Kafam çok karışık

Fenobarbital

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2016
258
245
103
33
Merhaba kızlar,
Hemen konuya giriyorum. 1 yıldan biraz fazladır görüştüğüm biri var. Genel olarak iyi anlaştığım biri. Ancak bazı sorunlar var. Ben doktorum. bu yıl bayağı bir doğuya atandım uzun süreli bir görev değil sınava bağlı olarak 5-6 aylığına diyelim. Erkek arkadaşım istanbulda.
İlk sorun meslek farkı. İşletme mezunu şuan kndine ait bir işi var ama yeni sayılır. Bana kalsa sorun değildi ancak annem çok karşı. Bunu yanlış anlamayın bana kalsa gerçekten sorun değil ki bu kadar zamandır birlikteyim. Ancak anneme söylediğim andan beri çok karşı.bunu aşabilir miyiz bilmiyorum. Ama ayrılma fikri bile canımı acıtıyor.
İkincisi iş gereği yabancılarla biraz fazla muhattap oluyor. Şirket Sosyal medya hesaplarına ona yönelik oluyor. Ben kıskançlık konusunu bazen biraz abartabiliyorum. Aslında güveniyorum ama yinede sürekli kontrol isteği var. Bu konuda çok tartışma konuşma oldu. Şimdiye kadar bişeyinide görmedim ama nedense bu his var bnde.
Ona kalsa ciddi bir adım atmak istiyor. 6 ay içinde. Bnde hala çelişkiler var. Ne boşa hakkına gitmek istiyorum ne de ondan vazgeçebiliyorum.

Merhaba kızlar,
Hemen konuya giriyorum. 1 yıldan biraz fazladır görüştüğüm biri var. Genel olarak iyi anlaştığım biri. Ancak bazı sorunlar var. Ben doktorum. bu yıl bayağı bir doğuya atandım uzun süreli bir görev değil sınava bağlı olarak 5-6 aylığına diyelim. Erkek arkadaşım istanbulda.
İlk sorun meslek farkı. İşletme mezunu şuan kndine ait bir işi var ama yeni sayılır. Bana kalsa sorun değildi ancak annem çok karşı. Bunu yanlış anlamayın bana kalsa gerçekten sorun değil ki bu kadar zamandır birlikteyim. Ancak anneme söylediğim andan beri çok karşı.bunu aşabilir miyiz bilmiyorum. Ama ayrılma fikri bile canımı acıtıyor.
İkincisi iş gereği yabancılarla biraz fazla muhattap oluyor. Şirket Sosyal medya hesaplarına ona yönelik oluyor. Ben kıskançlık konusunu bazen biraz abartabiliyorum. Aslında güveniyorum ama yinede sürekli kontrol isteği var. Bu konuda çok tartışma konuşma oldu. Şimdiye kadar bişeyinide görmedim ama nedense bu his var bnde.
Ona kalsa ciddi bir adım atmak istiyor. 6 ay içinde. Bnde hala çelişkiler var. Ne boşa hakkına gitmek istiyorum ne de ondan vazgeçebiliyorum.

Bazı erkekler, statü farkını kaldıramayabiliyorlar.. Sebebi ise üstün olma iç güdüleri..

Merhaba kızlar,
senden az kazaniyorsa ilerde bundan kaynakli sorun cikma ihtimali cok yuksek

Valla mesele güvenmek.
Doktor bir tanıdığım var eşi esnaf.
Bayan kuaförü bir tanıdığım var gayette düzgün, eşi de ona çok güvenir.
Ama siz cayma yoluna girmişsiniz bile.
Adam şu konuyu okusa o önce davranırdı ayrılmak için.

Simdiden ailen ve erkek arkadaşının arasında kalmış gibisin mantıklı dusunecegini umuyorum gerek yok bence zorlamaya aileninseninde iiçine Sinen biri olsun bu ilişki olucak gibi değil

Meslek farkını sevgiliniz dert etmiyorsa siz niye dert ediyorsunuz? Ailem doktor, doktorların elinde, hastanelerde büyüdüm, halen etrafımda pek çok doktor var ve çoğunun eşi doktor değil. Anneniz bu konuda bayağı aklınıza girmiş sanırım.

Merhaba kızlar,
Zamana ihtiyacin var. Her zaman ongeremeyiz her seyi. Biraz zaman taniyin birbirinize.

Meslek farkını sevgiliniz dert etmiyorsa siz niye dert ediyorsunuz? Ailem doktor, doktorların elinde, hastanelerde büyüdüm, halen etrafımda pek çok doktor var ve çoğunun eşi doktor değil. Anneniz bu konuda bayağı aklınıza girmiş sanırım.
Evet o dert etmiyor dediğim gb bnde dert etmem. fazlacada gayretli daha az kazanma falan yazmış yukarda arkadaşlar. Daha az da kazanmıyor esasen. Şuan sadece annem biliyor tepkisi fazla oldu :( babam henüz bilmiyor.

Valla mesele güvenmek.
Doktor bir tanıdığım var eşi esnaf.
Bayan kuaförü bir tanıdığım var gayette düzgün, eşi de ona çok güvenir.
Ama siz cayma yoluna girmişsiniz bile.
Adam şu konuyu okusa o önce davranırdı ayrılmak için.
Cayma değil oluru yoksa onuda daha fazla bağlamak istemiyorum tabiki. Hakka girmek olur bu.

Bu konuda da şunu söyleyeyim. Siz de işiniz gereği birçok hasta yakınıyla, meslektaşınızla, hasta bakıcıyla, reprezantla muhatap oluyorsunuz. İleride kongreleriniz, eğitimleriniz olacak, seminerlere gideceksiniz.
TUS'a girecekseniz eğer dershanede bir sürü başka öğrenciyle olacaksınız, uzmanlığınız için belki başka şehre gideceksiniz. Mecburi hizmetiniz var.

Siz de birçok farklı erkekle görüşeceksiniz. Ama bu sizin için sorun değil, çünkü işiniz bu değil mi? Onun da işi bu. Kimseyle görüşmeden çalışma durumu yok. Siz kendinizi istediğiniz kadar yıpratın, istediğiniz kadar kontrol etmeye çalışın yine o görüşecek. Kontrol ederek hiçbir şeyi engelleyemezsiniz.

Aynı kıskançlığın yerli yersiz size yapıldığını düşünün, ne kadar yorucu ve kırıcı değil mi?

Toplumda malesef böyle bir şey var.
Doktorun doktorla evlenmesi gerekiyormuş gibi..
Evlenmeyenler de ilginç bulunuyor hatta
-aaa eşi doktor değilmiymiş
icon_x_83.gif

Cayma değil oluru yoksa onuda daha fazla bağlamak istemiyorum tabiki. Hakka girmek olur bu.
Ha bu konuda sonuna kadar haklısınız. Eğer kendinizden emin değilseniz işler daha ilerlemeden bitirmek tabii ki en doğrusu olur.

Bunu bizzat, bir tarafın İstanbul'da kaldığı, bir tarafın bayağı bir doğuya atandığı ve löp diye ortada bırakılan biri olarak yazıyorum :)

Bu konuda da şunu söyleyeyim. Siz de işiniz gereği birçok hasta yakınıyla, meslektaşınızla, hasta bakıcıyla, reprezantla muhatap oluyorsunuz. İleride kongreleriniz, eğitimleriniz olacak, seminerlere gideceksiniz.
TUS'a girecekseniz eğer dershanede bir sürü başka öğrenciyle olacaksınız, uzmanlığınız için belki başka şehre gideceksiniz. Mecburi hizmetiniz var.

Siz de birçok farklı erkekle görüşeceksiniz. Ama bu sizin için sorun değil, çünkü işiniz bu değil mi? Onun da işi bu. Kimseyle görüşmeden çalışma durumu yok. Siz kendinizi istediğiniz kadar yıpratın, istediğiniz kadar kontrol etmeye çalışın yine o görüşecek. Kontrol ederek hiçbir şeyi engelleyemezsiniz.

Aynı kıskançlığın yerli yersiz size yapıldığını düşünün, ne kadar yorucu ve kırıcı değil mi?
Çok haklısın bnde böyle düşünüyorum ancak pratikte zorlanıyorum. Eskiye nazaran azalttım tabi :110:
belki bn daha fazla bile kızardım yorulurdum o böyle davransa ama o daha anlayışlı. Ama yinede çok boğmamak lazım tabi

yani sırf üniversite sınavında daha az puan almış diye adamın kişiliğini, karakterini görmüş geçirmişliğini, ailesini kültürünü kısaca onu o yapan özelliklerini ki bunlar evliliği sürdüren şeylerdir.. dikkate almamak çok komik.. anneniz çok düşüncesiz geldi bana kusura bakmayın.. sanırım annenizin isteği sizin nasıl ve kimle mutlu olacağınızdan ziyade doktor kızının gerek maddi gerekse statü anlamında kendisine denk yada daha üstün biriyle evlenmesini istemek.. ki eşe dosta da açıklaması var tabi bu durumun..
daha tanımadan karşısına alıp iki laf etmeden bu kadar karşı olmanın başka bir açıklaması yok..

Malesef öyle gibi. Erkek doktorda o kadar değil ama bayan doktorsa daha da fazla.

Çünkü erkek doktorsa eşinin ne iş yaptığının bir önemi
yok para kazansa da olur kazanmasa da.
Ama kadın doktorsa çok kazanan taraf olarak
elin adamına bakacak anlayışı hakim.

İkisi de yanlış ama insanlar böyle bakıyor.

Kadın doktora mühendis, muhasebeci, finansçı
vs.. benzeri mesleklerden eş denk kabul edilmiyor.
Ya milyonlar kazanan topçu, ya aynı şekilde popçu
ya siyasetçi (milletvekili, vali gibi)
olması lazım ki kabul görsün :)

Toplumun sesi oldum adetaa.

yani sırf üniversite sınavında daha az puan almış diye adamın kişiliğini, karakterini görmüş geçirmişliğini, ailesini kültürünü kısaca onu o yapan özelliklerini ki bunlar evliliği sürdüren şeylerdir.. dikkate almamak çok komik.. anneniz çok düşüncesiz geldi bana kusura bakmayın.. sanırım annenizin isteği sizin nasıl ve kimle mutlu olacağınızdan ziyade doktor kızının gerek maddi gerekse statü anlamında kendisine denk yada daha üstün biriyle evlenmesini istemek.. ki eşe dosta da açıklaması var tabi bu durumun..
daha tanımadan karşısına alıp iki laf etmeden bu kadar karşı olmanın başka bir açıklaması yok..
Annem çok zorluklarla büyümüş benide zorluklarla okuttu açıkcası. Eğitim seviyesi yüksek değil hoş belki olsada böyle düşünürdü bilemiyorum. Öz babamı hiç görmedim, hem annemdir hem babam. Eleştirilebilir bir davranış ama bana hep çok müdahale etti. Allahtan Yıllardır uzaktayım da o biraz alan sağladı. Bu konuda napsam gerçekten şaşkınım.

Annenizi dinlemeyin.Toplumda böyle bir şey var nedense,kadın erkekten geride durmalı saçmalığı.

Bu mesleklerin statüsünü de kim belirliyorsa orası da ayrı bir konu ya neyse.

Ayrıca adamın işi yüzünden kıskançlık yapmanız çok anormal.

farklı meslekten erkeklerde bir dr eş fantezisi var galiba böyle özellikle dr arayan arkadaşlarım var onlardan dikkatimi çekti. o yüzden gaza gelme derim ben az adamı incele.

ayrıca evlenirseniz eş durumu yapamayacaksın özelde çalıştığı için zorunlunu bitirip istifa etmen gerekicek özelde çalışman gerekicek bunları iyi düşün

tus hevesin varsa evlenince çok yüksek puan yapabilen arkadaşım olmadı onu da göz önünde bulundur

benim kendi düşüncem doktoru doktor anlıyor en iyi. illa ki günün hakkında konuşuyorsun çok fazla bir şey anlatamıyorsun arkadaş ortamında diğer drlar varsa sıkılır vs. uzun mesailerinde karşı tarafın ilgisizlikten sıkılıp aldatması olasılığı var eğer rahat bir işi varsa karşı tarafın. adamın senin yanında ezik hissedip ego yarışına girme ihtimali var eğer özgüvenli bir tip değilse. bunlar riskler.

annenin fikrini bu kadar önemseme derim ben. annelere kalsa zengin olsun dr olsun ailesi iyi olsun hop evlenelim. ama mutluluk çok başka bir şey kafan uyuşuyor mu ona bakman lazım.

Back
X