allah razı olsun ablam cok guzel yazmıssın.gözlerım doldu yaaTüm bebek sahibi olmak isteyen arkadaşlara uzun zamandır yazmak istediğim şeyler var. Senin aracılığınla aktarmak istiyorum gördüklerimi, şahit olduklarımı.
İlki bir abla dediğim bir akrabam. Maddi durumları yerinde çok tatlı, dindar bir çift. Uzun süre uğraştılar bebek sahibi olmak için. İlaçlar operasyonlar... Olmadı bi türlü. 15 yıla yakın sürdü çabaları. Sonunda herşey Allah'tan diyerek vazgeçtiler. Evliliklerinin 18. yılında hacca gittiler. Döndükten bir yıl sonra adet görememesini hastalık ya da menapoz şüphesiyle gittiği doktorda hamile olduğunu öğrendi. Şimdi çok tatlı iki kızı var.
İkincisi yine akraba ama eşim tarafından. Tedaviyi bıraktıktan yıllar sonra ve eşinin bir sürü sağlık problemleri olmasına rağmen hamile kaldı. O bebek şimdi fıstık gibi bir genç kız.
Üçüncüsü eşimin arkadaşı ailece görüşüyoruz. Tüp bebeği tüm yokluğa rağmen defalarca denemişlerdi. Olmadı. Yine aradaşımız olan ve ikisi de çok yoğun çalışan bir çiftin bebeklerine kendi çocukları gibi bakarak evlat özlemlerini gideriyorlardı. Sonra Allah onlara da nasip etti. Birinci okula başladı. İkincisi yolda, inşallah onu da sağlıkla kucağına alacak.
Diyeceğim o ki git akrabanın bebeğini kucağına al, kokusunu içine çek, aannenin mutluluğu kalbine kötü bir şey getirmeden ortak ol. Onun bebeği oldu benim neden yok diye aklına bile getirme. Herşeyin bir vakti var. Allah'a hayırlı ise diye başlayan dualarla seslen. Bir de bu konuya fixe olma. Tedavini oluyorsun, elinden geleni yapıyorsun. Arkadaşların dediği gibi stres hamileliği engelliyor. Başka konularla ilgilenip kafanı dağıtmaya bak.
Naçizane bir abla tavsiyesi...
uç beş gün içinde yakın bı akrabamızdogum yapack.bizden 1yıl sonra evlendıler ve bıkaçgun sonrada dogum yaapcak.hastaneye dogumdan sonra onu ziyaerete gıtmeye güçüm yok o gucu kuvvetı kendımde bulamıyorum.hastaneye gitme fıkrini elemiş durumdayım ama eve geldikten sonra gıtmelyız bunu biliyorum ama ilk gunlerınde gıtmekte yuregımı acıtıyor.ilk heycanlarını ilk mutlulklarını görmk benı çok uzecek bılıyorum.hamileken karnı şişmeye başlamışken gördum onu ve sabaha kadr agladım.kesınlıkle kıskanmıyorum benım gibi bebk hasretı cekn arkadşalrım benım durumu anlarlar dıye acıyorum konuyu.bizden sonra evlenenbenneyaptımki:a015: tum ...rimin bebişleri var bırıdogumyaptı bırıyapack bıri hamile.
rabbımden geldı o dliese bızımiçin en hayırlı zmanda vercek olan o dur biliyorum ama bu durum nefsıme çokzor gelıyor.
sorum şu.onalra nezman gitmeliyim siz olsanız ne yaaprdınız.yardımlarınıza ihtiyacım var.şimiden tesekkurler
yuregıne sağlık canım benım çok tesekkur edrımCanımmmmm bitanem,benim güzel yürekli hassas arkadaşım.Seni yüreğini en iyi anlayanlardan biriyim inan.Ben de bebek hasreti çekenlerdenim.Biliyorum ki Rabbımız bize de tez vakitte sağlıklı,hayırlı bebeklar nasib edecek.Aynı şeyleri yaşadım.Eşimin arkadaşının hanımı bizden 1 yıl sonra evlendi hamile kaldı,ben üzülürüm diye görüşmeyi reddettim.Ama malesef bebeğini 5 haftalıkken kaybettim,inan en çok üzülenlerden biriyimdir.Asla kıskançlık değil ama konuşma geçerse yara alırım diye düşündüm.Yaşamayana ve anlamak istemeyene kıskanmışız gibi gelir ama hayır.Bu duygunu adı kıskançlık değil,asla adını koyamayacağım bir acı...ALLAH KİMSEYE EVLAT ARATMASIN,BU ACI VE HASRETLE İMTİHAN ETMESİN,DÜŞMANIMI BİLE...
Çok zor bir durum bizim için,ama sana tavsiyem kalbinin sesini dinle..Gerekirse makul açıklamalar yaparak gitmek istemiyorsan gitme.Biliyorsun bizler için moral çok önemli.İnanıyorum ki yastığını bebek kokusu alıyor hayaliyle koklayan,bir bebek gördüğünde gözyaşlarını tutamayan yüreği anne olma hayali ile dolu olan sen,ben ve tüm isteyenlere Allah hayırlı ve sağlıklı bebeklerimizi verecektir.Rabbım herşeye kadirdir,o kimsesizlerim kimsesidir.Birbirimize dua edelim.Öpüyorum canım.a.s.
rabbımden geldı o dliese bızımiçin en hayırlı zmanda vercek olan o dur biliyorum ama bu durum nefsıme çokzor gelıyor.
ben bu durumda olsam suratıma o kocaman gulumsemeyı takar, kendıme asla toz kondurmaz gayet içten sempatık gıder bebişi sever, cok oturmadan kalkardım. evıme gelıp aglardım ama bunu kımseye bellı etmez malzeme vermezdım. kımsenın sana bunu yapmasına ızın verme, sende kendıne sakın bunu yapma tatlım. daha gençsın strese sokma kendını :1hug:.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?