Kafam duman :)

Janet Jak Esim

Durme, durme querido hijico
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
30.410
65.393
598
Ben bebeğimi çok seviyorum, onunla çok verimli vakit geçiriyorum. Nerdeyse hiç uyumuyorum, o uyusa benim uykum gelmiyor, ben uyusam onun uykusu gelmiyor :)) 3,5 aylık olduk şükür bebeğimle ilgili bir sorunum yok ama arada buhranlara girip girip çıkıyorum.
Lohusalığımdan sonra düzenli adet görmeye devam ettim fakat bu ay adetim 5 gün gecikti, korunmamıza rağmen buradaki konuları okuya okuya paranoya oldum, test yaptım gebe değilim ama aklımdaki ya “gebeysem” hikayeleri beni daha kötü yapıyor. Gerginim, regl öncesi tüm belirtileri yaşıyorum sadece regl olmadım.
Neyse başım dönüyor. Uykusuzluk insanın başını döndürüyormuş doktora sordum. Kan tahlili yaptım ve doktor “emziren annenin değerleri nasıl bu kadar iyi olur vs vs” şeyler dedi şükür yani kan değerlerimde de bir sorun yok.
Bazen bir halsizlik bitkinlik geliyor. Şu an da öyleyim, midem de bulanıyor, başım arada bi dönüyor ama dengemi kaybettmiyorum yani o baş dönmesi hissini yaşıyorum.
Sanırım oğlumun diş sancıları da şimdiden başladı. Ay başım da çok ağrıyor. Ama biri arayıp “hadi gel dışarı çıkalım, alışveriş yapalım, piknik yapalım, çay kahve içelim” dese koşa koşa çıkarım.
Görümcem yakınıma taşındı bende bebek var diye gelmiyor ama sürekli çağırıyor Allah razı olsun kafamı dağıtıyorum. Telefon çalınca “ay inşallah görümcemdir de gel şuraya gidelim” der diyorum
Sanırım kafayı yedim
Bi tuhaf hallerdeyim ya, yemek yapmak ve yemek de istemiyorum doğumdan sonra feci zayıfladım. İyi oldu tabi de günde bi öğünle yaşamak da tuhafıma gidiyor.
Oğlum az önce uyanıktı mesela aşırı uykulu ve halsizdim şimdi emdi ve uyudu ben canlandım. Bu nedir arkadaşlar?

Böyle şeyler işte azıcık kafamı dağıtayım dedim. —> :)

Anneliğe hoşgeldin :) daha dur bunlar iyi günlerin oğlum 3.5 aylıkken ne mutluyduk biz O halsizlik, yemek yemek istememe vs normal bence. Ben de öyleydim, yapmak da yemek de istemezdim. Şimdi istesem de yiyemiyorum zaten, oğlum sağ olsun :) sağlıkla büyütelim inşallah küçük danaları :)

Tam diyecektim ki günde bir öğünle yaşıyormuşsunuz, sonra da halsizim, başım dönüyor diyorsunuz ki, kendiniz de fark etmişsiniz durumu. Uyku düzeniniz şaşmış, hormonlarınız coşmuş, emzirmek bile başlı başına insanı yoran bir şey, ee bir de kilo veriyorsunuz, buna özgür hayattan bebeğe bağlı yaşama geçişin oluşturduğu ruh hallerini de eklersek, bir annenin uzun bir süre kendini insan gibi hissetmesi bile mucize bence. =)) Bunun mutlulukla alakası yok, uyum süreciyle alakası var.

Bir de bebek uyuyunca siz de uyuyun derler ya, ona uyan var mıdır gerçekten? Bir kere insan öyle zırt diye uyuyamıyor, ee sen uykuya dalana kadar bebek uyanıyor. Bununla uğraşacağıma şöyle bana kalan zamanın tadını çıkarayım diyorsunuz zaten. Bu da size yorgunluk olarak geri dönüyor ama başka türlüsü de genelde olmuyor. Kısaca annelik döngüsüne girmişsiniz. =) Dışarı çıkmak için birilerinin çağırmasını beklemeyin, her gün yarım saat de olsa atın kendinizi bebenizle sokaklara. Açık hava insanın psikolojisine iyi geliyor, sürekli ev, bebek döngüsü enerji sömürüyor resmen.

Hoşbuldum :))) amin ya inşallah şu an arabaları izliyoe araba geçince susuyor ama araba geçmeyince bağırıyor :)) duşunu aldı oyun oynadık güldük eğlendik ama illa daha çok oyun istiyor, şimdiden çok alıştırdım sanırım neyse ya sağlık olsun ben de zaten hiperaktif bir insanım bu yüzden sanırım hoşuma gidiyor sadece bazen gel git yaşıyorum :))

Ya işte her gün biz biraz da olsa çıkıyoruz bahçeye falan iniyoruz ama kalabalık aktivite istiyorum nedense :) birazdan babasını ziyarete gideriz artık azcık evi toplayayım da :) umarım siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Teşekkürler cevaplarınız için.

"Ohh sonunda uyudu. Şimdi ne yapsam? Önce dus mu alsam ama epilasyon da yapmam lazım yetişmez ki. Neyse onu akşam halledeyim, babasına veririm. O zaman mutfağı temizliyim. Önce bebeğe bir çorba yapmam lazım. Uyanınca içecek. Dur yatakları topliyim da öyle geçeyim mutfağa. Offf çok sıkıştım ya, ince bir wcye gideyim en iyisi. Bak yine terlemisim, şu ustumu degiseyim önce. Akşama da ne pisirsem, evde de birşey kalmadı. Alışverişe gitmem lazım ama yine huysuzlanirsa nasıl baş edeceğim elimde poşetlerle....." Ve o ses, uyandı benimki :) eğer size uyuyacak kadar zaman kalıyorsa uyuyun. Ben sadece gece ne kadar uyursam o.

Yok ya ben koyuyorum mamarosuna (çok güzel bir icat) ıh mıh yapıyor ama duşumu da alıyorum, tuvalete de gidiyorum :) yemek derdim de yok şükür :) eşim yiyip geliyor. Alışveriş de onda. Ama hava almak için çıkıp alışveriş yapınca arabasının kocaman bir gözü var tüm poşetler oraya sığıyor:)) Temizliği de ben yapmıyorum valla baya rahata alıştım sanırım.
Allah kolaylık versin. Allah can sağlığı versin ya kendinizi o kadar harap etmeyin. Sizin canınıza da yazık.

Doğum sonrasi bu duyguları hemen hemen her kadin yasiyor ama emin ol gecici bişey bu ne kadar sanslisinki g orumcen yakininda oturuyormuş ve seni anlayan biriymiş canım bu arada bebeğin hayırlı olsun insallah

Doğum sonrasi bu duyguları hemen hemen her kadin yasiyor ama emin ol gecici bişey bu ne kadar sanslisinki g orumcen yakininda oturuyormuş ve seni anlayan biriymiş canım bu arada bebeğin hayırlı olsun insallah

Teşekkür ederim umarım siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız. Evet görümcem benden baya büyük ama takılıyoruz iyi oluyor :))
Zor ya bu annelik Allah annelere kolaylık versin bak ben doğuruyormuyum

Ay yok çok güzel ama. Bakın 100 kişi arasına beni koysanı. bebeğim beni görüp hemen bana gülüyor :) uyanır uyanmaz gülüyor. Öğrettiğim şeyleri kavrıyor. El salla deyince bile el sallamasını biliyor öğrettim. Maşallah. Deli gibi sürekli öğretme halindeyim. O da öğrenmek istiyor. Çok neşeli bir bebek. Kalp doktoruna gittik nasıl gülüyordu doktora, doktor bile şaşırdı :)) Oynuyoruz, her gün duş aldırıyorum bayılıyor. Duştayken bana kahkahalar atıyor. Ciddi baktığım zaman o da ciddi oluyor, güldüğüm zaman hemen gülüyor. Çok masum onlar ya ilgiye sevgiye muhtaçlar. Bence çok güzel annelik ama elbet zorluğu var fakat hiç gözüme batmıyor arada sadce lohusalık buhranları geliyor :))
Tabiki bu anlattıklarım size şirin gelmeyebilir ama benim oğlumu görseniz bayılırsınız yolda durdurup seviyorlar millete gülüyor çıldırıyorum

çok teşekkür ederim canım allah razı olsun gorumcen in büyük olması umarım sorun değildir zaten bu sendeki tamamen geçici birşey umarım en kısa zamanda atlatman dileğiyle

çok teşekkür ederim canım allah razı olsun gorumcen in büyük olması umarım sorun değildir zaten bu sendeki tamamen geçici birşey umarım en kısa zamanda atlatman dileğiyle
Aksine görümcemin büyük olması çok iyi çünkü anne gibi davranıyor ahahah iyi anlaşıyoruz şükür :)

Ne güzel çok şanslısıniz. İnşallah hep böyle devam eder. Bizimki huysuz malesef, tek başına durmuyor. Bir de şu an yürümeye çalışıyor. İmkansız tek birakamiyorum. Mama sandalyesinde maksimum beş dk duruyor :) tadını çıkarın bebeğinizin. Sağlıcakla büyüsün.

Teşekkür ederim. Benimki daha emeklemiyor bakalım ne olcak :) allah bağışlasın cümlemizin evlatlarını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…