Kafam karışık - kullanılıyor muyum

Maaş kartınızı eşinize neden veriyorsunuz ki.
Alın o kartı elinden. Eşinize maaşınızdan bir miktar verin evin idaresi için, geri kalan para sizin harçlığınız olsun.
Hem para kazanıp hem de istediğinizi yapamamak çok kötü.

Bence kartınız sizde kalsın demekki eşiniz çalışmasanızda size yine az para verecekti bu duruma son verin bence zaten yine taksit verirsiniz kalan sizin olur lazım olmuyo mu hic iş yerinizde arkadaşlarınızla felan

o kadar çok yoruluyorsun ki iş yerinde .
ihtıyacın olmasa bile motıvasyon için ınsanın birşeyler alası gelıyor.
borç içinde ayağını yorgana gore uzatmakta fayda var.
bızde ev borcuna gırcez Rabbim nasip ederse.
ev eşyası alırız dedi eşim borç bıtmeden olmaz dedim.
sonuçta yenı eşya almadan da yaşanılıyor.
borç üstüne borç yapmayın.
basit ihtiyaçlarını karşılamak içinde eşinin elıne bakma.arada nefese ıhtıyaç var..

Kesin tapu kaynananin ustune. O yuzden konu sahibi soylemek istemiyor. Iyi de o zaman yeni alinacak ev de mi kaynanin olacak?

Bazı arkadaşlar çok acımasız yorum yapmış.
Kendi anneniz ve kardeşiniz size taşındığı için daha büyük bir eve geçme kararı almissiniz o zaman bu noktada esiniz kullanildigini düşünse ne hissedersiniz ?Bence kullanılma gibi bi durum söz konusu değil.
Borcunu ödediğiniz evi de satacağiniza göre onunda tapusu çok mühim değil artık.
Herkesin aile yapisi farkli.Siz kartinizi vermeyi kendiniz tercih etmissiniz doğru mu diye sorarsak kişiden kişiye göre değişir bence yanlış.Para akışı tabi ki sağlamalısınız ama kendiniz istediğiniz miktarda.
Şimdi yapmaniz gereken kullanılıyor muyum diye düşünmeden eşinizi karşınıza alıp borç ödemekten yoruldugunuzu, ev iş çocuk üçgeninde daraldığınızı konuşup kendime alan ve bütçe ayırmak istiyorum diye belirtmeniz.Bu şekilde yaparsaniz aylık kendinize ait bütçeniz olur ve sizde istediginizi alırsınız.

Ev ne kadar kucukkı bır bebek olunca kucuk geldı madem borc odemek ıstemıyorsunuz almayın bı ev daha oyle ıdare edın herkes buuyuk evde yasamıyor sonucta. Bır ay calıs elınde olan 100 lıra neden esıne verıyorsun sen karsıla evın yıyecekgını ve faturaları eger maasını gecmıyorsa tabı neden kartını verıyorsun.kullanılma konusuna gelınce bılemedım onu kendıde bıseylere harcama yapmıyorsa kullanılma olmaz ama alacagınız evın tapusunu kv ye fılan almayın ya sızde ya esınızde olsun.

İstediğinizi alabilmek için ödemelerden geri kalan meblağ ne kadar? İyi bir para kalıyor ve eşiniz sizi kısıtlıyorsa haklısınız, ama kalan para az ise bir müddet daha idare edin. Dediğiniz durumu ben 10 yıl yaşadım, maaşım da 5000 civarı ve cebimde 5 lira bile olmadığı zaman çok oldu. Borç ödemek gerçekten kolay değil heleki çocukla. Allah yardımcınız olsun...

nasıl böyle plansız yaşıyorsunuz aklım almıyor.

araba borcu ev borcu düğün borcu, üstüne bebek.

şu anki beklentiniz de yeni ev ve dekoratif eşyalar. mantıklı mı sizce?

Evi evlenmeden önce almışlar ve evlendikten sonra beraber ödüyorsunuz.O ev sizin saymıyor onlar size söyliyim.Avukatlar daha iyi bilir bizi aydınlatsınlar , herhangi bir boşanma vs durumunda sadece ödediğiniz kısmı alıyorsunuz onu da kanıtlayabilirseniz galiba.Uydurmuş olmiyim de.
Evet öyledir, toplumda lafı açılsa oğluma ev aldım deniyordur yarısını ödedim denmiyordur da sorun bu değil

Tapu kendi annemin üstünde, gündüz biz işteydik ve evrak işlerinin o koşturduğu için, evlendikten sonra alındı, kimin üstüne olduğu farketmez 🤷‍♀️
Kendi maasınızı sıze vermeyen adam evı annenizin ustune vermıs.
Duy da inanma gibi bisey.
Hayırlısı.....

Back
X