kafam çok karışık..

Hadi diyelim borç bir şekilde ödenir biter 2-3 yıl neyse...Peki sen duygularından eminmisin?Her şeyi yüklenirim sevdiğim insanla beraber,o benim her zaman destekçim,nişanlım her şeye değer diyebiliyormusun?Diyorsan sorun yok....

Seviyorsanız gerisine pek takılmayın bence. Çünkü zaten br çıkış yolu bulmussunuz nişanlınız borcları ödeyecek sizin maaşınızlada geçinir gidersiniz. 2-3 yıl sıkıntı çekersiniz ama borç bu ödenince biter. Siz birbirinizi sevip saydıktan sonra el ele herşeyin üstesinden gelirsiniz.Allah kolaylık versin umarım çok sıkıntı çekmeden kurtulursunuz.

Zaten aklın karıştıysa, uykularını kaçıran bir konu olduysa bu durum sen de bazı şeylerin sorun yaratacağını görmüşsün. Düşün annenden babandan saklamaya, kendini böyle yıpratmaya değer mi.. Bence seviyorsan onsuz ölürüm biterim diyorsan borçlar bitmeden evlenme ve eşya falan da alma, herkes kendi borcunu ödesin, sonra sıra sizin duruma gelsin. Aşk, sevgi tamam da evlilikte her an mırc mırc olmuyor, senin sinirle söyleyebileceğin bir laf olarak dönüp canınızı sıkabilir ayrıca o bu lafı kaldırabilir mi bir de o var..

Bana kalırsa ayrılma ama evlenme de, acele etmenize gerek yok, sonuçta kimse bir yere kaçmıyor. Biraz hafifletsin borçlarını, sen de bu kadar düşünüp de kendini yıpratma, tek derdiniz bu olsun. Onu da bunaltma, söyle biraz daha bekleyelim diye, o da rahatlasın. Geç olsun güç olmasın. Şimdi bu halde evlenseniz 2 gün sonra boştan yere tartışmalar, sürtüşmeler, kavgalar yaşanacak artık bunu tahmin etmek çok zor değil. O yüzden bekleyin az daha, kimsenin canı sıkılmasın, evlilik kaçmıyor nihayetinde.

haklısınız sanırım.şimdiden başladı huzursuzluklar.bugün avize aldık.ben aldım tabi yine.ben ucuzlara baktıkça bu daha lükslere bakıyor,tanesi 400-500-TLlik. yok led ışıklı vs. sonunda dayanamadım benim bunlara verecek param yok senin varsa alalım dedim!. 100 e buldum,aldım çıktım

Darılmayın gucenmeyin ama bence siz bu adamı sevmiyorsunuz tam manasıyla yani evlenecek kadar cok sevmiyorsunuz ve de kendi kazandiginiz parayi baskasiyla paylasmak size cok zor geliyor. Bence evlilik fikrinden su an icin uzak durun

Yani sen alıcaksın diye mi hep pahalılara gözünü dikti???lmaz:Bence iyi düşün şu süreçte evliliği canım.Onun demesi lazımdı sen pahalıları beğensen bile ''Canım ilerde borcumuz biterse alırız'' diye.Canım başına kalkmış gibi olucam kusura bakma ama nişanlın,eski nişanlısının ona çektirdiklerinin acısını senden mi çıkarıyor.Huyundan kapmış onun sanırım(her şeyin pahalısını,lüksünü beğenme açısından vs..)alsanaalsanasmile
Bana göre bu kadar yük binmesin üstüne.Çok yıpranırsın.Biraz askıya alın evlilik fikrini.

Son düzenleme:

eee onlar illa mükemmelini isterler; biz ise işe yarayacak ve kesemize uygun olanını... ama şaşılacak olan bu kadar borç varken hala bu şekilde düşünmesi...

bence o daha yeterince olgunlukta değil... zaten olsaydı sanırım evlenmeniz için beklemek gerektiği gerçeğini o teklif ederdi... bence de erteleyin ; biraz rahatlasın... siz de bu süreçte biraz daha tartarsınız kafanızda...

aslında salon tutuldu,kaporası verildi.ben verdim kaporayıda.nikah için gün aldık.eşyaların siparişini verdik,peşinatını ben verdim .gerisini babası gönderecek.beyaz eşyanın çoğunu aldık.bir kısmını ailem aldı beyaz eşyayı.diğer mutfak gereçleri,mutfak masası vs herşeyi ben aldım. ama artık konuşacağım karşıma alıp.ne yapacaz diye.gerekirse ertelemeyi teklif edeceğim.

Darılmayın gucenmeyin ama bence siz bu adamı sevmiyorsunuz tam manasıyla yani evlenecek kadar cok sevmiyorsunuz ve de kendi kazandiginiz parayi baskasiyla paylasmak size cok zor geliyor. Bence evlilik fikrinden su an icin uzak durun

ben seviyorum aslında.ama evet belkide kazandığımı başkasıyla bu derece paylaşmak ve zorluk çekeceğimi düşünmek beni üzüyor.akşam 7den önce çıkamıyorum işten,deli gibi çalışıyorum.evleneceğim diye öğle yemeklerini geçiştiriyorum artık masrafım çok diye,evden birşeyler götürüyorum.işe dolmuşla gidiyorum artık. ve o şu işim var bu işim var diye benden arabayı almaya başladı son zamanlarda.ne işin var diye soruncada eften püften şeyler.kıyamıyorum yinede veriyorum.nişanlım yarım gün çalışıyor,gelecek hafta 2 ay tatile girecekler.ekderste bitiyor,özel ders zaten bitti.ek gelir yok 2 ay.hepsini düşününce iyice çıkmaza giriyorum işte..

ya yanlış anlama ama sanki birazcık senin iyi niyetini suistimal ediyormuş gibi geldi bana...
sen ne kadar dikkat ediyorsan onun da dikkat etmesi lazım... sen işe dolmuşla giderken o senin arabanı alıyor... bilemiyorum ama benim o kadar borcum olsa ben attığım adımda bile tasarruf yapmak isterdim sanırım...

evet seni cok iyi anliyorum
simdi bu anlattiklarina bakarak senden faydalanmaya calisiyor diyebilirim ama hemen boyle demem yanlis olur cunku sen sanki oyle dusunmemizi ister gibi bir uslupla anlatmissin...Sen zaten bence onun seni maddi olarak kullandigi yonunde kararini vermissin, kadınlar hislerinde yanılmaz bence. Ve de bu kadar borc icinde olan bir erkek normalde hep mahcup konumda olur ama bu vatandas senin sayende borclardan da kolay kurtulacagini dusunuyorr olabilir...

Bu arada kendini bu kadar yipratman yersiz, bi kadinlar hemen fedakar oluveririz, yeter ki mutlu olalim deriz, sevdigimz zaman cok fedakarliklar yaparız ancak karsidaki insanin buna deyip degmeyecegini iyi degerlendirmek lazim...Sen evlendikten sonra da hep fedakarlik yapacak taraf olacaksan, o 2 ay tatil yapar yan gelip yatarken sen calistigin icin rahatsizlik duyacaksan, borclarini sen odeyeceksen bu evlilik uzun surmez..bence senin evinin olmasi, arabanin olmasi, para kazanman onun gozunu boyamis gibi geldi bana gunahini da almak istemem ama anlattiklarindan bu cikiyor. Kısacası bu evliligi cok iyi dusun derim...Bir arkadasim eslerinin borclarini odemek zorunda oldugu icin bosandi, onun borclarini odemekten bıktım demisti.

bana kalırsa nişanlın seni suistimal ediyo onun daha tasarruflu davranması gerekirken sen davranıyorsun üstelik borç onların borcu senin değil sen fazlaca fedakarlık yapma derim.ha insan kazandığı parayı kolayca harcamak istemez sonuna kadar haklısın burda bu bencillik ve cimrilik değil üstelik dediğim gibi fazla yıpratma kendini ve mutlaka ertele derim.

arkadaşım ben sadece içimdekileri anlatıyorum,belki objektif düşünemediğim içinde görüşlerinizi okuyup,değerlendiriyorum.çevremde kimseye anlatamıyorum çünkü.öyle düşünmenizi sağlamaya çalışmak gibi bir amacım neden olsunki,sadece bir karar vermeye çalışıyorum.onun beni gerçekten sevdiğine de eminim.benimle bu yola girmeseydi durumunu daha kısa sürede düzelteceğini de biliyorum.sonuçta nişan için masrafları oldu,oturduğu evi değiştirdi evleneceğiz diye biraz daha pahalı eve geçti ve kendi çapında masraflarda yaptı.ve babası düğün için nakit gönderecek mahsulu satınca.bunlar yerine borcun birkısmınıda kapatabilirlerdi.nişanlım kötü niyetli değil aslında.ama bunlar gerçek işte.belkide yeterince olgun değil yada ben bencilim...

biz yorumumuzu yaptık senin anlattiklarina gore...baska da biseye gore yorum yapmamız mumkun degil zaten...simdi de nisanlini savunmaya gectin...senin kafan gercekten karismis

biz yorumumuzu yaptık senin anlattiklarina gore...baska da biseye gore yorum yapmamız mumkun degil zaten...simdi de nisanlini savunmaya gectin...senin kafan gercekten karismis

evet,çok karışık... dediğim gibi çok seviyorum,kıyamıyorum.sonrada herşey sevgi değil kendine gel hayat bu şekilde geçmez diyorum. çıkmazdayım işte.ne yapacağımı hiç bilmiyorum.teşekkürler gelin..

buğdaytanesi sen bencil değilsin bana göre hatta fazla vericisin ben olsam şimdi baktım borç var ortada hemde 50 bin hiç düşünmezdim evleneyim diye hemen konuşurdum ne zaman borç biter o zaman evleniriz diye yaşım küçük zaten aceleye gerek yok.ha borcu var deyip ertelemek kesinlikle yeterince sevmemekten kaynaklanmıyor sadece akıllı ve mantıklı düşünmeyi gerektiriyor.o kadar a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…