Kafam çok karışık

Handebade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2016
51
9
36
28
18 yaşındayım biliyorum çoğu kişi Küçüksün diyecektir :(.. üniversite sınavına hazırlandım geçen yıl başarılı da bir puan aldm fakat istediğim şehir olmadığı için tercih yapmadm... erkek arkadaşım bulunduğu şehri yazmami istiyor sadece ama ailem istemiyorum Konyayı (benimdememleketim).. ailemin istekleri benim için bir tık daha ön planda ama orta yolu bulmak istiyorum birde gerçekten puanları çok yüksek ordaki Üniversitenin 3 yıldırda sevgiliyiz çok iyi biri uzak mesafeler olmasına rağmen Edirne'ye benim için gelip gidiyor sürekli onun içinde üzülüyorum... hersey bir yana okulum olmazsa kendimi çok daha kötü hissedicem bunalıma girdim 1 yil boyunca evde olmaktan başarısız olmaktan çok korkuyorum okul olmazsa evleniriz diyor erkek arkadaşım hem kendi işi var hemde üniversitesi bitti diyebilirim ben evlenmek istemiyorum hazır değilim ailesinden korkuyorum başarısız olursam okul konusunda benim oğlum lise mezunu biriyle evlendi diye bir laf duyarSam ben o anda biterim birinin etkisi altında yaşamaktansa hiç evlenmem daha iyi ailemden bile çok zor para isteyen biriyken mesleğim olmazsa ben nasıl evlenirim lütfen birileriyle konuşmaya hatta akıl danışmaya çok ihtiyacm var ben karmaşıklk içindeyim

Canim istediğin kadar sev hayat ne getirir bilemezsin. Dostun kalkar düşman olur bu hayat böyle. Ekonomik özgürlüğünü eline almadan evlilik vb düşünmediğini belirt. Seni seven bekler zaten

18 yaşındayım biliyorum çoğu kişi Küçüksün diyecektir :KK43:.. üniversite sınavına hazırlandım geçen yıl başarılı da bir puan aldm fakat istediğim şehir olmadığı için tercih yapmadm... erkek arkadaşım bulunduğu şehri yazmami istiyor sadece ama ailem istemiyorum Konyayı (benimdememleketim).. ailemin istekleri benim için bir tık daha ön planda ama orta yolu bulmak istiyorum birde gerçekten puanları çok yüksek ordaki Üniversitenin 3 yıldırda sevgiliyiz çok iyi biri uzak mesafeler olmasına rağmen Edirne'ye benim için gelip gidiyor sürekli onun içinde üzülüyorum... hersey bir yana okulum olmazsa kendimi çok daha kötü hissedicem bunalıma girdim 1 yil boyunca evde olmaktan başarısız olmaktan çok korkuyorum okul olmazsa evleniriz diyor erkek arkadaşım hem kendi işi var hemde üniversitesi bitti diyebilirim ben evlenmek istemiyorum hazır değilim ailesinden korkuyorum başarısız olursam okul konusunda benim oğlum lise mezunu biriyle evlendi diye bir laf duyarSam ben o anda biterim birinin etkisi altında yaşamaktansa hiç evlenmem daha iyi ailemden bile çok zor para isteyen biriyken mesleğim olmazsa ben nasıl evlenirim lütfen birileriyle konuşmaya hatta akıl danışmaya çok ihtiyacm var ben karmaşıklk içindeyim
Konunun altına iliştirdiğiniz sözleri destekliyorum akıl almana gerek yok aynen ileride lise unv karşılaştırmasını yaşamak istemiyorsan çalış yani ders çalış ok

Önce kalk git bir abdest al yüzüne soguk su çarp sonra besmele cek burdaki konulari oku tek tek sonra gel bize son kararini söyle baska soze gerek yok :)

Valla git güzel ve oku işini bul
İnsanın yıllarını verdiği adam en ufak bi seyde NE YAPTİN ki der
O zaman hayatının pişmanlığını yasarsin

Canim istediğin kadar sev hayat ne getirir bilemezsin. Dostun kalkar düşman olur bu hayat böyle. Ekonomik özgürlüğünü eline almadan evlilik vb düşünmediğini belirt. Seni seven bekler zaten
Beklerim bir ömür bile sen üzülme diyor ama benim korkum okulum bu yılda olmazsa ne yaparım kimseye bir şey anlatamıyorum anlatsam bile anlamıyorlar erkek arkadaşm bu konuda çok anlayışlı sorun benim aslında her yolu sundu bana fakat ben anlamak dahi istemiyorum her şey sanki okulmuş gibi geliyor öyle ki artık insanlar bile okul ile kişiliği kıyaslanır oldu :( cevabıniz için çok teşekkür ederim

Peki siz ne istiyorsunuz? Diyelim ki dediğini yaptınız daha yüksek bir puan aldığınız halde Konya yazıp gittiniz ve bir süre sonra ayrıldınız.
Bunun için üzülecekseniz hiç yazmayın.

Şimdiki zaman da herşey okul Canım
Evlenince kocam para verecek diyemi bekleyeceksin

Beklerim bir ömür bile sen üzülme diyor ama benim korkum okulum bu yılda olmazsa ne yaparım kimseye bir şey anlatamıyorum anlatsam bile anlamıyorlar erkek arkadaşm bu konuda çok anlayışlı sorun benim aslında her yolu sundu bana fakat ben anlamak dahi istemiyorum her şey sanki okulmuş gibi geliyor öyle ki artık insanlar bile okul ile kişiliği kıyaslanır oldu :KK43: cevabıniz için çok teşekkür ederim
Aslında mesele eğitim seviyesi değil, meslek sahibi olmak.
Bir meslek lisesinden mezunsanız üniversite o kadar acil değil mesela.
Anladığım kadarıyla bu sınava 2. girişiniz. Tamam eğitim önemli ama insan sınava hazırlanırken de yılları kayboluyor, çok yıpranıyor.
Demem o ki bu sene de kazanamazsanız meslek öğreneceğiniz bir işe girebilir ya da kurslara katılabilirsiniz.

Sırf bu yüzden okul hersey oldu benim için hayatım biticekmis gibi geliyor olmazsa, çevrem de herkes yardimci olmaya çalışıyor ben anlamak istemiyorum okul olucak diyorum sürekli annem bile doktora gitmelisin saplantı haline getirdin artk diyor sürekli ağlıyorum kendimi değersiz görüyorum en sonunda erkek arkadaşım evleniriz sana yada olucak çocuklara da bakamayacaksam ne anlamı kalır erkek olmamn dedi herkes çok iyi düşünüyorkn ben kötü düşünüyorum problem benim bu durumda kendimi kötü hissediyorum bir çok kez erkek arkadaşımi da kırdım sen okudun tabi derdin kalmadı dedim

önce okul sonra eş
ve erkek arkadaşının veya ailenin istediği okulu değil kendi istediğin okulu yaz
yaşın çok küçük, erkenden sorumluluk almanı tavsiye etmem.

Aslında mesele eğitim seviyesi değil, meslek sahibi olmak.
Bir meslek lisesinden mezunsanız üniversite o kadar acil değil mesela.
Anladığım kadarıyla bu sınava 2. girişiniz. Tamam eğitim önemli ama insan sınava hazırlanırken de yılları kayboluyor, çok yıpranıyor.
Demem o ki bu sene de kazanamazsanız meslek öğreneceğiniz bir işe girebilir ya da kurslara katılabilirsiniz.
Meslek Lisesinden mezun oldum çocuk gelişimi okudum bir çok yere çalışmak için başvurdum bulunduğum yerde staj yaptığım yer dahil olmak üzere olumlu yanıt aldm babam asla göndermem dedi çalışma işi de yattı belki çalışsaydm böyle düşünmezdim hayatım bir anda tepe taklak oldu okul bitti koşuşturma da bitti ilk kez evde bu kadar kaldm ve psikolojikman kendimi bitirdim sürekli kilo veriyorum hiç bir şey yiyemiyorum kötü kötü düşünmek istemiyorum ama elimde olmuyor

Ailenin dedikleri ve istedigi yer olsun. Beklerse bekler , beklemezse yol alir. Bu zamanda kimseye guvenme, hele ki bir erkege. Seni yari yolda birakabilir. Sen isini kis tutacaksin yaz cikarsa bahtima diyeceksin.

Suan evlilik olmadigi icin boyle keskin konusuyorum. Cok gencsin. Ailenin yaninda okumak baska , erkek arkadasina bagimli olup okumak bambaska.

önce okul sonra eş
ve erkek arkadaşının veya ailenin istediği okulu değil kendi istediğin okulu yaz
yaşın çok küçük, erkenden sorumluluk almanı tavsiye etmem.
Benimde çok istediğim hatta hayalim Konyada okumak selçuk üniversitesine gitmeyi çokk istiyorum odamn her yeri yıllardır resimleriyle dolu öğrencilerinden okul içinde olup biteni daha çok biliyorumdur erkek arkadaşm da orda okuyor bu yil son.. fakar ailem çok karşı konya olmasına bütün akrabalarımz orda kimse sana rahat vermez özgür olamazsn diyorlar ben çok arada kaldm isteklerimden çok herkesi memnun etme çabasına giriştim içim karışık mutsuzum kimse anlamıyor

Sırf bunları duymamak için okul çok değerli çalışıyorum az kaldı sınavıma stresler bir biri üzerine gelince çok bunaldım insan tanıdığı birinden çok tanımadığı birinden fikir almak istiyor çok teşekkür ederim cevabınız için

Peki siz ne istiyorsunuz? Diyelim ki dediğini yaptınız daha yüksek bir puan aldığınız halde Konya yazıp gittiniz ve bir süre sonra ayrıldınız.
Bunun için üzülecekseniz hiç yazmayın.
Bunların hepsini düşünüyorum şimdi yıllarca süren evlilikler dahi bitiyor kendi ilişkime sürer diyemem bunu bilemem.. ama benim istediğim şehir konya bir çok açıdan imkan var çok seviyorum bildiğim bir şehir erkek arkadaşımın dediği gibide sadece orası ile kısıtlamakta istemiyorum bir çok yer de yazmak istiyorum o buna karşı ailem Konyaya karşı ben arada kaldm çok üzülüyorum iki tarafta çok değerli

Aileniz daha mutlu olacağınızı düşünerek üniversite konusunda ısrarcı.
Oysa artık bu stres yükü sizi mutsuz eder hale gelmiş. Bunu onlarla konuşun, psikiyatriye başvurun.
Ne kadar sürede ne kadar kilo verdiğinizi bilmiyorum ama hiçbir şey canınızdan önemli değil.
Şansınızı bir kez daha deneyin, olmazsa çalışmaya başlayın toparlanırsınız.
Hem bu kadar karalar bağlayacak bir şey de yok. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmanızı sağlayacak bir mesleğiniz varmış zaten. Tecrübeniz de olsun yeter. Ondan sonra ek hedefler için okursunuz.

Bunların hepsini düşünüyorum şimdi yıllarca süren evlilikler dahi bitiyor kendi ilişkime sürer diyemem bunu bilemem.. ama benim istediğim şehir konya bir çok açıdan imkan var çok seviyorum bildiğim bir şehir erkek arkadaşımın dediği gibide sadece orası ile kısıtlamakta istemiyorum bir çok yer de yazmak istiyorum o buna karşı ailem Konyaya karşı ben arada kaldm çok üzülüyorum iki tarafta çok değerli
Erkek arkadaşınız zaten mezun olmayacak mıydı? O peşinizden gelsin madem.
Hele bir sınava girin, puanı alın. Bunları şimdiden dert etmeyin.

18 yaşındayım biliyorum çoğu kişi Küçüksün diyecektir :KK43:.. üniversite sınavına hazırlandım geçen yıl başarılı da bir puan aldm fakat istediğim şehir olmadığı için tercih yapmadm... erkek arkadaşım bulunduğu şehri yazmami istiyor sadece ama ailem istemiyorum Konyayı (benimdememleketim).. ailemin istekleri benim için bir tık daha ön planda ama orta yolu bulmak istiyorum birde gerçekten puanları çok yüksek ordaki Üniversitenin 3 yıldırda sevgiliyiz çok iyi biri uzak mesafeler olmasına rağmen Edirne'ye benim için gelip gidiyor sürekli onun içinde üzülüyorum... hersey bir yana okulum olmazsa kendimi çok daha kötü hissedicem bunalıma girdim 1 yil boyunca evde olmaktan başarısız olmaktan çok korkuyorum okul olmazsa evleniriz diyor erkek arkadaşım hem kendi işi var hemde üniversitesi bitti diyebilirim ben evlenmek istemiyorum hazır değilim ailesinden korkuyorum başarısız olursam okul konusunda benim oğlum lise mezunu biriyle evlendi diye bir laf duyarSam ben o anda biterim birinin etkisi altında yaşamaktansa hiç evlenmem daha iyi ailemden bile çok zor para isteyen biriyken mesleğim olmazsa ben nasıl evlenirim lütfen birileriyle konuşmaya hatta akıl danışmaya çok ihtiyacm var ben karmaşıklk içindeyim
Önce okulunu bitir, bir daha bu zamanların gelmez
Sonra pisman olursun
Evlilik icin erken..

Dersine calis.burlarda vakit kaybetme.ogrencisin ogrenciligin kiymetini bil.kucuk yasta kaldiramayacagin yukleri sirtina alma.

Back
X