- 17 Mayıs 2013
- 586
- 12
- 118
- Konu Sahibi rapunzel4131
-
Merhaba,
Hangi çiftin ailesi birbirine benzer ki?Önemli olan sizin anlaşmanız.Böyle adetleri önemsemeyin bence, onlarda böyle değilse değildir.( Özelllikle altın takı hediye vs. beklemeyin) Ama bayram ziyaretine falan gelmiyorlarsa böyle şeyler ayıp.Nişanlınızla konuşmayı deneyin, özellikle evlilikle ilgili neden bir şey yapılmadığıyla ilgili.Çünkü böyle şeyler evlilikte daha büyük sorunlar da yaratabiliyor ilerde...
Seviyormusun nişanlını???
ikinizde çalışıosunuz die olabilir belki canım bize kim yardım etti onların ikiside çalışıoyo alsınlar ödesinler die düşünüo olabilirler adetlere takı falan da çok takılma seni kimse ayıplamaz ayıplayan yine onları ayıplar
Canım seviyorsan,dünyevi şeylere takılma,sevgini doya doya yaşa...bi iki parça çapul mutluluk getirmiyor inan bana.
Merhaba arkadaşlar.. Nerden Başlayacağımı bilmiyorum. Nişanlımla gurbette tanıştım,Yani memleketlerimiz farklı, ailesi çok iyi beni de çok seviyorlar. İlk ve tek gelinleriyim. Yalnız memleketlerimiz uyuşmadığı için adetlerimizde uyuşmuyor.. Mesela Bizim oralarda Bayramdan önce kızı baştan aşağıya giydirirler, yada altın takarlar. Bunlarda öyle birsey yok bırak giydirmeyi bayramlaşmaya bile gelmediler biz gittik ilk gün annemle. (Annemle yalnız yaşıyoruz). Ne bileyim mesela misafir geldiklerinde geline hediye getirilir bizim orda ablamlarda ben öyle gördüm. bence bu her yerde böyledir. Bir sorun daha var oğullarını çok seviyorlar ama hiç bir düğün telası yok onlarda 11 aylık nisanlıyız ne alışveris ne ceyiz bisey yapmaya niyetleri yok gibi. Sözde düğünü Kurban Bayramından sonra yapacağız diyorlar ama ne ev ne esya hiç birsey yok ortada. Yerleri var Ev yapıcaz dediler hala icraat yok.. kiraya çıkacaz böyle giderse.. Birde adetler uyuşmadığı için çeyizde kız erkek tarafı ne alınır ne yapar diye soruyoruz kaynanama söylemiyor ?? Çalışıyorum diye mi bu kadar rahatlar ?? Normal mi sizce yaptıkları ?:2:
Öncelikle onların davranışlarını sorgulamak yerine kendi davranışlarını sorgulamalısın.
Adetmiş örfmüş bilmem neymiş geçin artık bunları.
Hangi devirdesiniz hala farkında değilsiniz galiba.
Kimsenin kimseyi baştan aşağı giydirmek gibi bi zorunluluğu yok. Altın takmak gibi bi mecburiyeti yok. Ayrıca ilk gün gelmeme sebebleri sence kaynanın annenden daha büyük olması olabilir mi?
Yok bizde adettir kız bayramda giydirilir altın takılır yok kız tarafına bayramlık gelinir yok geline hediye alınır vs vs vs bu liste uzar gider. Başlık parasıda istemişsinizdir siz şimdi :)
Ayrıca ne eşya ne ev diyorsun.Bu evlilik hazırlığında sana düşen ney? Her şeyi ordan bekliyorsun sanki.
Diyorum ya önce kendini sorgula. Ama sen böyle adetlerin arkasına sığınıpta bizde böyle dersen bende derim ki sen mısırda sultanmısın ki hiçbirşeye elini sürmeyeceksin...
Eleştiri yaparken düşünerek yap arkadaşım.. Ben zaten Herşeyi onlardan bekliyorum gibi birsey söylemedim. Ben zaten bana düşenin fazlasını yapıyorum sen hiç merak etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?