibi BugdayTanesi
-
bence de neden esyalari kabul etmediniz ki? simdi daha mi iyi oldu? eliniz duzelene kadar kullanir sonra yenilerdiniz. hayir nolurdu ki yani?
madem maddi olarak durum bu ve siz de eski esyalara karsiniz. o zaman evliligi ertelemelisiniz. yok ben hem esyam yeni olsun hem dugunum guzun olsun hem de borcum olmasin diyorsaniz.. malesef sizi bos yere umitlendiremeyecegim... Allah yardimciniz olsun ne diyeyim. insallah istediginiz gibi olur...
canım esyalar yeni bildigim kadarıyla cünkü nikah olmus ama evlilik olmamıs yani esyalar hiç kullanılmamıs bana kalırsa sanırım arkadas eski nişanlısıyla aldı fln diye kabul etmemiş ama hata etmiş bence cunku 45 milyar borc az değil yani kendide borc etmiş esya almıs
eski nişanlısı buraya tayin olunca bu eşyaları 5-6 ay kullanmış. birlikte seçmişler,birlikte beğenmişler.herşeyin en güzelini aldırmış kız,bir iğnede almamış kendisi.benim içim kaldırmadı bunları kullanmayı kızlar ya...(((( nişanlımın ailesine gönderdik bunları. benim biraz birikimim vardı.aileside gönderebilirse biraz nakit gönderecek işte ailemde yardım edecek.borçsuz evlenecez ama beni düşündüren varolan borç.45-50000 civarı.borç üstüne borç fazla olmayacak yani. hesap yapmaktan geceleri uyuyamaz oldum.elinden geleni yapıyor,öğretmen.özel ders vs veriyor,ama en az 2-3 yıl sürer bu.kalbim sıkışıyor bazen düşünmekten
kızlar düşünmekten yoruldum.ben nişanlıyım.eylülde de evleneceğim.sorunum nişanlımın borçları!.daha önce nişanlısından ayrılmış.nikahta yapmışlar tayin için.sonra ayrılmışlar.bu arada tüm eşyalarını almışlar ve hepsini bu almış.2009 mayıs gibi ayrılmışlar.2008de de babası hastalanmış ve ayrıca babası o yıl işlerinde zarar etmiş.buda memur olunca kendi üzerine kredi çekmiş.tabi birde eski nişanlısıyla yaptığı masraflar var.eşyalar vs.yaklaşık borç 45-50.000 civarında.tanıştığımızda daha fazlaydı ama birkısmını babası birkısmını kendisi ödüyor.ama nerden baksanız bu borçlar 2-3 yıl sürer.ben hiçbir eşyayı kullanmak istemedim normal olarak ve herşeyi baştan almaya karar verdik.bu evlilik sürecinde ise çoğu şeyi ben alıyorum!.ben ve ailem.ailesi bir miktar para gönderecek mobilyalar için ama daha gönderemedi,onlarda durumlarını düzeltmeye çalışıyorlar.mahçup olduğunu bliyorum,bu duruma üzüldüğünü de.ama işte üzülmek birfayda etmyor.ve ben bile bile lades dedim.başta biliyordum durumunu.ama benim ailem bu kadar borcu olduğunu bilmiyor,söyleyemedim.çocukluk arkadaşımdı.o zamanlar birbirimizden hoşlanıyorduk.sonra ailem taşınınca haber alamamıştım.sonra yıllar sonra karşılaştık işte.başlarda benden uzak durmuştu bende inadına yakınlaşmaya çalışmıştım.meğerse borçlarından dolayı uzak durmaya çalışıyormuş.herşeyiyle kabul etmıştim sevgimden ve beni sevdiğine de eminim.ama kızlar nereye kadar artık çok düşünmeye başladım.ben bunca yıl başkasına yapılan borçları ödemek için mi çalıştım???
canım borç,eşyalar babasının hastalığında harcanan para ve babasının iflasında verdiği paradan oluşuyor.daha fazlaydı ama ödendi birkısmı.ailem evlilik için yardım ediyor,nakit vermeyecek.onun ailesi düğün masrafları için nakit para verecek birmiktar çünkü kendi maaşı direk oturduğu evin kirasına ve borca gidiyor.ailesi burda değil o yüzden kendi kirada. ben bunca yıl çalıştım,araba aldım yazlık ev aldım kendime.hiç sıkıntı yaşamadım.başta fazla cesaretli davrandım kabul etmekle bu olayı ama şimdi çok düşünüyorum... evlenince o borç ödeyecek benim maaşlada geçineceğiz.DOĞRU YAPIYORUM BUNU DÜŞÜNÜYORUM ARTIK.kendimle kavga ediyorum sürekli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?