Kafam karışık

Aslında bakıyor eli yüzü düzgün biri ama sınırlı ve takıntılı bi seylediguni tekrar tekrar söylüyor ve ben onunla bişey paylasmadim ki nisanlanmadan önce geçmişimi sorgulamayan adam şimdi geçmişime takmış bende keyfime çok düşkünüm ve ben bu adam için ülke degistircem nasip olursa zaman vermek istiyorum ama o zaman sanki aleyhime işliyor canım yanıyor her telefon çalışında evlenip boşanmak istemiyorum yada ne biliyim içim istemeye istemeye o düğün de olsun istemiyorum bazen sadece kaçmayı düşünüyorum ailem geliyor aklıma ne biliyim her yeri boklu degnek sanki ama benim aptallığım nasıl dua edeceğimi şaşırdım ne iyi ne kötü hangi kararım doğru olacak bilmiyorm

Doğru kararı verip vermediğimizi yaşamadan anlayamayız ki. Kendine çok yüklenme artık. Böyle yaptıkça daha çok moralin bozuluyor. Ailesini tanıyor musunuz? Arkadaşları, işi, iş çevresi vs hiç ortak tanıdık var mı? Benim eşim ablasını istemeye gelen kişinin lise arkadaşlarını bulup sosyal medyadan ulaşmış ve konuşmuş. Ailesiyle senin ailenin arası nasıl? Biraz araştırma yapsanız?

Doğru kararı verip vermediğimizi yaşamadan anlayamayız ki. Kendine çok yüklenme artık. Böyle yaptıkça daha çok moralin bozuluyor. Ailesini tanıyor musunuz? Arkadaşları, işi, iş çevresi vs hiç ortak tanıdık var mı? Benim eşim ablasını istemeye gelen kişinin lise arkadaşlarını bulup sosyal medyadan ulaşmış ve konuşmuş. Ailesiyle senin ailenin arası nasıl? Biraz araştırma yapsanız?
Ailesiyle aram iyi kültürlü okumuş insanlar bugün geldiler ama ben asıl nişanlanimi görmüyorum ve 6 ay daha görme şansım yok o zaman da dügün olacak nasipse işte ona odaklanma ya çalıştıkça soğuyorum ne konuşmak istiyorum nede kamera açmak ama şu an elimden gelen bişey yok zaten dua etcem artık Allah büyük ne yapayım değer bilecek birisi ama bende az bişey ilgimi çekmiyor ne heves var ne heyecan hayatım tepetaklak oldu ama burda konuşup dertleşmek bile rahatlatıyor insanı onu anladm herkes çok güzel akıl verici yorumlarda bulunmuş sagolun

Bu süreçte ev eşya bahane edip gidebilsen keşke. Hem gezmiş olursun :) hem birlikte vakit geçirebilirsiniz. Ailesi hiç gitmiyor mu onlardan biriyle gidebilirsin aslında ya da kendi ailenden biriyle. Hiç görüşmeden direkt evlenmekte gerçekten çok zor.

Bu süreçte ev eşya bahane edip gidebilsen keşke. Hem gezmiş olursun :) hem birlikte vakit geçirebilirsiniz. Ailesi hiç gitmiyor mu onlardan biriyle gidebilirsin aslında ya da kendi ailenden biriyle. Hiç görüşmeden direkt evlenmekte gerçekten çok zor.
Mümkün değil te nasıl sabretcm bilmiyorum gerçekten saçma salak bi durun

Evliliği bi kez daha düşüneceğim zaman hep şey derdim terddutsuz ömrümü geçirmek istiyorum diye hayal ederdm ama yine çok sıkıntılı bi işin içinde buldum kendimi evet herşey çok ütopik benim yaptığını başkası yapsa gülerdim bundan 4 beş ay önce mutlu güzel keyifli gezen ben herşeyi kaybettim sadece uyumak ve müzik tek iyi gelen şey siz siz olun baskasi için bişey yapmayın kaç yıldır evlenmedim diye ailemi mutsuz ediyordum etmeye kalktım kendim kayboldm

Sizin şu an duygu durumunuz çok sağlıklı değil.
Duygu durumunuz sağlıklı değilken evlenmek doğru bir karar mı?
Ayrıca aileler sırf kızları evlenmedi diye mutsuz mu olur?
Ben 31 yaşındayım annemi geçtim o hiç baskı yapmaz babam bile kızım kadrini kıymetini bilecek biri çıkarsa evlen sakın kendinde baskı hissetme.Burası senin evin der.
Yani sizin dediğiniz bana garip geldi.
Alel acele evlenmek iyi değil bence.
Burada ne konular okudum.
Buralar evde kaldım baskısı ile evlenip sonra pişman olanlarla dolu.
Içinize sinmeden nasıl evlilik kararı alıyorsunuz çok şaşırıyorum.
Ayrıca sırf eş adayının ailesi sırf maddi ve manevi iyi diye evlenmek ne kadar doğru?
Evet nişanlınızı sevseniz veya beğenseniz üstüne de ailesi çok iyi olsa tamam da sırf aile iyi diye evlenmek?
Sizin şu anki duygu durumla çok sağlıklı karar aldığınızı düşünmüyorum.
Bir kere kendinizi önceliğe almamışsınız aileniz üzülmesin diye evleniyorsunuz bu ne kadar doğru?
Dışarıdan bakmaya çalışın nasıl görünüyor size?
Bence nişanlınızı tanımaya çalışın, hiç görüşme imkanınız yok mu?

İyi bir aileden geliyor cünku bende hemen yüzük takmak istemedim ama baktım bi baskı var üstümde dayanamadım olsun bitsin istedim

Tamam iyi bir aile ama tanımadan hemen evlilik?

Son düzenleme:
Sizin şu an duygu durumunuz çok sağlıklı değil.
Duygu durumunuz sağlıklı değilken evlenmek doğru bir karar mı?
Ayrıca aileler sırf kızları evlenmedi diye mutsuz mu olur?
Ben 31 yaşındayım annemi geçtim o hiç baskı yapmaz babam bile kızım kadrini kıymetini bilecek biri çıkarsa evlen sakın kendinde baskı hissetme.Burası senin evin der.
Yani sizin dediğiniz bana garip geldi.
Alel acele evlenmek iyi değil bence.
Burada ne konular okudum.
Buralar evde kaldım baskısı ile evlenip sonra pişman olanlarla dolu.
Içinize sinmeden nasıl evlilik kararı alıyorsunuz çok şaşırıyorum.
Ayrıca sırf eş adayının ailesi sırf maddi ve manevi iyi diye evlenmek ne kadar doğru?
Evet nişanlınızı sevseniz veya beğenseniz üstüne de ailesi çok iyi olsa tamam da sırf aile iyi diye evlenmek?
Sizin şu anki duygu durumla çok sağlıklı karar aldığınızı düşünmüyorum.
Bir kere kendinizi önceliğe almamışsınız aileniz üzülmesin diye evleniyorsunuz bu ne kadar doğru?
Dışarıdan bakmaya çalışın nasıl görünüyor size?
Bence nişanlınızı tanımaya çalışın, hiç görüşme imkanınız yok mu?
Sağlıklı karar almadigunimin farkındayım ama benim suçum değildi bu inanın görüşme yüzyuze imkanım yok çok saçma telefonda iki insan nasıl tanır birbirini ailem hep evlilik istedi yuva kur yuva kur işte artık bi müddet sonra bıktım mücadele vermekten bende çok zor seven bi insanm kolay kolay alışamam birine ailem kötü bi aile değil sadece mutlu olmamı istediler ama bilmiyorlar ki onlar için kabul ettim

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum bi sıkıntım var yorumlarınızı bekliyorum 28 yaşındayım bundan 4 yıl önce nişanlandım ama sonra nişanlım bi şekilde ayrılmak istedi ayrıldık ve aldatma vesayre şeyler yoktu sonra ben kimseyi istemedim uzn süre evlilik düşünmedim ama ailem hep istedi nihayet bu yıl kizkardesimin eşi birisine vesile oldu tanışmak istedim tanıştık yanliz 4 ay falan yüzyuze gelmedik sonra 2 hafta bi görüşmemiz oldu ondada yüzük takma mızı istediler aslında beğenmedim adamı ama ailem bana düşman olmasın diye evet dedim ama çok mutsuzum hiç bişeyi ilgimi çekmiyor iki defa nisandan döncem korkusu ile bişey yapamıyorum başına gelen varmı yorumlarınızı bekliyorum
Evlenince boşanır, nikahtan dönersiniz. Boşanmak da dert mi nişan atmak gibi bir kabusu yaşamak varken :işsiz:

Sağlıklı karar almadigunimin farkındayım ama benim suçum değildi bu inanın görüşme yüzyuze imkanım yok çok saçma telefonda iki insan nasıl tanır birbirini ailem hep evlilik istedi yuva kur yuva kur işte artık bi müddet sonra bıktım mücadele vermekten bende çok zor seven bi insanm kolay kolay alışamam birine ailem kötü bi aile değil sadece mutlu olmamı istediler ama bilmiyorlar ki onlar için kabul ettim

Aileniz tabi ki iyiliğinizi istiyor bunda hemfikiriz.
Ama siz ben sadece ailem için kabul ettim, onlar için evleniyorum diyorsunuz bu yanlış.:KK43:
Evlilik o zaman araç olmuş.
Yani sırf aileniz mutlu olsun diye evlenilir mi?
Yoksa hem ailem istiyor hem ben istiyorum deseniz sadece mutluluklar olsun derdim.
Bence bari biraz telefonda sohbet edin konuşun.
Sanırım siz tanımak istemiyormuşsunuz gibi bir algı oldu bende.
Nişanlınızın interneti vardır oradan görüşün konuşun.
Yüzyüze olmasa da fikirlerini öğrenirsiniz.. :KK66:
Biraz tanımaya çalışın yoksa sonu şimdiden hüsran bir evlilik olacak maalesef.

Bence bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmıyor haklısın boşanmak daha kotu ama ah anlatabilsem
Babamın ısrarları ile adam sandığım kişi ile evlendim. Babamın dırdırından kurtulayım diye. Keşke diyorum dinlemeseydim onu. Ama keşkeler geri gelmiyor. Öyle pişmanım ki. Aynı şeyleri sen de yaşayacaksın. İnsan seviyorum dediği kişiye tahammül edemiyoruz sevmediğin kişiye nasıl tahammül edeceksin

Babamın ısrarları ile adam sandığım kişi ile evlendim. Babamın dırdırından kurtulayım diye. Keşke diyorum dinlemeseydim onu. Ama keşkeler geri gelmiyor. Öyle pişmanım ki. Aynı şeyleri sen de yaşayacaksın. İnsan seviyorum dediği kişiye tahammül edemiyoruz sevmediğin kişiye nasıl tahammül edeceksin
Evet baskı kadar kötü bişey yok ben çalışyordum ailemin yanında bile değildim özgür bi hayatım vardı bu kararı vermemle herşey tepetaklak oldu bunalttı lar beni bende kurtulurum sandm onun sesini bile duymak istemiyorum bazen sana da çok üzüldüm alışamadın dimi sevemedin bende böyle olcam diye çok korkuyorum

Aileniz tabi ki iyiliğinizi istiyor bunda hemfikiriz.
Ama siz ben sadece ailem için kabul ettim, onlar için evleniyorum diyorsunuz bu yanlış.:KK43:
Evlilik o zaman araç olmuş.
Yani sırf aileniz mutlu olsun diye evlenilir mi?
Yoksa hem ailem istiyor hem ben istiyorum deseniz sadece mutluluklar olsun derdim.
Bence bari biraz telefonda sohbet edin konuşun.
Sanırım siz tanımak istemiyormuşsunuz gibi bir algı oldu bende.
Nişanlınızın interneti vardır oradan görüşün konuşun.
Yüzyüze olmasa da fikirlerini öğrenirsiniz.. :KK66:
Biraz tanımaya çalışın yoksa sonu şimdiden hüsran bir evlilik olacak maalesef.
Tahammülüm kalmadı uzaktan ilişki yürütmek zor birde tanımadığın bişey hissetmediğin biri ile bir ömrü düşünmek iyice çıkmaza soktu mantık evliliği benimkisi ama mantık heryer de iş görmüyor işte malesef ama tanıyip sevmek zorundaym artık

Tahammülüm kalmadı uzaktan ilişki yürütmek zor birde tanımadığın bişey hissetmediğin biri ile bir ömrü düşünmek iyice çıkmaza soktu mantık evliliği benimkisi ama mantık heryer de iş görmüyor işte malesef ama tanıyip sevmek zorundaym artık

Hiçbir şeye zorunda değilsiniz.
Nişan yapılmış sadece.
Bence siz de evlenmeliyim diye kendinizi şartladınız.
Bu kadar kişi yazdı hatta başından benzer evlilik geçenler uyardı ama iş sizde bitiyor.
Karar sizin..

Evet baskı kadar kötü bişey yok ben çalışyordum ailemin yanında bile değildim özgür bi hayatım vardı bu kararı vermemle herşey tepetaklak oldu bunalttı lar beni bende kurtulurum sandm onun sesini bile duymak istemiyorum bazen sana da çok üzüldüm alışamadın dimi sevemedin bende böyle olcam diye çok korkuyorum
Ben babam evlen dediği için sevdiğim İnsanla evlendim. Çok sevdim de. Ama babamın baskısı yüzünden acele ettim ve gerçek yüzünü göremedim ama keşke görseydim her şeyi

Back
X