Kafam karışık..

Açılır mı kapanır mı bilmiyorum da eş de siz de eş baba/kardeşleri de kayınpeder ile beraber yaşamanın mutluluk verici olmadığını tahmin etmemenize şaşırdım.

Kayınvalide/kayınpeder ile beraber yaşayan insanların nasıl bir beklentisi oluyor evlilikten hep merak etmişimdir.
Ben bir şeyleri göze alarak geldim zaten kayınpederimle ilgili bir şikayetim yok olursa da ben ettim ben buldum diyip sustuyorum kendimi. Ben kendimi susturdukca dışarda ki elemanlar sabrımı tasiriyor

Kontrat tarihi ne zaman bilmiyorum; en kısa sürede kiracınıza haber verin ve kendi evinize geçin.
Daha kontrata 10 ay var nerdeyse. O şuan ki iş değil..şuan söylesek bile diyorum ya ters tepebilir doğal olarak.

O an o kadar çabuk karar verildi ki herseye.. kendimi o kadar çok sucluyorum ki şuan..herşey benim hatam ve ben çekiyorum kimsenin suçu degil
Neyse olan olmus, siz kendi evinize geçip kayinpeder için uzun soluklu ve daha sağlıklı bir çözüm bulun. Ama bu sizin hayatınızla ilgili olmasın.
Ayrıca eşinizi de düşünmeyin ailesi ile arası bozulacak diye. O da sizi düşünmemiş. İşinizden gücünüzden etmiş hemen başka çözüm yolları yerine. Kendisi halletsin ailesiyle ilgili meseleyi.

Ben bir şeyleri göze alarak geldim zaten kayınpederimle ilgili bir şikayetim yok olursa da ben ettim ben buldum diyip sustuyorum kendimi. Ben kendimi susturdukca dışarda ki elemanlar sabrımı tasiriyor
Dışardaki insanları susturamazsınız ki…

Hiç kimseye hiç bir şey beğendiremezsiniz ki…

Dört dörtlük olsanız niye yedi yedilik değil derler. Ama insanlar konuşacak bir şey bulurlar. Bugün sizi konuşurlar yarın beni. Gündem o kadar çabuk değişiyor ki…

Neyse olan olmus, siz kendi evinize geçip kayinpeder için uzun soluklu ve daha sağlıklı bir çözüm bulun. Ama bu sizin hayatınızla ilgili olmasın.
Ayrıca eşinizi de düşünmeyin ailesi ile arası bozulacak diye. O da sizi düşünmemiş. İşinizden gücünüzden etmiş hemen başka çözüm yolları yerine. Kendisi halletsin ailesiyle ilgili meseleyi.
İnanın ben hayır deseydim gelmezdik o yüzden kızamıyorum eşime. O kadar duygusal bir adam ki inanın üzülsün istemiyorum ancak yapacak bir şeyim kalmazsa olanlar olacak bakalım

Dışardaki insanları susturamazsınız ki…

Hiç kimseye hiç bir şey beğendiremezsiniz ki…

Dört dörtlük olsanız niye yedi yedilik değil derler. Ama insanlar konuşacak bir şey bulurlar. Bugün sizi konuşurlar yarın beni. Gündem o kadar çabuk değişiyor ki…
Ah ah.. umarım bizim nesille birlikte düzelir bir şeyler.

Sefası neresi tam olarak size göre
Bana göre yok eltime göre var. Daha 6 yaşında ki çocukları yanımda biz evimizi kiraya veririz buraya geçeriz tarzı konuşuyor. Çocuktan al haberi misali. Eltim: buranın mutfagi bana göre büyük, bu oda güzel oldu, parke değiştirin banyoyu boyayalim vs vs. Evi kendine hazır ediyormuş gibi hissettiriyor belki ben art niyetliyim bilmiyorum. Cefasini çektim sefasını başkasi surmesin manasında dedim.

Daha kontrata 10 ay var nerdeyse. O şuan ki iş değil..şuan söylesek bile diyorum ya ters tepebilir doğal olarak.

Kontrat tarihine 7 ay kala arayabilir, alacağınız yanıta göre de kiracınıza 6 ay önceden ihtarname göndermeniz gerekebilir. Sizin de oturabileceğiniz farklı bir eviniz bulunmuyor. Mesela: kayınpederiniz şu an size evleri ayıralım dese, gidecek yeriniz yok.

Şu anki durumunuza çözüm getiremiyorum. Eşiniz sizi destekliyor, kayınpederiniz de direkt size bir şey söylememiş; gelenler konuşmuş. Gelenler kim ?

Kontrat tarihine 7 ay kala arayabilir, alacağınız yanıta göre de kiracınıza 6 ay önceden ihtarname göndermeniz gerekebilir. Sizin de oturabileceğiniz farklı bir eviniz bulunmuyor. Mesela: kayınpederiniz şu an size evleri ayıralım dese, gidecek yeriniz yok.

Şu anki durumunuza çözüm getiremiyorum. Eşiniz sizi destekliyor, kayınpederiniz de direkt size bir şey söylememiş; gelenler konuşmuş. Gelenler kim ?
Eşimin halası amcası ve onların çocukları baya gün yapıyoruz gibi bir hava vardı evde ve yine habersiz gelindi:) kim ne dedi bilmiyorum o yüzden kayınpedere biri söylemiş uyuyor diye kimin söylediğini bilmiyoruz oda o kişiye cevap vermektense eşime söylemiş işte. Çok büyük hata saygısızlık yapmisim sanki de uyarılıyorum. Kira konusunu sakin kafayla konuşacağım eşimle

Birakin elalem dedikodu etsin. Siz kendiniz nerde rahat edecekseniz oraya gidin. Kimse size cekip durdunuz diye madalya takmayacak ilerde

Orası sizin eviniz değil kpnin evi bu yüzden gelen gidene laf etme hakkınız malesef yok. Dedikoducular da konuşup konuşup susarlae

Orası sizin eviniz değil kpnin evi bu yüzden gelen gidene laf etme hakkınız malesef yok. Dedikoducular da konuşup konuşup susarlae
Gelemezler gelirken bana soracaklar demiyorum, sadece haber verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Amaan yedisinde neyse yetmişinde de o olur insan diye boşuna dememişler. Girdik bı yola katlaniyoruz. Hepinize yorumlariniz için teşekkür ederim

Gelemezler gelirken bana soracaklar demiyorum, sadece haber verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Amaan yedisinde neyse yetmişinde de o olur insan diye boşuna dememişler. Girdik bı yola katlaniyoruz. Hepinize yorumlariniz için teşekkür ederim
işte nasıl alışmışlarsa öyle devam ediyor. aynı durum benim ailemde de var habersiz misafir benim de canımı en çok sıkan şey ama insanları öyle alıştırmış annem yapacak bir şey yok. haber ver dersen sıkıntı sen oluyorsun. görmezden duymazdan gelmekten Başka yolu yok sanırım

işte nasıl alışmışlarsa öyle devam ediyor. aynı durum benim ailemde de var habersiz misafir benim de canımı en çok sıkan şey ama insanları öyle alıştırmış annem yapacak bir şey yok. haber ver dersen sıkıntı sen oluyorsun. görmezden duymazdan gelmekten Başka yolu yok sanırım
Öyle yapacağım oturup gitsinler bön bön bakalım nereye kadar gidecek

Eşiniz kendi evinize geçmeyi teklif etmiş, kabul etmezseniz yaşanacakları kabul etmişsinizdir demektir. Aile büyükleri ile yaşamak böyle bir şey zaten. Bu tarz sorunların yaşanması normal. Kaldı ki ev kayınpederinmiş, gelen gidene karışamazsınız.

Milletin dedikodusundan da, eş ailesi ile aranın açılmasından da neden bu kadar korktuğunuzu anlayamadım. Eşiniz ve babası da elalemin lafını size yetiştirip sizi huzursuz etmek yerine uygun cevabı verselermiş madem.

Bana daha çok maddi gerekçelerle ve eltiniz eve yerleşmesin diye direniyorsunuz gibi geldi. İkisi için de değmez. İleride anlarsınız da yıpranırsınız işte.

Son düzenleme:
Bana göre yok eltime göre var. Daha 6 yaşında ki çocukları yanımda biz evimizi kiraya veririz buraya geçeriz tarzı konuşuyor. Çocuktan al haberi misali. Eltim: buranın mutfagi bana göre büyük, bu oda güzel oldu, parke değiştirin banyoyu boyayalim vs vs. Evi kendine hazır ediyormuş gibi hissettiriyor belki ben art niyetliyim bilmiyorum. Cefasini çektim sefasını başkasi surmesin manasında dedim.
Kendi evinize geçiniz.İşinize dönünüz.Eltiniz sefasını pardon cefasını çeksin.Saraylarda otursanız ne olacak huzur olmadıktan sonra.Kimin ne dediğinin önemi yok ki.Çalışmak istediğim için kendi evimize geçtik dersiniz.Millet konuşur.Boşveriniz.
Kayınpedere göre el kızısınız.Üzgünüm ama bu böyle.

Kayınbabama ne diyeceğim? Akrabalarından şikayetçiyim ben evime gidiyorum mu? Beni anlayabilecek yapı da biri değil kendisi yanlış anlamaya meyilli. Yemek ekmek vermekten başka muhabbetim olmadı 1 yılı aşkın suredir

Siz demeyeceksiniz ki oğlu halledecek.
Oğlu istediğini desin baba senşn gelenin gidenin oluyor e bizim kendimize göre arkadaşlarımız, düzenimiz olsun ileride çocuklar olacak vs... Söylesin işte.
Aynı evde yaşamaya karar verdiğinizde ömür boyu birlikteyiz mi demiştiniz?

Back
X