Kafam karışık - kullanılıyor muyum

nasıl böyle plansız yaşıyorsunuz aklım almıyor.

araba borcu ev borcu düğün borcu, üstüne bebek.

şu anki beklentiniz de yeni ev ve dekoratif eşyalar. mantıklı mı sizce?
Borca borç eklemek gibi anlaşılmasın, biri bitince bir diğer borca başlamak bu. Borçsuz birşey elde edebilecek insanlar değiliz. Bana göre ülkenin ciddi bir bölümü de bizim gibi tırmalayarak birşeyler sahibi olabiliyor

Yazılanlar ve söylenenleri kaldıramadı sanırım yada işine gelmedi 🤭 aslında herkes mantıklı şeyler söylemeye çalıştı ama neyse..
Hayır, okuyorum. Ve bir kez daha ülkemin mültikültürel yapısına saygı duyuyorum, çok ayrı uçlarda fikirler var. Bence; Beni besleyecek olan yine kendi açlığım.

Bazı arkadaşlar çok acımasız yorum yapmış.
Kendi anneniz ve kardeşiniz size taşındığı için daha büyük bir eve geçme kararı almissiniz o zaman bu noktada esiniz kullanildigini düşünse ne hissedersiniz ?Bence kullanılma gibi bi durum söz konusu değil.
Borcunu ödediğiniz evi de satacağiniza göre onunda tapusu çok mühim değil artık.
Herkesin aile yapisi farkli.Siz kartinizi vermeyi kendiniz tercih etmissiniz doğru mu diye sorarsak kişiden kişiye göre değişir bence yanlış.Para akışı tabi ki sağlamalısınız ama kendiniz istediğiniz miktarda.
Şimdi yapmaniz gereken kullanılıyor muyum diye düşünmeden eşinizi karşınıza alıp borç ödemekten yoruldugunuzu, ev iş çocuk üçgeninde daraldığınızı konuşup kendime alan ve bütçe ayırmak istiyorum diye belirtmeniz.Bu şekilde yaparsaniz aylık kendinize ait bütçeniz olur ve sizde istediginizi alırsınız.
Yanıtınız için teşekkürler, en aydınlık metin buydu.

Yani para var da harcayamiyor olsaniz neyse de, yeni eve tasinacaksiniz yeniden kredi cekeceksiniz borc harc icine yeniden bi borc, abonelikler, tapu masrafi, tasinma masrafi vs vs bir suru dert, afedersiniz arkanizda ayı bağırıyor ama siz dekoratif seyler pesindesiniz. Sacma buluyorum ve esinize hak veriyorum.

neyse tapu annenizdeymis.
ben kullanildiginizi dusunmuyorum
konudaki tek yanlis maas kartinizin esinizde olmasi ve sizi maddi acidan bunaltmasi

o nasil is ya evi topraktan kaynananiz aliyor tapu annenizin ustune
Bir müteahhit ile anlaşıyorsunuz ortada sadece proje var ve boş arsa. Müteahhite elden ödeme yapıyorsunuz, site bittiğinde müteahhit resmi satışı yapıyor önce kat irtifakı tapusu ardından kat mülkiyeti tapusu alınıyor, site bitip de daireyi aldığınızda tapu yeni çıkıyor yani.

Maaş kartızını vermeniz yanlış olmuş bence. Zaten siz eşinizden çok kazanıyormuşsunuz, eviniz var arabanız var kendinizi çok sıkmadan ödeyebilirsiniz. Ödemeleriniz çok yüksekse biraz daha düşürebilirseniz, yani ödeme sürenizi uzatıp aylık ödeme miktarını düşürebilirseniz daha rahat edersiniz. Aylık 100 lira kalması sıkıntı tabi insan kazandığı parayı canlı canlı görmezse mutsuz olur, istediklerini alamayınca mutsuz olur tabi ki. Bir motivasyonunuzun olması lazım. Ama yine de kullanıldığınızı düşünmüyorum eşinizle konuşun bence çözersiniz.

Kartlar neden esinde? Bastan hata yapmissin. Kolelik bu, hayat paylasimi degil. Paylasim esit olur cunku. Kendine birsey alamiyorsan, ki sen kadinsin, paranla rezillik yasiyorsan esinde hata. Kadin parasiz gezmemeli. Maasina mi guvenmis evlenirken? Ben kadinlarin tum paralarini eslerine oldugu gibi vermesine karsiyim. Boyuna vurulan tasma gibi. Ozgurlugunu bile bile teslim etme bence. Calisiyorsun calisiyorsun kendine bir corap dahi alamiyorsun. Sacini kestiremiyorsun. Basina bir sey gelse paran yok. Adamlar kufur hakaret siddet gosterse cekip gidemiyorsun cunku cebinde dolmus paran bile yok. Bir kadin kendini bir adama evlrndim.diye bu kadar da altin tepside servis etmemeli. Sacini supurge etmekle degerin bilinmiyor. Boyle adamlar kiymet bilinmiyor asla. Karisinin kendi kazandigi maasinin kurusu kurusunu hesap sorarken ucuncu sahislarla senin kazancina guvenerek agalik satanlar bile var. Ne yapip ne edin maas kartinizi alin. Koleligi bastan kabullenmissiniz siz.

Yeni evi henüz almadık, ama eşimin üstüne olur muhtemelen, ki bence hiç farketmez kimin üstüne olduğu, onun işten izin alması daha kolay oluyor, malum annem bebeğe bakıyor gün içinde.
Yorumlarin hepsini okumadim ama yari parasini odediginiz ev kayinvalidenin mi uzerine? Sizin maasinizla alinan ev yani?
Dunyanin binbir turlu hali var. Ileride ayrilik oldugunda oradaki hakkinizi alamazsiniz eger ispatiniz yoksa ve o paraniz gider.

Bir de esinizin annesi borcun yarisini odemis ve geri kalanini esiniz ve siz odemisken evin tapusu evde bir kurusu olmayan annenizin uzerine.
ayni zamanda aileniz ve kardesiniz size yerlestigi icin yeni ev almak istiyorsunuz. Yeni borc stresi ve bir suru masraf varken siz bunlari hic dusunmeyip ev dekorasyonu ile ilgilenmek istiyorsunuz ve sadece maas kartiniz esinizde diye kullanildiginizi nasil dusunuyorsunuz?
yargilamak icin yazmiyorum bazen icerden bi gozle goremiyor insan, disardan objektif sekilde bakin. Bence siz degil de esiniz kullaniliyor muyum acaba diye sorsa daha yerinde olur.

Yeni evi henüz almadık, ama eşimin üstüne olur muhtemelen, ki bence hiç farketmez kimin üstüne olduğu, onun işten izin alması daha kolay oluyor, malum annem bebeğe bakıyor gün içinde.
yok ben eski evin tapusundan bahsetmistim cevabinizi sonra gordum yenisinin taousunun kimde oldugunun bir onemi yok zaten dediginiz gibi

Bir müteahhit ile anlaşıyorsunuz ortada sadece proje var ve boş arsa. Müteahhite elden ödeme yapıyorsunuz, site bittiğinde müteahhit resmi satışı yapıyor önce kat irtifakı tapusu ardından kat mülkiyeti tapusu alınıyor, site bitip de daireyi aldığınızda tapu yeni çıkıyor yani.
anladim

maaş kartinizk esinize verip herşeyde gozunuzun kalmasida aşırı saçma
neden maaş kartinizi veriyorsunuz ki?
sizin emeginiz uzerinden parayi nasil harcayacaginiza baskalari karar veriyor esiniz bile olsa kimseye bu luksu vermeyin
Ben en azından çalışmadığım için gözüm kaliyo da alamiyom eşimin de yetmediği için.. it gibi calisacam yorulacak emek verecem ama yine gözüm kalacak.. tembel tembel yatarak istediğim zaman ev işi yaparak elin ağız kokusunu emirlerini cekmeden gözüm kalır en azindan

Hazır ev borcu bitmişken hemen yeni borca girmeseniz birkaç ay kendinize harcasanız isteklerinizi dekorasyon vb alıp bu bunalmadan rahatlamış olursunuz sonra girerseniz ev borcuna

Eşiniz sizi kullanmıyor, siz kendinizi kullandırıyorsunuz. Beni kimse maddi manevi kullanamadı şu ana kadar, kullanamaz da. Yani bu karşı tarafla değil sizinle ilgili bir şey. Üstelik adam öyle bir alışmış ki, kartı maaşı her şeyi alıp bir de üzerine "aaa onu alamazsın bak daha şunu şunu ödeyeceksin" diyebiliyor pişkin pişkin! Yapmayın ya bunu kendinize.
Bir de hemen boşattınız demişsiniz, adam düzelmezse ben onu da düşünürdüm gayet de neyse...

Back
X