- 24 Mayıs 2016
- 258
- 245
- 103
- 33
- Konu Sahibi Fenobarbital
-
Merhaba kızlar,
Hemen konuya giriyorum. 1 yıldan biraz fazladır görüştüğüm biri var. Genel olarak iyi anlaştığım biri. Ancak bazı sorunlar var. Ben doktorum. bu yıl bayağı bir doğuya atandım uzun süreli bir görev değil sınava bağlı olarak 5-6 aylığına diyelim. Erkek arkadaşım istanbulda.
İlk sorun meslek farkı. İşletme mezunu şuan kndine ait bir işi var ama yeni sayılır. Bana kalsa sorun değildi ancak annem çok karşı. Bunu yanlış anlamayın bana kalsa gerçekten sorun değil ki bu kadar zamandır birlikteyim. Ancak anneme söylediğim andan beri çok karşı.bunu aşabilir miyiz bilmiyorum. Ama ayrılma fikri bile canımı acıtıyor.
İkincisi iş gereği yabancılarla biraz fazla muhattap oluyor. Şirket Sosyal medya hesaplarına ona yönelik oluyor. Ben kıskançlık konusunu bazen biraz abartabiliyorum. Aslında güveniyorum ama yinede sürekli kontrol isteği var. Bu konuda çok tartışma konuşma oldu. Şimdiye kadar bişeyinide görmedim ama nedense bu his var bnde.
Ona kalsa ciddi bir adım atmak istiyor. 6 ay içinde. Bnde hala çelişkiler var. Ne boşa hakkına gitmek istiyorum ne de ondan vazgeçebiliyorum.
senden az kazaniyorsa ilerde bundan kaynakli sorun cikma ihtimali cok yuksekMerhaba kızlar,
Hemen konuya giriyorum. 1 yıldan biraz fazladır görüştüğüm biri var. Genel olarak iyi anlaştığım biri. Ancak bazı sorunlar var. Ben doktorum. bu yıl bayağı bir doğuya atandım uzun süreli bir görev değil sınava bağlı olarak 5-6 aylığına diyelim. Erkek arkadaşım istanbulda.
İlk sorun meslek farkı. İşletme mezunu şuan kndine ait bir işi var ama yeni sayılır. Bana kalsa sorun değildi ancak annem çok karşı. Bunu yanlış anlamayın bana kalsa gerçekten sorun değil ki bu kadar zamandır birlikteyim. Ancak anneme söylediğim andan beri çok karşı.bunu aşabilir miyiz bilmiyorum. Ama ayrılma fikri bile canımı acıtıyor.
İkincisi iş gereği yabancılarla biraz fazla muhattap oluyor. Şirket Sosyal medya hesaplarına ona yönelik oluyor. Ben kıskançlık konusunu bazen biraz abartabiliyorum. Aslında güveniyorum ama yinede sürekli kontrol isteği var. Bu konuda çok tartışma konuşma oldu. Şimdiye kadar bişeyinide görmedim ama nedense bu his var bnde.
Ona kalsa ciddi bir adım atmak istiyor. 6 ay içinde. Bnde hala çelişkiler var. Ne boşa hakkına gitmek istiyorum ne de ondan vazgeçebiliyorum.
Zamana ihtiyacin var. Her zaman ongeremeyiz her seyi. Biraz zaman taniyin birbirinize.Merhaba kızlar,
Evet o dert etmiyor dediğim gb bnde dert etmem. fazlacada gayretli daha az kazanma falan yazmış yukarda arkadaşlar. Daha az da kazanmıyor esasen. Şuan sadece annem biliyor tepkisi fazla olduMeslek farkını sevgiliniz dert etmiyorsa siz niye dert ediyorsunuz? Ailem doktor, doktorların elinde, hastanelerde büyüdüm, halen etrafımda pek çok doktor var ve çoğunun eşi doktor değil. Anneniz bu konuda bayağı aklınıza girmiş sanırım.
Cayma değil oluru yoksa onuda daha fazla bağlamak istemiyorum tabiki. Hakka girmek olur bu.Valla mesele güvenmek.
Doktor bir tanıdığım var eşi esnaf.
Bayan kuaförü bir tanıdığım var gayette düzgün, eşi de ona çok güvenir.
Ama siz cayma yoluna girmişsiniz bile.
Adam şu konuyu okusa o önce davranırdı ayrılmak için.
Ha bu konuda sonuna kadar haklısınız. Eğer kendinizden emin değilseniz işler daha ilerlemeden bitirmek tabii ki en doğrusu olur.Cayma değil oluru yoksa onuda daha fazla bağlamak istemiyorum tabiki. Hakka girmek olur bu.
Çok haklısın bnde böyle düşünüyorum ancak pratikte zorlanıyorum. Eskiye nazaran azalttım tabiBu konuda da şunu söyleyeyim. Siz de işiniz gereği birçok hasta yakınıyla, meslektaşınızla, hasta bakıcıyla, reprezantla muhatap oluyorsunuz. İleride kongreleriniz, eğitimleriniz olacak, seminerlere gideceksiniz.
TUS'a girecekseniz eğer dershanede bir sürü başka öğrenciyle olacaksınız, uzmanlığınız için belki başka şehre gideceksiniz. Mecburi hizmetiniz var.
Siz de birçok farklı erkekle görüşeceksiniz. Ama bu sizin için sorun değil, çünkü işiniz bu değil mi? Onun da işi bu. Kimseyle görüşmeden çalışma durumu yok. Siz kendinizi istediğiniz kadar yıpratın, istediğiniz kadar kontrol etmeye çalışın yine o görüşecek. Kontrol ederek hiçbir şeyi engelleyemezsiniz.
Aynı kıskançlığın yerli yersiz size yapıldığını düşünün, ne kadar yorucu ve kırıcı değil mi?
Malesef öyle gibi. Erkek doktorda o kadar değil ama bayan doktorsa daha da fazla.Toplumda malesef böyle bir şey var.
Doktorun doktorla evlenmesi gerekiyormuş gibi..
Evlenmeyenler de ilginç bulunuyor hatta
-aaa eşi doktor değilmiymiş
Malesef öyle gibi. Erkek doktorda o kadar değil ama bayan doktorsa daha da fazla.
Annem çok zorluklarla büyümüş benide zorluklarla okuttu açıkcası. Eğitim seviyesi yüksek değil hoş belki olsada böyle düşünürdü bilemiyorum. Öz babamı hiç görmedim, hem annemdir hem babam. Eleştirilebilir bir davranış ama bana hep çok müdahale etti. Allahtan Yıllardır uzaktayım da o biraz alan sağladı. Bu konuda napsam gerçekten şaşkınım.yani sırf üniversite sınavında daha az puan almış diye adamın kişiliğini, karakterini görmüş geçirmişliğini, ailesini kültürünü kısaca onu o yapan özelliklerini ki bunlar evliliği sürdüren şeylerdir.. dikkate almamak çok komik.. anneniz çok düşüncesiz geldi bana kusura bakmayın.. sanırım annenizin isteği sizin nasıl ve kimle mutlu olacağınızdan ziyade doktor kızının gerek maddi gerekse statü anlamında kendisine denk yada daha üstün biriyle evlenmesini istemek.. ki eşe dosta da açıklaması var tabi bu durumun..
daha tanımadan karşısına alıp iki laf etmeden bu kadar karşı olmanın başka bir açıklaması yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?