Kafam Çok Karıştı....

rapunzel4131

İZMİR'Lİ KIZ
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2013
586
12
118
Merhaba arkadaşlar.. Nerden Başlayacağımı bilmiyorum. Nişanlımla gurbette tanıştım,Yani memleketlerimiz farklı, ailesi çok iyi beni de çok seviyorlar. İlk ve tek gelinleriyim. Yalnız memleketlerimiz uyuşmadığı için adetlerimizde uyuşmuyor.. Mesela Bizim oralarda Bayramdan önce kızı baştan aşağıya giydirirler, yada altın takarlar. Bunlarda öyle birsey yok bırak giydirmeyi bayramlaşmaya bile gelmediler biz gittik ilk gün annemle. (Annemle yalnız yaşıyoruz). Ne bileyim mesela misafir geldiklerinde geline hediye getirilir bizim orda ablamlarda ben öyle gördüm. bence bu her yerde böyledir. Bir sorun daha var oğullarını çok seviyorlar ama hiç bir düğün telası yok onlarda 11 aylık nisanlıyız ne alışveris ne ceyiz bisey yapmaya niyetleri yok gibi. Sözde düğünü Kurban Bayramından sonra yapacağız diyorlar ama ne ev ne esya hiç birsey yok ortada. Yerleri var Ev yapıcaz dediler hala icraat yok.. kiraya çıkacaz böyle giderse.. Birde adetler uyuşmadığı için çeyizde kız erkek tarafı ne alınır ne yapar diye soruyoruz kaynanama söylemiyor ?? Çalışıyorum diye mi bu kadar rahatlar ?? Normal mi sizce yaptıkları ?:2:

Son düzenleme:
Merhaba,
Hangi çiftin ailesi birbirine benzer ki?Önemli olan sizin anlaşmanız.Böyle adetleri önemsemeyin bence, onlarda böyle değilse değildir.( Özelllikle altın takı hediye vs. beklemeyin) Ama bayram ziyaretine falan gelmiyorlarsa böyle şeyler ayıp.Nişanlınızla konuşmayı deneyin, özellikle evlilikle ilgili neden bir şey yapılmadığıyla ilgili.Çünkü böyle şeyler evlilikte daha büyük sorunlar da yaratabiliyor ilerde...

Nişanlımla hiç bir sorunum yok Allah'a şükür. Odafarkında Umursamadıklarının kızmış durumda.. gidicem uzaklardan ev tutucam görcekler dedi dün aksam.

Ben Çalışıyorum diye mi güveniyorlar acaba ? hani ne de olsa gelinde oğlanda çalışıyor herşeyi onlar yapar diye mi düşünüyorlar ondan mı geliyor bu rahatlık ?

ikinizde çalışıosunuz die olabilir belki canım bize kim yardım etti onların ikiside çalışıoyo alsınlar ödesinler die düşünüo olabilirler adetlere takı falan da çok takılma seni kimse ayıplamaz ayıplayan yine onları ayıplar

Haklısın canım....

Canım seviyorsan,dünyevi şeylere takılma,sevgini doya doya yaşa...bi iki parça çapul mutluluk getirmiyor inan bana.

Son düzenleme:
Canım seviyorsan,dünyevi şeylere takılma,sevgini doya doya yaşa...bi iki parça çapul mutluluk getirmiyor inan bana.

Haklısın Canım ama bazı şeyler insanın gözünde kalıyor Etrafımdaki nişanlı kızları görünce ben ne bahtsızım diyorum..

ben de sözlendim senin gibi ne kadar bahtsızım dedim
nişanlandımöyle
evlendim öyle,üstünden 3,5 yıl geçti,hala öyle diyorum
sonra eşime bakıyorum onu ne kadar çok sevdiğimi görünce unutmaya çalışıyorum
biz de de neler nelr yapılır,ki onu geçtim kayınvalidem eltime neler neler yapmış hala da yapar
o yüzden ya kafana takma,ya da annenler net bir şekilde bizim adetlerimizde yapmanız gerekenler var deyip yapılacakları sırasınlar
bizimkiler biz öyle şey diyemeyiz el tarafına deyip bir şey istemediler,ben zaten toydum,hiç bişey istemedim
her şeyimiz kendimiz yaptık,olsun çok şükür diyoruz yine de

Arkadaşım adetlere falan fazla takılma derim, asıl önemli olan eşin olacak kişi sana değer veriyor mu? Bunu hissediyor musun?

Eğer ikiniz de çalışıyorsanız, hiç beklemeyin. Tutun evinizi, hatta mümkünse özellikle ailelerden uzak olsun. İstediğiniz gibi de döşeyin, zaten bir ev kurulurken ailerler ne kadar az yardımcı oldularsa , genelde o kadar da az sizin işlerinize karışmaya cesaret gösterecekler...Doğrusu da bu değil mi? Siz birbirinizi seviyorsanız, güveniyorsanız yeter di mi? Kendi ayaklarınızın üzerinde durmayacak mısınız bundan sonra zaten?

bizimkilerde bayramlaşmaya gelmedi
altın maltın da takmadılar
umrumda da değil şahsen
biz gittik ziyaretlerine nolmuş ki?

önemli olan biz birbirimizi seviyoruz nişanlımla.
ailesi de iyi insanlar.

sen de sallama böyle şeyleri
önemli olan sevgi-saygı

eğerki sen çalışıyorsun diye sana güveniyorlarsa hani nasılsa ikiside çalışıyor diye en azından bunu nişanlına söylemiş olmaları gerekirdi,

ben olsam eğer ki yapabilcek durumunuz varsa nişanlınla siz başlayın bi yerden kendi çabanızla kurun yuvanızı

ben olsam dedim ki zaten bende öyle yaptım , az biriktirdik bnirazda kredi çektik kimseden bişi beklemeden

istediğimizi istediğimiz zaman gücümüz yettiğince aldıkk , belki onlarsa o beklentidelerdir

Evimiz yapılırsa onların evinin hemen yanına yapılacak. Bende Kira ödeyeceğime kendi evimdi oturmak istuyorum bilmiyorum kızlar ne kadar doğru bu karar ? Kiraya çıkıp uzakta oturmak mı ? yoksa kendi evimmi ?

Öncelikle onların davranışlarını sorgulamak yerine kendi davranışlarını sorgulamalısın.
Adetmiş örfmüş bilmem neymiş geçin artık bunları.
Hangi devirdesiniz hala farkında değilsiniz galiba.
Kimsenin kimseyi baştan aşağı giydirmek gibi bi zorunluluğu yok. Altın takmak gibi bi mecburiyeti yok. Ayrıca ilk gün gelmeme sebebleri sence kaynanın annenden daha büyük olması olabilir mi?
Yok bizde adettir kız bayramda giydirilir altın takılır yok kız tarafına bayramlık gelinir yok geline hediye alınır vs vs vs bu liste uzar gider. Başlık parasıda istemişsinizdir siz şimdi :)
Ayrıca ne eşya ne ev diyorsun.Bu evlilik hazırlığında sana düşen ney? Her şeyi ordan bekliyorsun sanki.
Diyorum ya önce kendini sorgula. Ama sen böyle adetlerin arkasına sığınıpta bizde böyle dersen bende derim ki sen mısırda sultanmısın ki hiçbirşeye elini sürmeyeceksin...

Eleştiri yaparken düşünerek yap arkadaşım.. Ben zaten Herşeyi onlardan bekliyorum gibi birsey söylemedim. Ben zaten bana düşenin fazlasını yapıyorum sen hiç merak etme

Eleştiri yaparken düşünerek yap arkadaşım.. Ben zaten Herşeyi onlardan bekliyorum gibi birsey söylemedim. Ben zaten bana düşenin fazlasını yapıyorum sen hiç merak etme

Gayette düşünerek yaptım yorumumu.
Lafa gelince herkes üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor karşı taraf ise kılını kıpırdatmıyor nedense...
Ayrıca şunu da belirteyim mal mülk kıyafet takı makı buların hesabını yapmayın.Zira bunları almamaları sizin içinize fazlasıyla oturmuş.

bazen insanların çok basit şeylerden ömrünü tükettiklerini düşünüyorum.
ama tabi neye göre, kime göre basit?
bana göre basit bunlar mesela. ne bileyim o kadar takılacak sorun varken maddi şeylere takmak yorucu olsa gerek.

işimi elime alamadığım için evlenemeyen kendime bakınca, ne güzel nişan yapmışlar da taktıkları sorunlara bak diyorum..
hayırlısı olsun ne diyeyim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…