- 17 Mayıs 2013
- 586
- 12
- 118
- Konu Sahibi rapunzel4131
-
Gayette düşünerek yaptım yorumumu.
Lafa gelince herkes üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor karşı taraf ise kılını kıpırdatmıyor nedense...
Ayrıca şunu da belirteyim mal mülk kıyafet takı makı buların hesabını yapmayın.Zira bunları almamaları sizin içinize fazlasıyla oturmuş.
Sana oturan başka bişey var galiba böyle saygısızca yorum yapıyorsunBenim Demek istediğimle senin anladığın şey çok farklı... Neyse anlayan anlamış sen anlamasan ne olur senle polemige girmicem
Merhaba arkadaşlar.. Nerden Başlayacağımı bilmiyorum. Nişanlımla gurbette tanıştım,Yani memleketlerimiz farklı, ailesi çok iyi beni de çok seviyorlar. İlk ve tek gelinleriyim. Yalnız memleketlerimiz uyuşmadığı için adetlerimizde uyuşmuyor.. Mesela Bizim oralarda Bayramdan önce kızı baştan aşağıya giydirirler, yada altın takarlar. Bunlarda öyle birsey yok bırak giydirmeyi bayramlaşmaya bile gelmediler biz gittik ilk gün annemle. (Annemle yalnız yaşıyoruz). Ne bileyim mesela misafir geldiklerinde geline hediye getirilir bizim orda ablamlarda ben öyle gördüm. bence bu her yerde böyledir. Bir sorun daha var oğullarını çok seviyorlar ama hiç bir düğün telası yok onlarda 11 aylık nisanlıyız ne alışveris ne ceyiz bisey yapmaya niyetleri yok gibi. Sözde düğünü Kurban Bayramından sonra yapacağız diyorlar ama ne ev ne esya hiç birsey yok ortada. Yerleri var Ev yapıcaz dediler hala icraat yok.. kiraya çıkacaz böyle giderse.. Birde adetler uyuşmadığı için çeyizde kız erkek tarafı ne alınır ne yapar diye soruyoruz kaynanama söylemiyor ?? Çalışıyorum diye mi bu kadar rahatlar ?? Normal mi sizce yaptıkları ?:2:
Bazı arkadaşlar çok acımasızca eleştiri yapıyor bence takma arkadaşım bence nişanlınla konuş.Babalar bir araya gelip konuşsunlar.Ne zaman düğün neler yapılması lazım vs.Bunları büyükler konuşunca daha iyi oluyor.Adetleride mal mülküde çok fazla kafaya takma bence..
Maddi şeylere takılmam o yüzden benim içime oturcak bir şey olmaz bu konuda :)
Ama senin ki belli:) Yara olmuş içinde:)
İyide olmuş almamışlar belkide layık görmemişlerdir sana
Zira büyük ihtimallede öyledir:) Hatta düğün için hazırlık yapmıyorlarmış ya hani seni istemiyorlardır belkide
Zaten hangimiz adet vs. usulü evlendik ki
Nişanlınla konuş herkes kendine düşeni yapmaya çalışsın
Her aile sorumluluk sahibi olamıyor maalesef
Özellikle çalışan gelinsen, tamamdır yani
Saygısızca yorum yapıp morali bozuk olanların moralini daha da bozanları kınıyorum
Her adet tu kaka diye birşey yok ayrıca,bu karşıdakine değer vermektit
Aileler usulünce konuşmalı bence,karşı taraf baya rahat davranıyor,mesela bizde böyle bir adet var,diğer kızımıza yapılmıştı,bu kızımız da üzülmesin deyip beklentiler ifade edilebilir
tepkilerin çok tuhaf
madem çok seviyolar çokta istiyolar çekinecek bişeyin yok açıkça söyle bizde adet böyle bayramlarda bunlar bunlar yapılır de,ben çalışıyoda olsam çeyizimi siz yapacaksınız de, de yani bu şekilde tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış hesabı oluyo
bu arada ben evde kalmadım evliyim
Sana mı düştü derdiBeni çok seviyorlar çokta istiyorlar sen hiiiççç kafanı yorma ama sen evde kalmış kız bunalımı yaşıyor gibisin
Babam sizlere ömür canım. O yüzden annemin konuşması lazım.. Benim derdim mal mülk para değil ki. Tesekkür ederim yorumun için..
Haklısın canım. TESEKKÜR EDERİM.
Asalet; senin yaptığın tavırları ve düşünceleri içermiyor maalesef:)
25 yaşındayım ve evde kalmış kız bunalımını yaşamıyorum.
Zira merak ettiysen söyleyim güzel bi ilişkim var gayet yerinde gayet güzel ilerliyor:) Ama evde kalmış kız bunalımını yaşayan sensin ki bunları sorun etmeye başlamışsın bile zira sende biliyorsun ki her nişanın sonu evlilikle noktalanmıyor.
Bu arada istedikleri halde böyle davranıyorlar birde istemeseler kimbilir ne yapıcaklar dimi şekerim:)
Biz herşeyimizi eşimle beraber yaptık
Adet madet herkesin değişiyo
Çoğu kişi artık işine geldiğine adet diyo
Ben müdahaleyi de sevmem, eşimle muhatap oldum bu konularda
Gerek olursa O ailesiyle konuşur zaten
Sende nişanlınla paylaş, daha rahat edersin
Şimdiden mutluluklar diliyorum sana ve herkese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?