Kafam karışık doğru mu yapıyorum..

Zeynep7999

Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2017
100
106
18
36
Arkadaslar fikirlerinizi merak ediyorum.Şimdiden teşekkürler. Ailemin eşimin ailesi hakkında yorumu hep olumlu oldu. İyi niyetli insanlar içleri dışları bir falan gibi. Ailemde hürmetleri güzel. Gel gelelim ben fena halde bir bencillik görüyorum. Kültür farklılığının da belki biraz etkisi olabilir onu kabul ederim ama bencilikleri beni çok rahatsız ediyor. Onlara göre tabi bu bencillik değil. (Belirteyim evlilik öncesinde falan bu yönleri ortaya cıkmadı tabi. Evlilik sonrası aileye düşüverdi bir çokları gibi) Ben onlara gelin gittim artık onlara hürmetimden yanlarında olucam, eşim evlatları olduğuna göre onun herseyine karışma hakları var. Evlilik öncesi oğullarıyla mesafeli işlere karısmayan bir aile görünümleri vardı. Tayininizi bizin yanımıza aldırın hatta aynı evde kalalım, esim çalıştığına göre borcumuz olmasına ragmen ondan para istemeler, bizi düğün borcuna sokmalar ( bunu sonradan öğrendim). Beni deli ediyorlar.

Ama kv beni çok sever baska mevzularda beni çok düşünür. Yani çok belli kadının beni sevdiği asla ikiyüzlülük yapıcak biri değil çok belli oluyor. Mesela bir örnek kvdemle anne ben bu sehirde yasamak istemiyorum diyorum ısrarınız beni çok yıpratıyor dedim. Suratı oyle bir hal aldı ki vicdan azabına girdim. Ağlamaklı oldu. Benim onları sevmediğimi yanlarına gelmek istemediğimi falan söylemiş eşime. Ben napayım ya onlar üzülmesin diye istemediğim bir hayatımı yasayayım yani. Eşim bile diyor yanlarına gitsem çok zorlanırım her seyi benden beklerler ben orda yapama diye düşünün artık. Ama aylarca aradılar o kadar çok ısrar ettiler ki bu mevzuları eşimle aramızdaki ilişki de çok yıprandı.

Anlattım anlamadılar ben de mesafe koymayı denedim. Bir bayan yazmış kv adayıma cay bile doldurmuyorum diye aynen o haldeyim su an. İlk zamanlar evlerine gittiğimde annemin evi gibi temizliklerini işlerini seve seve yaptığım insanlara onlatın evlerinde çay bile doldurmayacak hale geldim. Hakkaten bizim isteklerimiz o kadar önemsiz ki onlar için daha saymadığım bir sürü seyde böyle. Aramıyorum kesinlikle onlar aradıkca konusuyorum. Evlerine gittiğimde aynı gün dönüyorum. Ben böyle mesafe koyunca konuşmayınca falan işime karısmaya cekinir oldular. Bu kadar mesafeli olmakla soğuk olmakla yanlış mı yapıyorum sizce. İnanın gecen gittiğimde sohbet edeyim dedim hemen sunu yapın bunu yapın demeye basladılar. Fikirlerinizi merak ediyorum

Kendimi dusunurdum. Mutsuz olacagim bir yere gitmem gitmedim de. Goturmek isteyene kapiyi gosterirdim.

Sizin bir hayatınız olduğunu farklı bir aile olduğunuzu ailelerin müdahalesi sizleri olumsuz etkilediğini kendiniz ile ilgili kararları kendinizin vermesi gerektiğini söyleyin bunu yaparken kendi ailenizide işin içine katın
Bunun yanı sıra onları sevdiğinizi değer verdiğinizi saygı duyduğunuzu yardıma ihyiyacınız olursa ilk onlara koşacağınızı anlatın
Yıprandığınızı dile getirin
Basit ama etkili ifadeler kulanın
Ne şiş yansın ne kebap:)

Bu anlatiklarini bende yasiyorum...bazen bakiyorum kayinvalideyle iyiyiz guzel ama samimiyeti artirinca aradaki o mesafeyi kaldiriyor ve herseyime mudahale etmeye basliyor,istiyorki yedi yirmi dort saat beraber vakit gecirelim,o bende ben ondan cikmayayim,bu sefer mesafe koyuyorum duygu somuruleri basliyor ben onu kizim goruyorum vs...hayir iyi gecinsek dert degil ama iyi oldugumuz zaman bile aciklarimi toplayip bir kac zaman sonra bir guzell saydiriyor boyle boyle kendinden soguttu,demem oki mesafe candir insan iliskilerini sanilanin aksine kuvvetlendirir,yuz goz olmayi onler,mesafeni koru,saygini muhafaza et gerisini onemli degil,ister sevdigini dusunsunler ister aksini.birde sakin bulunduklari sehire tasinma boyle rahatsin rahatini durduk yere bozma...

Bence haklisiniz. Kim isterki duzenini bozup kv yanina gitmeyi. Anlamiyorsalar ve huzursuzluk oluyorsa bence en dogrusu yaptiginiz. Onlarin da bu cocuklar huzursuz olur mu diye dusunup biraz isrardan vazgecmesi gerekirdi

Bence çay falan koymamak değilde mesafe iyidir. Saygını eksik etme ama uzak durmaya devam et.

Sayginizi her zaman koruyun ama mesafeyide koymasini bilin derim ben.misal olarak soyluyorum yanlarina gitme mevzusu siz esinizle konusun o soylesin annesine anayla ogul arasinda kusluk olmaz ama siz soyleyince el kizi olursunuz.

İyi niyetli davranmışsınız ,denemişsiniz ,
verdiğinizden falzasını almaya kalkan bir aileye yapacak daha fazlası yok ,sınırlarını bilmiyorlar ayrıca siz o şehri sevmediğinizi söylemişsiniz kv hemen oğluna farklı aksettirmiş ,demek ki artık mesafe zamanı ,
uzak durun yanaşamasınlar böylelikle de karışamasınlar ,
iyi yapmışsınız

Ne mesafesi sakin oyle birsey yapma ailelere artik oyle bir gozle bakiliyorki diskapinin dis mandali diye keske yapmacik ta olsa oyle bir kayinvalidem olsa esimin yuzu bir an olsa gulse aile ozlemi yasamasa varken yok olmalarina izin verme..

Bence mesafe çok doğru bir karar...Balık baştan kokar aslında baştan çıkar kimin ne olduğuda sizde öyle olmamış ilginç...Samimiyet insanların hayatına burnunu sokma değildir aslında.Aile yakın vs. olsun ne kadar samimi olursam olayım kimsenin yaşantısı hakkında yorumda bulunmam fikirleri hakkında bile yorum yapmam.Hayırlısı olsun bakalım inşallah daha fazla sorun çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…