• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam karıştı lütfen yardım:(

YasarSibel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.235
0
0
İstanbul
mrhba ben 19 yasındayım benim yaklasık 4 yıldır yılda 3 4 kez adet görme sorunum var bunun için bikaç doktora gittim ve ufak caplı kistlerin oldugunu bundan kaynaklandıgını söyledi hepsi. Ayrıca önemsiz dediler ve herhangi bi tedaviye baslamadılar bir ilaç bile vermediler dün bir doktora daha gittim pkolu oldugumu söyledi küçük çaplı olup genetikten geldigini önemsiz oldugunu söyledi bu dogru bi kararmı yardım ederseniz cok sevinirim.

Son düzenleme:
banada aynı şeyi söyledi doktor..bir yıl önce gitmiştim ultrasonla baktı ufak çaplı dedi ilaç bile vermedi adet söktürücü verdi sadece ilaç falan vermedi.. hala aynı problemden dert yanıyorum..2 ayda bi oluyorum çok düzensiz.. 20 yaşımdayım bende kendimi bildim bileli böyle..tedirgin oluyorum başka bi doktora gitmeyi düşünüyorum umarım bişi çıkmaz..

benim bu dördüncü doktor olcak sanırım fark yok hepsi aynı şeyi söylüyo çok üzücü bir durum hormon testide yaptırdım normal cıktı sevinsemmi üzülsemmi anlamadım çünkü sorunun ne oldugunu bile tam bilmiorum

off off aynı dertten muzdaribim biri çıksada derdimize çare bulsa artık :5:

Doktor sorun olmadığını söylüyorsa niçin sorun olarak görüyorsunuz ki bunu o zaman? Tıpta hiç menstruasyon yaşamadığı halde "çocuk doğurabilmek" kanıtlanmış bile yani, biryerde okumuştum bunu geçenlerde... Konuyla bağlantılı diye söyledim yani:)

Doktor sorun olmadığını söylüyorsa niçin sorun olarak görüyorsunuz ki bunu o zaman? Tıpta hiç menstruasyon yaşamadığı halde "çocuk doğurabilmek" kanıtlanmış bile yani, biryerde okumuştum bunu geçenlerde... Konuyla bağlantılı diye söyledim yani:)

saol cnm destegin için ama insan üzülüo işte

mrhba ben 19 yasındayım benim yaklasık 4 yıldır yılda 3 4 kez adet görme sorunum var bunun için bikaç doktora gittim ve ufak caplı kistlerin oldugunu bundan kaynaklandıgını söyledi hepsi. Ayrıca önemsiz dediler ve herhangi bi tedaviye baslamadılar bir ilaç bile vermediler dün bir doktora daha gittim pkolu oldugumu söyledi küçük çaplı olup genetikten geldigini önemsiz oldugunu söyledi bu dogru bi kararmı yardım ederseniz cok sevinirim.

Merhaba ,

PCO genç yaşlarda cok sık görülür.Zamanla kendiliğinden düzelebilir.Yaşınız genç olduğu için problem yapmayın adet düzensizliği çok sıklaşır ise adet düzenleyicilerle düzene konabilir.

İyi günler diliyorum.

Saygılarımla

Merhaba ,

PCO sonradan edınılen değil doğustan gelen bir problemdir.Teşhis konurkende muayene yanında hormon profili ile desteklenmesi gerekir.

İyi günler diliyorum

pekii buu pko düzelir mi yani düzelme gibi bir durum söz konusumu yoksa böylemi devam edecek ayrıcaa nasıl bir tedavii gerekli???

Merhaba ,

Yaş ilerleyip yumurta sayısı azaldıkça nomale dönebilir.Ancak metabolik etkileri devam edebilir.PCO larda şikayete yönelik tedavi yapılır.Adet düzensizliği var ise adet düzenleyiciler verilir.Çocuk isteği var ise yumurtlamaya arttırıcı tedaviler uygulanır...Gibi genel bir bilgi verebilirim

Saygılarımla

Back
X