Kafam çok karıştı :(

komiklikyapma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2020
204
144
53
Arkadaslar, malum koronavirus salgını var. Bu arada nişanlım hala isyerinde çalışıyor ve onu çalışmasını istemiyorum. Kafama çok taktim ona birsey olurmu diye.
Bu konuda onunla konusurken kronik rahatsizligi olup olmadığını sorduğumda bana hepatit c var dedi, sonra a vardi kucukken, b ye geçti c olmadi en son askerdeyken az kaldi demis doktor felan filan sacmaladi.(böyle kademeli birseymi bilmiyorum ama sirayla söylemesi yalan gibi hissettirdi)
Sonra kendi kendime sinirlendim ve üzüldüm, eğer böyle cinsel yolla yada başka şekilde bana gecebilecek bir hastalığı benden gizlemesi ve sorunca söylemesi beni hayal kırıklığına uğrattı.
Size birkaç şeyi danışmak istiyorum arkadaslar,
Birincisi böyle bir hastalık onemsenmeyip yıllarca doktora gitmemek yada evlenecegin kişiye soyleyecek kadar onemsemeyip, yada bana gececegi konusunda bilgi sahibi olmama ihtimali olabilir mi? Yani doktorlar bunu bilgilendiriyorlar degil mi?
İkincisi ise benden saklaması hakkında çok üzüldüm, hastalığı için degil ama beni riske ettigini düşündüğüm için ayrılmayı bile dusunebilirim. Bana söyleyip aşılanmami saglayabilirdi.
Bide tam bir cinsellik olmasa da birkac kez birseyler yaşandı bana geçmiş olma ihtimali varmi? Korona dolayısıyla zaten kronik rahatsizliklardan çok korkuyorum :( böyle bir dönemde öğrenmem psikolojimi bozdu .
Umarım yeterince açıklayabilmisimdir, nasil yazdiimi bile bilmiyorum üzüntüden.

Bildiğim kadarıyla hepatit türleri arasında geçiş yok ve c en hafifi değil. Yani a-b-c diye hafifleyerek gitmiyor. Tamamen farklı bulaş yolları olan farklı hastalıklar.

cinsel yolla bulaşan hepatit b diye biliyorum. Onun için de evlilik başvrusunda test yapıp sizi bilgilendiriyorlar zaten.

Herhangi bir sebepten hepatit kapmış hasta olmamış, semptom göstermemiş olabilirsiniz. Elleri iyi yıkamamak, temiz olmayan su içmek vs. hepatit kapmanıza sebep olabilir. Olur da test yaptırır ve pozitif çıkarsanız sadece nişanlınıza bağlamayın durumu.

Hepatit a b ve c; aşama degildir. Aralarinda geciskenlik yoktur. Ancak hepatit b den hepatit d ye bir bag kurulabilir bu anlamda.

Özellikle hepatit b cinsel yolla bulasir.
Hepatit c de bulasir ama risk cok daha azdir.
Ama hepatit b nin tek bulasma yolu da bu degildir. Annenizin karnindayken anneden bile gecebilir. Suan bulgunuz olmasa bile tasiyicisi olabilirsiniz. Nisanliniz da bu gibi sekillerden biriyle almis olabilir.

Yalniz nisanlinizin kem küm edisi hic hosuma gitmedi. Bir naneler yemis de üstünü örtmeye calisiyor gibi.

Bildiğim kadarıyla hepatit türleri arasında geçiş yok ve c en hafifi değil. Yani a-b-c diye hafifleyerek gitmiyor. Tamamen farklı bulaş yolları olan farklı hastalıklar.

cinsel yolla bulaşan hepatit b diye biliyorum. Onun için de evlilik başvrusunda test yapıp sizi bilgilendiriyorlar zaten.

Herhangi bir sebepten hepatit kapmış hasta olmamış, semptom göstermemiş olabilirsiniz. Elleri iyi yıkamamak, temiz olmayan su içmek vs. hepatit kapmanıza sebep olabilir. Olur da test yaptırır ve pozitif çıkarsanız sadece nişanlınıza bağlamayın durumu.
Nikah tarihi alacaktık agustosta dugun salonunu bile tuttuk ama salgin nedeniyle henüz basvuru yapamadik. Benim en Cok zoruma giden bana bunu söylememiş olmasi. Ben kabul ederdim zaten, evlilik hastalikta sağlıkta bir arada olmayi gerektiriyo, ama bana geçebilecek bir durumu söylememesi çok zoruma gitti. Beni korumak adına asi olmam için soyleyebilirdi:( bu durumda cok karistim.

Nikah tarihi alacaktık agustosta dugun salonunu bile tuttuk ama salgin nedeniyle henüz basvuru yapamadik. Benim en Cok zoruma giden bana bunu söylememiş olmasi. Ben kabul ederdim zaten, evlilik hastalikta sağlıkta bir arada olmayi gerektiriyo, ama bana geçebilecek bir durumu söylememesi çok zoruma gitti. Beni korumak adına asi olmam için soyleyebilirdi:KK43: bu durumda cok karistim.

Evlenmeyin o zaman ayrılın. Saklamış sizden hastalığını, nasıl yapar böyle bişey. Tez kellesi vurula.

Saklamamıştır, söylemek aklına gelmemiştir. Evleneceğimiz insanlara hastalıklarımızı saymıyoruz. Önemli olanlar zaten nikah başvurusunda çıkıyor. Ben de akdeniz anemisi taşıyıcısıyım mesela, eşime söykemek aklıma gelmemişti nikah başvurusuna kadar. Orda dr söyledi.

Hepatit a b ve c; aşama degildir. Aralarinda geciskenlik yoktur. Ancak hepatit b den hepatit d ye bir bag kurulabilir bu anlamda.

Özellikle hepatit b cinsel yolla bulasir.
Hepatit c de bulasir ama risk cok daha azdir.
Ama hepatit b nin tek bulasma yolu da bu degildir. Annenizin karnindayken anneden bile gecebilir. Suan bulgunuz olmasa bile tasiyicisi olabilirsiniz. Nisanliniz da bu gibi sekillerden biriyle almis olabilir.

Yalniz nisanlinizin kem küm edisi hic hosuma gitmedi. Bir naneler yemis de üstünü örtmeye calisiyor gibi.
Bende öyle hissettim:( çok üzüldüm bu duruma güvenimi sarsti .

Evlenmeyin o zaman ayrılın. Saklamış sizden hastalığını, nasıl yapar böyle bişey. Tez kellesi vurula.

Saklamamıştır, söylemek aklına gelmemiştir. Evleneceğimiz insanlara hastalıklarımızı saymıyoruz. Önemli olanlar zaten nikah başvurusunda çıkıyor. Ben de akdeniz anemisi taşıyıcısıyım mesela, eşime söykemek aklıma gelmemişti nikah başvurusuna kadar. Orda dr söyledi.
Bu hastalik cinsel yolla bulasabilen ve karaciger yetmezligi yada kanseri yapan bir virus. Yani ben demiyorum ki her hastalığını bana dök say, saglamsan evlenelim demiyorum ki ona. Ama karsindaki insani da etkileyecek bir hastalık tasimak bana göre söylenmesi gereken bir durum.

Bana kalırsa saklaması kabul edilebilir bir şey değil. Cinsel yolla bulaşabilen bir virüs ve ciddi sorunlara yol açabiliyor. Bir de yok a idi b oldu c oldu falan çok salak yerine koymak. Bi oturup adam akıllı konuşulması gerekiyor.
Ne diyecegimi bilmiyorum:(

Evlenmeden önce coronadan tut tüm hastalıkların testini iste ben güvenemedim :rolleyes:
Ben her türlü hastalığında yanında olurdum zten, ayrılacak halim de yok yani herhangi bir sağlık sorunu sebebiyle. Evlilikte hastalikta saglikta bir arada olmaktan bahsediliyor. Ama saklamak:(

Ben her türlü hastalığında yanında olurdum zten, ayrılacak halim de yok yani herhangi bir sağlık sorunu sebebiyle. Evlilikte hastalikta saglikta bir arada olmaktan bahsediliyor. Ama saklamak:KK43:
Saka maka bi yana sordugun halde sakliyorsa ayrıl zaten ama insanlar tanışırken
"Selam ben x senden hoşlandım ama aids hepatit abc hastasiyim" demez konusu açılırsa evet konuşulur..
Bu konu hakkında bi memnuniyetsizligin yahut aklına takılan bir soru varsa bunu erkek arkadaşınla paylaşmalı ve cevabını onda bulmalısın

Hakkınızda hayırlısı olsun

Saka maka bi yana sordugun halde sakliyorsa ayrıl zaten ama insanlar tanışırken
"Selam ben x senden hoşlandım ama aids hepatit abc hastasiyim" demez konusu açılırsa evet konuşulur..
Bu konu hakkında bi memnuniyetsizligin yahut aklına takılan bir soru varsa bunu erkek arkadaşınla paylaşmalı ve cevabını onda bulmalısın

Hakkınızda hayırlısı olsun
Sorun şu ki biz nişanlandık :( yani erkek arkadasim degil artik. Yani evlilige giden adimda söylemesi lazimdi. Cinsel birseyler de yaşandı yani gerçekten bu kadar umursamaz olunmaz ki:/

Sorun şu ki biz nişanlandık :KK43: yani erkek arkadasim degil artik. Yani evlilige giden adimda söylemesi lazimdi. Cinsel birseyler de yaşandı yani gerçekten bu kadar umursamaz olunmaz ki:/
Aaaa durumlar kötü o zaman ...
Ne diyeceğimi bilemedim hakkinizda hayırlısı olsun ama biseyler anlatmadan cinsel yakınlaşma sağlık açısından evet ürkütücü olmuş dikkat et kendine

Kayınpederim ameliyat öncesi 65 yaşında öğrendi yapılan detaylı tahlilde hepatit b olduğunu çocukları da taşıyıcı olduklarını yeni öğrendiler aşı olacaklar biz eşimle hala gidip tahlil yaptıracağız

Bence sizi korkutmak için A idi B oldu C oldu falan filan demiş . Herhalde cok sordunuz o da dalga gecmiş gbi geldi bana 🙈 siz sakin ve endisesiz bir sekilde sorun söylesin ona göre davranırsınız.

Arkadaslar, malum koronavirus salgını var. Bu arada nişanlım hala isyerinde çalışıyor ve onu çalışmasını istemiyorum. Kafama çok taktim ona birsey olurmu diye.
Bu konuda onunla konusurken kronik rahatsizligi olup olmadığını sorduğumda bana hepatit c var dedi, sonra a vardi kucukken, b ye geçti c olmadi en son askerdeyken az kaldi demis doktor felan filan sacmaladi.(böyle kademeli birseymi bilmiyorum ama sirayla söylemesi yalan gibi hissettirdi)
Sonra kendi kendime sinirlendim ve üzüldüm, eğer böyle cinsel yolla yada başka şekilde bana gecebilecek bir hastalığı benden gizlemesi ve sorunca söylemesi beni hayal kırıklığına uğrattı.
Size birkaç şeyi danışmak istiyorum arkadaslar,
Birincisi böyle bir hastalık onemsenmeyip yıllarca doktora gitmemek yada evlenecegin kişiye soyleyecek kadar onemsemeyip, yada bana gececegi konusunda bilgi sahibi olmama ihtimali olabilir mi? Yani doktorlar bunu bilgilendiriyorlar degil mi?
İkincisi ise benden saklaması hakkında çok üzüldüm, hastalığı için degil ama beni riske ettigini düşündüğüm için ayrılmayı bile dusunebilirim. Bana söyleyip aşılanmami saglayabilirdi.
Bide tam bir cinsellik olmasa da birkac kez birseyler yaşandı bana geçmiş olma ihtimali varmi? Korona dolayısıyla zaten kronik rahatsizliklardan çok korkuyorum :KK43: böyle bir dönemde öğrenmem psikolojimi bozdu .
Umarım yeterince açıklayabilmisimdir, nasil yazdiimi bile bilmiyorum üzüntüden.

Hepatit B-C hepsi farklı tip virüsler. Aşınız varsa hepatit B geçmez ama onu da bilmezsiniz doğal olarak. 2000’den sonra standart herkese B aşısı yapıldı ama öncesinde kan tahlili yapılıp yapıldı. C’nin aşısı da yok. Sorumsuz, bencil erkek arkadaşınız size ne olduğunu tam söylesin, salgın sonrası gidin hepatit paneli çalıştırın bu adamı da sepetleyin derim. Hepatit B geçiren sağlıklı bireyler de var, taşıyıcılar da var.Hepatit B-C çok ciddi rahatsızlık, size eğer riskli bir durumu varsa söylemeliydi.

Bana biraz sallamış gibi geldi. O ne öyle sirasiyla a-b-c diye. Dikkat cekmeye calismis olabilir ya da bak benim cinsel yasantim var diye kendince hava atmaya cismis olabilir. Gerçekten doğruysa daha vahim çünkü sizden saklamış. Üstelik cinsel anlamda bir seyler yasamis olmaniza rağmen. Bilemedim ne yapsaniz. İnsan migreni olsa bile karşı tarafa söylemeli

Nikah tarihi alacaktık agustosta dugun salonunu bile tuttuk ama salgin nedeniyle henüz basvuru yapamadik. Benim en Cok zoruma giden bana bunu söylememiş olmasi. Ben kabul ederdim zaten, evlilik hastalikta sağlıkta bir arada olmayi gerektiriyo, ama bana geçebilecek bir durumu söylememesi çok zoruma gitti. Beni korumak adına asi olmam için soyleyebilirdi:( bu durumda cok karistim.
Hepatit b taşıyıcısı ise size bulaştırmaması için iğne olmanız lazım. Doğum yapınca da çocukların takip edilmesi ve onların da iğne olması lazım ama kem küm ettiğine göre kendisine cinsel yolla bulaşmış olabilir. Ortak havlu, macun, yemek gereçleri vs ile de bulaşanı duydum ya da kan yolu ile bulaşanı da. Mutlaka onun bir açıklama yapması lazım

Back
X