kafam çok karışık..

BugdayTanesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
449
2
0
Diğer
kızlar düşünmekten yoruldum.ben nişanlıyım.eylülde de evleneceğim.sorunum nişanlımın borçları!.daha önce nişanlısından ayrılmış.nikahta yapmışlar tayin için.sonra ayrılmışlar.bu arada tüm eşyalarını almışlar ve hepsini bu almış.2009 mayıs gibi ayrılmışlar.2008de de babası hastalanmış ve ayrıca babası o yıl işlerinde zarar etmiş.buda memur olunca kendi üzerine kredi çekmiş.tabi birde eski nişanlısıyla yaptığı masraflar var.eşyalar vs.yaklaşık borç 45-50.000 civarında.tanıştığımızda daha fazlaydı ama birkısmını babası birkısmını kendisi ödüyor.ama nerden baksanız bu borçlar 2-3 yıl sürer.ben hiçbir eşyayı kullanmak istemedim normal olarak ve herşeyi baştan almaya karar verdik.bu evlilik sürecinde ise çoğu şeyi ben alıyorum!.ben ve ailem.ailesi bir miktar para gönderecek mobilyalar için ama daha gönderemedi,onlarda durumlarını düzeltmeye çalışıyorlar.mahçup olduğunu bliyorum,bu duruma üzüldüğünü de.ama işte üzülmek birfayda etmyor.ve ben bile bile lades dedim.başta biliyordum durumunu.ama benim ailem bu kadar borcu olduğunu bilmiyor,söyleyemedim.çocukluk arkadaşımdı.o zamanlar birbirimizden hoşlanıyorduk.sonra ailem taşınınca haber alamamıştım.sonra yıllar sonra karşılaştık işte.başlarda benden uzak durmuştu bende inadına yakınlaşmaya çalışmıştım.meğerse borçlarından dolayı uzak durmaya çalışıyormuş.herşeyiyle kabul etmıştim sevgimden ve beni sevdiğine de eminim.ama kızlar nereye kadar artık çok düşünmeye başladım.ben bunca yıl başkasına yapılan borçları ödemek için mi çalıştım???

canım verdiğin karardan emin değilsin sanırım keşke nişanlanmadan önce daha detayları ile düşünüp bu yola girmeseydin .ama hala geç kalmışm degilsin iyice düşün taşın gercekten ne istedigine karar ver dönüşü olmayan bir yola girip dahada üzülmektense zararın neresinden dönsen kardır .ancak tabi önce isteklerinden duygularından emin ol .burada bizim verecegimiz fikirlerden çok senin ne istedigin önemli ..önemli olan her ne şekilde olursa olsun verdiğin karardan ilerde pişman olmaman .evlensende ,ayrılsanda ileride keşke dememek için iyi düşün..tabiki durumun hiç kolay degil insanlar evlenip senelerce kendi borçlarını ödemek için çabalıyor sen başkasının borcunu ödeyip üstüne birde kendine borç yapıp düğün yapacaksın .maddi sorunlar oldugu sürece evlilikte aşk sevgi ne kadar olursa olsun yinede sorun olacagı kanaatindeyim.sen ilerde zorluk çektigin zaman adamın başına kakmayacagından emin olmalısın en ufak bir zorlukta onu suçalarsan eger işiniz iyicede çıkmazaa girer.

canım madem borc oldugunu biliyordun o esyalarda kullanılmamıs zaten kabul etseydin sonucta tekrar borca girmemiş olurdunuz ama bence borcunuz bitmeden evlenmeyin anlasılan nişanlında mahcup durumda sana karsı ama sende herseyi yaparak ezdirme kendini

bence de neden esyalari kabul etmediniz ki? simdi daha mi iyi oldu? eliniz duzelene kadar kullanir sonra yenilerdiniz. hayir nolurdu ki yani?
madem maddi olarak durum bu ve siz de eski esyalara karsiniz. o zaman evliligi ertelemelisiniz. yok ben hem esyam yeni olsun hem dugunum guzun olsun hem de borcum olmasin diyorsaniz.. malesef sizi bos yere umitlendiremeyecegim... Allah yardimciniz olsun ne diyeyim. insallah istediginiz gibi olur...

eğer seviyorsan bu düşüncelerden sıyırmalısın kendini. insan seviyorsa herşeye katlanmalı.sevgi kolay bulunmuyor

eski nişanlısı buraya tayin olunca bu eşyaları 5-6 ay kullanmış. birlikte seçmişler,birlikte beğenmişler.herşeyin en güzelini aldırmış kız,bir iğnede almamış kendisi.benim içim kaldırmadı bunları kullanmayı kızlar ya...(((( nişanlımın ailesine gönderdik bunları. benim biraz birikimim vardı.aileside gönderebilirse biraz nakit gönderecek işte ailemde yardım edecek.borçsuz evlenecez ama beni düşündüren varolan borç.45-50000 civarı.borç üstüne borç fazla olmayacak yani. hesap yapmaktan geceleri uyuyamaz oldum.elinden geleni yapıyor,öğretmen.özel ders vs veriyor,ama en az 2-3 yıl sürer bu.kalbim sıkışıyor bazen düşünmekten

Son düzenleme:

canım esyalar yeni bildigim kadarıyla cünkü nikah olmus ama evlilik olmamıs yani esyalar hiç kullanılmamıs bana kalırsa sanırım arkadas eski nişanlısıyla aldı fln diye kabul etmemiş ama hata etmiş bence cunku 45 milyar borc az değil yani kendide borc etmiş esya almıs

biliyorum canim, zaten direk bosanmislar. ben hani kendileri eski degil de onceden alinmis olanlar diye soyledim. cok haklisin ben bu kadar borc icinde olsaydim hic dusunmezdim kiminle alindigini... ya da pasa pasa beklerdim ki borclar bitsin usulunce alinsin hersey.

arkadas kendine gurur yapmis herhalde eski gelinin esyalarini kullanmam diye ama, simdi de herseyi kendim aliyorum diye uzuluyor. bunun sonu yok. bu sekilde evlenirlerse bunlarin acisi sonradan esine karsi cikacak gibi...

canim biraz bekleseniz, erteleseniz evliligi... evlilik sadece bu esyalar degil ki masraf sadece dugune kadarki kismi da degil... kirasi olcak vs. simdi en azindan sen ailenle otururken biriktirirsin o da ayni sekilde. bu kadar borcla baslarsaniz cok bunalirsiniz. evliligin tadini cikartamazsiniz gibi geliyor bana... yine de siz bilirsiniz tabi..

canım bu 50 milyarlık borc sadece nişanlının eski esyaları almak için kullandıgı para mı bana 50 milyar cok geldi yani sonucta ev fln tutulmamıs sanırım hani ailesi için fln mı çekti ama bana kalırsa borclar bitmeden asla evlenmeyin şimdiden uykuların kacıyor bide nişanlının eski borcu için ailen neden para verecek bırak kendi ailesi ödesin o parayla sana bişimi alındı hayır

hayatta en önemli şey sağlik gerisi boş daha gençsiniz geçer bunlar eminsen sevginden kalbinin sesini dinle derim
dünyada herkesin bi sınavı var seninkide buymuş Allah başka dert vermesin tek maddi olsun sonuçta zaman da istese bi çözümü var

canım borç,eşyalar babasının hastalığında harcanan para ve babasının iflasında verdiği paradan oluşuyor.daha fazlaydı ama ödendi birkısmı.ailem evlilik için yardım ediyor,nakit vermeyecek.onun ailesi düğün masrafları için nakit para verecek birmiktar çünkü kendi maaşı direk oturduğu evin kirasına ve borca gidiyor.ailesi burda değil o yüzden kendi kirada. ben bunca yıl çalıştım,araba aldım yazlık ev aldım kendime.hiç sıkıntı yaşamadım.başta fazla cesaretli davrandım kabul etmekle bu olayı ama şimdi çok düşünüyorum... evlenince o borç ödeyecek benim maaşlada geçineceğiz.DOĞRU MU YAPIYORUM BUNU DÜŞÜNÜYORUM ARTIK.kendimle kavga ediyorum sürekli.

Son düzenleme:

kafanda soruların çok fazla peki sevginden emin misin (değil gibisin )
çok insan tanıyorum sıfırdan hayata başlayan şuan mutlular
ve evlendiğinde direkt olarak sorumluluğun artıyo eşinin ne kadar iyi olursa olsun yinede artıyo
herkesin sıkıntısı var kiminin maddi kiminin manevi senin maddi olmuş çok mu
bence kendinle kavganda çok geç kalmışsın bunları başta düşünmeliydin

henüz geç kalmış sayılmazsın.borç azbuz değil baya varmış bence evliliğinizi erteleyin borç bitinceye kadar.insan en güzel yıllarını borç ödeyerek geçirmek istemez hele bide senin borcun değil üstelik,bi başkasının eşyalarını kullanmamakta haklısın sonuna kadar her ne kadar fazla kullanılmamış olsada insan kendi seçtiklerini kullanmak ister.ha önemli olan mutluluk,sağlık gerisi boş deniliyor ama işin iç yüzü hiçte öyle değil iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor biraz gerçekçi olmak lazım.hala vaktin var ve bu evlilik işini ertele derim ben.

haklısın başta düşünmeliydim.hemde çok haklısın.keşke sıfırdan başlasaydı.hem borcu olmasaydı hemde hiçbirşeyi.sevgiye gelince seviyorum.ama sevgi herşeymi diyede düşünüyorum. bazen çok cesaretli oluyorum bazende çok çaresiz.

sadece sevgiyle bi ömür geçmiyo :1no2:buda hayatın gerçeği daha evlenmeden borçlu olmak hiçte kolay değil

canım bende her ikinizde çalışıyorsanız ödenir. bende 1 senelik evliyim durumuz cok iyiydi ama şimdi borçlarımız çoğaldı kriz yüzünden ve iş yerimizi kapatıp onları ödemek zorunda kaldık artık her ikimzde çalısacağız. yani demek istediğim evlendikten sonrada böle bir durumla karşılaşabilirsiniz o zmanda birlik olup ödemek zorundasındasınız. bence birbirinize destek olarak herşey hallolur. Allah kolaylık versin.

cnm neden kabul etmedinki??
icinde oturmamislar sonucta yanlis anlamadiysam
zaten varolan borcun üstüne bikez daha borca girmissiniz

en kötüsü ne biliyor musunuz? kimseye anlatamıyorum.ne aileme,ne çevreme. içime ata ata huyumda değişti.herşeye çok çabuk sinirlenmeye başladım.burda anlatıyorum işte arkadaşlar.çok yorgun hissediyorum kendimi...

sen bana kalırsa hazır değilsin evliliğe ayrıl demem ama en azından biraz daha vakit ver hemen evlenme cunku emin ol evlenince dertler 2 katına cıkıyor hiç çekemezsin o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…