kafam karıştı yaptırsam mı

byby69

hayat zor çok hemde....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2014
490
37
43
30
6 aylık hamileyim yagrın hem muayne günüm hemde şeker yüklemesi aç karnına gel demişti doktor yanlız canan karatay kafamı karıştrdı sizler ne düşünuyorsunuz tabikide takdir ALLAHINDIR ama karma karışık oldumm

birinci doğumumda yaptırdım, 2. sinde yaptırmadım açlık kan şekerim normal çıkmıştı, eğer seninde açlık kan şekerinde sorun çıkmazsa, bence de yaptırma, boşu bıoşuna yüklenmenin bir manası yok

yaptırmadım yaptırmamda. anne tarafımda şeker hastalığı var. ben hamileyken 30 kilo almıştım. yine de doktorum yapmadı. bu arada dr. akrabamdı, yani ilgisiz biri değildi. yaptırmayın derim.

ben kızıma hamileyken normal kan şekerime baktırmıştım normal çıktı. yükleme yaptırmadım. bi sorun da çıkmadı çok şükür.

canan karatay tamam okumuş etmiş prof olmuş ama bana söyledikleri pek sağlıklı gelmiyor hem kendisi o kadar bilgili falan ama bu telle dolandırılıdığını biliyorsunuz dimi.. para yatırın demişler buda yatırmış :) nebilim komik yani

Doktorunuz uygun görmüşse yaptırın tabi,geçen bir üyenin konusunu okumuştum hamileymiş,sürekli meyveye yönelmiş ve açlık şekeri 167 çıkmış doktor yasakladı demişti,doktorunuzun bir bildiği vardır.

Ben buna katılmıyorum telefon dolandırılığı ap ayrı birşey prof oluşuyla dolandırıcılığı kıyaslanması doğru değil,savcı,hakim,avukat öğretim görevlisi hatta polis bile dolandırırmış demek ki insanın basireti bağlanıyor.

nebilim okadar çok tv de gazetede çıkıyor ya hani kanmayın vs diye bunu göre göre nasıl halen kanarlar bende onu anlamıyorum... işte... ben hamileyken yaptırdım şeker yüklemesi şükür bişey çıkmadı ama bilemeyeceğim yine dr değilim nihayetinde

Canan hoca şu an atv de anlattıklarından sonra ben olsam yaptırmazdım heralde...valla bana mantıklı geldi hoca diyor ki gizli şeker çıksa da diyet veriyolar beslenme programı flan veriyolarmış tedavi buymuş galiba, siz azaltın şekeri..Hoca gizli şekerlerin başka yöntemlerde tespit edilebileceğini söyledi bi araştırın. Sanırım aç karna insülün hormonunu ölçtürme yoluyla da tespit edilebiliyor dedi.Tabi bi doktorunuza da danışın..

Son düzenleme:
Ben 3 yıldır şeker hastasıyım şuanda hamileyim ve doktorum yüksek şekerin bebeğe çok çook zararlı oldugunu söyledi. Beni diyetisyene yönlendirdi günde yedigim meyve sayısı bile belirli. Yüksek şeker bebekte sakatlık , solunumda gelişme sorunları yaratıyormuş bende çok dikkat ediyorum o yüzden bence test yaptırmak daha mantıklı şeker varsa hiç degilse yediklerinize dikkat edersiniz...

geçenlerde haberlerde görmüştüm sanırım. kadın doğum uzmanları Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulunmuşlar. Bende ikilemde kalmıştım yaptırıp yaptırmamak konusunda. Ama yaptırmamanın daha riskli olduğunu düşünerek yaptırdım. Doktorum da bir porsiyon baklava da bile 100-150 gr glikoz var .Bizim yüklediğimiz en fazla 75 gr .demişti.

2 çocuğumda da yaptırmadım.Zaten zayıfım ve ailemde şeker yok,o yüzden çok gereksiz gördüm.Ama ailemde olsaydı bilmiyorum,yine de yaptırmazdım sanırım

Dedigin gibi benimde aklima ondan yatiyo canan karaty diyoki once 50 gr veriolar sonra 2 bardak daha

eğer canan karatay'ın dediği gibi beslenebilecekseniz yaptırmayın... zaten onun söylediği beslenmeye uyarsanız şekeriniz olsa bile yükselmez.
başlarda yaptırmamaya kararlıydım ama sonradan fikrim değişti çünkü şekerin yüksek olması bebeğe daha zararlı; bir gün meyve suyu içerken içindeki şekere baktım e ben bir seferde içinde 50 gr şeker bulunan meyve suyunu içiyorsam o yüklemeyi de yaptırabilirim dedim.
şekerin yüksek olması suyun artmasına da neden oluyor; bu da çok zararlı bebek için...
eğer şekeriniz varsa iki kaşık pirinç pilavı bile şekerinizi çıkarır; çocuğun sürekli şekere maruz kalması mı 1 sefer maruz kalması mı (şekeriniz varsa) yoksa zaten sorun yok...

Dedigin gibi benimde aklima ondan yatiyo canan karaty diyoki once 50 gr veriolar sonra 2 bardak daha
Doktor ailenizde şeker geçmişi olup olmadığını soruyor, ona göre 50 veya 75 gr olarak belirliyor. Ardından tekrar 2 bardak içmiyorsunuz. 2 kere kan alınıyor sadece.
Doktorunuz uygun gördüyse yaptırın. Ben de doktorumun yönlendirmesiyle yaptırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…